get_header(); ?>

Putovanje skrivene lepote Nemačke

ČEŠKI KRUMLOV – REGENSBURG – BAMBERG – VICBURG – VISBADEN – KOBLENC – KASEL – GOSEL – LAJPCIG – DREZDEN

Putovanje SKRIVENE LEPOTE NEMACKE autobusom / 9 dana / 8 noćenja

Paket aranžman – prevoz, smeštaj i razgledanje grada

POLASCI U 2024.:


MAJ: 18.05.
AVGUST: 24.08.

PROGRAM PUTOVANJE SKRIVENE LEPOTE NEMACKE AUTOBUSOM:

1.DAN putovanja BEOGRAD – ČESKI KRUMLOV
Sastanak grupe u 4.30. Polazak autobusa u 5 sati. Vožnja kroz Madjarsku i Austriju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. U kasnim poslepodnevnim satima dolazak u Češki Krumlov grad koji je sagrađen oko dvorca iz 13. veka. Izvaredan je primer malog srednjevekovnog grada čija je građevinska baština ostala netaknuta zahvaljujući mirnom razvoju tokom pet vekova. Zbog toga je istorijsko središte grada 1992. godine upisano na UNESCO-v popis svetske kulturne baštine. Većina građevina su izgrađene od 14. do 17. veka, i to u gotičkom, renesansnom i baroknom stilu. Dvorac Český Krumlov je izrazito veliki za grad skromnih dimenzija. Posle Dvorca Hradčany u Pragu, on je drugi po veličini dvorac u Češkoj. U dvorcu se nalazi veliko dvorište s mostom preko pukotine u steni na kojoj je izgrađen dvorac, a oko njega su
građevine iz različitih razdoblja i stilova. Jedna od njih je barokno pozorište iz 1766. godine koje ima sačuvanu originalnu mašineriju, scenu i pomagala. U gradu se nalazi i gotička Crkva Sv. Vitusa iz 15. veka koja je oslikana vrednim freskama. Razgledanje grada. Smeštaj u hotel u okolini Češkokog Krumlova. Noćenje.

2.DAN ČESKI KRUMLOV – REGENSBURG
Doručak. Polazak za Regensburg grad u Nemačkoj saveznoj pokrajini Bavarskoj. Stari deo grada nalazi se na popisu UNESCO-ve Svetske baštine, nastao 179. godine, doživeo politički i privredni vrhunac na prelazu iz 12. u 13. veku, kada se nalazio na raskršću glavnih trgovačkih puteva. Iz tog vremena datiraju veliki gradski spomenici: Most Steinerne, dug 310 m izgrađen od 1135.-1146. god., Gotička katedrala, Stara većnica i patriciske kule. Od istorijskog značaja je i “Kafana zlatnog krsta” gde je Karlo V. upoznao Barbaru Blomberg, majku Ivana Austrijskog. U neposrednoj blizini katedrale, nalazi se Adler Apoteka koja je osnovana 1610. god. i jedna je od najstarijih apoteka u Nemačkoj. Nakon rata u gradu se osniva nekoliko kompanija, naročito iz oblasti automobilske i elektronske industrije. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

3.DAN REGENSBURG – BAMBERG – VICBURG – VISBADEN
Doručak. Polazak za Bamberg. Centar carske i biskupske vlasti više od 1000 godina, često nazivan i ‘Franačkim Rimom’, Bamberg stoji na sedam brežuljaka u prelepom prirodnom okruženju. Ujedinjujući baroknu i srednjevekovnu arhitekturu, grad je jedinstveno umetničko delo urbanizma. Dominantna građevina je Bamberška katedrala. Uz nju nezaboravno je i staro jezgro grada, koje vrvi od znamenitosti sa UNESCOVE liste svetske baštine. Nastavak putovanja za stari biskupski i mladi univerzitetski grad: Vircburg barokni grad južnjačkog šarma, prožet franačkom prijatnošću. Remek-dela građevinske umetnosti iz različitih epoha obeležavaju sliku grada, a umetnost, kultura i franačko vino deo su svakodnevnog života u Vircburgu i šire atmosferu koja se može osetiti svim čulima. Vircburg poziva na očaravajuće otkrivanje grada kroz vreme i stilove: još iz daleka, dva tornja katedrale Sv. Kilijana pokazuju put ka gradu. Izgradio ju je biskup Bruno 1040. godine, a sa ukupnom dužinom od 105 metara je četvrta po veličini romanička crkvena građevina u Nemačkoj. Biskupska rezidencija, sa vrtom i trgom, kao i tvrđava Marienburg, simboli su Vircburga poznati širom sveta, baš kao i stari most na Majni, dug 180 metara, sa impozantnim figurama svetaca. Druga stvar po kojoj se grad prepoznaje je njegov prijatan položaj, na obe strane reke Majne i među idiličnim vinogradima, što je samo po sebi dovoljan razlog da posetite Vircburg. Nastavak putovanja za Visbaden glavni grad nemačke savezne države Hesen. Grad je jedna od najstarijih banja u Evropi sa 26 izvora vrele i jednim izvorom hladne mineralne vode. Sa gradom na drugoj obali Rajne, Majncom, Visbaden čini zajedničku urbanu celinu. Najveći deo centra grada je izgrađen u periodu od 1850. do Prvog svetskog rata. U ovo doba u Visbaden su dolazili mnogi bogataši koji su investirali u izgradnju. Među poznatim gostima Visbadena iz ovog doba su: Johan Gete, Fjodor Dostojevski, Rihard Vagner i Johanes Brams. Arhitektura Visbadena je sačuvala stilsko jedinstvo i sastoji se iz građevina u stilu klasicizma, istoricizma i jugend stila. Glavnim gradskim trgom, Dvorskim trgom , dominiraju palata vojvoda od Nasaua iz 1840. godine i nova gradska većnica. Grad ima jednu od najtoplijih klima u Nemačkoj. Smeštaj u hotel koji se nalazi u okolini Visbadena. Noćenje.

4.DAN VISBADEN /Fakultativno DVORAC AUGUSTUSBURG I KELN/
Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Dvorac Augustusburg u Bruhlu. Dvorci Augustusburg i lovačka loža Falkenlust su najraniji primeri rokoko arhitekture u Nemačkoj i kao takvi su 1984. god. upisani na UNESCO popis svetske kulturne baštine. Augustusburg je izgrađen početkom 18. veka po nalogu Kelnskog nadbiskupa i izbornog prince Clemensa Augusta Bavarskog kao građevina u obliku slova U s tri sprata i dva nivoa potkrovlja. Veličanstveno stepenište je dizajnirao Johann Balthasar Neumann, a izuzetan park je delo Dominique Girard koji je dizajnirao i raskošni cvetni vrt južno do dvoraca. Falkenlust je izgradio François de Cuvilliés od 1729. do 1740. godine. zbog blizine Bona, tadašnjeg glavnog grada Republike Nemačke, Augustusburg je korišćen kao prijemna dvorana za goste Nemačkih predsednika. Dvorci s parkom su takođe i mesto održavanja godišnjih dvorskih koncerata u Brühlu. Odlazak za Keln četvrti po veličini grad u Nemačkoj. Predstavlja jedan od najstarijih gradova u Nemačkoj, koga su osnovali Rimljani 50-te godine n.e. Nakon gotovo kompletnog razaranja u Drugom svetskom ratu, Keln je najvećim delom očuvao mrežu i nazive ulica, ali je arhitektonski gotovo u potpunosti izgrađen u stilu dominantnom 50-ih i 60-ih godina dvadesetog veka. Keln je ekonomsko i kulturno središte Rajnske oblasti i ima bogatu, šaroliku i naprednu umetničku scenu. U Kelnu se nalazi preko 30 muzeja i na stotine galerija. Eksponati su u rasponu od arheoloških nalaza iz starorimskog doba do modernih slika i skulptura. Najprepoznatljiviji simbol Kelna je katedrala u gotičkom stilu. Početak gradnje Kelnske katedrale je bio 1248.godine, a dovršena je prema originalnom planu 1880. godine. To je jedna od najpoznatijih nemačkih katedrala koja je upisana na listu svetske baštine UNESCO-a. Grad ima još mnogo crkava i građevina u gotičkom i romaničkom stilu. Poznat je most preko Rajne Hohenzollernbrücke. Grad je poznat kao mesto nastanka kolonske vode i postoji muzej posvećen njoj. Originalna Kolonska voda je naziv parfema koji se poistovećuje s gradom Kelnom. Najpoznatija marka parfema u Nemačkoj je marka 4711 , koja je dobila ime po bivšem kućnom broju preduzeća u Glockengasse (Ulici zvona). Svaki dan tačno u podne na vrhu te kuće se izvodi igra zvona što je jedna od kelnskih turističkih atrakcija. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN VISBADEN – KOBLENC – LIMBURG NA LANI – MARBURG – KASEL
Doručak. Polazak za Koblenc grad smešten na obe obale reke Rajne kod ušća Mosel. Grad se do 1890. sastojao od Starog grada i Novog grada ili Klemenstadt. U gradu postoji više istoriski vrednih objekata. Među njima se ističe crkva svetog Kastora sa četiri tornja. Crkvu je podigao 836. Ludovik Pobožni, ali sadašnja romanička građevina je iz 1208. godine, dok gotička krovna struktura potiče iz 1498. godine. Ispred crkve nalazi se fontana koju su Francuzi podigli 1812. sa natpisom koji govori o Napoleonovom pohodu na Rusiju. Nedugo zatim, ruske trupe su okupirale Koblenz. Njihov zapovednik je ironično dopunio posvetu: ( Video i odobrio, ruski zapovednik grada Koblenc, dana 1. januara 1814.). U novijem delu grada se nalazi palata Residenzschloss, koja jednom stranom gleda ka Rajni, a drugom na Novi grad. Izgrađena je između 1778. i 1786. Od svih javnih spomenika, najznačajniji je kolosalni konjanički kip cara Vilima I. iz 1897. Koblenc je centar za trgovinu vinima iz regiona Mozela i Rajne. Odlazak za Limburg na Lani jedno je od 19 opštinskih središta okruga Limburg-Vajlburg Po prvi put pominje se kao Lintpurk 910. kada je Ludvig Dete dao Konradu Kurcboldu posed da izgradi crkvu. Tu je 1150. izgrađen drveni most, koji je omogućio kraći put između Frankfurta i Kelna. Nešto kasnije tu je izgrađen zamak, a 1214. dobio je status grada.Nastavak puta za Marburg jedan od najvećih Univerziteta u Nemačkoj gde dok studije traju dolazi veliki broj studenata pa tako Marburg za vreme semestra ima oko 120 000 stanovnika. Osnovao ga je Filip I, grof Hesena, koji je tokom 1529. u Marburgu pokušao da pomiri dve struje protestantizma. Organizovao je sastanak Martina Lutera i Ulriha Cvinglija, ali oni nisu uspeli da se u potpunosti usaglase. Braća Grim su u Marburgu skupljala ideje za svoje bajke. Razgledanje grada. Nastavak putovanja za Kasel. Smestaj u hotel koji se nalazi u okolini Kasela. Nocenje.

6.DAN KASEL – GOSEL – KVEDLINBURG
Doručak. Razgledanje Kasela koji se prvi put spominje 913. pod imenom Chassala , što znači da je tu bio zamak. U 14. veku izgrađen je deo grada Neustadt (Novi grad) oko crkve sv. Martina, u 17. veku izgrađen je Oberneustadt (Gornji Novi grad) za izbegle Hugenote iz Francuske. Jedna od najvećih znamenitosti grada je Palata Oaranžerija u Parku Karlsaue i Ottoneum za koji se tvrdi da je najstariji teatar u Nemačkoj, u kome se danas nalazi muzej. U Kaselu se nalazi Muzej braće Grimm, i neobični Muzej tapeta. Zapadno od centra grada na brdu Wilhelmshöhe nalazi se istoimena palata podignuta između 1786. – 1801, u kojoj se danas nalazi Galerija sa umetnickim eksponatima, pored palate leži veliki park sa vestackim vodopadima iznad kojih je velika statua Herkula, koji je bio simbol Kasela u 18. veku. Nastavak puta za Goslar grad u nemačkoj saveznoj državi Donja Saksonija. Stari grad zajedno sa starim rudnicima u Ramelsbergu predstavlja deo UNESKO-ove kulturne baštine. Zahvaljujući srebru Goslar je postao izuzetno bogat grad. Kaiserpfalz (dvorac vladara) u Goslaru izgrađen je u11. veku i postao je letnja rezidencija vladara, naročito Hajnriha III , koji je posećivao svoje omiljeno odmaralište oko 20 puta. Hajnrih je sahranjen u Goslaru. koji je bio kraljevska rezidencija od 1009. do 1253. Nastavak puta za Kvedlinburg. Smeštaj u hotel koji se nalazi u okolini grada. Noćenje.

