Turisticka agencija Maestral Novi Sad

Zatvori pretragu turisticke ponude maestral Novi Sad

Putovanje LISABON 11.11.

Putovanje LISABON 11.11.
Autobuski prevoz
6 DANA / 5 NOĆENJA

LISABON – SINTRA – KABO DI ROKA – KAŠKAIŠ – ESTORIL – OBIDOŠ – ALKOBASA – BATALJA – NAZARE

Lisabon – avionom / 6 dana / 5 noćenja

TERMIN: 11.11.-16.11.2018.

Lisabon je najzapadnija prestonica Evrope, ali i jedan od najtoplijih glavnih gradova. Nalazi se na zapadu Portugala blizu obale Atlantika i mesta gde se najduža reka Iberijskog poluostrva (1.007km) Težo uliva u okean. Istorijsko središte grada nastalo je na sedam brežuljaka, pa ovaj deo grada ima interesantan reljef. Zbog strmih ulica grad koristi tri žičare i jedan lift. Zapadna strana grada najvećim delom je pokrivena parkom Monsanto, jednim od najvećih gradskih parkova u Evropi, koji se prostire na blizu 10 kvadratnih kilometara.
Tradicionalno prevozno sredstvo u Lisabonu je tramvaj. Uveden je u 19. veku, a prvi gradski tramvaji mogu se videti u Muzeju javnog saobraćaja (Muzeu da Karis). Takođe dva značajna obeležja Lisabona su Most 25. april – najduži viseći most u Evropi – i most Vasko da Gama koji je dobio ime po portugalskom moreplovcu i istraživaču (1469 – 1524). On je bio prvčovek koji je morskim putem stigao iz Evrope do Indije, a pokazao i da se Afrika može oploviti.

PROGRAM PUTOVANJA LISABON

1. dan (nedelja, 11. novembar 2018.) BEOGRAD – MINHEN – LISABON
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 15.00 sati. Poletanje za Minhen u 17.00 sati (let LH 1729). Dolazak u Minhen u 18.35 sati. Nastavak putovanja za Lisabon u 21.00 (let LH 1792). Dolazak u Lisabon u 23.05 sati po lokalnom vremenu. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan (ponedeljak, 12. novembar 2018.) LISABON
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima, panorama tvrđave svetog Đorđa… Transfer do hotela, smeštaj. Poslepodne, obilazak glavnih gradskih trgova pešice, u pratnji vodiča: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska četvrt Alfama. Individualni povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (utorak, 13. novembar 2018.) LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – ESTORIL – LISABON
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Sintra i Lisabonska rivijera”. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Obilazak palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala izgrađene u stilu romantizma 19 veka. Nalazi se na brdu iznad mesta Sintra a zbog svoje raskoši i lepote je uvrštena na Uneskovu listu svetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Palata je prepoznatljiva po živim bojama kojima su obojene njene terase i kule i tako predstavljaju savršen kontrast zelenilu koje je okružuje. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra, koji su okeanski talasi abrazijom pretvorili u rt, duboko uronjen u Atlantski okean. Nastavak ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat po velikom broju golf terena, luksuznih hotela, Estoril zajedno sa Kaškaišem čini lisabonsku rivijeru. Povratak u Lisabon. Noćenje.

4. dan (sreda, 14. novembar 2018.) LISABON – OBIDOŠ – ALKOBASA – BATALJA – NAZARE – LISABON
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Obidoš, Alkobasa, Batalja, Nazare”, prilika da se upozna centralni deo Portugalije. Obidoš je najlepši i najbolje očuvan srednjovekovni grad u zemlji i u potpunosti je opasan tvrđavom visokom 13 metara a koja potiče iz 12. veka. Poznat je i kao „grad venčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. Alkobasa je grad poznat po manastiru Opatija Svete Marije, najvećoj crkvi u čitavom Portugalu iz 12. i 13. veka i jednom od spomenika koji su na listi spomenika kulture pod zaštitom UNESCO-a. U manastiru su sahranjeni najpoznatiji ljubavnici portugalske istorije – kralj Pedro I i Ineš se Kastro, a njihove grobnice se smatraju najlepšim gotičkim reljefnim skulpturama u istoriji portugalske umetnosti. U Batalji se nalazi manastir Svete Marije od Pobede, najveće remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nas Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine deluju kao čipka. Nazare je nekadašnje najpoznatije ribarsko mesto u Portugalu čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, danas živopisno i užurbano turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Povratak u Lisabon. Noćenje.

5. dan (četvrtak, 15. novembar 2018.) LISABON
Doručak. Slobodan dan, prilika za posetu i obilazak Parka nacija, komercijalne i rezidencijalne četvrti Lisabona koja je doživela veliku transformaciju povodom održavanja Svetske izložbe Expo 98 – najvećeg zatvorenog okeanarijuma u Evropi (ulaznica je oko 13 evra); ili vožnju žičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko da Gama, najduži most u Evropi dužine 17 kilometara. Uveče, fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom i folklorom inspirisanim običajima u raznim oblastima Portugala. Noćenje.

6. dan (petak, 16. novembar 2018.) LISABON – FRANKFURT – BEOGRAD
Doručak. Rani jutarnji transfer na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 05.05 (let LH 1173). Dolazak u Frankfurt u 09.15 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 11.05 (let LH 1406). Dolazak u Beograd u 12.55 sati.

CENA ARANŽMANA LISABON – 449 €

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan plaćanja

OPIS HOTELA

Hotel OLISSIPPO MARQUES DE SA**** Av. Miguel Bombarda 130, 1050-167 Lisboa, Portugal, telefon:+ 351 21 791 1014, www.olissippohotels.com
Hotel se nalazi u istorijskom centru grada, u blizini parka Eduardo VII, blizu Fondacije Gulbenkijan, a najbliža metro stanica je Saldanha. Sobe imaju: klima uređaj, SAT TV, telefon, mini bar, kupatilo, fen, sef, WiFi internet. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.
Organizator zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • avionski prevoz na relaciji Beograd – Minhen – Lisabon – Frankfurt – Beograd (prevoznik Lufthansa),
 • smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (5 noćenja sa doručkom),
 • transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Lisabonu prema programu,
 • panoramsko razgledanje Lisabona,
 • usluge vodiča i
 • troškovi organizovanja putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • aerodromske takse (oko 127 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama organizatora putovanja ili u poslovnicama ovlašćenih subagenata),
 • boravišna taksa za starije od 13 godina, 1 evro po noći po osobi (plaća se na recepciji hotela),
 • fakultativni izleti,
 • ulaznice na lokalitetima i posete,
 • međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Sintra i Lisabonska rivijera”. Cena: 60 evra. U cenu je uključena ulaznica za Pena palatu u Sintri i usluge vodiča.
 • Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Obidoš, Alkobasa, Batalja i Nazare”. Cena: 60 evra. U cenu je uključena ulaznica za manastir u Batalji I usluge vodiča.
 • Fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom. Cena: 55 evra. U cenu je uključen transfer do restorana taksijem i večera.
 • Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Lisabonu, isključivo u evrima.
 • Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta.
 • U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE INTESA za efektivu, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja. Uz program važe Opšti uslovi putovanja organizatora Filip travel Beograd licencu OTP 196/2010

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

Pozovite nas