Turisticka agencija Maestral Novi Sad

Zatvori pretragu turisticke ponude maestral Novi Sad

Putovanje PORTUGALSKA TURA

Putovanje PORTUGALSKA TURA
Avio prevoz
6 DANA | 5 NOĆENJA

LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – OBIDOŠ – NAZARE – BATALJA – KOIMBRA – PORTO – AVEIRO – FATIMA

Portugalska tura – avionom / 6 dana / 5 noćenja

TERMIN:

Lisabon je glavni grad Portugalije i najzapadnija metropola u kontinentalnom delu Evrope. Veliki uticaj na sam izgled grada ostavilo je smenjivanje kultura od rimske preko arapske , do španske i francuske. Ono što Lisabon čini popularnom i privlačnom turističkom destinacijom su svakako šarm uskih ulica starog dela grada, tipični portugalski arhitektonski stil, šetalište duž reke Težo, kao i veliki broj kulturno istorijskih spomenika i muzeja. Kada ste u Lisabonu nikako ne smete propustiti da uživate u čuvenom fadu, zasladite se najpoznatijim nacionalnim slatkišem Pasteis de nata kao i da degustirate tradicionalni portugalski liker od višnje ginja.

PROGRAM PUTOVANJA LISABON:

1. dan (nedelja, 26. april 2020.) BEOGRAD – MINHEN – LISABON
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 04.30 sati. Poletanje za Minhen u 06.30 sati (let LH 1739). Dolazak u Minhen u 08.00 sati. Nastavak putovanja za Lisabon u 11.20 sati (let LH 1778). Dolazak u Lisabon 13.30 sati. Odlazak na panoramski razgled grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir sv. Žeronima, Spomenik otkrićima, panorama tvrđave sv. Đorđa…Transfer do hotela, smeštaj. Poslepodne, obilazak glavnih gradskih trgova pešice, u pratnji vodiča: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska četvrt Alfama. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

2. dan (ponedeljak, 27. april 2020) LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ
Doručak. Odlazak do slikovitog gradića udaljenog od Lisabona oko 30 km. Opasan šumovitim brdima i sa specifičnom mikro klimom, vekovima je bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Brdima koja okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19. veku. Nacionalna palata u Sintri zidana je na temeljima iz 15. veka i nosi obeležja mavarskog, gotskog, baroknog i lokalnog stila kralja Manuela. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra, koji su okeanski talasi abrazijom pretvorili u rt, duboko uronjen u Atlantski okean. Nastavak ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat po velikom broju golf terena, luksuznih hotela, Estoril zajedno sa Kaškaišem čini lisabonsku rivijeru. Nastavak putovanja do Lisabona. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan (utorak, 28. april 2020.) LISABON – OBIDOŠ – NAZARE – BATALJA – KOIMBRA
Doručak. Polazak ka Obidošu, najlepše i najbolje očuvanom srednjevekovnom gradu u zemlji koji je u potpunosti opasan tvrđavom visokom 13 metara, a koja potiče iz 12. veka. Poznat je i kao „grad venčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. Polazak ka Nazareu, nekadašnjem najpoznatijem ribarskom mesta u Portugalu, čuvenom po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, danas živopisnom i užurbanom turističkom mesta sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Nastavak putovanja ka Batalji, radi posete manastira sv. Marije od Pobede, najvećeg remek-dela portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nad Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine deluju kao čipka. Nakon obilaska odlazak u Koimbru, treći grad po veličini u Portugalu, inače poznat kao univerzitetski grad. Bio je prestonica kraljevstva u 12. veku. Obilaze se stara katedrala, univerzitet sa svojom čuvenom bibliotekom (ulaznica nije uključena). Smeštaj u hotel. Noćenje.

4. dan (sreda, 29. april 2020.) KOIMBRA – PORTO
Doručak. Napuštanje hotela i vožnja do Porta, obilazak: palata berze, veličanstvena gotska katedrala sv. Fransiska u baroknom stilu, Avenija saveznika, toranj Klerika, most Kralja Luisa I, istorijska četvrt uz samu obalu reke – Ribeira, poseta čuvenim podrumima vina “porto” u Vila Nova de Gaia uz degustaciju, na levoj obali reke Douro na čijem ušću u Atlantski okean se Porto nalazi. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

5. dan (četvrtak, 30. april 2020.) PORTO – AVEIRO – FATIMA
Doručak. Slobodno vreme u Portu. Poslepodne, nastavak putovanja do Aveira, mesta poznatog kao Venecija Portugala zbog kanala kojima je ispresecan. Grad okružuju plaže i lagune a panoramom dominira centralni kanal koji prolazi kroz centar. Nastavak putovanja do Fatime. Smeštaj u hotel. Noćenje.

6. dan (petak, 1. maj 2020.) FATIMA – LISABON – BEOGRAD
Doručak. Polazak za Lisabon. Slobodno vreme u Parku Nacija do polaska na aerodrom radi poletanja za Frankfurt u 16.30 (let LH 1169). Dolazak u Frankfurt u 20.30. Nastavak putovanja za Beograd u 21.45 sati (let LH 1410). Dolazak u Beograd u 23.35 sati.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE PORTUGALSKA TURA

OPIS HOTELA:

Smestaj je u hotelima kategorije 4*( Vip Executive Suites do Marques 4* u Lisabonu, Tryp Coimbra 4 * u Koimbri, Black Tulip 4* u Vila Nova de Gaia, Sao Jose 4* u Fatimi). Svaki hotel ima recepciju i restoran, a svaka soba kupatilo T/WC. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Agencija zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN PUTOVANJE PORTUGALSKA TURA OBUHVATA:

 • aerodromske takse (oko 151 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u agenciji),
 • avionski prevoz na relaciji Beograd – Minhen – Lisabon – Frankfurt – Beograd (prevoznik Lufthansa),
 • smeštaj u hotelima kategorije četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (2 noćenje u Lisabonu, 1 noćenje u Koimbri, 1 noćenja u Portu, 1 noćenje u Fatimi) na bazi noćenja sa doručkom u Portu i Lisabonu i polupansiona u Koimbri i Fatimi,
 • transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma,
 • obilasci i ulaznice za lokalitete prema programu (Pena palata u Sintri; Manastir u Batalji; Univerzitet u Koimbri; Berza u Portu; degustacija vina u nekom od podrumau Vila Nova da Gaia),
 • usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

ARANŽMAN PUTOVANJE PORTUGALSKA TURA NE OBUHVATA:

 • ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu navedene u programu kao uključene,
 • gradska taksa u Lisabonu 1 evro po osobi i noći- plaća se na recepciji hotela,
 • međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

UPOZORENJE:

Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije Filip travel

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 3 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati od otkaza u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.
Call Now Button
Turistička agencija MAESTRAL Novi Sad