7.DAN KVEDLINBURG – LAJPCIG – DREZDEN
Doručak. Grad Kvedlinburg je poznat od ranog 9. veka., kada je osnovano naselje Gross Orden na istočnoj obali reke Bode. Kao takav, grad se spominje već 922. godine. U središnjem unutrašnjem delu grada nalaze se brojne građevine od drvenih balvana, građenih u pet različitih vekova ( one iz 14. veka su najstarije u Nemačkoj), dok se u okolnom prstenu grada nalaze izuzetni primeri građevina u Jugendstilu s kraja 19. i početka 20. veka. Dvorac i katedrala još od ranog srednjeg vieka dominiraju gradom svojim kulama. Katedrala je primer nemačke romantike, a njena riznica sadrži brojna blaga kao što su drevni relikvijari i knjige koje su američki vojnici opljačkali tokom rata, ali koji su vraćeni u Kedlinburg 1993. god. i od tada su izloženi javnosti. Od 1994. god., stari grad u Kedlinburg, sa dvorcem i crkvom, upisani su na UNESCOv popis svetske baštine. Kako je Kedlinburg jedan od retkih nemačkih gradova koji je izbegao stradanje u Drugom svetskom ratu, jedan je od najbolje očuvanih srednjevjekovnih i renesansnih gradova u Evropi. Nastavak puta za Lajpzig grad koji važi za jedan od najlepših i najdinamičnijih gradova Istočne Nemačke, a sa pola miliona stanovnika on je danas najveći grad savezne države Saksonije. Ime grada potiče od slovenske reči Lipsk, što “znači mesto gde rastu lipe”.Iako su saveznici žestoko bombardovali Lajpcig tokom Drugog svetskog rata, mnoge građevine ostale su netaknute, među kojima atrakcije kao što su crkva Svetog Tomasa , luteranska crkva, najpoznatija po tome što je u njoj radio Johan Sebastian Bah i gde je na kraju sahranjen, Auerbahov podrum, kafana koja postoji još iz perioda Srednjeg veka, a s obzirom da je otvorena još 1525. danas je jedna od najstarijih kafana u Nemačkoj. Auerbahov podrum slavu duguje najviše činjenici da je u njemu vino ispijao i sam majstor nemačke književnosti, Gete, koji ga je kasnije opisao u delu Faust , Völkerschlachtdenkmal (Spomenik narodne bitke) je zaštitni znak Lajpciga i najveći spomenik u Evropi. Podignut je u spomen Lajpciške bitke iz 1813. tokom koje je Napoleon Bonaparta doživeo jedan od najtežih poraza. Altes Rathaus je nekadašnja gradska većnica sagrađena 1556. godine u renesansnom stilu, i danas je jedna od najvećih u Nemačkoj. Rathaus je kolosalna zgrada, duga oko 90 metara, sa ogromnim tornjem koji je proširen u 18. veku i doteran baroknim ukrasima. Danas je Stari Rathaus pretvoren u muzej, a najimpresivnija prostorija je ogromna banketna sala. Nastavak puta ka Drezdenu. Smestaj u hotel. Nocenje.

8.DAN DREZDEN
Doručak. Razgledanje Drezdena glavnog grada nemačke savezne pokrajine Saksonije smeštenog u dolini reke Elbe, u podnožju Rudne gore. Značajan je kulturni, privredni i politički centar istočnog dela Nemačke. Poznat kao grad umetnosti i kulture, a mnogi turisti tvrde da je punoća i raskoš kulturnog blaga tako snažna da posetiocima jednostavno oduzima dah. Mnogi su kulturni spomenici obnovljeni posle Drugog svetskog rata, a najpoznatija građevina je zgrada opere Semperoper koja je među najlepšima na svetu. Sačuvan je i drezdenski dvorac iz 15. veka koji je bio sedište saskih vojvoda, knezova i kraljeva. Zvinger je vrhunac barokne umetnosti, a danas se u njemu nalazi kompleks muzeja i galerija sa biserima umetnosti. Vrhunac arhitektonske umetnosti predstavljaju “Vrata krune” na jednom od ulaza u gradske zidine, sa čijih se bedema može uživati u čarobnom pogledu na dvorac i okolinu. Iz parkova Bruhlšen terase, “terase Evrope”, pruža se veličanstven pogled na reku Labu i na Novi grad na suprotnoj strani, okružen reprezentativnim građevinama poput Akademije umetnosti i Albertinuma. “Terasa Evrope”, zapravo je niz zgrada iznad reke, koje u podnožju imaju široko šetalište sa ogradom na kraju, a tu se odvijaju sva važna događanja. Drezden je pretrpeo znatna oštećenja u Sedmogodišnjem ratu 1756 – 1763, a najgori period u istoriji grada bio je Drugi svetski rat kada je Drezden bio najviše bombardovan grad u Evropi. Nocenje.

9.DAN DREZDEN – BEOGRAD
Doručak. Polazak za Beograd. Vožnja teritorijom Nemacke, Ceske, Slovacke i Madjarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim satima.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE SKRIVENE LEPOTE NEMAČKE – 599€

Napomena za smeštaj:
U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu ili slični, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju. Ukoliko eventualnu zamenu ugovorenog smeštaja ne prihvatite, možete odustati od putovanja, bez ikakvih posledica.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 20 dana pre putovanja,
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 6 jednakih mesecnih rata, čekovima građana,
 • 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka,
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, American Expres i Visa),
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN PUTOVANJE SKRIVENE LEPOTE NEMACKE OBUHVATA:

 • Vanlinijski prevoz autobusom
 • smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi noćenja sa doručkom u hotelima sa 3* po programu putovanja
 • obilaske prema programu putovanja
 • usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN PUTOVANJE SKRIVENE LEPOTE NEMACKE NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje,
 • fakultativne izlete, kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike,
 • gradske komunalne servisne i poreske takse (oko 3 € po osobi i po nocenju).
 • individualne troškove i
 • ostale nepomenute troškove

POPUSTI I DOPLATE:

 • Jednokrevetne sobe se rade isključivo na upit i doplata iznosi 230€ na cenu aranzmana.
 • Deca po ovom programu ne ostvaruju popust.
 • Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz..

CENA FAKULTATIVE:

 • Izlet za „DVORAC AUGUSTUSBURG I KELN“. Cena 45 €. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, ulaznica za dvorac, razgledanje Kelna kao i glavne dvorane katerdrale u Kelnu kao i angažovanje vodiča)

Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 20 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta može ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate a u skladu sa mogucnostima organizatora fakultativnog izleta – ino partnera). Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner.

NAPOMENE:

U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

UPOZORENJE:

Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije PUTNIK TRAVEL

Pogledajte i ostale programe za putovanja po Evropi koje imamo u ponudi.

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.


Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Putovanje KRALJEVSKA ŠPANIJA

MADRID – TOLEDO – KORDOBA – SEVILJA – RONDA – MALAGA – GRANADA

Putovanje KRALJEVSKA ŠPANIJA avionom / 9 dana / 8 noćenja

Paket aranžman – prevoz, transfer i smeštaj !

POLASCI u 2024.:

MART:16.03-24.03.

PROGRAM PUTOVANJE KRALJEVSKA ŠPANIJA:

1. Dan BEOGRAD – MADRID
Sastanak putnika kod INFO PULTA na aerodromu “Nikola Tesla” u 07.10 sati. Let za Madrid (JU 570) u 10.10 sati. Sletanje na aerodrom “Barahas” u Madridu u 13.35 sati. Polazak autobusom za Madrid grad čija Istorija započinje sredinom devetog veka, kada je na mestu gde se danas nalazi kraljevska palata podignuto utvrđenje od strane Mavara. Od četrnaestog veka Madrid postaje jedan od centara Španije, a njegov pravi uspon započinje sredinom šesnaestog veka. Tada on postaje i glavni grad Kraljevine i taj status se gotovo nikada nije menjao. Od devetnaestog veka Madrid je postao središte brojnih previranja u Španiji, počevši od Napoleonovih ratova, pa sve do građanskog rata koji se širio celom Španijom. Danas je Madrid jedan od najrazvijenijih gradova sveta. Razgledanje grada autobusom. Vožnja glavnim ulicama jedne od najlepših evropskih prestonica, prekrasnim avenijama del Prado, de la Kasteljana i Gran Via, kraj predivnih trgova, veličanstvenih zdanja i najpoznatijih spomenika: Španski trg, trg Orijente, Puerta del Sol, trg sa fontanom Sibeles, prostrani park Retiro bogato ukrašen skulpturama i drugo. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2. Dan MADRID
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Noćenje.

