Turisticka agencija Maestral Novi Sad

Zatvori pretragu turisticke ponude maestral Novi Sad

Putovanje SANKT PETERBURG

Putovanje SANKT PETERBURG
Avio prevoz
4 DANA / 3 NOĆENJA

SJAJ I RASKOŠ CARSKOG SANKT PETERBURGA

Sankt Peterburg – avionom / 4 dana / 3 noćenja

TERMINI:

19.07., 02.08., 16.08., 23.08., 30.08., 06.09., 13.09.2018.

PAKET ARANŽMAN : PREVOZ + TRANSFER + SMEŠTAJ + RAZGLEDANJE

Sankt Peterburg je, posle Moskve, drugi po veličini grad u Rusiji i njen veliki ekonomski, industrijski, naučni i kulturni centar. Nalazi se na ušću reke Neve u Baltičko more. Sankt Petersburg je osnovao ruski car Petar Veliki 1703. godine na močvarnom zemljištu u blizini mora. Grad je od 18. do 20. veka bio prestonica Ruskog carstva, a posle izbijanja Prvog svetskog rata ime grada je promenjeno u rusifikovano ime Petrograd. Posle Lenjinove smrti, 1924. godine, grad je u njegovu čast dobio ime Lenjingrad.Tokom sovjetske ere, Sankt Petersburg je uvek bio u drugom planu u odnosu na Moskvu. Posle pada gvozdene zavese, Piter, kako ga njegovi žitelji zovu, ubrzano nadoknađuje izgubljeno vreme i smatra se ruskim gradom u kojem najviše vlada kosmopolitski duh.

PROGRAM PUTOVANJA SANKT PETERBURG:

1. DAN: BEOGRAD – SANKT PETERBURG:
Beograd – Sankt Peterburg. Sastanak putnika na aerodromu «Nikola Tesla» kod šaltera Argus Tours-a broj 703, dva sata pred predviđeno poletanje aviona. Predvidjeno poletanje aviona za Sankt Peterburg letom JU 670 oko 06.30h (prema objavljenom letu avio kompanije). Predvidjeno sletanje u Sankt Petrburg (po lokalnom vremenu) oko 10.15h (prema objavljenom letu avio kompanije). Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasilijevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik…(bez ulaska u objekte).
Fakutativni program: Isakijevska saborna crkva, najveća pravoslavna crkva u Rusiji. Transfer u hotel. Smestaj. Noćenje.
2. DAN : SANKT PETERBURG:
Doručak. Fakultativni program: Izlet u Peterhof – ruski Versaj, letnja rezidencija Petra Velikog. Obilazak Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura. Obilazak uključuje šetnju velikim parkovima sa prelepim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg.
Izlet u Puškin – Carsko selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, dvorac sa parkom od 34km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 – godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje.
3. DAN: SANKT PETERBURG:
Doručak. Fakultativni program: Ermitaž – obilazak jednog od najvećih, najlepših i najstarijih umetničkih i kulturno-istorijskih muzeja na svetu. Muzej je osnovan 1764. godine, kada je Katarina Velika kupila zbirku od 255 slika iz Berlina. Danas, Ermitaž prikazuje raznoliku paletu umetnosti i artefakata (više od 3 miliona primeraka) iz svih krajeva sveta i iz cele istorije – od drevnog Egipta, pa sve do početka 20. veka u Evropi, sa remek delima Leonarda da Vinčija, Ticijana, Van Goga, Sezana, Pikasa…Procjenjuje se da bi jednom posetiocu trebalo oko 11 godina da obiđe celi muzej, ako bi se na svakom izloženom predmetu zadržao samo jedan minut.
Fakultativno: vožnja kanalima i Nevom. Slobodno vreme. Noćenje.
4. DAN: SANKT PETERBURG – BEOGRAD:
Doručak. Transfer do aerodroma. Let za Beograd. Predvidjeno poletanje za Beograd letom Let JU 671 predvidjeno oko 11.05h (prema objavljenom letu avio kompanije). Predvidjeno sletanje u Beograd (po lokalnom vremenu) oko 12.55h (prema objavljenom letu avio kompanije). Sva vremena su lokalna. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA SANKT PETERBURG PO OSOBI

TERMIN CENA
19.07.-22.07. 379 €
02.08.-05.08. 379 €
16.08.-19.08. 379 €
23.08.-26.08. 409 €
30.08.-02.09. 349 €
06.09.-09.09. 349 €
13.09.-16.09. 349 €

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

 1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja,
 2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana;
 3. 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka,
 4. platnim karticama (Dina,Master,Maestro,American Expres i Visa),
 5. 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE i KOMERCIJALNE BANKE do 6 mesečnih rata bez kamate.

