Turisticka agencija Maestral Novi Sad

Zatvori pretragu turisticke ponude maestral Novi Sad

Putovanje VROCLAV i KRAKOV

Putovanje VROCLAV i KRAKOV
Autobuski prevoz
6 DANA / 3 NOĆENJA

VROCLAV – KRAKOV

Vroclav i Krakov autobusom / 6 dana / 3 noćenja

Fakultativno zamak Ksiaz i rudnik soli Vilička

Paket aranžman: prevoz, smeštaj i panoramsko razgledanje grada

Vroclav, “poljska Venecija” ili “sveti cvet Evrope, predivni dragulj među gradovima” oduvek je bio predmet nesuglasica u prošlosti,  pripadao je Poljacima, Česima, Austrijancima, Mađarima i Nemcima. Između ostalog naseljavali su ga i Valonci, Jevreji, Italijani i Rusini. Mešavina raznolikih religija i kultura, iako problematična tokom nekih periode, takođe je i doprinela ovom gradu.Vroclav leži u sredini Šleske Doline gde se Odra razgranava i formira 12 ostrva. Gradom se pruža više of 100 mostova. Kada se pogleda iz broda tokom obilaska Vroclav deluje poput grada na vodi. Magičnom izgledu ovog grada doprinosi i veliki broj malih statua patuljaka , koje se nalaze razbacane po celom gradu.

Krakov, čiji se stari deo grada s pravom popularno naziva i “Severna Firenca” – nije više poljska prestonica, ali je iz mnogo opravdanih razloga ekonomski, naučni i turistički centar ove istočno-evropske države. Krakov je grad mladih, grad kraljeva, umetnika i naučnika. U Krakovu se nalazi i najstarija građevina Jagelonovog univerziteta “Maijus kolegijum” koja je danas pretvorena u muzej sa velikim brojem neobičnih astroloških instrumenata i profesorskih alata. Uživanje u mnogobrojnim lepotama ovog čarobnog grada ne propustite da začinite i čašicom čuvene “zubronjke”, nadaleko poznate votke sa aromatičnim travama.

TERMIN: 28.04.-03.05.2018.

PROGREAM PUTOVANJA VROCLAV i KRAKOV

1. DAN putovanja (Subota 28.04.) BEOGRAD /NOVI SAD/ SUBOTICA – VROCLAV
Sastanak grupe u 17.30 h na PARKINGU ŠTARK ARENE,   južna strana, ulaz iz Bulevara Arsenija Čarnojevića (ulaz sa autoputa).. Predvidjeno vreme polaska u 18.00 h. Vožnja preko Novog Sada, Subotice, Mađarske, Slovačke sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
2. DAN (Nedelja 29.04.) VROCLAV
Dolazak u Vroclav u prepodnevnim satima. Po dolasku, razgledanje grada (bez ulaznica): obilazak centralnog gradskog trga Rynek – spada među tri najveća u Poljskoj, gradska većnica, Univerzitet, botanička bašta, Kuća naroda, ostrvo katedrala do kojeg vodi most ljubavi “Tumski most”… Dok uživate u šetnji ovim gradom primetićete veliki broj malih bronzanih statua patuljaka po kojima i danas mnogi Vroclav nazivaju “Grad patuljaka”. Nakon razgledanja, smeštaj u hotel (po hotelskim pravilima posle 15 h) i slobodno poslepodne, a mi Vam predlažemo da se osvežiite u najstarijoj pivnici u gradu Swidnička. NOĆENJE.
3. DAN (Ponedeljak 30.04.): VROCLAV – DVORAC KSIAZ – VROCLAV
DORUČAK. Slobodan dan za individualne aktivnosti u Vroclavu, a mi Vam preporučujemo fakultativni obilazak dvorca Ksiaz –tvrđave iz 13 veka poznat i kao biser donje Slezije, nalazi se na visokoj litici okružen šumom. Tokom vekova više puta bio je rušen i ponovo obnavljan. Za vreme drugog svetskog rata bio je okupiran od strane nacista, da bi pred kraj rata završio u rukama Sovjetske armije. Povratak u hotel . NOĆENJE.
4. DAN (Utorak 01.05.): VROCLAV – KRAKOV
DORUČAK. Nakon doručka polazak za Krakov. Po dolasku, razgledanje grada (bez ulaznica u crkve i dvorce): Dvorac Vavel, Katedrala, Renesansni dvorac (smatra se najlepšim severno od Italije), Glavni trg (jedan od najvećih srednjevekovnih trgova u Evropi i jedna od najlepših urbanističkih celina), Pijaca, Palata Krzysztofory, Crkva Sv. Ane, Florianska ulica, Vrata Barbican. Nakon razgledanja, smeštaj u hotel (po hotelskim pravilima posle 15 h) . NOĆENJE.
5. DAN (Sreda 02.05.): KRAKOV – RUDNIK SOLI VILIČKA – KRAKOV – SUBOTICA/NOVI SAD/BEOGRAD
DORUČAK. Slobodan dan za individualna razgledanja ili fakultativna poseta rudniku soli Vilička – lavirintu dužine 300 km na 9 nivoa i dubine 327 m sa predmetima isklesanim ljudskom rukom iz blokova soli. Povratak u Krakov. U 17.00 h polazak sa dogovorenog mesta za Beograd. Noćna vožnja preko Horgoša, Subotice i Novog Sada sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora…
6. DAN (Četvrtak 03.05.): BEOGRAD
Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska oko 06.00 časova (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima). Kraj programa.