3. Dan MADRID/Fakultativno SALAMANKA – SEGOVIA/
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili celodnevni fakultativni izlet autobusom za Salamanku i Segoviju. Salamanka je jedan od najlepših renesansnih gradova u Evropi. Salamanka je poznata po monumentalnim znamenitostima i univerzitetu (osnovanom 1218.) koji je najstariji u Španiji i peti po starosti u svetu. Stari grad je 1988. godine upisan na UNESCO-v popis mesta svetske kulturne baštine u Evropi. Zahvaljujući renesansnim građevinama od lokalnog viljamajor peščanika, Salamanku su prozvali “Zlatni grad” Glavne znamenitosti grada su; Glavni trg (Plaza Mayor) , središnji gradski trg koji je dizajnirao Andrés García de Quiñones početkom 18. veka. Izvorno je korišćen kao arena za borbe sa bikovima, a danas kao muzička pozornica. Uz trg se nalazi Središnja gradska pijaca, katedrala iz 12. veka, najstariji univerzitet u Evropi koje je u Salamanki osnovao kralj Kastilje i Leóna Alfons IX 1218. godine, renesansna palata „Palacio de Monterrey”, iz 1539. god. Nastavak puta za Segoviju, grad istoimene autonomne provincije u autonomnoj zajednici Kastilja i Leon. Nalazi se na reci Eresmi, 65 kilometara severozapadno od Madrida. Uže središte grada, stari grad s akvaduktom, je na UNESCOvom popisu mesta svetske baštine od 1985. godine. Glavne znamenitosti grada su Rimski akvedukt (Akvedukt u Segoviji) sagrađen za rimskog cara Trajana – jedan od najbolje očuvanih u svetu; izvorno dug 18 kilometara s razlikom visine od 1 km; koji i dan danas napaja grad vodom, srednjovekovni dvorac Alkázar, rezidencija kraljeva Kastilje, gotička katedrala (1522.-1577.), jedna od najvećih gotičkih katedrala i verovatno poslednja kasnogotička katedrala na svetu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan MADRID – TOLEDO – MADRID
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili poludnevni fakultativni izlet za Toledo. Toledo je grad sa bogatim kulturnim nasleđem, zbog čega se delovi ovog grada od 1986. godine nalaze na UNESCO – voj listi svetske baštine. Prostor na kome se nalazi Toledo bio je naseljen još u predrimskom periodu. Prema legendi, grad su osnovali jevrejski kolonisti. Od 1516. godine Toledo postaje glavni grad cele Španije, i taj status je imao do 1561., kada se sedište države seli u Madrid, nakon toga značaj ovog grada počinje da opada. Danas se Toledo ponosi brojnim kulturno – istorijskim znamenitostima, zbog kojih ga svake godine posećuje veliki broj turista iz celog sveta. Katedrala je jedan od simbola grada Toleda. Sagrađena je na temeljima džamije, a njena gradnja trajala je od 1227. do 1493. godine. Odlikuje je mavarski i španski renesansni stil gradnje. Unutrašnjost crkve je naročito bogato ukrašena. Najčuvenije delo u katedrali je Dvanaest apostola od poznatog slikara El Greka. Gradska kuća nalazi se preko puta katedrale. Ovo je predivno zdanje je projektovao poznati arhitekta Juan Herrera, a njena gradnja započela je 1575. godine. Zbog dugog perioda gradnje, Gradsku kuću odlikuje nekoliko arhitektonskih stilova. Crkva Svetog Tome je izgrađena u XIV veku i poznata je po najčuvenijem El Grekovom delu „Pogreb grofa od Orgaza“ iz 1586. godine. Format slike iznosi 460 cm x 360 cm, i smatra se za jedno od najvećih umetničkih dela Španije. Alcazar je kamena tvrđava i palata smeštena na najvišoj tački Toleda. Na ovom mestu se u trećem veku nalazila rimska palata. Gradnju Alcazara naredio je Karlo V, a radovi su počeli 1545. Tvrđava je građena u renesansnom stilu, a nikada nije služila za ono za šta je podignuta. Pošto je prestonica preseljena u Madrid, Alcazar je služio kao palata kraljica udovica, zatvor, kasarna, radionica, i Akaedmija španske pešadije. Tokom građanskog rata Alcazar je 70 dana trpeo opsadu od strane republikanaca, i tada je bio u većoj meri uništen. Obnovljen je 1940. godine, a danas se u njemu nalazi Vojni muzej. Muzej El Greka nalazi se u jevrejskoj četvrti pored Villena palate, u kojoj je poznati slikar živeo. U njemu se nalaze neka od najpoznatijih dela El Greka. Most Alcantara je jedan od mostova koji prelaze preko reke Tajo. Izgrađen je još u rimsko doba, ali je teško oštećen u X. veku. Poseduje dve kule za odbranu, kao i barokni slavoluk iz 1721. godine. Most je 1921. godine proglašen za nacionalni spomenik. Most San Martin se nalazi u zapadnom delu grada, a izgrađen je sredinom XIV veka. Most ima pet šiljatih lukova koji se naslanjaju na stubove, a tu su i dve kule na krajevima mosta. Proglašen je za nacionalni spomenik 1921. godine, i sjajno je mesto za upoznavanje sa dugom istorijom grada. Toledo obiluje i drugim kulturno – istorijskim znamenitostima koje je nemoguće nabrojati. Međutim, ovo je i grad dobre hrane i pića, ali i sjajne zabave. Panoramsko razgledanje grada pešice.Povratak u hotel. Nočenje.

5. Dan MADRID – KORDOBA – SEVILJA
Doručak. Polazak za Sevilju. Vožnja kroz južni deo Kastilje, La Manču – domovinu Don Kihota i preko masiva Siera Morene. Dolazak u Kordobu, jedan od najlepših gradova-muzeja na svetu. Grad su osnovali Kartaginjani, zatim je bio glavno rimsko naselje, pa prestonica mavarskog španskog kalifata, kao i sedište ozloglašene inkvizicije. Iz vremena rimske imperije ostao je most sa lukovima, preko reke Gvadalkivir, kojim je Cezarov put vodio do naselja kroz monumentalnu kapiju, koja je i danas svojevrstan ukras grada.U vreme Rimljana ceo grad je bio opasan bedemima, kulama i kapijama. Kasnije su Arapi na rimskim ruševinama podigli zidine i u tim okvirima je nastao najlepši deo – stari deo grada. Zaštitni znak Kordobe je svakako katedrala La Meskita, poznatija kao „džamija hiljadu stubova“, jedinstvena građevina na svetu, u kojoj su vreme i prostor ujedinili ono što je nemoguće spojiti. Gradnju džamije započeo krajem VIII veka emir Abd al-Rahman I, iz dinastije Omajada, koja je tada vladala skoro celom Španijom. Džamija, na 110 stubova, sa neizbežnim dvorištem prepunim pomorandži, ali bez detaljne dekoracije, završena je za svega 17 godina. Džamija je doživela tri proširenja. Poslednjim i najvećim halif Hišam II, napravio je čuveni objekat na 850 stubova i simbol moći grada koji je tada brojao oko osamsto hiljada stanovnika, skoro trostruko više nego danas. Džamija je bila praktično najveća na svetu i onima koji nisu mogli da odu na hadžiluk do Meke ili Medine računalo se i ako se pomole u njoj. Od XIII veka hrišćanski vladari Kastilje su ljubomorno čuvali blistavi spomenik dinastije Omajada, punih trista godina, sve dok Karlo V nije odobrio poglavarima crkve da se poruši deo džamije i da se u centralnom delu podigne velelepna katedrala. Sama džamija je ovom dogradnjom izgubila na lepoti, ali je dobila na autentičnosti. Osim velike džamije, u Kordobi ima više od petnaest crkava i kapela. Panoramsko razgledanje grada pešice. Nastavak puta za Sevilju. Vožnja kroz Andaluziju. Dolazak u Sevilju u večernjim satima. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

6. Dan SEVILJA
Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom i pešice. Sevilja je privredni, kulturni i finansijski centar Španije, glavni grad pokrajine Andaluzije i jedan od najlepših gradova Evrope. Poznata je po koridi, Seviljskom berberinu, tapasima, tradicionalnom španskom jelu, kao i raskošnoj mavarskoj arhitekturi. Sevilja je iznedrila neka od najznačajnijih imena španskog slikarstva XVII veka: Fransiska de Surbarana, Dijega Velaskesa, Huana de Valdesa Leala i Bartolomea Estebana Murilja. Danas je Sevilja sedište biskupije, pa je samim tim i glavno trgovačko središte južne Španije. Prolazak različitih civilizacija uticao je na stvaranje velikog, veoma dobro očuvanog istorijskog centra kao i na poseban karakter ovog grada. U najveće turističke atrakcije koje treba posetiti spadaju: Alkazar, prva evropska kraljevska rezidencija sa raskošnim palatama i vrtovima, koja se nalazi nasuprot katedrale i koji je od Trga pobede odvojena Lavljim vratima, Arapi su gradili u periodu od XII do XIV veka, a hrišćanski vladari nastavili su proširenje zdanja i uređenje vrtova kombinacijom mavarskog i engleskog stila. Gradnju su počeli mavarski sultani, a kasnije je nastavili španski kraljevi. Nesvakidašnjim gradskim šarmom izdvaja se Jevrejska četvrt, sa uskim uličicama, slatkim trgovima, prelepim suvenirnicama, restoranima sa najboljim tapasima u celoj Španiji, kućama sa cvetnim balkonima i prelepim patijima (dvorištima), gde je prvi put izvedena opera Karmen i gde je svoje prve korake načinio čuveni barokni slikar Bartolomeo Muriljo. Seviljska katedrala je najveća gotička i treća je katedrala na svetu po veličini. Napravljena je na mestu džamije građene u periodu od 1184. do 1198. godine i posvećena je Devici Mariji. Džamija je pretrpela velika oštećenja 1356. godine u razornom zemljotresu. Sačuvani su stubovi i drugi elementi stare džamije. Unutrašnjost katedrale odlikuje ogroman prostor prepun kapela (oko 80), mnogobrojnih umetničkih dela kao i remek delo – raskošni oltar visine tridesetak metara, izuzetno filigranski rezbaren i pozlaćen, sa figurama i scenama iz Hristovog života. Osim bogatstva stilova, preko arapskog, gotskog,renesansnog do baroknog, najvećeg oltara na svetu, gde je ugrađeno više od dve tone zlata, najstarijih orgulja, grandioznih kapela, dvorišta sa pomorandžama, Muriljovih slika, katedrala ponosno čuva i Kolumbov grob. Minaret je preživeo zemljotres pa je pretvoren u zvonik koji se zove Hiralda i predstavlja jedan od simbola Sevilje. Visok je 105 m. Umesto stepenica napravljene su rampe, a danas su na vrhu tornja zvona koja se često oglašavaju. Dva najveća festivala u celoj pokrajini se održavaju u Sevilji. Prvi je Sveta nedelja i njime se obeležava smrt Isusa Hrista. Drugi je Aprilski festival koji je jedan od najvećih festivala u Andaluziji. Tokom ovog festivala ljudi postavljaju šatore u kojima provode nedelju dana družeći se. Muškarci oblače svoja najbolja odela, a žene oblače tradicionalne flamenko haljine i izvode ovaj ples. Slobodno vreme. Noćenje.

7. Dan SEVILJA – RONDA – MALAGA
Doručak. Nastavak putovanja za Rondu. Ronda je poznata po svom položaju na litici i dubokom ponoru na čijem je dnu reka Guadalevín i koji deli grad. Sada je to jedan od gradova i sela koji su uključeni u prirodni park Sierra de las Nieves. Oko grada se nalaze ostaci praistorijskih naselja iz neolitskog doba, uključujući crteže na stenama Cueva de la Pileta. Rondu su, međutim, prvi naselili rani Kelti, koji su je nazvali Arunda u VI veku pre nove ere. Sadašnja Ronda je rimskog porekla, osnovana je kao utvrđena postaja u Drugom punskom ratu, od strane Scipiona Afričkog. Ronda je dobila titulu grada u vreme Julija Cezara. Tri mosta preko kanjona Puente Romano “Rimski most”, Puente Viejo “Stari most”, i Puente Nuevo “Novi most”, premošćuju kanjon. Puente Nuevo je najviši od mostova, uzdiže se 120 m iznad dna kanjona, a sva tri predstavljaju najimpresivnija obeležja grada. Ovdašnja porodica Romero – od Francisca, rođenog 1698.godine, preko njegovog sina Juana, do njegovog slavnog unuka Pedra, koji je umro 1839. godine – odigrala je glavnu ulogu u razvoju moderne španske borbe s bikovima. Članovi porodice su zaslužni za inovacije kao što je upotreba plašta i mača posebno dizajniranog za ubijanje. Pedro je posebno transformisao koridu u “umeće i veštinu za sebe, a ne samo predstavu klanja bika”.’Corrida Goyesca’ je borba sa bikovima koja se održava jednom godišnje u Rondi na Plaza de toros de Ronda, najstarijoj areni za borbe sa bikovima u Španiji. Sagradio ju je 1784. godine u neoklasičnom stilu arhitekta José Martin de Aldehuela, koji je projektovao i Puente Nuevo. Palata Marques de Salvatierra mali muzej renesansne umetnosti i artefakata. Palata je renovirana zgrada iz XVIII veka ranijeg objekta iz XVI veka koji su katolički monarsi poklonili porodici Don Vasca Martína de Salvatierra kada su preraspodelili plen rekonkviste. Godine 1994. Madona je dobila dozvolu za snimanje spota unutar palate. Casa del Rey Moro, sagrađena je u XVIII veku, kada je mavarska Španija bila već daleka uspomena. Njeni naizgled mavarski vrtovi su novijeg datuma, dizajnirani su 1912. godine. Kuća poseduje jedan pravi i važan relikt mavarskog perioda: takozvani Vodeni rudnik, niz stepenica do reke urezanih u zid litice. Položaj grada Ronda pruža pogled na planine Serranía de Ronda. Delimično netaknuta Baños Arabe arapska kupatila nalaze se ispod grada, pored Puente Arabe i datiraju iz XIII i XIV veka. Arapska kupatila su nekada ispunjavala funkciju pročišćavanja posetilaca koji su dolazili u grad Rondu a ovo su najbolje očuvana arapska kupatila. Nastavak puta do Malage. Smeštaj u hotel koji se nalazi u okolini Malage. Slobodno vreme. Noćenje.

