fbpx

Turisticka agencija Maestral Novi Sad

Zatvori pretragu turisticke ponude maestral Novi Sad

Putovanje LISABON

Putovanje LISABON
Avio prevoz
5 DANA | 4 NOĆENJA

LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL – OBIDOS – BATALJA – ALCOBASA – NAZARE

Lisabon avionom / 5 dana / 4 noćenja

Paket aranžman: avio prevoz, smeštaj i panoramsko razgledanje grada

TERMIN: 10.11.-14.11.2019.

Lisabon je glavni grad Portugalije i najzapadnija metropola u kontinentalnom delu Evrope. Veliki uticaj na sam izgled grada ostavilo je smenjivanje kultura od rimske preko arapske , do španske i francuske. Ono što Lisabon čini popularnom i privlačnom turističkom destinacijom su svakako šarm uskih ulica starog dela grada, tipični portugalski arhitektonski stil, šetalište duž reke Težo, kao i veliki broj kulturno istorijskih spomenika i muzeja. Kada ste u Lisabonu nikako ne smete propustiti da uživate u čuvenom fadu, zasladite se najpoznatijim nacionalnim slatkišem Pasteis de nata kao i da degustirate tradicionalni portugalski liker od višnje ginja.

PROGRAM PUTOVANJA LISABON:

1.DAN. putovanja (10.11.2019. nedelja) BEOGRAD – FRANKFURT – LISABON
Sastanak putnika na aerodromu «Nikola Tesla» dva sata pre poletanja aviona. Vreme poletanja aviona za Frankfurt je u 06:40 h (let LH 1411 kompanijom Lufthansa), a vreme sletanja na frankfurtski aerodrom je u 08:50h prema objavljenom redu letenja avio kompanije . Let iz Frankfurta za Lisabon u 13.40h (let LH1168), a očekivano vreme sletanja na lisabonski aerodrom je u 15.45h (prema objavljenom redu letenja avio kompanije). Nakon obavljenih carinskih formalnosti organizovan transfer i panoramsko razgledanje grada. Proći ćemo kroz novi deo grada, četvrt Parque das Nacoes, izgrađenoj povodom svetske izložbe EXPO 1998, pored Okeanarijum-a, jednog od najvećih akvarijuma na svetu, odakle se pruža pogled na most Vasko de Gama, najduži most u Evropi. Zatim ćemo videti najstariju lisabonsku četvrt – Alfama, glavne gradske trgove: Rossio i Comercio, potom Avenida da Liberdade, elegantnu i luksuznu aveniju sagrađenu na mestu nekadašnjeg javnog parka gde su se održavali sajmovi, ustanci, koride i pogubljenja, i kao takva danas predstavlja srce Donjeg grada. Nakon toga ćemo razgledati zapadni deo grada Belem, gde ćemo uživati u reci Težo i videti manastir Sv. Žeronima, pod čijim svodovima je sahranjen Manuel Prvi i veliki moreplovac Vasko de Gama, kulu Belem, najpoznatiju lisabonsku znamenitost sagrađenu početkom 16. veka, u čijoj se neposrednoj blizini nalazi i poznati Spomenik Otkrićima… Nakon razgledanja smeštaj u hotel. NOĆENJE.

2.DAN (11.11.2019. ponedeljak) LISABON
DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Čari Lisabona – šetnja glavnim gradskim trgovima pešice: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rossio, Comercio, stara gradska četvrt Alfama. Dolazak do centra, gde počinje izlet, kao i povratak u hotel (individualno) je gradskim prevozom i cena karte nije uključena u cenu izleta. U večernjim satima, mogućnost organizovanja fakultativno fado veče, odlazak na večeru u restoranu i uživanje uz muziku koja hipnotiše. (Obavezna prijava i uplata prilikom rezervacije minimum prijavljenih 15 putnika), (NAPOMENA – odlazak i povratak do restorana je gradskim prevozom i cena karte ne ulazi u cenu izleta). NOĆENJE.

3.DAN (12.11.2019. utorak) LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL – LISABON
DORUČAK. Slobodan dan u Lisabonu, a mi Vam preporučujemo fakultativni izlet u Sintru, živopisan gradić zapadno od Lisabona koji je obožavao romantični Lord Bajron, gde se nalazi mnoštvo dvoraca i palata starih po nekoliko stotina godina (obavezna prijava prilikom rezervacije minimum prijavljenih 15 putnika uplata na licu mesta ), i obilazak palate Pena, najstarije palate evropskog romantizma, koja je šest vekova bila omiljeni letnjikovac portugalskih kraljeva zbog svoje lepote. Nastavak vožnje do najzapadnije tačke kontinentalne Evrope Cabo da Roca odakle se proteže spektakularan pogled na okean. Povratak u Lisabon i vožnja obalom pored Guincho plaže, Boca do Inferno ( „usta pakla“) kroz poznata mondenska letovališta Cascais i Estoril, koja će Vas oduševiti lepotom otmenih vila i uskim uličicama popločanim uglačanom portugalskom kaldrmom. NOĆENJE.

4.DAN (13.11.2019. sreda) LISABON – OBIDOS – BATALJA – ALCOBASA – NAZARE – LISABON
Doručak. Slobodan dan u Lisabonu za individualna razgledanja a mi Vam preporučujemo fakultativni, izlet za Obidos/ Batalha/Alcobaca/Nazire (obavezna prijava prilikom rezervacije minimum prijavljenih 15 putnika). Srednjevekovno selo Obidos poznat još I kao venčani grad okružen srednjokevnim zidinama, krivudave kamene uličice , ukrašene zelenilom i rekonstruisanim mavarskim zamkom, predstavlja pravi raj za turiste. Alkobasa – grad na ušću dve reke Alkoa i Basa, poznat po manastiru Svete Marije koji je Kralj Alfonso I izgradio u XII veku, naš izlet nastavljamo do gradića Batalja gde se nalazi manastir Svete Marije od Pobede jedan od najlepših primera kasnogotičke arhitektura. Poseta veoma popularnom turističkom mestu Nazare koje smatraju i domom najvećih talasa na svetu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme u odnosu na informacije vodiča povratak u Lisabon. NOĆENJE.

