fbpx

Turisticka agencija Maestral Novi Sad

Zatvori pretragu turisticke ponude maestral Novi Sad

Nova godina VELIKA EVROPSKA TURA 2020

Nova godina VELIKA EVROPSKA TURA 2020
Autobuski prevoz
9 DANA | 6 NOĆENJA

DOČEK NOVE GODINE VELIKA EVROPSKA TURA – 5 država, 11 gradova

Nova godina VELIKA EVROPSKA TURA – NEMAČKA – BELGIJA – HOLANDIJA – LUKSEMBURG – FRANCUSKA

REGENZBURG – NIRNBERG – FRANKFURT – KELN – ANTVERPEN – BRISEL – BRIŽ – GENT – AMSTERDAM – LUKSEMBURG – STRAZBUR

Putovanje autobusom / 9 dana / 6 noćenja

TERMIN: 27.12.2019. – 04.01.2020.

Republika Nemačka je modna država smeštena u centralnom delu Evrope, između planinskog venca Alpa i Severnog i Baltičkog mora. Ako je neka zemlja srce Evrope i EU, onda je to Nemačka. Belgija, Holandija i Luksemburg, živopisne, bogate i uređene zemlje, imaju dugu i burnu zajedničku istoriju tokom koje su njihove narode, isti gospodari kao i isti važni događaji, zbližili i povezali a zatim u 19. veku, razdvojili u tri države. Sve tri, u velikoj privrednoj ekspanziji u prvoj polovini 20. veka, međusobno svestrano sarađujudi, stvorile su Beneluks (1948.). Danas su sve tri u samom vrhu liste evropskih zemalja sa najvišim standardom i kvalitetom života. Lepi gradovi, koji de se obidi tokom ovog putovanja, spomenici i umetnička dela koja de biti viđena, dokaz su vrednih ostvarenja mnogih preduzimljivih vladara, rođenih na ovom tlu. Francuska je jedna od najposećenijih zemalja na svetu, a druga po veličini zemlja u Evropi.

PROGRAM PUTOVANJA NOVA GODINA VELIKA EVROPSKA TURA:

1.dan Beograd
Sastanak putnika u Beogradu u 16:30h. Polazak autobusa u 17:00h. Polazak iz Novog Sada u 18:15h ispred železničke stanice, kod lokomotive. Noćna vožnja kroz Mađarsku, Austriju i Nemačku do Regenzburga.
2.dan Regenzburg – Nirnberg
Dolazak u jutarnjim satima u Regenzburg, grad na Dunavu, jedan od najlepših srednjovekovnih gradova Nemačke. Obilazak centra grada peške koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, gde se mogu videti kameni most (najstariji kameni most na Dunavu iz 12. veka) i katedrala sv. Petra, Zlatna kula, apoteka Adler (1610). Slobodno vreme. Polazak za Nirnberg, carski grad u oblasti Frankonija, gde su se u državnoj riznici čuvale kruna i relikvije careva. U Nirnbergu se nalazi i Palata pravde u kojoj se odvijalo suđenje nacističkim vođama. Obilazak centra grada peške: Nemački nacionalni muzej, crkva Svetog Lorenca, Fontana vrlina, kuća Albrehta Direra najvećeg nemačkog renesansnog slikara, gradski bedemi… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3.dan Nirnberg – Antverpen
Doručak. Polazak za Antverpen. Vožnja kroz Nemačku sa usputnim zadržavanjima u Frankfurtu na Majni i Kelnu (pauza za kafu i kraću šetnju centrom grada). Dolazak u Antverpen u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
4.dan Antverpen – Brisel – Antverpen
Doručak. Fakultativni odlazak za Brisel. Panoramsko razgledanje belgijske prestonice i prestonice Evropske unije sa vrednim gotskim, baroknim i modernim zdanjima: trg Gran Plas sa raskošno ukrašenom gradskom kućom i sedištima zanatskih udruženja – deo svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a, Muzejska četvrt, Palata pravde – najveća javna zgrada podignuta u Evropi u 19. veku, Kraljevski dvor, katedrala sv. Mihaila, mala bronzana skulptura “Maneken Pis” , jedan od simbola grada, kvart evropskih institucija… Odlazak do rezidencijalne četvrti Laken i Atomijuma, čudesne metalne konstrukcije u podnožju koje je priređena Svetska izložba (1958). Slobodno popodne. Povratak u Antverpen. Noćenje.
5.dan Antverpen – Briž – Gent – Antverpen
Doručak. Fakultativni izlet Briž i Gent. Odlazak u Briž, po mnogima najlepši flamanski grad, koji je u 14. veku bio jedan od vodećih umetničkih centara i najbogatijih gradova zapadne Evrope. Zbog kanala i kuća sa raznobojnim fasadama na njihovim obalama prozvan je „mala, severna Venecija“. Po dolasku, obilazak centra grada peške, koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a: gradska kuća (14. vek), najstarija u Belgiji, Palata pravde, „jezero ljubavi“, beginaž, Bonifacijev most… Slobodno vreme. Odlazak u Gent, prestonicu Flandrijskog vojvodstva (11–13. vek), grad koji bio je jedan od prvih industrijskih tekstilnih centara. Ovaj grad jedinstvenim čine mnoge znamenitosti. Obilazak gradskog jezgra peške: katedrala sv. Bava poznata po remek delu “Mistično jagnje“ slavnog Jana Van Ajka, tvorca flamanske slikarske škole, toranj Belfort, kvartovi sa prelepim građevinama oko gradske većnice i crkve sv. Nikole, Graslaj, zamak Gravensten… Povratak u Antverpen. Noćenje. Individualni odlazak na doček Nove godine. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
6.dan Antverpen – Amsterdam – Antverpen
Doručak. Polazak na celodnevni fakultativni izlet autobusom Amsterdam. Po dolasku razgledanje holandske prestonice na reci Amstel čiji je istorijski centar, sa oko 6.800 odlično očuvanih kuća i spomenika, deo svetske kulturne baštine. Obilazak gradskog jezgra sa oko 90 ostrvaca, 160 kanala i preko 1250 mostova u polukrugovima, prokopanim većinom u zlatno doba Amsterdama, u 17 veku, kada je imao oko 200.000 stanovnika, bio veliki trgovački i finansijski centar i jedna od najprometnijih evropskih luka: Trg Dam sa Kraljevskom palatom, cvetna pijaca, Rembrantov trg, ulica Rokin, muzej Van Goga, Rijks muzej, kvart noćne zabave… Slobodno vreme. Povratak u Antverpen. Noćenje.
7.dan Antverpen – Luksemburg – Strazbur – Kel
Doručak. Polazak za Luksemburg, glavni grad Velikog vojvodstva. Vožnja kroz šumovitu planinsku oblast Ardena. Po dolasku, panoramsko razgledanje istorijskog centra grada koji je deo svetske kulture baštine, Palata velikog vojvode, katedrala Notr Dam, luksemburška tvrđava, novi kvart sa evropskim institucijama… Nastavak putovanja do Strazbura. Odlazak na razgledanje grada, šetnja kroz istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr–dam u stilu gotike sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Ruan, kuća Kamercel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” (najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama, ujedno i zaštićen i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO–a). Nakon razgledanja grada smeštaj u hotel. Noćenje.
8.dan Kel
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska. Mogućnost individualnog odlaska do Strazbura. U popodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Austriju i Mađarsku.
9.dan Beograd
Dolazak u Beograd oko podneva.