8. Dan MALAGA / Fakultativno GRANADA
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Granadu. Zbog zaštićenog položaja između okolnih brda, kao i zbog neuobičajeno plodnog zemljišta, ovo područje bilo je veoma rano naseljeno. Granada je poznata po istorijskim građevinama kako iz doba Mavara, tako i iz doba gotike i renesanse. Najznačajnija građevina iz doba Mavara je utvrđenje Alhambra, što znači crvena tvrđava (stene od kojih je sagrađeno utvrđenje su crvene boje). Podignuto je u XIII i XIV veku kao rezidencija mavarskih kraljeva. Njegove temelje je u XIII veku postavio Muhamed I, začetnik mavarske dinastije Nasrid, koji je podigao palatu, ali i brojne fontane okružene voćnjacima i vrtovima u kojima voda žubori po mermernim podovima. Granada nije samo ovo mavarsko zdanje. Podjednako je izazovna i van ovih zidina. Najstariji deo grada smešten je na brdu Albaisin, gde je teško odoleti šarmu krivudavih, kaldrmisanih uličica, isprepletenih u obliku lavirinta. Ulice starog dela grada recimo Caldereria Vieja i Caldereria Nueva deo su Granade gde je uvek dinamično i prometno, puls grada oseti se na ovom mestu danu i noću. Bele mavarske kuće sa prepoznatljivim rešetkama od kovanog gvožđa na svojim prozorima, sa drvenim kapijama i kamenom popločanim pločnicima deo su istorije ovog grada. Panoramsko razgledanje grada Fakultativna poseta Alhambri, obilazak dvorskih parkova Heneralife, mogućnost organizovanja obilaska i palate Karla V, ali u zavisnosti od slobodnih termina. Noćenje.
9. Dan MALAGA – BEOGRAD
Doručak. Transfer do aerodroma. Let za Beograd (JU 577) u 12.30 sati. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu u 15.40 sati. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE KRALJEVSKA ŠPANIJA – 1099€

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 20 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na šest jednakih mesečnih rata, čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE ili KOMERCIJALNE BANKE do 6 mesečnih rata bez kamate.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE KRALJEVSKA ŠPANIJA OBUHVATA:

 • avio prevoz sa uracunatim avionskim taksama (podlozne promenama) na relaciji Beograd – Madrid/Malaga – Beograd (prevoznik Air Serbia),
 • transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
 • prevoz autobusom na naznačenim relaciama Madrid – Kordoba – Sevilja – Ronda – Malaga,
 • smeštaj u hotelu sa 3*, na bazi 8 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u 1/2 i 1/2+1 standardnim sobama,
 • razgledanja i obilaske prema programu,
 • usluge lokalnih vodiča,
 • agencijske usluge.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE KRALJEVSKA ŠPANIJA NE OBUHVATA:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje,
 • fakultativne programe, ulaznice za kulturno istorijske objekte sa uključenim obaveznim lokalnim vodičem i troškovima rezervacije karata,
 • gradske boravišne, komunalne servisne i poreske takse (oko 3 € po osobi i po nocenju),
 • individualne troškove.

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Poludnevni izlet za Toledo, cena 65 €, obuhvata autobuski prevoz na relaciji hotel -Toledo – hotel, usluge vodiča i pratnju obaveznog lokalnog turističkog vodiča u Toledu,troskovi organizacije izleta
 • Celodnevni izlet autobusom Salamanka i Segovia, cena 89 €, obuhvata autobuski prevoz na relaciji hotel – Salamanka – Segovia – hotel, usluge vodiča,troskovi organizacije izleta
 • Celodnevni izlet autobusom Granada, cena 75 €, obuhvata autobuski prevoz na relaciji hotel – Granada – hotel, usluge vodiča ,troskovi organizacije izleta. U cenu izleta nije ukljucena ulaznica za Alhambru.

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 20 putnika (po navedenim cenama). U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene.
UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.

POPUSTI I DOPLATE:

 • doplata za 1/1 sobu (NA UPIT)

VAŽNO: Mole se putnici da prilikom rezervacije ,a najkasnije 10 dana pred putovanje dostave tačna imena i prezimena onako kako je napisano u pasošu(dostaviti fotokopiju prve strane pasoša).U suprotnom svaka promena posle navedong roka podleže dodatnoj naplati od strane avio kompanije koju snose sami putnici!!!

Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja, agencije PUTNIK TRAVEL
Aranžman je rađen na bazi minimum 25 putnika, a u suprotnom, krajni rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je 5 (pet) dana pre planiranog polaska.
Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja Agencije PUTNIK TRAVEL.

Ukoliko Vam program putovanje u Kraljevska Spanija Španija ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati kupovinom polise od otkaza putovanja u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.

 


Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Putovanje BARI I SORENTO

PUTOVANJE BARI I SORENTO AVIONOM

Putovanje BARI I SORENTO avionom / 6 dana / 5 noćenja

TERMIN: 14.04.-19.04.2024.

PROGRAM PUTOVANJA BARI I SORENTO AVIONOM:

1. DAN: BEOGRAD – BARI
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 04.15 h. Let za Bari (JU 520) u 07.15 h. Sletanje na aerodrom u Bariju u 08.55 h. Pulja regija Italije sa velikim brojem izvanrednih plaža, koje se protežu uglavnom na poluostrvu Salento. Posebno se ističe letovalište Marina di Andrano u provinciji Leče sa plažama koje podsećaju na Karibe. Obalom se nižu mala ribarska naselja Margerita di Savoja, Porto Čezareo, Ostuni, Galjano del Kapo i Santa Čezaria Terme u kome se nalazi izvorište sumporne vode. Morska obala se u ovom delu smatra za jednu od najlepših u Italiji sa mnoštvom atraktivnih pećina u kojima su kolonije sunđera i crvenih korala. Regija je ime dobila po drevnom narodu Apulima, koji su naseljavali ovo područje pre starog Rima. Pulja je i jedna od važnih vinskih regija Italije sa više vrhunskih vinarija. Glavni grad regije Pulja je Bari, grad bogate istorije koga nazivaju i kulturna prestonica južne Italije. Bari je podeljen na stari deo sa mnogobrojnim istoriskim spomenicima, prepun crkava među kojima se ističu katedrala svetog Sabina kao i bazilika svetog Đorđa. Veoma atraktivna je i crkva svetog Nikole gde se nalaze i mošti svetitelja koji je bio uvažavan od strane vernika svih veroispovesti. Sa tvrđavom svetog Antonija kao i muzejem savremene umetnosti stari deo Barija predstavlja jednu od najlepših destinacija juga Italije. Novi deo grada obiluje trgovima, restoranima i prodavnicama. Razgledanje grada. Smeštaj u hotel u okolini Barija. Noćenje.

2. DAN: BARI /Fakultativno MATERA – OSTUNI/
Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet autobusom za Materu i Ostuni. Matera atraktivan, veoma neobičan gradić uklesan u krečnjačke stene, medju podzemnim pećinama i lavirintima, čineći jedan od najlepših pejzaža južne Italije, koji je kao takav stekao svetsku popularnost kao turistička destinacija.. Nalazi se na UNESCO-voj listi kulturne baštine. Nastao je na obroncima klisure kroz koju i danas protiče potok. Većina stanovnika je 1950. godine preseljena u Novu Materu ali neki stanovnici su ipak ostali da žive u kućama svojih predaka. Pored Katedrale, u gradu postoji crkva Svetog Ivana Krstitelja, dvorac Lanfranči, Muzej seljačke kulture i bezbroj drugih crkava, mahom pećinskih. Razgledanje grada. Odlazak za Ostuni, Ostuni La Città Bianca, je slikoviti, srednjevekovni grad koji se proteže preko tri brda na severu Brindizi, u Apulja regiji Italije. Grad duguje svoj nadimak svojoj uobičajeno beloj arhitekturi i belim uličicama. Ovo je, definitivno, jedan od najlepših gradova u južnoj Italiji, pravi i šarmantni primer mediteranske arhitekture. Bele zgrade koje blistaju na suncu juga, oživljavaju kolori zelenih i plavih drvenih vrata, kao i crveno cveće u žardinjerama koje se može videti kroz čitav grad. Najmonumentalnije građevine su Katedrala Ostuni i biskupska palata, zajedno s brojnim građevinama lokalnih plemićkih porodica. Glavna ulica u Ostuni puna je prodavnica i suvenirnica koje prodaju čuveno lokalno maslinovo ulje i Salentino sandale, ali je najbolji način da se doživi grad šetnja uskim, sporednim ulicama koje će vas osvojiti svojom neobičnom lepotom. Najviša tačka grada je katedrala, sagrađena u XV. veku, u stilu kasne gotike, što je za ovu regiju veoma retko, jer je većina crkava u stilu romantizma ili baroka. Na vrhu se nalazi veličanstveni prozor sa Hristom u sredini, okružen sa 24 fino izrezbarena stuba koji predstavljaju sate. Grad Ostuni je, zapravo, niz stepenika, malih ulica, lukova.. Duh srednjeg veka oseća se u svakom uglu grada, sa prelepim pogledom na more. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN: BARI /Fakultativno LEČE – ALBEROBELO/
Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet autobusom za Leče i Alberobelo. Alberobelo jedinstveni gradić na svetu koji je zbog svoje originalnosti i atraktivnosti 1996. godine uvršten u kulturnu baštinu Unesco. Kućice stare više od 400 godina svojim izgledom privlače mnogobrojne turiste a kupastim krovovima najviče podsećaju na kape patuljaka. Naziv im je „truli“ i izgrađene su od kamena postavljenog na četvrtaste osnove i prekrivene su konusnim krovom. Ovo čini celinu od oko hiljadu kućica kao iz bajke od kojih su mnoge istorijska zdanja. Razgledanje grada. Odlazak za Leče, grad u južnoj regiji Apulije u Italiji. Grad koji je u unutrašnjosti, ali samo desetak kilometara od najbližih plaža, beli grad, barokni grad, grad sa fasadama kao od čipke, sa predivnim trgovima, divnim radnjama i mnostvom lokala, karakterističnim za svaki univerzitetski grad. Poznat je po baroknim zgradama. Na središnjem trgu Piaca del Duomo, se nalazi Katedrala Lecce koja ima dvostruku fasadu i zvonik. Katedrala je izvorno sagrađena 1144. godine, a obnovljena je u XVII. veku od strane arhitekta Giuseppea Zimbala u ukrasnom baroknom stilu koji je sada karakteristika grada. Za razliku od trga Piaca Sant Oronzo koji je prepun kafića i trgovina, Piaca del Duomo ima intimniji osećaj i okružen je ukrašenim zgradama, uključujući biskupsku rezidenciju. Bazilika Santa Croce, takođe dizajnirana od strane Zimbala, poznata po skulpturama i prozoru s ružama. Razgledanje grada. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN : BARI – NAPULJ – POMPEJA – SORENTO
Doručak. Polazak autobusom za Napulj, grad smešten u južnom delu Italije, i glavni je grad pokrajine Kampanija. Osnovan je oko VII veka pre nove ere od strane grčkih kolonista. Nosio je ime Nea Polis, što u prevodu znači „ Novi grad “. Danas je Napulj popularna turistička destinacija na mapi Italije, sa brojnim znamenitostima. Kraljevski dvor je jedna od četiri rezidencije u kojima je boravila dinastija Burbona, tokom njihove vladavine Napuljskom kraljevinom. Zapadna strana dvora ispunjena je statuama napuljskih vladara. Novi Zamak (Kastel Nuovo) je nezaobilazna atrakcija, i jedan od simbola Napulja. Razgledanje grada. Odlazak za Pompeju, najpoznatiji grad koga je progutala lava iz Vezuva. Iskopavanja na ovom lokalitetu započela su u XVIII veku, a danas je vidljiv veći deo antičkog grada. Vulkanska erupcija je ustvari sačuvala Pompeju gotovo netaknutu, pa ona pruža najbolji primer kako je nekada izgledao rimski grad i život u njemu. Istraživače su šokirali primeri erotske umetnosti, koji se danas čuvaju u Arheološkom muzeju u Napulju. Tu se nalaze i hramovi, forumi, pozorišta, kupatila i privatne kuće. Pompeja je zaista sjajna za upoznavanje sa davnom prošlošću Kalabrije, ali i Italije uopšte. Nastavak putovanja za Sorento, jedan od od najlepših i najposećenijih gradova Napuljskog zaliva i cele Italije. Podignut je na vulkanskoj lavi, stvrdnutoj posle erupcije Vezuva pre 36 000 godina. Ime grada što u prevodu znači zemlja sirena, potiče od mitske legende. U Sorentu turista ima mnogo toga da vidi, a nekoliko najznačajnijih kako istoriskih tako i arhitektonskih znamenitosti su: Crkva Svetog Antonina, građena u periodu izmedju XI i XII veka. U Sorentu se nalazi Muzej intarzije u kome se nalaze dela naj poznatijih sorentinskih majstora intarzije XIX veka. Muzej Koreale nekada je pripadao aristokratskoj porodici Braće Koreale. Zgradu su poklonili gradu Sorentu a 80 tih godina prošlog veka kada je i otvoren za javnost. U muzeju je porodični nameštaj u intarziji,kolekcije satova, keramike i odeće iz prošlog vremena kao i remek dela slikara –savremenika Braće Koreale. Via San Cesareo, pešacčka zona u centru grada sa mnoštvom radnji punih suvenira i karakterističnim proizvodima iz Sorenta,restorana… Cela zona starog grada obiluje uskim uličicama u kojima dominiraju zgrade sa balkonima iz prošlog vremena.U restoranima su u ponudi brojni specijaliteti bogate i zdrave mediteranske kuhinje. Smeštaj u hotel u okolini Sorenta. Noćenje.

