fbpx

Turisticka agencija Maestral Novi Sad

Zatvori pretragu turisticke ponude maestral Novi Sad

Putovanje DVORCI BAVARSKE

Putovanje DVORCI BAVARSKE
Autobuski prevoz
6 DANA / 3 NOĆENJA

MINHEN – NIMFENBURG – LINDERHOF – NOJŠVANŠTAJN – KIMZE – SALCBURG

Dvorci Bavarske – autobusom / 6 dana / 3 noćenja

TERMINI: 24.10. i 07.11.2018.

PROGRAM PUTOVANJA DVORCI BAVARSKE

1. DAN BEOGRAD / NOVI SAD
Polazak iz Beograda i Novog Sada u kasnim popodnevnim časovima. Tačno vreme i mesto polaska biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete poruku dan pred putovanje obavezno kontaktirajte agenciju. Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. DAN KIMZE – MINHEN
Dolazak u prepodnevnim satima na jezero Kimze. Po dolasku u grad Prien ukrcavanje na brod (fakultativno) za Hereninzel („Muško ostrvo”) na kojem će se posetiti dvorac Herenkimze koji je izgradio Ludvig II u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim detaljima od zlata, skupocenog porculana i mermera. Dvorac nikada nije dovršen, a kralj je u njemu boravio samo 9 dana. Nastavak vožnje brodićem do ostrva Fraueninzel („Žensko ostrvo”). Slobodno vreme za uživanje na ostrvu uz obilazak kompleksa Benediktinske opatije. Nastavak putovanja do Minhena. Dolazak u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.
3. DAN MINHEN – NIMFENBURG
Doručak. Panoramsko razgledanje centra bavarske prestonice: Švabing – umetnički i univerzitetski kvart, Odeonplac sa Feldhernsalom i Teatiner crkvom, Minhenski dvorac Rezidenc – zimska rezidencija dinastije Vitelsbah, Bogorodičina crkva sa dva barokna zvonika, Marienplatc (Marijin trg) – srce starog Minhena sa Gradskom kućom i čuvenim Glokenšpilom – starim satom sa figurinama; crkva Svetog Petra, Stara Gradska kuća, Gradska Pivnica – Hofbrojhaus u kojoj je Hitler održao svoj čuveni govor… Obilazak Nimfenburga, kraljevske rezidencije dinastije Vitelsbah iz koje potiče i čuveni bavarski „ludi“ kralj Ludvig II. Razgledanje baroknih vrtova. Slobodno vreme u centru grada. Povratak u hotel oko 20h. Noćenje.
4. DAN LINDERHOF – NOJŠVANŠTAJN
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet. Putovanje ka oblasti Bavarskih Alpa. Uživanje u spektakularnim pejsažima koji su inspirisali Riharda Vagnera da stvori neka od najvećih remek – dela klasične muzike. Obilazak bajkovitog zamka Linderhof, jedinog od tri dvorca koji je kralj Ludvig II završio za života. Dvorac je okružen sjajnim parkovima sa čudnim građevinama koje pripadaju svetu Vagnerovih opera. Odlazak do možda najlepšeg i najspektakularnijeg zamka na svetu Nojšvanštajna koji je poslužio kao inspiracija velikom Voltu Dizniju za zamak Trnove Ružice. Novi labuđi grad, kako glasi ime u prevodu, predstavlja ostvarenje sna kralja Ludviga II. U magnovenju, kralj je osmislio dvorac iz snova koji u ranim jutarnjim satima obavijaju oblaci mistične magle koja se diže iz doline ispod litice na kojoj je zamak sazdan. Zaista prizor koji će svakoga ostaviti bez daha… Nakon obilaska zamka povratak u Minhen. Noćenje.
5. DAN MINHEN – SALCBURG
Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Odlazak iz Minhena i putovanje do obližnjeg Salcburga u Austriji. Po dolasku, sledi organizovani pešački obilazak baroknog grada uz razgledanje: dvorac Mirabel sa fantastičnim vrtovima, Katedrala – veličanstvena barokna crkva sa dva zvonika, Rezidencija – sedište biskupske uprave u srednjem veku, Mocartova rodna kuća, panorama Salcburškog zamka… Slobodno vreme do 15h. Polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Mađarske.
6. DAN NOVI SAD / BEOGRAD
Dolazak u Novi Sad / Beograd u jutarnjim časovima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA DVORCI BAVARSKE  209 €

PROMO CENA 189 € za rezervacije do 01.10.2018.

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan plaćanja

OPIS HOTELA

Hotel 3* nalazi se na širem obodu Minhena. Sobe 1/2 i 1/2+1, sa TWC, telefonom, SAT TV. Hotel raspolaže restoranom, recepcijom, aperitiv barom…
TAČAN NAZIV BIĆE POZNAT 7 DANA PRED PUTOVANJE.

DOPLATE I POPUSTI:

 • Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT i doplata iznosi 95 €
 • Dete u pratnji dve punoplatežne osobe ima popust 20 €

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase (od 16 – 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
 • smeštaj u hotelu 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni)
 • obilazak Minhena i Salzburga prema programu
 • usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
 • troškove ogranizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje,
 • individualne troškove – nepomenute usluge
 • obavezna doplata za brodski transfer Prien – Hereninzel – Fraueninzel – Prien 8 evra, plaća se vodiču na licu mesta
 • fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • DVORAC NIMFENBURG SA VODIČEM,
 • MUZEJ KOČIJA I MUZEJ PORCELANA 15 evra,
 • IZLET LINDERHOF – NOJŠVANŠTAJN SA ULAZNICAMA ZA DVORCE 45 evra,
 • ULAZNICA I OBILAZAK DVORCA HERENKIMZE, OSTRVA HERENINSEL I FRAUINSEL 20 evra
 • CENA PAKETA IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI: 50 evra

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE INTESA za efektivu, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije ARGUS TOURS

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

Call Now Button