Krstarenje DUNAVOM

Krstarenje DUNAVOM
Autobuski prevoz Brod

KRSTARENJE DUNAVOM I OBILAZAK TVRĐAVA NA DUNAVU

Izlet autobusom / brodom / 1 dan

Polazak autobusoma iz Novog Sada u 7 h sa parkinga kod Lokomotive na železničkoj stanici. Polazak iz Beograda u 08:30 h (tačno mesto polaska će se znati nekoliko dana pred putovanje).

Nastavljamo naše putovanje ka Smederevu. Obilazak Smederevske tvrđave, jedna od 6 najznačajnijih tvrđava na Dunavu u našoj državi i poslednje uporište Srbije pre njenog pada pod tursku vlast. Smederevsku tvrđavu podigao je Despot Đurađ Branković, sestrić despota Stefana Lazarevića. Sagrađena je u periodu od 1428 – 1439. godine i sastoji se iz dva dela – Velikog grada i Malog grada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.

U 13:00h nastavljamo naš put ka Ramskoj tvrđavi. Slobodno vreme za individualne aktivnosti nakon čega nastavljamo putovanje ka Srebrnom jezeru. Jezero ima lepe peščane plaže, hotel i kamp pored jezera. Dugačko je 14km, prosečne širine oko 300m. Nekada je bilo rukavac Dunava, a sada je zatvoreno dvema branama. Bogato je ribom i pominje se u Ginisovoj knjizi rekorda jer je iz njega izvađen najveći šaran, težak oko 44kg. Zahvaljujući snažnim pumpama u jezeru je nivo vode stalno niži od Dunava i obezbeđuje dotok sveže vode. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do zakazanog vremena za naše krstarenje Dunavom.

Tokom tročasovnog krstarenja Dunavom bićete u prilici da vidite Veliko Gradište, ušće reke Pek kao i priobaljsko naselje Požeženo u kome je svaka kuća prava mala fabrika – metli. Dalje slede naselja Usinje i Vinci okružena gustom, borovom šumom. Obala Dunava je ovde najpitomija i omiljeno je mesto brojnih izletnika tokom celog leta. Na levoj obali Dunava nalazi se naselje Moldova Veke, nekada vojno utvrđenje. Nizvodno se proteže veliko rečno ostrvo Moldava (pripada Rumuniji), posebno zaštićeno područje bogatog biljnog sveta na kojem je identifikovano 72 vrste ptica. Svakako najveća atrakcija ovog krstarenja je Golubačka tvrđava na samom ulasku u Đerdapsku klisuru. Ova moćna tvrđava iz XV veka proglašena je spomenikom kulture od izuzetnog značaja. Golubačka tvrđava je nedavno kompletno restauirana i važi za jednu od najlepših i najočuvanijih u Evropi. U blizini Golubačkog grada iz Dunava se izdiže krečnjački masiv čineći svojevrsno predvorje đerdapske regije, oznaku stupanja u područje Gvozdenih vrata. Vekovima je služila kao inspiracija pesnicima i slikarima a sve do danas zaokuplja pažnju turista. Delimično je potopljena izgradnjom Đerdapske brane. Polazak za Beograd i Novi Sad nakon krstarenja. Dolazak na mesto polaska u kasnim večernjim časovima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA KRSTARENJE DUNAVOM

U CENU ARANŽMANA KRSTARENJE DUNAVOM JE URAČUNATO:

  • Prevoz udobnim turističkim autobusom, sa klimom, audio i video opremom, prema programu sa svim pripadajućim troškovima;
  • Razgledanje grada u pratnji vodiča;
  • Vodički servis i organizacioni troškovi.
  • Smederevska tvrđava (ulaznica + lokalni vodič)
  • Krstarenje Dunavom (Srebrno jezero – Golubac)

U CENU ARANŽMANA KRSTARENJE DUNAVOM NIJE URAČUNATO:

  • Individualni troškovi i ulaznice;
  • Ramska tvrđava (ulaznica 300,00 dinara) – prijave u agenciji prilikom rezervacije. Uplata do polaska.
  • Sve programom nepomenute usluge.

NAČIN PLAĆANJA:

  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
  • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 plativih putnika u autobusu, a usled nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija ima pravo korekcije cene ili otkaza aranžmana najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

NAPOMENE:

Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.

U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 45 putnika), agencija organizator KOMPAS zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.
Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih virusom COVID-19, moguće su promene i korekcije u realizaciji putovanja, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni, ukoliko dođe do istih. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Ukoliko Vam krstarenje Dunavom ne odgovara zbog destinacije ili termina pogledajte ostale ponude za putovanja po Srbiji

Call Now Button