OPISI HOTELA:

PETERVILLE HOTEL 3* http://eng.peterville.ru/
Hotel se nalazi u centru Sankt Peterburga, na oko 10 minuta hoda od avenije Nevski Prospekt i na dva minuta od metro stanice Ligovskiy Prospekt. Železnička stanica Moskovsky je udaljena 1 km. Ulica u kojoj se hotel nalazi je vrlo mirna, a sa druge strane veoma blizu centralnih znamenitosti i atrakcija ovog prelepog grada. Doručak se služi u veoma interesantno uredjenom Café Philibert-u u okviru hotela, koji sa svojim predivnim lusterima I nameštajem u svetlim bojama pruža poseban doživljaj. Gostima hotela je na raspolaganju beplatan WI-FI na javnim mestima u hotelu. Standarne sobe su opremljene nameštajem u klasičnom stilu i poseduju TV, kupatilo. Usluga: noćenje sa doručkom. Doručak na bazi švedskog stola.

U slučaju da dodje do promene hotela, tačno ime hotela znaće se 2 dana pre puta o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni. Putnici će biti u obavezi da dodju da promene ugovor o putovanju i dobiju novi ugovor sa tačno navedenim imenom hotela. Putnici će biti smešteni u jednom od navedenih hotela ili sličnom.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz redovnom linijom avio kompanije Air Serbia na relaciji Beograd – Sankt Peterburg – Beograd, transfere (autobusom ili mini busom u zavisnosti od veličine grupe) prema programu,
 • smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi 3 noćenja sa doručkom, u hotelu 3* u Sankt Peterburgu,
 • obilaske i razgledanje prema programu.
 • Asistenciju lokalnog predstavnika INO partnera na srpskom jeziku za vreme boravka na destinaciji i
 • troškove organizacije putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Aerodoromske takse trenutno oko 57.47€ ( 4,48€ LG, 0.98€ RF, 16.72€ RS, 0.22€ RS, 14.10€ RI, 14.10€ RI, 6.87€ UH) i YQ taksu koja trenutno iznosi 64,00 € (Aviokompanijska doplata za gorivo zbog poskupljenja goriva. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu i ne podleže refundaciji) – koje se plaćaju u agenciji uz aranžman, koje ne plaćaju deca od 0 – 2 godine, najkasnije 10 dana pred put (plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti – taxe su podložne promenama i ne mogu se platiti u ratama) – ukupan iznos za sve avio takse trenutno iznosi 121,47 €;
 • medjunardno putno osiguranje,
 • troškove fakultative koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor zaključen sa organizatorom izleta, inostranom agencijom,
 • individualne troškove,
 • ekstra hotelske troškove…

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA u EUR/po osobi

 • Isakijevska saborna crkva 25 EUR
 • Petrhof, Gornji i Donji park (bez dvorca) 45 EUR
 • Puškin (Carsko selo) 55 EUR (obavezna rezervacija i uplata u dinarskoj protivvrednosti u agenciji prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta. Na na licu mesta nije moguće)
 • Ermitaž 40 EUR
 • Vožnja kanalima i Nevom ( u slučaju povoljnih vremenskih uslova) 30 EUR
 • U cenu fakulativnih izleta je uključeno: ulaznice, prevoz autobusom i usluge vodiča.
 • Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 15 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom ( umesto autobusom, fakulativni izleti će biti realizovani javnim prevozom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner.
 • Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

OSIGURANJE:

Mogućnost pribavljanja međunarodnog putnog osiguranja ( grupna polisa ) u agenciji u iznosu od 448,00 din po osobi sa osiguranom sumom do 25.000 EUR, za državljane Republike Srbije i strane državljani sa prebivalištem u Srbiji , bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima Uniqa osiguranja, Milutina Milankovica 134, Beograd – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja). Putno osiguranje se preporučuje za putovanje u inostranstvo, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju  neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju zemlje u koju putuju.

PRTLJAG:

Dozvoljena težina prtljaga 20kg po osobi (INF 10 kg), a ručnog prtljaga 8 kg po osobi. Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje (prema pravilima i tarifama koje odredjuje avio prevoznik, a na koje organizator putovanja ne može imati uticaja).

DOPLATE I POPUSTI:

DOPLATA za jednokrevetnu sobu iznosi 100 EUR i radi se isključivo na UPIT. Deca od 2 do 11.99 godina ne ostvaruju popust. Maksimum 1 dete po sobi.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije ARGUS TOURS

Ukoliko Vam program za ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

Pozovite nas