CENA ARANŽMANA VROCLAV i KRAKOV – 159 €

* PROMO CENA – 139 € – ograničen broj mesta

OPIS HOTELA:

Vroclav – Hotel 3* Ibis Styles Wroclaw centrum,System,Campanile Wroclaw Stare Miasto ili slični … hoteli se nalazi nedaleko od centra grada,imaju recepciju,restoran … Sobe su dvokrevetne bez mogućnosti pomoćnog ležaja , imaju TWC,SAT TV.Doručak je na bazi švedskog stola. https://www.accorhotels.com/gb/hotel-9347-ibis-styles-wroclaw-centrum/index.shtml; http://www.system-hotels.pl/wroclaw; https://www.campanile.com/pl/hotels/campanile-wroclaw-stare-miasto

Krakov – Hotel 3 * Wilga , Chopen ili 4* Conrad , Swing ili slični … hoteli se nalazi nedaleko od centra grada .Sve sobe imaju TWC, SAT TV. Gostima hotela su na raspolaganju restoran i bar. Doručak je na bazi švedskog stola. https://www.viennahouse.com/en/easy-cracow/the-hotel/overview.html ;http://www.conradhotel.pl/en/ ; http://www.hotelswing.pl/en/ ; http://www.hotelwilgakrakow.pl/en/

Tačno ime hotela znaće se 2 dana pre puta o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni. Putnici će biti u obavezi da dodju da promene ugovor o putovanju i dobiju novi ugovor sa tačno navedenim imenom hotela. Putnici će biti smešteni u jednom od navedenih hotela ili sličnom.

Ukoliko eventualnu zamenu ugovorenog smeštaja ne prihvatite, možete odustati od putovanja, bez ikakvih posledica.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE INTESA za efektivu, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja,
 • dva noćenja sa doručkom (samoposlužni tzv. Švedski sto) u hotelu 3* u Vroclavu i jedno noćenje sa doručkom (samoposlužni tzv. Švedski sto) u hotelu 3* u Krakovu u dvokrevetnim sobama ,
 • obilaske prema programu,
 • usluge pratioca putovanja za vreme trajanja aranžmana i
 • troškove organizacije putovanja u celini.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju  neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih),
 • troškove fakultative koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor,
 • individualne troškove koje putnici naprave u toku putovanja,
 • sve druge nepomenute troškove.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT
 • Deca po ovom programu ne ostvaruju popust
 • Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz

OSIGURANJE:

 • Mogućnost pribavljanja međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u iznosu 672 din. sa osiguranom sumom do 25.000 EUR, za državljane Republike Srbije i strane državljane sa prebivalištem u Srbiji bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd ) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana).
 • U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja).

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Dvorac Ksiaz 25 €
 • Vilička-rudnik soli 30 €
 • Prijave za izlete su prilikom rezervacije aranžmana u agenciji, a uplata kod vodiča u Poljskoj.
 • Za realizaciju izleta Zamak Ksiaz i rudnik soli Vilička neophodan minimum je 20 putnika.
 • U slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera(organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate)
 • Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner Kompas, Willowa 8/10, Warszawa end_of_the_skype_highlighting Poland.
 • Molimo Vas da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled većeg broja posetilaca na određenom lokalitetu postoji mogućnost izmene termina u odnosu na termin predviđen programom putovanja.

NAPOMENE:

U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

UPOZORENJE:

Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije ARGUS TOURS

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

Pozovite nas