5. DAN: SORENTO /Fakultativno AMALFI OBALA – AMALFI, RAVELO, POSITANO/
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili celodnevni fakultativni izlet autobusom za Amalfi obalu. Pripijena uz oštre litice planine Latari koje naglo zaranjaju preko 200 m u tirkizno plave boje Tirenskog mora pruža se božanstvena Amalfi obala. Oštri stenoviti grebeni seku obalu formirajući bezbroj malih, naizgled divljih i neprijateljskih, prelepih zaliva. Mnoštvo tajnovitih uvala i pećina kriju se praktično posle svake krivine. Iza svake stene pruža se novi pogled na stara ribarska sela, na Tirensko more, čak i na krovove razbacanih kuća, hotela i restorena. Popularna je letnja destinacija, a gradići u ovom delu priobalja su pravi turistički dragulji. Amalfi je poznat kao centar Amalfijske obale koja je 1997. uvrštena na UNESCO-vu listu mesta svetske baštine u Evropi kao mesto neobične prirodne lepote i skladne urbanizacije koja je započela još u srednjem veku. Zahvaljujući odličnoj strateškoj poziciji, Amalfi je prvo postao politički i ekonomski važan Vizantiji. U IX veku, zahvaljujući jačanju pomorske flote, postaje moćan trgovački grad, a zatim u X i XI veku nezavisna republika. O njegovoj važnosti govori činjenica da se u monumentalnoj gradskoj katedrali iz XI veka nalaze mošti svetog apostola, brata svetog Petra. Za turiste je otvoren i nekadašnji arsenal, u kome su se pravili, popravljali i čuvali ratni brodovi. Ravelo, takođe nastao još u rimsko doba. U srednjem veku Ravelo je bio razvijeni centar u okviru Republike Amalfi, sa nekih 25.000 stanovnika. Danas o staroj slavi svedoče katedrala i brojne raskošne palate čuvenih trgovačkih porodica Rufolo, d’Aflitto, Confalone i Della Marra. Monumentalna arhitektura u malom mestu u dramatičnom pejzažu sa spektakularnim pogledom, već vekovima privlači umetnike i intelektualce. Pozitano je gradić čiji prizor oduzima dah dolazećim posetiocima. Žive boje na fasadama kuća, svetlucavo mirno more, šljunkovita plaža, kupola crkve Santa Maria Assunta i brojna strma stepeništa koja međusobno povezuju kuće… Mesto je izuzetno popularna turistička destinacija sa više plaža. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN : NAPULJ- BEOGRAD
Doručak. Sobe treba napustiti do 11 sati. Transfer na aerodrom. Let za Beograd (JU 553) u 14.55 sati. Sletanje na aerodrom u Beograd u 16.15 sati. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE BARI I SORENTO – 559€

USLOVI PLAĆANJA:

 • Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 20 dana pre putovanja,
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana,najduze na 6 meseci
 • 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka,
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, American Expres i Visa),
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN PUTOVANJE BARI I SORENTO OBUHVATA:

 • avionski prevoz na relaciji Beograd-Bari/Napulj – Beograd i aerodromske takse u Beogradu, Bariju i Napulju (na dan objavljivanja programa i koje su podložne promenama),
 • smeštaj u hotelima kategorije dve zvezdice u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi noćenja sa doručkom (samousluživanje – izbor više jela) koji se nalaze u okolini Barija i Sorenta
 • Obilasci prema programu putovanja.
 • Usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana.
 • Troškovi organizacije putovanja.

ARANŽMAN PUTOVANJE BARI I SORENTO NE OBUHVATA:

POPUSTI I DOPLATE:

 • Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT -doplata u trenutku formiranja programa iznosi 150€.
 • Deca po ovom programu ne ostvaruju popust.
 • Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Izlet za „Matera i Ostuni”. Cena 79 € po osobi (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, razgledanje gradova kao i angažovanje vodiča)
 • Izlet za „Leće i Alberobelo”. Cena 79 € po osobi (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, razgledanje gradova kao i angažovanje vodiča).
 • Izlet za „Amalfi obala”. Cena 79 € po osobi (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, razgledanje gradova kao i angažovanje vodiča).
 • Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 20 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta.
 • Ukazujemo putnicima da, imajući u vidu datum formiranja programa putovanja i datum realizacije fakultativnog izleta, može doći do bitnih promena imperativnih uslova, koji se tiču kretanja, prelaska granice, mera zaštite, vakcinalnih uslova i slično, što može uticati na sadržaj fakultativnog programa , pa i potpumu ili delimičnu nemogućnost realizacije izleta , što organizator fakultativnog programa, ne može unapred predvideti.

NAPOMENA : Molimo da uzmete u obzir da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade i postoji mogucnost izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana!

Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Putnik Travel, kao i sa Opštim uslovima medjunarodnog putnog osiguranja .
ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 20 PUTNIKA.

Ukoliko Vam program za putovanje Korzika autobusom Italija ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.


Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Putovanje GRČKA

SOLUN – METEORI – LUTRAKI – ATINA – MIKENA – KORINT – DELFI – PIERIA – VERGINA

Putovanje GRČKA autobusom / 7 dana / 6 noćenja

Paket aranžman – prevoz i smeštaj

TERMINI U 2024.

MART:03.03.
APRIL:28.04.
OKTOBAR: 06.10.

PROGRAM PUTOVANJA GRČKA:

1. DAN putovanja: BEOGRAD – SOLUN
Sastanak grupe u 4.30. Polazak autobusa u 5 sati. Putovanje pored Niša, Skoplja i Soluna. Tokom puta kraća usputna zadržavanja radi odmora. Dolazak u Solun drugi po veličini i značaju grad u Grčkoj posle Atine. Grad je poznat kao velika luka i sajamski centar. Solun je osnovao kralj Kasandar 316. godine p. n. e. Veruje se da je grad dobio ime po Tesaloniki, supruzi Kasandra i polusestri Aleksandra Velikog. Po osvajanju grada od strane Rimljana 168. p. n. e., Solun je postao glavni grad jedne rimske provincije na veoma važnom državnom putu Via Egnatia. Solun je bio jedno od najvažnijih trgovačkih središta u Vizantiji, naročito tokom vladavine Komnina, a u njemu su rođeni Ćirilo i Metodije. Za vreme Prvog svetskog rata Solun su okupirale engleske i francuske trupe, pretvorivši ga u njihovu najvažniju vojnu bazu u jugoistočnoj Evropi i nedaleko od njega je uspostavljen Solunski front. Godine 1917. desio se veliki požar u gradu, koji je stari grad od drvenih zgrada potpuno uništio. Posle rata započela je obnova grada po savremenim načelima (ortogonalna matrica, prave ulice primerene širine, parkovi) uz poštovanje važnih spomenika grada. Za vreme Solunskog fronta 1916-1918. godine grad je poprimio srpski karakter, zbog velikog broja Srba i njihovih državnih institucija. Na zapadnom delu grada je srpsko vojničko groblje Zejtinlik sa pravoslavnom kapelom. Tu je sahranjeno 7441 srpski vojnik, koji je poginuo i prenet sa teritorije cele Grčke. Carinarnica I reda Kraljevine SHS bila je posle Prvog svetskog rata u Solunu. Po međunarodnom ugovoru, deo solunske luke bio je pod srpskom – jugoslovenskom kontrolom i tu se izvozila roba, za transport morskim brodovima. Iako je Solun savremeni grad velikih bulevara, pravilnih blokova i velikih tgrova i parkova, grad je sačuvao mnoge građevine iz svoje prošlosti, posebno one vezane za starorimsko i vizantijsko nasleđe. Bela kula ,najpoznatiji simbol grada, je originalno izgrađena kao deo gradskih zidina. Ona se nalazi na šetalištu pored mora, južno od arheološkog muzeja. Crkva Sv. Dimitrija je najpoznatija crkva u gradu, a ovaj svetac je zaštitnik grada. Crkva Sv. Đorđa je jedna od najvažnijih crkva u gradu, a crkva je bila namenjena kao Galerijev mauzolej, međutim car na kraju nije tamo sahranjen već u Feliks Romulijani u Gamzigradu. Panoramsko razgledanje grada autobusom. Poseta srpskom vojničkom groblju iz I svetskog rata na Zejtinliku. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. DAN: SOLUN – METEORI – LUTRAKI
Doručak. Polazak za Meteore. Meteori se nalaze na severozapadnom rubu Tesalijske ravnice, u blizini planine Pindus i reke Peneios. Reč je o jednom od najdramatičnijih pejzaža u Grčkoj, a takođe o drugom po veličini i najpopularnijem manastirskom kompleksu. Meteori, ili lebdeće kamenje predstavlja grupu od 6 pravoslavnih manastira koji leže na stenovitim stubovima, a koji zbog svoje nepristupačnosti i položaja predstavljaju pravu turističku atrakciju. To su manastiri Veliki Meteor, Varalam, manastir Sv. Varave, Sv. Nikola Anapauski, Sv. Stefan, i manastir Sv. Trojice. Manastiri su podignti na ovom mestu tokom XIV. veka, kako bi se monasi zaštitili u vreme osmanske okupacije. Ovo je dovelo do toga da je život u tim teškim vremenima bio relativno bezbedan, pa se tada na Meteorima nalazilo 26 manastira. Od 1988. godine Meteori se nalaze na Unesko –voj listi svetske baštine. Početkom XX. veka isklesane su pristupne stepenice, a poslednjih decenija ovaj kompleks posećuje veliki broj turista. Unutar manastira posetioci mogu da vide velike kolekcije relikvija iz vremena Vizantijskog carstva, kao i razne freske. Poseta i obilazak jednog od manastira. Nastavak putovanja za Lutraki. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. DAN:LUTRAKI – ATINA – LUTRAKI
Doručak. Odlazak autobusom za Atinu. Razgledanje Atine jednog od najstarijih svetskih gradova, čija se istorija beleži preko 3.400 godina koji je dobio ime po boginji zaštitnici Atini. Panoramsko razgledanje metropole, koja je od svog postanja preživela uspone i padove kao malo koji grad na svetu. U njemu su postavljene osnove parlamentarne demokratije i slobodnih izbora, koje su još uvek pravilo življenja u svim demokratskim društvima. Tokom Zlatnog doba, u 5. i 4. veku p.n.e, ovde su postavljene osnove današnje zapadne civilizacije. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo prelepih primera arhitekture, vajarstva, slikarstva, pesničke, govorničke i dramske umetnosti. Centar savremene Atine nalazi se oko Omonia i Sintagma skvera (Platia Omonias i Platia Syntagmatos), ali je u vreme kada je nastala njen centar bio nadaleko čuveni Akropolj (Acropolis). U doba svog najvećeg procvata, u V veku pre naše ere, njom je vladao vojskovođa Perikle, samo jedan od ljudi kojima Atina duguje svoju večnu slavu. Ipak, u njemu postoje, često i usred grada, ostaci iz mnogo starije istorije, kojima se može pohvaliti retko koja prestonica Evrope. U srcu Atine, najstarijeg grada Evrope, uzdiže se – Akropolj, čuvena krečnjačka litica, visoka 156 m, na kojoj se nalaze veličanstvene građevine – svedočanstva o moći i snazi jedne neponovljive civilizacije i kulture. Arheološka iskopavanja su utvrdila da prvi ostaci naseobina na Akropolju datiraju još iz perioda neolita a u 13. veku p.n.e. u mikensko doba ovde je podignuto snažno utvrđenje, Ipak, pravo „zlatno doba“ i Akropolja i Atine zavladalo je u vreme čuvenog Perikla kada je i započet veliki projekat obnove Akropolja i izgrađene građevine kojima se i danas divimo. Najznačajniji spomenik Akropolja je svakako Partenon, koji je i jedan od internacionalnih simbola Grčke. Ovaj hram je posvećen Atini Partenos – boginji mudrosti, a ime je dobio po grčkoj reči „parthenos“ koja u prevodu znači devica. Na izgradnji Partenona su učestvovali najbolji umetnici tog doba. Statua boginje Atine, napravljena od zlata i slonovače, bila je visoka 12 m i stajala je na postolju visokom 2 m na sredini hrama. Ogrtač boginje ceo je bio od zlata i težio je neverovatnih 450 kilograma. Ova statua preneta je u 4. veku n.e. u Carigrad, nakon čega joj se gubi svaki trag. Samo jedna kopija ove fantastične statue čuva se u Nacionalnom arheološkom muzeju u Atini. Osim Partenona, koji definitivno jeste najznačajnija građevina na Akropolju, u kompleksu svetilišta ima još nekoliko arhitektonskih remek-dela poput Hrama Atine Nike i Propileja – monumentalnog ulaza na Akropolj koji je izvršio dalekosežni uticaj na grčku i rimsku arhitekturu jer su mnogi hramovi kasnije dobijali ulaze nalik Propileju. A možda najpoznatiji rezultat ugledanja na Propilej jeste Trijumfalna kapija. Takođe, tu je i Erehteon, građevina koja se razlikuje od svih građevina na Akropolju. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN : LUTRAKI – EPIDAURUS – NAFPLION – MIKENA – KORINT – LUTRAKI
Doručak. Odlazak autobusom prema Argolidi koja obuhvata: Epidaurus – razgledanje lokaliteta u kojemu se nalazi antičko pozorište iz 4.veka. pre nove ere koje je ujedno i najakustičnija građevina te vrste na svetu, Nafplion – razgledanje prvog glavnog grada Grčke u kome se nalazi venecijanska tvrdjava sa prilazom od 857 stepenika i koja dominira gradom. Mikena – razgledanje lokaliteta koji je kolevka evropske kulture: Atrejeva riznica, Lavlja vrata, Kraljevska grobnica i Megaron. Regija Argolide bila je jedna od najvažnijih u doba antike, najveći značaj ovaj prostor je imao u toku Mikenske civilizacije, kada su ovde bili smešteni moćni gradovi: Mikena, Tirint, Argos, Epidaur. Prostor je bio značajan i u toku sledećih epoha – stare Grčke, helenističkog doba, zatim starog Rima. Kasnije ovo područje biva priključeno Vizantiji, u 13. veku osvajaju je Krstaši, da bi sredinom 15. veka područje Korinta postalo deo otomanskog carstva. Pod njima će ostati do savremenog doba. Kraće zadržavanje na Korintskom kanalu i starom Korintu. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN: LUTRAKI /Fakultativno OLIMPIJA
Doručak. Slobodan dan u Lutrakiju ili celodnevni fakultativni izlet do Olimpije, svetilišta u Staroj Grčkoj poznato kao mesto održavanja drevnih Olimpijskih igara. Olimpija je bilo svetilište u antičkoj Grčkoj, najpoznatija kao mesto na kome su se održavale Olimpijske igre starog doba, koje su bile uporedive jedino sa Pitijskim igarama održavanim u svetilištu Delfi. Obe igre su održavane kao Olimpijada (svake četiri godine). Olimpijske igre održavale su se najverovatnije već i pre 776. pne. Svetilište, zvano Altis, imalo je brojne nepovezane objekte i zgrade; Herin Hram , Zevsov Hram, Pelopijon i deo uz glavni oltar, gde su se prinosile žrtve. Teren Hipodroma i kasnijeg stadiona izgrađeni su istočno od ovih objekata. Severno od svetilišta nalazili su se objekti; Pritanejona i Filipejona kao i zgrade Olimpijske riznice. Južno od riznica ležao je Metron sa Eko stojom na istoku. Južno od svetišta, ležale su i zgrade Južne stoje, Buleterijon, Vežbalište Olimpija, kiparski atelje Fidije, Gimnasion i Leonidajon. Olimpija je bila poznata i po ogromnom Fidijinom kipu od slonovače i zlata boga Zevsa, jednim od Sedam svetskih čuda po Antipateru iz Sidona. Olimpija je bila nacionalni hram Grka i sadrži mnoga blaga grčke umetnosti. Pored hramova nalaze se i ostaci svih sportskih objekata izgradjenih za Olimpijske igre. Razgledanje lokaliteta. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN : LUTRAKI – DELFI – PIERIA
Doručak. Nastavak putovanja za Delfe, čuveno antičko proročište i dom proročice Pitije, nalazi se na obroncima planine Parnas u centralnoj Grčkoj. U antičkoj Grčkoj Delfi su smatrani za centar sveta, i tada je ovo mesto bilo najvažnije proročište koje su pohodili hodočasnici iz svih krajeva Mediterana. Reči boga Apolona ovde su izgovarane kroz visoku sveštenicu Pitiju. Čitav arheološki kompleks Delfija se od 1987. godine nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine. Zapadno od ovog lokaliteta se nalazi i moderan, istoimeni grad, u kome živi oko 3 500 stanovnika. Apolonov hram – prema grčkoj mitologiji Apolon je u Delfe došao sa maskom delfina, noseći na leđima sveštenike sa Krita. Prema drugoj verziji, on se, dolazeći sa severa zaustavio kod grada Tempe, kako bi tu prikupio lovor. Zbog toga su šampioni u pitijskim igrama kao nagradu dobijali lovorov venac. U drevnim vremenima ovaj hram je bio jedan od najvažnijih u Delfima. Pozorište u Delfima se nalazi na istom brdu kao i Apolonov hram, ali iznad njega. Sagrađen je u IV. veku pre nove ere, a posetiocima je pružao predivan pogled na ceo kompleks. Bio je sačinjen od 35 redova, a koji su mogli da prime gotovo 5000 ljudi. I danas se ovde održavaju letnje kulturne manifestacije. Stadion se nalazi visoko na brdu, iznad Apolonovog hrama i pozorišta. Izgrađen je u V. veku p.n.e., i više puta je rekonstruisan. Današnji oblik je dobio u II. veku nove ere. Stadion je mogao da primi oko 6500 posetilaca, a na njemu su se održavale manifestacije i sportska takmičenja. Na njemu se nalazi staza duga 177, 55, i široka 25, 5 metara. Obilazak atinske riznice, Apolonovog hrama, pozorišta, antičkog stadiona, hrama proročice Pitije… Nastavak puta za regiju Pieria. Smeštaj u hotel. Noćenje.

7. DAN : PIERIA – VERGINA – BEOGRAD.
Doručak. Odlzak za Verginu, gradić u severnoj Grčkoj u okrugu Imatija. Grad je postao svetski poznat kada je 8. novembra 1977. godine, grčki arheolog Manolis Andronikos iskopao grobnice makedonskih kraljeva, uključijući i grobincu Filipa II Makodonskog, oca Aleksandra Velikog. U njoj je pronađen mermerni sarkofag i kovčeg od 24-karatnog zlata težak 11 kg, u kojem su bile kosti preminulih i pozlaćenih 313 hrastovih listova i 68 žireva teških 717 grama. Na poklopcu ovog kovčega nalazi se „Sunce Vergine“, simbol koji je postao znak grčke Makedonije. Posle iskopavanja 1977. godine otkrio je četiri grobne komore sa netaknutim grobnicama. Još tri su pronađene tokom 1980-ih. Osim grobnice Filipa II Makedonskog, Andronikos je verovao da je pronašao i grobnicu Aleksandra IV, sina Aleksandra Velikog i Roksane. Arheološki lokalitet je prepoznat kao drevni izgubljeni grad Engina. Od 1996. godine, Vergina je upisana na Uneskov spisak mesta Svetske baštine u Evropi. Sada se tu nalazi izuzetno uređen muzej u kojem se mogu videti njegov oklop, lepo ukrašen grob, srebrno posuđe, oružje, ali i najlepša zlatna ženska kruna koja je nađena u Grčkoj. Polazak za Beograd. Kraća usputna zadržavanja radi odmora. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE GRČKA – 499€

Napomena za smeštaj:
U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu ili slični, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju. Ukoliko eventualnu zamenu ugovorenog smeštaja ne prihvatite, možete odustati od putovanja, bez ikakvih posledica.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 20 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na šest jednakih mesečnih rata, čekovima građana, ;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE GRČKA OBUHVATA:

 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
 • šest noćenja sa doručkom u hotelima sa 3* u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem
 • Obilasci prema programu putovanja
 • Usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana
 • Troškovi organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE GRČKA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje
 • Fakultativni izleti (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike: manastir Metamorfozis, Akropolj, arheološki muzej Epidaurus, arheološki muzej Mikena, arheološki muzej Olimpija, arheološki muzej Delfi i arheološki muzej Vergina (oko 60 € za sve lokalitete)
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu (uvedena 01.01.2018, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima (za boravak u hotelima sa 3* – 1,5 € po noćenju / po osobi).
 • Individualni troškovi i ostali nepomenuti troškovi

POPUSTI I DOPLATE:

 • Jednokrevetne sobe se rade isključivo na upit i doplata iznosi 180€
 • Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja decu.
 • Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja PUTNIK TRAVEL zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije PUTNIK TRAVEL

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati kupovinom polise od otkaza putovanja u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.

Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Putovanje najlepsa jezera Austrije i Italije

NAJLEPSA JEZERA AUSTRIJE I ITALIJE

Najlepsa jezera Austrije i Italije – autobusom / 7 dana / 5 noćenja

SALZBURG, WOLFGANGSE, BAD ISCHL, HALSTAT, INZBRUK, SVAROVSKI SVET KRISTALA, SIRMIONE, BERGAMO, JEZERA LOMBARDIJE I BOROMEJSKA OSTRVA

TERMINI u 2024.:

APRIL: 28.04.
SEPTEMBAR: 29.09.

PROGRAM PUTOVANJA NAJLEPSA JEZERA AUSTRIJE I ITALIJE:

1. DAN, BEOGRAD – SALCBURG
Sastanak na dogovorenom mestu u 17.30 sati. Polazak autobusa u 18 sati. Putovanje autobusom sa usputnim zadržavanjem radi odmora.

