Izlet ZLATIBOR

Izlet ZLATIBOR
Autobuski prevoz Brod

ZLATIBOR – SIROGOJNO – VODOPAD GOSTILJE – EL PASO

Izlet Zlatibor – autobusom / 1 dan

PROGRAM IZLET ZLATIBOR

Polazak iz Novog Sada u 6 časova sa parkinga kod Lokomotive na železničkoj stanici, a iz Beograda je planiran u 07:15 časova sa dogovorenog mesta (tačno mesto biće naknadno naznačeno, verovatno na autobuskom stajalištu preko puta Sava Centra). Direktna vožnja autoputem Miloš Veliki, preko Čačka i Užica do Zlatibora. Kraće zadržavanje sa pauzom za odmor predviđeno je u Ovčarsko-kablarskoj klisuri gde ćemo obići jedan od mnogobrojnih manastira.

Obilazak Manastira Vavedenje, koji je podignut u 16. veku. Ikonostаs mаnаstirа Vаvedenje čuven je po ikonama Nikole Apostolovićа Bogorodicа sа Hristom i Isus Hristos. Nastavak putovanja ka Zlatiboru. Po dolasku sledi odlazak u Muzej na otvorenom – Sirogojno. “Staro selo” je muzej na otvorenom u kojem se prikazuje arhitektura, unutrašnje uređenje zgrada, način privređivanja i organizacija porodičnog života ljudi brdsko – planinskih predela dinarske regije. Prostire se na površini od 5 hektara i ima oko 50 objekata koji su dislocirani i preneti iz okolnih zlatiborskih sela. Obilazak kompleksa i pauza za osveženje.

Nastavak putovanaj ka vodopadu Gostilje. Vodopad je jedna od najatraktivnijih hidroloških vrednosti Zlatibora. Nalazi se u selu Gostilje na 25 km od centra Zlatibora. Na Gostiljskoj reci, ispred ušća u reku Katušnicu, voda se obrušava sa 20 m visoke krečnjačke litice, formirajući tako jedinstven vodopad. Nizvodno od vodopada potok gradi veći broj manjih vodopada i slapova sve do ušća u reku Katušnicu. Gostiljski vodopad je zlatiborska atrakcija koju vredi posetiti i uživati u jedinstvenim planinskim prizorima.

Nakon obilaska vodopada vožnja živopisnim predelima Zaltibora do samog centra. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju, razgledanje, ručak i osveženje. Za zainteresovane putnike moguće je organizovati fakultativni odlazak to tematskog parka El Paso, koji predstavlja mesto susreta dve kulture. S jedne strane reke, koja ga deli na dve celine, nalazi se kaubojski grad i indijansko selo, dok je na drugoj obali smešten srpski deo sa crkvom i simpatičnim zlatiborskim zaseokom. U kaubojskom gradu možete videti verodostojne replike salona, banke, pošte, berbernice, kancelarije za šerifa, čak i repliku zatvora – baš kao u vestern filmovima. Pored restorana, tu je muzej sa postavkom starog oružja, mlin, bilijar sala, vetrenjača i drugi detalji karakteristični za Divlji zapad. Iza kaubojskog grada možete posetiti naselje “Karavani pored reke”, koji su nazive dobili po poznatim glumcima iz vestern filmova (Džon Vejn, Gari Kuper…).

Planirani povratak sa Zlatibora je oko 18:00 časova, u dogovoru sa vodičem. Vožnja preko Čačka, autoputem do Beograda i Novog Sada. Planirani dolazak u večernjim časovima u zavisnosti od uslova na putu.

CENA ARANŽMANA IZLET ZLATIBOR

* Deca do 12 godina popust 30%

U CENU ARANŽMANA IZLET ZLATIBOR JE URAČUNATO:

  • Prevoz udobnim autobusomturističke klase prema programu;Ulaznica za kompleks muzej na otvorenom Sirogojno i Gostiljski vodopad;
  • Poseta manastiru Vavedenje/Blagoveštenje u Ovčarsko-kablarskoj klisuri;
  • Vodički servisi za gencije;
  • Organizacioni troškovi.

U CENU ARANŽMANA IZLET ZLATIBOR NIJE URAČUNATO:

  • Individualni troškovi;Fakultativni odlazaku El Paso City – prijave u agenciji, a uplate kod vodiča na licu mesta.
  • Cena 400,00 din poosobi;
  • Sve programom nepomenute usluge.

NAČIN PLAĆANJA:

  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
  • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 plativih putnika u autobusu, a usled nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija ima pravo korekcije cene ili otkaza aranžmana najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

NAPOMENE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.

U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 45 putnika), agencija organizator KOMPAS zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.
Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih virusom COVID-19, moguće su promene i korekcije u realizaciji putovanja, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni, ukoliko dođe do istih. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Ukoliko Vam izlet Zlatibor ne odgovara zbog destinacije ili termina pogledajte ostale ponude za putovanja po Srbiji


Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Call Now Button