5.DAN (14.11.2019. četvrtak) LISABON – FRANKFURT – BEOGRAD
DORUČAK. Odjava iz hotela. Slobodno vreme u Lisabonu do sastanka sa vodičem I organizovan transfer do aerodroma. Predviđeno poletanje aviona (let let LH1169) za Frankfurt je u 16.35 h (prema objavljenom redu letenja avio kompanije) a očekivano vreme sletanja na frankfurtski aerodrom je u 20.40 h. Let iz Frankfurta za Beograd u 21.50 h (let LH1410), očekivano vreme sletanja na na beogradski aerodrom «Nikola Tesla» je oko 23.40 h (prema objavljenom redu letenja avio kompanije). Kraj programa.

CENA ARANŽMANA LISABON – 599 €

PROMO CENA – 579 €

* Broj soba sa promo cenom ograničen

OPIS HOTELA:

Hotel ALIF CAMPO PEQUENO Lisabon je kategorisan sa 3* i nalazi se u blizini metro stanice, na oko 200 metara udaljenosti od hotela. Sve sobe su sa TWC-om i TV-om. Gostima hotela je na raspolaganju recepcija, restoran i lobby. Doručak je na bazi švedskog stola.
https://www.alifhotels.com/en/Alif/Hotel-Alif-Campo-Pequeno.aspx

Hotel ALIF CAMPO PEQUENO Lisabon

Napomena za smeštaj: U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu ili slični, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju.

Ukoliko eventualnu zamenu ugovorenog smeštaja ne prihvatite, možete odustati od putovanja, bez ikakvih posledica.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN LISABON OBUHVATA:

 • Avio-prevoz na relaciji Beograd-Frankfurt-Lisabon -Frankfurt-Beograd redovnom linijom avio kompanije Lufthansa, transfer (autobusom ili mini busom u zavisnosti od broja putnika ) na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom,
 • sve avio takse trenutno iznose 165,86 € (16.94 € taksa Bgd aerodroma, 15.12 € taksa aerodroma Lisabon, 4.48€ bezbednosna taksa Bgd aerodroma, 0.98€ naknada za unapređenje vazdušnog saobraćaja republike Srbije. Taksa u 52,16 € Frankfurtu i YQ /YR taksa koja trenutno iznosi 76 € – aviokompanijska doplata za gorivo u slučaju poskupljenja goriva). Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu), koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama), deca do 2 godine ne plaćaju aerodromsku taksu,
 • smeštaj u isključivo dvokrevetnim sobama , dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi četiri noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Lisabonu,
 • obilaske prema programu putovanja, asistenciju lokalnog predstavnika inopartnera na engleskom jeziku
 • troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN LISABON NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje 467 din,
 • fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike,
 • obaveznu boravisnu taksu 1 € dnevno po osobi za hotele 3* , plaća se na recepciji hotela
 • individualne troškove i
 • ostale nepomenute troškove.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT i doplata iznosi 119 € .
 • Deca do 2 godine NA UPIT, imaju besplatan smeštaj u zajedničkom ležaju, NEMAJU mesto u avionu i autobusu, nemaju ishranu u hotelu.
 • Deca od 2-12 godina po ovom programu ne ostvaruju popust.
 • Prva promena po vec zaključenom ugovoru je moguća bez nadoknade, ukoliko programom putovanja nije drugačije precizirano. Kod svake naredne promene već zaključenog ugovora (datuma polaska i povratka, imena putnika, broja putnika sa ugovora, smeštajnog objekata, itd. ) agencija zadržava pravo naplate administrativnih troškova u iznosu od 1.000 din po ugovoru, bez obzira da li promena ugovora vec podleže promeni cene po važećem cenovniku ili obračunu storno troškova.

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Čari Lisabona – 10 €, Cena izleta ne uključuje karte za gradski prevoz,
 • Fado veče – 55 € Cena izleta uključuje večeru , prevoz do restorana je individualni,
 • Obidos/ Batalha/Alcobaca/Nazire – 60 €, obuhvata organizova prevoz i ulaznicu za manastir u Batilji,
 • Sintra – Cabo Da Roca – Cascais – Estoril – 60 €.
 • Napomena za Izlet Sintra i Lisabonska Rivijera, izlet obuhvata prevoz na relaciji hotel – Sintra – Cabo da Roca – Cascais – Estoril – Lisabon i poseban transfer kojim se stiže do Palate na nepristupačnom uzvišenju i ulaznicu za Pena palatu u Sintri.
 • NAPOMENA: Prijavljivanje za izlete se vrši prilikom rezervacije aranžmana, plaćanje u Lisabonu, (osim za Fado veče koje se plaća u ageciji), obuhvata organizovan prevoz i razgledanje u pratnji vodiča. Minimalan broj prijavljenih za izvođenje fakultative po objavljenim cenama je 15 putnika (u slučaju nedovoljnog broja putnika organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner. Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

NAPOMENE:

U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

UPOZORENJE:

Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije ARGUS TOURS

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.   VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 3 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • na zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati od otkaza u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.
Call Now Button