Poklonjenje moštima Svete Petke

Poklonjenje moštima Svete Petke
Autobuski prevoz
4 DANA | 2 NOĆENJA

POKLONJENJE MOŠTIMA SVETE PETKE SA IZLETOM U MOLDAVIJU I POSETOM OSLIKANIM MANASTIRIMA BUKOVINE

POKLONJENJE MOŠTIMA SVETE PETKE –  autobusom / 7 dana / 4 noćenja

TERMIN:

PROGRAM PUTOVANJA POKLONJENJE MOŠTIMA SVETE PETKE:

1. DAN: 27.04.: Polazak u 17 h iz Novog Sada (ispred železničke stanice), a u 19 h iz Beograda (sa parkinga u bloku 42 na Novom Beogradu, preko puta otvorenog tržnog centra – tzv „buvljak”, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe). Putovanje ka Rumuniji.

2. DAN: 28.04.: Nastavak putovanja u Rumuniji. Ruta: Temišvar – Deva – Sovata… U jutarnjim časovima dolazak u banju Sovata. Kratka pauza za odmor. Nastavak putovanja ka Jašiju atraktivnim kanjonom reke Bikaz sa foto pauzama kod Crvenog jezera i na sredini kanjona. Dolazak u Jaši u poslepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Posle kraćeg odmora, obilazak starog jezgra grada sa Gradskim trgom i Palatom kulture koja je danas Muzej regije. Obilazak Saborne crkve Mitropolije Moldavije i Bukovine, u kojoj se od XIX veka, kada je sagrađena, nalaze mošti Sv. Petke. Ako stignemo dok je pristup dozvoljen poklonjenje moštima svetiteljke. Slobodno veče. Noćenje.

3. DAN: 29.04.: Doručak. Jutrenje u Sabornoj crkvi Mitropolije Moldavije i Bukovine u Jašiju. Ponovno poklonjenje moštima svetiteljke. Poseta crkvi Sv. Nikole iz XV veka, najstarijoj crkvi u Jašiju, čiji je ktitor moldavski knez Štefan ćel Mare (Stefan Veliki), najznačajnija ličnost moldavske istorije (inače kanonizovan). Poseta i čuvenoj crkvi Tri Jerarha iz XVII veka, koju je podigao knez Vasile Lupu i u koju su prvobitno bile položene mošti Sv. Petke. Noćenje.

4. DAN: 30.04.: Doručak. Fakultativni izlet u Moldaviju. Dolazak u Kišinjev, glavni grad Moldavija. Razgledanje grada: Nacionalni muzej umetnosti smešten u tri zgrade sagrađene krajem XIX i početkom XX veka, Nacionalni muzej istorije, spomenik Štefanu Velikom i Svetom, jednom od najznačajnijih moldavskih vladara, Trijumfalna kapija, pravoslavna katedrala iz XIX veka… Slobodno vreme.
Polazak za Milešti Mici, gde se nalazi najveći vinski podrum na svetu dužine 200km (upisan u Ginisovu knjigu rekorda). Fakultativna degustacija vina. Kasno uveče povratak u Jaši. Noćenje.

5. DAN: 01.05.: Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak do oslikanih manastira Bukovine. Prvo poseta crkvi Arbore iz XVI veka. Najveća vrednost malene crkve Arbore je scena Postanja, koja ukrašava njen zapadni zid. Freske crkve Arbore odlikuju pet tonova zelene pozadine, koja preovlađuje kao podloga, uz 47 tonova boja, među kojima su oker, ružičasta, crvena, žuta i plava.
Zatim poseta manastiru Voronec iz 1487. godine, poznat pod nazivom “Sikstinska kapela Istoka”. Unutrašnje freske na zapadnom zidu manastira Voronet predstavljaju scenu Sudnji dan u pet delova, što je jedinstveno u svetu. Noćenje u Bistrici ili okolini.

6. DAN: 02.05.: Doručak. Napuštanje hotela. Polazak ka gradu Kluž Napoka (Cluj-Napoca, mađ.: Kolozsvár), najveći grad Transilvanije (Erdelja) i najznačajniji kulturni centar erdeljskih Mađara. Razgledanje najužeg centra grada: Crkva sv. Mihaja (Szent Mihály), najstarija religiozna građevini u Klužu, podignuta u gotičkom stilu, tokom XIV i XV veka; spomenik ugarskom kralju Matiji Korvinu (Mátyás király); rodna kuća Matije Korvina (ujedno najstarija laička građevina grada); Franjevačka crkva iz XV veka; Reformatska crkva; Saborna (rumunska) crkva; Nacionalni teatar…
Slobodno vreme. Polazak za Srbiju sa pauzom u gradu Alba Julija (Alba Iulia). Obilazak tvrđave tipa Vauban iz XVIII veka. Tvrđava se sastoji od sedam bastiona. Tvrđava je jedinstvena, kako u dekorativnim elementima tako i po lepoti šest vrata utvrđenja koja su jedinstvena u svim vojnim strukturama u Evropi. Nastavak putovanja Deva-Temišvar…

7. DAN: 03.05. Povratak u jutarnjim časovima u Beograd i Novi Sad.

CENA ARANŽMANA

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • prevoz udobnim turističkim autobusom (s klima-uređajem te audioi video-opremom);
 • smeštaj u hotelu „Moldova“ *** u Jašiju na bazi 3 noćenja sa doručkom (doručak-švedski sto) i u hotelu „Coroana de Aur“ *** u Bistrici, na bazi 1 noćenja sa doručkom (švedski sto), evropska kategorizacija hotela; dvokrevetne sobe; smeštaj je moguć i u nekim drugim hotelima iste kategorizacijete; tačni nazivi hotela biće objavljeni 15 dana pre polaska na put.
  razgledanje Bukurešta, Jašija, Bistrice, Kluž-Napoke i Alba Julije;
 • ulaznicu u ckvu Sv. Tri Jerarha;
 • usluge vodiča/pratioca.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • izlet u Kišinjev (10€)
 • degustaciju vina 25€ (minimum 25 osoba)
 • međunarodno putno osiguranje
 • individualne troškove
 • ostale nepomenute usluge

POPUSTI I DOPLATE:

 • deca do 4 godine besplatno;
 • deca do 4-12 godina ostvaruju popust 30% od cene aranžmana u zajedničkom ležaju;
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi (dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem ostvaruje popust 10€ po noći (40€);
 • doplata za jednokrevetnu sobu 15€ za jednu noć (60€).

Napomene:
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
Međunarodno putno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Uz program važe Opšti uslovi putovanja organizatora TA “Karpati” licenca OTP br. 426/2010

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.   VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 3 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati od otkaza u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.
Call Now Button