Vila THEODORA Nidri Letovanje Lefkada Grčka ostrva Grčka

Zatvori pretragu turisticke ponude maestral Novi Sad

Vila THEODORA Nidri

Vila THEODORA Nidri
Autobuski prevoz Sopstveni prevoz Televizor Klima
30m

Vila THEODORA Nidri je dvospratna kuća koja se nalazi u centru Nidrija, na oko 30 m od mora i gradske plaže. Kuća poseduje studije za 2 ili 3 osobe. Svaki studio ima kompletno opremljenu čajnu kuhinju, TWC, TV, klima uređaj (posebno se plaća) i balkon ili terasu. Usluga: najam.

Vila THEODORA Nidri
Vila THEODORA Nidri

MOGUĆI IZLETI TOKOM BORAVKA NA LEFKADI

  • Krstarenje Jonskim ostrvima – sa polaskom sa Lefkade, do koje se stiže autobusom za oko 50min. Očaraće Vas priroda i kristalno čisto tirkizno more. Obilaze se plaže Porto Katsiki i Egremni koje se nalaze na Lefkadi. Nakon toga se obilazi ostrvo Kefalonija, uglavnom slikoviti grad Fiskardo koji ostavlja neki poseban utisak. Nakon toga se obilazi Itaka – čuveno Odisejevo ostrvo. Tokom krstarenja moguće je videti i ostrva Skorpios, Meganisi, plave pećine kao i bezbroj malih nenaseljenih ostrva.
  • Krf – izlet koji podrazumeva obilazak Srpske kuće i ostrva Vido, kao i obilazak samog grada Krfa. Grad Krf oduševljava putnike lepotom i kulturom. Na ovom izletu predviđen je obilazak Srpske kuće koja se nalazi u samom centru grada, i njoj se nalazi muzej posvećen boravku srpskog naroda na ostrvu u periodu I svetskog rata, obilazak ostrva Vido sa Plavom grobnicom gde je sahranjeno na hiljade žrtava albanske golgote.
  • Paxos i Antipaxos – ova ostrva su smeštena oko 30 km južno od Krfa. Odlazak brodićem na ostrvo Paxos, jedno je od najmanjih ostrva u Jonskom moru. Minijaturno ostrvo je jedna od omiljenih destinacija bogatih Grka čije su raskošne vile po celom ostrvu. Na Paxosu su sve plaže kamenite i moguće ih je obići samo brodom. Uživajte u kristalno čistom moru tirkizne boje i upoznajte Plave pećine. Krstarenje brodom završiće se na Antipaxosu, koji je sa druge strane nenaseljeno ostrvo sa belim peskom i bistrom vodom.
  • Mitovi i reke – je izvanredan izlet gde možete upoznati lokalne znamenitosti i istoriju regiona. Upoznaćete drevno svetilište, ostatke hrama i podzemnog sveta, priče o mitološkim herojima i drevnim ritualima, obićićete spomenik Zalogo, manastir Sveti Dimitrije, kao i brdo Stefani gde se nalazi spomenik i mesto sa kojeg su 63 žene sa decom skočile sa litice neželeći da se pokore Ali Paši. Za reku Aheron se veruje da je drevna reka Stix. Po mitologiji postaje besmrtan onaj ko se u njoj okupa (u njoj je Tetida okupala Ahila držeći ga za petu koja je ostala jedino njegovo ranjivo mesto).
  • Itaka – izlet do malog ostrva Itaka, poznatog kao rodno mesto Homerovog junaka Odiseja. Itaka je ostrvo idealno za ljubitelje mira i tišine, gde imate osećaj kao da je vreme stalo. Iskoristite priliku da istražite čuda podzemnog jezera Melissani i pećinu Drogarati koja je prepuna stalaktita i stalagmita.
  • Brodićima iz Nidrija možete obići mala ostrva u okolini Skorpidi, Skorpios, Madouri, Sparti. Najveće u ovoj grupi ostrvaca je Meganisi. Ostrvce Skopiros je u posedu porodice Onazis, te se na ostrvo ne može pristati, ali se može oploviti oko njega i posmatrati sa mora. Na njemu se nalaze grobovi Aristotela, njegove sestre Artemise i dece Aleksandra i Kristine.
  • Vodopad Dimosari – koji se nalazi u blizini Nidrija, na udaljenosti od oko 3km od centra, u brdu i možete ga obići samostalno, bez vodiča. Put Vas vodi kroz šumu pešačkom stazom sa blagim usponom do vodopada.
Pozovite nas