2. DAN, SALCBURG – HELBRUN PALATA (fakultativno)
Dolazak u Salzburg u prepodnevnim satima, grad poznat kao dom barokne arhitekture, ali i kao mesto u kome je rođen Wolfgang Amadeus Mozart. Zbog njegove očuvanosti, UNESCO je 1997. godine salzburški Stari grad uvrstio na listu zaštićene svetske baštine. Salzburg je grad smešten u središnjem delu Austrije, u istoimenoj pokrajini. Salzburg je grad sa veoma dugom istorijom. Naselje na njegovom mestu postojalo je još u staroj antici, a današnje ime nosi od VII.veka. S kraja XVIII. i početkom XIX.veka Salzburg je bio poprište burnih dešavanja, da bi 1815 godine konačno ušao u sastav Austrije. Danas je Salzburg poznato turističko odedište, a brojnim pratećim sadržajem zbog koga ga svake godine posećuje veliki broj ljudi. Kao turističke atrakcije grada mogu se izdvojiti; Mocartova rodna kuća – Kuća Hagenauer je mesto u kome je živela Mocartova porodica u periodu od 1747 – 1773 godine. Na trećem spratu ove kuće rodio se, 1756 godine, čuveni kompozitor Volfgang Amadeus Mocart. Danas se u kući nalazi muzej u kome su izloženi brojni predmeti, kao što je Mocartova dečja violina i neki drugi instrumenti na kojima je on svirao. Mirabell je dvorac podignut u XVII.veku. Dvorski park koji poseduje neke od najlepših evropskih vrtova završen je 1730 godine. U sklopu dvorca nalazi se čuvena Mermerna dvorana, jedna od najlepših dvorana za venčanja. Katedrala je jedan od najlepših primera rane barokne arhitekture. U njoj se čuvaju brojni vredni predmeti, a od njih se izdvaja krstionica u kojoj je kršten Mocart. Festung Hohensalzburg je dvorac smešten na brdu Festungsberg, zbog čega dominira Salzburgom. Gradnja ovog dvorca započela je još u XI.veku, a dgrađivan je u narednih 400 godina. Zbog dužine od 250, i širine od 150 metara, smatra se jednim od najvećih srednjevekovnih dvoraca u Evropi. U okolini Salzburga se nalazi čak 52 skijaška područja, na kojima posetioci mogu da uživaju u brojnim zimskim sportovima. U blizini ovog grada nalaze se Alpi, pa se ovaj grad često naziva „ Vrata Alpa “. Brojni zimski centri, kao i prelepe znamenitosti grada, čine da je Salzburg idealno mesto za odmor i uživanje. Razgledanje grada. Smestaj u hotel. Noćenje.

3. DAN,SALZBURG – WOLFGANGSE – CARSKI BAD ISCHL – HALSTAT – SALZBURG
Doručak. Vožnja do prekrasnog područja austrijskih jezera. Poseta jezeru Wolfgangse. Wolfgangse Razgledanje St. Gilgena, odlazak do kuće Mozartove majke, crkve sv.Egidija, glavnog gradskog trga s gradskom kućomi fontanom. Vožnja uz obalu jezera. Dolazak do idiličnog mesta St.Wolfgang, poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem sa pogledom na jezero. Mesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni. Odlazak za Bad Ischl, otmenom letovalištu iz carskih vremena. Šetnja gradskim jezgrom gde se nalazi pošta iz koje je poslat telegram koji je najavio početak I svetskog rata, župna crkva, otmena dvorana termalne vode, vile na reci Traun, Kurpark, park lečilišta. U gradskom središtu se nalazi jedna od najslavnijih poslastičarnica Austrije „Zauner“ poznata po autentičnim išlerima, kolačima koji su dobili ime po Bad ischlu. U gradu se nalazi Carska vila sa parkom, letnja rezidencija dinastije Habsburg gde je car Franjo Josip provodio leta I isao u lov. Slobodno vreme, nastavak puta kroz idilične krajolike i mala mesta do Halstatskog jezera i do jednog od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, Halstata – mestašca s ribarskim kućama i poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koje je u celoj Evropi poznato pod imenom „Halstatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, SALZBURG – SVAROVSKI SVET KRISTALA – INZBRUK
Doručak. Odlazak u Watens i poseta Svetu kristala Swarovski. Park kristala je obnovljen 2015.godine na puno većem prostoru od 7,5 hektara i sa spektakularnim eksponatima koje su radili najpoznatiji svetski
umetnici: veliki kristalni oblak sa 600.000 kristala, kristalni vrt, 14 soba čuda s eksponatima od kristala, kristalni tunel itd. Mogućnost kupovine kristalnog nakita i suvenira. Nastavak putovanja. Dolazak u Inzbruk u poslepodnevnim satima. Razgledanje Inzbruka, glavnog grada austrijskog Tirola. Inzbruk je grad na zapadu Austrrije, i ujedno je administrativni centar pokrajine Tirol. Istorija Inzbruka je veoma duga. Prvo značajnije naselje potiče iz I.veka pre nove ere, koje su osnovali Rimljani. U XIII.veku Inzbruk postaje gradsko naselje, i od tada započinje njegov pravi razvoj. U vreme vladavine cara Maksimilijana I, sredinom XV. veka, Inzbruk postaje prestonica Nemačko – rimskog carstva. Od sredine XVI.veka, ovaj grad učazi u sastav Habzburške monarhije, i taj položaj nije menjao, osim u vreme Napoleonovih ratova, sve do kraja Prvog svetskog rata. Od 1918 godine Inzbruk je grad u okvirima Republike Austrije. Bio je dva puta domaćin Zimskih olimpijskih igara, i to 1964., i 1976 godine. Danas je Inzbruk značajna turistička destinacija na mapi ove evropske države. Katedrala Svetog Jakova je u baroknom stilu obnovljena između 1717 – 1724 godine. Veliki deo raskošnog enterijera uništen je kada je crkva teško stradala tokom Drugog svetskog rata. U severnom delu nalazi se spomenik iz 1620 godine, posvećen nadvojvodi Maksimilijanu III. Hofkirche je podignut u vreme Ferdinanda I, tačnije 1553., kao kraljevska dvorska crkva i grobnica. Najvažnije blago crkve je spomenik Maksimilijana I. Reč je o elegantnom mermernom sarkofagu koji glorifikuje Sveto Rimsko carstvo. Arhitektura ovog zdanja svedoči o velikom razvoju renesanse i gotike, i zaista je nezaobilazna lokacija u Inzbruku. Smeštaj u hotel u okolini Inzbruka. Slobodno vreme. Noćenje.

5. DAN, INZBRUK – SIRMIONE – BERGAMO
Doručak. Vožnja prema jezeru Lago di Garda – najveće italijansko jezero površine veće od 350 kvadratnih kilometara. Južna je obala pitoma i ravna i tu su sva veća naselja, dok je severni deo jezera planinski. To je područje blage klime, bujne vegetacije, zasada limuna kao i najsevernija zona uzgoja maslina u Europi. Obilazak slikovitog gradića Sirmione koji se nalazi na poluostrvu na jezeru, mestu gde je i slavni rimski pesnik Katul imao svoju vilu. Šetnja do tvrdjave Scaligherija i uskim uličicama starog grada. Mesto je danas poznato i po brojnim poslastičarnicama gde se mogu probati čuveni italijanski sladoledi. Nastavak puta do Bergama, jednog od najepših istorijskih gradova Lombardije. grad teatra i muzičke umetnosti sa vekovnom tradicijom. Bergamo je poznat i kao jedan od četiri grada u Italiji – pored Ferare, Luke i Groseta – čija su gradska jezgra u celosti okružena potpuno očuvanim srednjovekovnim zidinama.. Obilazak centra modernog Bergama, u donjem gradu između Trga Mateoti i Trga Vitorio Veneto. Smeštaj u hotelu u okolini Bergama. Noćenje

6. DAN, BERGAMO /Fakultativno JEZERA LOMBARDIJE I BOROMEJSKA OSTRVA/
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za jezera Lombardije i Boromejska ostrva. Vožnja prema jezeru Lago Maggiore, drugom najvećem jezeru Italije koje je u svom gornjem delu švajcarska teritorija. Iznad Arone je velika statua milanskog biskupa Karla Boromejskog. Poseta gradiću Stresa, otmenom letovalištu bujne vegetacije s brojnim hotelima-vilama u stilu Belle Epoque iz zlatnog doba plemićkih putovanja. Izlet brodom (uz doplatu) na Boromejska ostrva. Poseta najvećem ostrvu Isola Madre s poznatom terasom-promenadom, bujnom vegetacijom i vrtovima. Plovidba do ostrva Isola Bella s Boromejskom palatom iz 17 veka i vrtovima italijanskog stila s brojnim statuama, cvetnim alejama, stablima narandži i limuna i Teatro Massimo. Na vrhu ostrva je Vrt ljubavi. Povratak brodom. Odlazak do elegantnog Koma, smeštenog u divnom prirodnom ambijentu, ispod alpskih padina obraslih bujnom vegetacijom. U srednjem veku bio je čuven po svojim veštim graditeljima i vajarima-dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i proneli po Evropi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. veka Komo je renomirano letovalište sa luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posedu poznatih umetnika i javnih ličnosti iz celog sveta. Po dolasku, šetnja obalskom promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od belog mermera (14-18. vek). Kraći odmor. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN, BEOGRAD
Doručak. Polazak za Beograd. Kraća usputna zadržavanja radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim satima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA NAJLEPSA JEZERA AUSTRIJE I ITALIJE – 499€

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 20 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana, najduze na 6 meseci;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN NAJLEPSA JEZERA AUSTRIJE I ITALIJE OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase
 • smeštaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (švedski sto – samoposluživanje) u 1/2 sobama ili 1/2 sobama sa pomocnim lezajem
 • razgledanja prema programu u pratnji vodiča
 • usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
 • troškove ogranizacije putovanja

ARANŽMAN NAJLEPSA JEZERA AUSTRIJE I ITALIJE NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje,
 • troškove fakultative koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor,
 • ulaznice za Swarovski svet kristala (oko 19 €),
 • individualne troškove koje putnici naprave u toku putovanja,
 • sve druge nepomenute troškove.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Doplata za 1/1 iznosi 150€ evra ( iskljucivo na upit),
 • Deca ne ostvaruju popust po ovom programu
 • Ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Jezera Lombardije i Boromejska ostrva Cena 55€ po osobi. U cenu je uključeno:. autobuski prevoz, vožnja brodom na Boromejska ostrva sa uključenim ulaznicama za palatu i vrtove na ostrvu Bella i ostrvu Madre usluge vodiča i troskovi organizacije
 • OBAVEZNO PRIJAVLJIVANJE ZA IZLETE U AGENCIJI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU ZBOG REZERVACIJE TERMINA ZA GRUPE – PLAĆANJE VODIČU NA LICU MESTA. AGENCIJA NE GARANTUJE MOGUĆNOST NAKNADNE PRIJAVE TOKOM PUTOVANJA.

NAPOMENE:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parking, vodiča, ulaznica, organizacije…
Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA ILI AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM
Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu zbog objektivnih okolnosti
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora TA PUTNIK TRAVEL, licenca OTP 163/2021

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati od otkaza u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.

Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Putovanje KORZIKA

PUTOVANJE KORZIKA AUTOBUSOM

Putovanje KORZIKA autobusom i brodom / 7 dana / 4 noćenja

Korzika, divlja i predivna, je mediteransko ostrvo koje pripada Francuskoj. Nalazi se zapadno od Italije i severno od italijanskog ostrva Sardinija. Korzikansa kultura sadrži elemente francuske i italijanske kulture, a korzikanski jezik je priznat kao regionalni jezik. Korzika je savršeno mesto za aktivan odmor i nezaboravne izlete, a u isto vreme je zagonetno i divlje, puno prirodnih lepota, tragova istorije, živopisnih pejzaža, fantastične arhitekture….

TERMINI U 2024.:

MART: 03.03.
APRIL: 28.04.
OKTOBAR: 06.10.