CENA ARANŽMANA NOVA GODINA VELIKA EVROPSKA TURA – 385 €

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja.

OPIS SMEŠTAJA

Hotel Leonardo ***, https://www.leonardo-hotels.com/nuremberg-hotels Nirnberg,
Ovaj moderni hotel smešten je u centru Nirnberga,autobuska i metro stanica Plerer (Plärrer) nalazi se na 500 metara od hotela. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne standardno opremljene I poseduju: kupatilo, fen, telefon, TV i Wi-Fi internetom. Doručak je kontinentalni, služi se po principu samoposluživanja – izbor više jela.

Hotel Century ***, Antverpen, www.hotel-century-antwerpen.be
Hotel Century je smešten u obnovljenom starom zdanju, preko puta Glavne železničke stanice u Antverpenu. Nalazi se na oko 200m od tramvajske stanice Sentral, od koje se za 5 minuta može direktno dodi do starog gradskog jezgra. Do trgovačkih oblasti Kejserlej i Mejr može se stidi za manje od 5 minuta hoda. Hotel ima recepciju, aperitiv bar, restoran, i Wi-Fi internet. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene i poseduju: kupatilo, telefon, TV. Doručak je kontinentalni, služi se po principu samoposluživanja – izbor više jela.

Hotel ATES ***,Kel www.ates-hotel.de/
Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7.5 km, na samom putu za Strazbur.. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra. Mesto Kel ima pešačku zonu u blizini hotela, kao i brojne prodavnice. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene I poseduju: kupatilo, telefon, TV i Wi–Fi internet. Doručak se služi po principu samoposluživanja – izbor vise jela.

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije. Sobe sa pomodnim ležajem su manje komforne i tredi , pomodni, ležaj može biti manji od standardnih dimenzija.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 5%. (isključivo na upit),
 • Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit),
 • doplata za 1/1 sobu 140 €,
 • Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta (na upit),
 • Doplata za dodatno sedište: 80 evra (na upit).

ARANŽMAN NOVA GODINA VELIKA EVROPSKA TURA OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom),
 • Šest noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi: Nirnberg hotel kategorije 3* (1 noćenje), Antverpen hotel kategorije 3* (4 noćenja), Kel-Strazbur hotel kategorije 3* (1 noćenje),
 • Razgledanja gradova prema programu,
 • Usluge vodiča,
 • Troškovi organizovanja putovanja.

ARANŽMAN NOVA GODINA VELIKA EVROPSKA TURA NE OBUHVATA:

 • Gradska taksa u Antverpenu u iznosu od 2,39 evra po noći i po osobi, plaća se na recepciji hotela
 • Fakultativni izleti,
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

CENE FAKULTATIVNI IZLETA:

 • Celodnevni izlet autobusom “Brisel“ Cena: 20 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje Brisela po programu i usluge vodiča,
 • Celodnevni izlet autobusom “Briž i Gent“ Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje Briža i Genta po programu i usluge vodiča,
 • Celodnevni izlet autobusom “Amsterdam” Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje Amsterdama po programu i usluge vodiča,
 • Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a uplate su u Belgiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuje uz korigovanje cene.
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika )na određenoj destinaciji, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Filip Travel, licenca OTP 196/2010

USLOVI PLAĆANJA:

 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate;
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

Ukoliko Vam program Nova godina Velika evropska tura ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 3 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati od otkaza u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.
Call Now Button