Putovanje VARŠAVA

Putovanje VARŠAVA
Avio prevoz
4 DANA | 3 NOĆENJA

VARŠAVA

Varšava avionom / 4 dana / 3 noćenja

Paket aranžman: prevoz, transfer smeštaj i razgledanja

Varšava je glavni grad Poljske sa oko dva miliona stanovnika, smešten na reci Visli. Grad nosi i nadimak „Feniks sa Visle“, pošto je tokom Drugog svetskog rata grad pretrpeo neizmernu štetu, ali su Poljaci po završetku rata odmah krenuli u obnovu grada rekonstruišući ga u njegovom izvornom obliku na osnovu slika i sećanja. Danas je ovaj grad spoj stare arhitekture i modernih nebodera, koji su uspeli da se međusobno uklope u veoma skladnu celinu.

TERMIN:

PROGRAM PUTOVANJA VARŠAVA

1. DAN putovanja: BEOGRAD – VARŠAVA
Sastanak grupe na aerodromu «Nikola Tesla» dva sata pre poletanja aviona. Predviđeno vreme poletanja aviona za Varšavu je u 14:05 h (let LO 572 kompanijom LOT Airways), a predviđeno vreme sletanja na varšavski aerodrom je u 15:45 h prema objavljenom redu letenja. Nakon završetka carinskih formalnosti i pasoške kontrole, organizovan transfer i odlazak na panoramsko razgledanje grada: Varšavski muzej ustanka, Palata kulture (najviša zgrada u Varšavi), zgrada nacionalne Opere, Trg Pilsudski, Ogrod Saski (najlepši i najstariji park Varšave). Smeštaj u hotel. NOĆENJE.
2. DAN : VARŠAVA
DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti a mi Vam preporučujemo fakultativno – pešačko razgledanje Varšave: obilazak Starog dela grada koji se prostire od Barbakana (ulaza u stari deo grada) do Trga Zamak kojim dominiraju kraljevski zamak i kolumna kralja Sigismunda III Vase, Predsedničke palate, Pijačnog trga, gde se nalazi čuvena statua sirene, koja je postala zaštitni znak Varšave, Kraljevske rute koja se prostire u dužini od četiri kilometara, počevši od Kraljevskog zamka pa do Palate Lazjenki. Na ovoj ruti se nalaze i Muzej moderne umetnosti Zahenta i Etnografski muzej, kao i Crkva svetog srca, u kojoj se nalazi Šopenovo srce, Novog dela grada gde se može videti spomenik varšavskom ustanku, spomenik Marije Kiri dvostruke dobitnice Nobelove nagrade. Nakon toga slobodno vreme a mi Vam preporučujemo individualan obilazak Palate Vilanov – nekadašnje letnje rezidencije poljskog kralja Jana III Sobieskog. Slobodno vreme. NOĆENJE.
3. DAN : VARŠAVA
DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti a mi Vam preporučujemo fakultativni izlet- Jevrejska Varšava. Idemo u obilazak jevrejskog dela Varšave, ulica Prozna jedna od retkih ulica u kojoj su još uvek izvorne zgrade, zatvor Pavijak, muzej istorije poljskih jevreja, prekrasni park Ogrod Krasinski gde su bile granice geta. Slobodno vreme. NOĆENJE.
4. DAN : VARŠAVA-BEOGRAD
Odjava iz hotela. Organizovan transfer do aerodroma. Predviđeno poletanje aviona (let LO 571) za Beograd je u 11:55 h. Očekivano sletanje na beogradski aerodrom «Nikola Tesla» je oko 13:30h (prema objavljenom redu letenja avio kompanije). Kraj programa.

CENA ARANŽMANA VARŠAVA

OPIS HOTELA:

Hotel 3* Metropol, MDM ili sličan … hotel se nalazi nedaleko od stanice metroa, pa je putnicima jednostavan pristup svim delovima grada. Sve sobe su dvokrevetne i imaju TWC,SAT TV. Doručak je na bazi švedskog stola. http://www.hotelmetropol.com.pl/en/default.html http://www.hotelmdm.com.pl/en/default.html

Napomena za smeštaj:
Tačno ime hotela znaće se 2 dana pre puta o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni. Putnici će biti u obavezi da dodju da promene ugovor o putovanju i dobiju novi ugovor sa tačno navedenim imenom hotela. Putnici će biti smešteni u jednom od navedenih hotela ili sličnom.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Avio-prevoz na relaciji Beograd-Varšava-Beograd redovnom linijom avio kompanije LOT Airways,
 • transfer (autobusom ili mini busom u zavisnosti od broja putnika ) na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom,
 • smeštaj u u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem (rade se isključivo na upit u zavisnosti od raspoloživih kapaciteta), na bazi tri noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Varšavi ,
 • obilaske prema programu putovanja,
 • asistenciju lokalnog predstavnika INOPARTNERA na srpskom ili hrvatskom jeziku,
 • troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje (Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju  neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih),
 • sve avio takse 66,8 € (22,40 € taksa Bgd aerodrom, 14,40 € taksa Varšava aerodrom i YQ taksa koja trenutno iznosi 30 € – aviokompanijska doplata za gorivo u slučsju poskupljenja goriva). Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu, koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama), deca do 2 godine ne plaćaju aerodromsku taksu,
 • fakultativne izlete (neophodan minimum od 12 putnika u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike,
 • individualne troškove i
 • ostale nepomenute troškove.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Rezervacija 1/1 soba iznosi 89 €
 • Deca po ovom programu ne ostvaruju popust
 • Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz

OSIGURANJE:

 • Mogućnost pribavljanja međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u iznosu 448 din. sa osiguranom sumom do 25.000 EUR, za državljane Republike Srbije i strane državljane sa prebivalištem u Srbiji bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd ) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana).
 • U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja).

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Pešačko razgledanje Varšave 20 € (cena obuhvata kartu gradskim prevozom u odlasku, povratak u sopstvenoj organizaciji),
 • Jevrejska Varšava 20 € (cena obuhvata kartu gradskim prevozom u odlasku, povratak u sopstvenoj organizaciji) .
 • Za realizaciju neophodan minimum je 12 putnika.
 • U slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera(organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate) Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner Kompas, Willowa 8/10, Warszawa end_of_the_skype_highlighting Poland.
 • Molimo Vas da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled većeg broja posetilaca na određenom lokalitetu postoji mogućnost izmene termina u odnosu na termin predviđen programom putovanja.

NAPOMENE:

U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

UPOZORENJE:

Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije ARGUS TOURS

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.   VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 3 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati od otkaza u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.
Call Now Button