Turisticka agencija Maestral Novi Sad

Zatvori pretragu turisticke ponude maestral Novi Sad

Putovanje KAVALA

Putovanje KAVALA
Autobuski prevoz
5 DANA / 2 NOĆENJA

KAVALA – SOLUN – FILIPI – DRAMA – SVETA LIDIJA – ASPROVALTA

Kavala autobusom / 5 dana / 2 noćenja

TERMIN:

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan  27. april,  Srbija – Grčka 
Polazak autobusa iz Beograda oko 20.00h (parking preko puta Sava Centra – savska strana), Batočina “Motel Košuta” oko 21.15h, Jagodina oko 21.30h (b.pumpa “Coral”), Niš oko 22.45h (parking kod „Tempa“) . Noćna vožnja autoputem pored Niša i Skoplja sa usputnim pauzama.
2. dan  28. april,  Solun – Kavala
U jutarnjim satima prelazak grčke granice i nastavak putovanja ka Solunu. Po dolasku, panoramsko razgledanje grada: crkva Sv. Dimitrija ( zaštitnika grada), Bela Kula (istorijski simbol grada), Galerijusov slavoluk-Trijumfalna kapija, Velika Rotonda (rimska bazilika), crkva Sv. Sofija… slobodno vreme u centru Soluna za individualno razgledanje i šoping. U popodnevnim satima obilazak srpskog groblja na Zejtinliku. Nastavak putovanja ka Kavali. Po dolasku, smeštaj grupe u hotel, slobodno vreme, noćenje.
3. dan  29. april,  Kavala – Filipi – Drama – Kavala
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje drevnog grada Kavale, koja je sagradjena amfiteatarski, te njena lepota ostavlja posetioca bez reči, bilo odakle da je posmatra. Slike i mirisi koji se ponesu u odlasku, iz ovog grada, teško se brišu iz glave, zauvek ostaju urezane u srcu, i dovode posetioca nanovo svake godine na iste staze, da sve to jos jednom doživi i okusi. Najvažnije znamenitosti starog grada Kavale su dvorac, Akropolj, Imaret i stari svetionik. Obeležje starog grada je trg Muhameda Ali Paše na kome dominira njegova statua. Tu se nalazi i njegova kuća Konaki, kao i Bogorodičina crkva izgrađena na ruševinama stare postvizantijske bazilike. U najstarijem delu gradu se takođe nalazi Husein begova džamija, u narodu poznata kao Muzička džamija. Kavala ima jedinstven karakter kojie se oslikava kroz neoklasična zdanja velikih duvanskih skladišta koja postoje u gradu. U prošlosti su je zvali „Meka duvana“. Danas Kavalu krase moderne zgrade, između kojih ima pregršt malih ribljih taverni, kafića, barova i jedan duvanski magacin koji je transformisan u tržni cenatar. Nakon razgledanja, fakultativni izlet Filipi – Drama ili slobodno vreme u Kavali. Drevni grad Filipi, koji važi za najznačajniji arheološki lokalitet u istočnoj Makedoniji. Najvažniji spomenici lokaliteta su gradske zidine (Tvrđava), Akropolj, Pozorište, Forum, Bazilika A, Bazilika B, i Oktagon. Nakon obilaska Filipa, polazak ka gradu Drama, u kome se nalazi park Sv. Barbara, jedan od najlepših parkova na Balkanu, sa jezerima, rekama i drevnim mostovima. Drama je grad i sedisše istoimene prefekture u severoistocnoj Grčkoj. Drama je prepuna vizantijskih crkava, omanlijskih palata, spomenika, ekskluzivnih ali i jeftinih radnji, restorana. Povratak u Kavalu u kasnim popodnevnim satima. Noćenje.
4. dan  30. april,  Kavala – Sveta lidija – Asprovalta – Srbija
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šetnju. Oko podneva polazak prema Srbiji, sa usputnim svraćanjem i posetom manastira Sv. Lidija, koji se nalazi nedaleko od letovališta Asprovalta. Manastir je podignut u čast Lidije, prve hrišćanke na tlu Evrope, koja je velikodušno primila Sv. Apostola Pavla kada se iskrcao na grčko tlo u današnjoj Kavali. Nastavak putovanja prema Asprovalti. Slobodno vreme u Asprovalti, šetnja pored mora, pauza za ručak u nekom od mnogobrojnih restorana. U kasnim popodnevnim satima nastavak putovanja prema graničnom prelazu Evzoni, BJR Makedoniji i Srbiji. Noćnja vožnja.
5. dan  01. maj,  Srbija
Dolazak u Srbiju u jutarnjim satima. Završetak putovanja na istim mestima polaska. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA

OPIS HOTELA:

Hotel ESPERIA 3* smešten je u samom centru prelepog grada Kavale i gleda na plažu Rapsani. Hotel je nedavno potpuno renoviran. Nalazi se na odličnoj lokaciji i predstavlja sjajno polazište za obilazak Kavale. Arheološki muzej je udaljen svega 50 metara, a do vizantijske tvrđave možete stići pešice za 15 minuta.

POPUSTI:

 • za treću odraslu osobu – 5%  (u standardnom ili pomoćnom ležaju)
 • za dete do 12 godina (u pratnji dve odrasle osobe) – 10%  (u standardnom ili pomoćnom ležaju)
 • za polazak iz Niša – popust 10€.

DOPLATA:

 • za jednokrevetnu sobu – 40€
 • za realizaciju putovanja sa mestom polaska/povratka Novi Sad neophodan je minimum od 10 osoba. U slučaju da postoji minimum, doplata je po osobi 10€.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom visoke turističke klase (klima, tv/dvd) prema programu putovanja
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu „Esperia“ 3*
 • razgledanje grada prema programu putovanja
 • stručnog vodiča tokom putovanja
 • troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje
 • fakultativni izlet: Filipi – Drama – 25€ (sa ulaznicom za Filipi) minimum od 30 osoba
 • individualne troškove

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.
Organizator putovanja “Atlantic Travel & Service”, licenca br. APR OTP 325/2010

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.   VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 3 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati od otkaza u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.
Call Now Button
Turistička agencija MAESTRAL Novi Sad