PROGRAM PUTOVANJA KORZIKA AUTOBUS:

1. DAN: BEOGRAD – LIVORNO
Sastanak putnika na dogovorenom mestu u 17.30 sati. Polazak autobusa u 18.00 sati. Prelazak srpsko–hrvatske granice kod Batrovaca. Vožnja kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko-slovenačke granice kod Bregane. Vožnja kroz Sloveniju, a zatim kroz Italiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN: LIVORNO – BASTIA – ST. FLORENT
Dolazak u Livorno u jutarnjim satima grad koji se nalazi na zapadu Toskane, upravno sedište istoimenog okruga. Pod ovim imenom grad se spominje od 10.veka. U Livornu se nalaze mnogobrojni plovni kanali, i to u starom delu grada koji je dobro očuvan, pa se taj deo naziva “Venecijanska četvrt”. Poslednjih godina Livorno postaje vrlo privlačna turistička destinacija, zahvaljujući svojoj bogatoj ponudi, ali i klasicističkoj arhitekturi, koja se retko moze videti u Italiji. Vožnja do luke u Livornu. Ukrcavanje na brod. Dnevna plovidba do Korzike (vožnja traje oko 4 sata). Iskrcavanje s broda u luci Bastia na „vratima Korzike“. Nekad malo ribarsko selo danas je najvažnija luka ostrva. Razgledanje grada: stara luka s visokim tipičnim kućama i uskim uličicama – trg Place St. Nicolas, omiljeno šetalište sa spomenikom Napoleona Bonaparte, gradska kuća, crkva sv. Ivana Krstitelja, najveća crkva Korzike – četvrt Terra Vecchia sa starom lukom i Citadelom. Vožnja prema mestu St. Florent.
Florent Dolazak u St.Florent. Šetnja šarmantnim ribarskim gradićem. Slikovita ribarska luka puna je ribljih restorana, poslastičarnica i malih trgovina s lokalnim specijalitetima i suvenirima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. DAN: ST.FLORENT – CORTE – AJAČIO (okolina)
Doručak. Vožnja kroz planinsku unutrašnjost ostrva do nekadašnjeg glavnog grada Korzike mesta Corte. Corte Putem se prolazi kroz klasičan Mediteranski predeo prepun makije i stabala kestena, a kesteni su vekovima bili hrana Korzikanaca. Kestenovo brašno koristilo se za pripremanje hrane, poznati lokalni proizvodi su: marmelade od kestena, različiti kolači i poznato pivo s kestenom, kao i palenta od kestena i kestenova torta. U srcima mnogih Korzikanca Corte je i danas „glavni grad srca Korzike“ vezan uz život Pasqualea Paolija, političara zvanog generalom korzikanske nacije. Šetnja do starog grada i glavnog trga. Nastavak puta. Razgledanje Ajačia, glavnog grada Korzike i rodnog mesta Napoleona Bonaparte. Stari deo grada Borgo, moderna trgovačka četvrt uz pešačku zonu, promenada uz luku i široki bulevari, uske uličice starog grada su idealne za prijatnu šetnju. U ovom je gradu sve u znaku Napoleona – od spomenika, trgova i ulica do suvenira. Razgledanje grada. Smeštaj u hotel u okolini Ajacia. Noćenje.

4. DAN : AJAČIO (okolina) – JUŽNA KORZIKA I SARTENE – BONIFACIO (okolina)
Doručak. Nastavak puta prema jugu Korzike. Istorijsko nalazište Filitosa predstavlja ostatke nekadašnje Korzike s masivnim zidinama, a na obroncima iznad doline Rizzanesse je slikovito mesto Sartene sa viskom granitnim kućama. Dolazak u Bonifacio. Bonifacio najjužniji grad ostrva, osnovan oko 830 godine. Bonifacio je najstariji grad na Korzici. Veruje se da je upravo on ta zemlja o kojoj je govorio Homer u ‘Odiseji’. Kroz istoriju čovek instinktivno prkosi prirodi u nastojanju da pokori i sebi prilagodi divljinu, a da je tako pokazuju impresivni gradovi koji su sagrađeni na najrazličitijim, nepristupačnim mestima pa i visoko na stenama. Jedno od takvih mesta je Bonifacio, bajkoviti francuski gradić kog često zovu i korzikanskim biserom. Stanovnici ovog drevnog grada najbolje znaju kako je to živeti na litici, iznad talasa koji silovito udaraju u njene obale. To je istinski spektakl prirode i onoga što je ljudska ruka učinila. Grad na steni visokoj sedamdeset metara, koji je sa tri strane okružen Sredozemnim morem, Za vreme najjačih vetrova ribarski čamci ne mogu izaći iz luke zbog visokih talasa i jakih struja. Ovde vreme kao da je stalo, i da nema brojnih turista koji se provlače kroz srednjevekovne uličice, lako bi se moglo zamisliti kako magarci šetaju starim delom grada prenoseći teški teret i breme suvog granja na leđima, dok se u pozadini čuje mešavina italijanskog i francuskog jezika malobrojnih stanovnika koji i danas sanjaju o nezavisnosti. Smeštaj u hotel u okolini Bonifacia. Noćenje.

5. DAN: BONIFACIO /SARDINIJA: SANTA TERESA – TEMPIO PAUSANIA – NURAGHE – PORTO CERVO/
Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Sardiniju – odlazak do luke i ukrcavanje na brod za Sardiniju. Plovidba od oko sat vremena do luke Santa Teresa Gallura. Iskrcavanje sa broda na severnoj obali Sardinije poznatoj po dugim plažama i visokim stenama. Vožnja do mesta Tempio Pausania, glavnom gradu područja Gallura. U okolini Tempio Pausanie nalaze se megalitske praistorijske strukture, zvane Nuraghe. Oko 300 ovakvih spomenika nalazi se na severozapadu Sardinije, često u obliku gigantskih grobnica, kamenih krugova i žrtvenih oltara. Dolazak u Porto Cervo, ekskluzivno italijansko letovalište, sagrađeno šezdesetih godina 20.veka. Nastavak puta do luke i ukrcavanje na brod za Korziku. Plovidba od oko sat vremena do luke Bonifacio. Noćenje.

6. DAN : BONIFACIO – BASTIA – LIVORNO – BEOGRAD
Doručak. Odlazak za Bastiu. Slobodno vreme do polaska broda za Livorno. Ukrcavanje na brod. Dnevna plovidba do Livorna (vožnja traje oko 4 sata). Dolazak broda u toskansku luku Livorno i iskrcavanje sa broda. Nastavak puta za Beograd. Vožnja teritorijom Italije, Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

7. DAN : BEOGRAD
Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska u prepodnevnim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima). Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE KORZIKA AUTOBUSOM – 559€

USLOVI PLAĆANJA:

 • Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 20 dana pre putovanja,
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana,najduze na 6 meseci
 • 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka,
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, American Expres i Visa),
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN PUTOVANJE KORZIKA AUTOBUSOM OBUHVATA:

 • Vanlinijski prevoz autobusom na relaciji prema programu putovanja.
 • dnevni prevoz brodom na liniji Livorno-Bastia-Livorno
 • smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi noćenja sa doručkom u hotelima sa 3*
 • Obilasci prema programu putovanja.
 • Usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana.
 • Troškovi organizacije putovanja.

ARANŽMAN PUTOVANJE KORZIKA AUTOBUSOM NE OBUHVATA:

POPUSTI I DOPLATE:

 • Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT -doplata u trenutku formiranja programa iznosi 150€.
 • Deca po ovom programu ne ostvaruju popust.
 • Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Celodnevni fakultativni izlet autobusom i brodom “Sardinija“. Cena 75€ po osobi. (U cenu je uključeno: autobuski prevoz, prevoz feribotom kao i angažovanje vodiča)
 • Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 30 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta.
 • Ukazujemo putnicima da, imajući u vidu datum formiranja programa putovanja i datum realizacije fakultativnog izleta, može doći do bitnih promena imperativnih uslova, koji se tiču kretanja, prelaska granice, mera zaštite, vakcinalnih uslova i slično, što može uticati na sadržaj fakultativnog programa , pa i potpumu ili delimičnu nemogućnost realizacije izleta , što organizator fakultativnog programa, ne može unapred predvideti.

NAPOMENA : Molimo da uzmete u obzir da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade i postoji mogucnost izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana!

Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Putnik Travel, kao i sa Opštim uslovima medjunarodnog putnog osiguranja .
ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA.

Ukoliko Vam program za putovanje Korzika autobusom Italija ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.


Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Putovanje ANDALUZIJA I LISABON

MALAGA – GRANADA – SEVILJA- LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – ESTORIL

Putovanje Andaluzija i Lisabon avionom / 8 dana / 7 noćenja

Paket aranžman: avio prevoz, smeštaj i panoramsko razgledanje grada

TERMIN 16.04. – 23.04.2024.

PROGRAM PUTOVANJE ANDALUZIJA I LISABON:

1. dan BEOGRAD – MALAGA
Sastanak putnika kod INFO PULTA, pored šaltera za check in na aerodromu “Nikola Tesla” u 04.55h. Let za Malagu (JU 576) u 07.55h. Sletanje u Malagu u 11.30h. Malaga je smeštena na krajnjem jugu Španije i drugi je po veličini grad u pokrajini Andaluzija. Takođe je glavni grad provincije Malaga. Prostire se na obalama dve reke, Gvadalmendina i Gvadalorse, koje se ulivaju u Sredozemno more. Na području Malage preovladava mediteranska suptropska klima, sa veoma toplim letima i blagim zimama. Prostor na kome se danas nalazi Malaga bio je naseljen još u praistoriji, o čemu svedoče ostaci pronađeni u pećinama Pileta, Nerha, i drugih. U Malagi se rodio čuveni španski slikar Pablo Pikaso, kao i glumac Antonio Banderas. Malaga je danas veoma popularna turistička destinacija sa brojnim znamenitostima.
Alcazaba je tvrđava izgrađena od strane granadskih vladara u XI veku. Smeštena je na brdu sa koga se pruža pogled na okolinu, zbog čega je bila veoma pogodna za odbranu. Podignuta je na temeljima utvrđenja iz VIII veka, a zanimljiva je po tome što poseduje po dva do tri reda zidina. Unutar tvrđave nalazi se Nasridska palata, kao i vrtovi, dvorišta, fontana, i sve to u autentičnom arapskom stilu gradnje. Gibralfaro je dvorac smešten na brdu iznad Alcazabe, i delom je povezan sa ovim utvrđenjem. Podignut je u X veku na mestu gde se nekada nalazio svetionik, po kome je i dobio ime. Proširen je u XIV veku, da bi posle hrišćanskog osvajanja grada ubrzo bio napušten. Obnovljen je tek u XX veku i danas je veoma lepo očuvan. Sa zidina dvorca se pruža predivan pogled na grad i pučinu. Katedrala je jedan od simbola Malage. Njena gradnja započela je u XVI veku u renesansnom stilu, mada sa mešavinom baroka i gotike. Zemljotres iz 1680. godine u većoj meri je oštetio katedralu, pa je ionako spora gradnja na kraju prekinuta. Drugi toranj nikada nije završen, pa je katedrala zbog toga dobila nadimak „Jednoruka“. Ona i danas stoji nedovršena, u većoj meri zbog toga što mnogi smatraju da bi u slučaju da bude izgrađena do kraja izgubila na svojoj atraktivnosti. Rimski teatar je pronađen iskopavanjem 1951. godine. Podignut je u I veku, u vreme vladavine cara Oktavijana Avgusta, i bio je korišćen do III veka. Muzej Pabla Pikasa nalazi se u kući u kojoj je ovaj čuveni slikar živeo. U muzeju se nalazi oko 200 njegovih dela. Malaga je poznata i po mediteranskim specijalitetima, a jedno od najpopularnijih jela je „ajo blanco“, jedna varijanta gaspača. Grad je poznat i po vrhunskim vinima, koja spadaju u red najboljih u Evropi. Malaga je grad odlične zabave, kulture i hrane. Smeštaj u hotel koji se nalazi u okolini Malage. Noćenje.

2. dan MALAGA/Fakultativno GRANADA/
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet za Granadu. Razgledanje grada. Granada je veoma star grad. Zbog zaštićenog položaja između okolnih brda, kao i zbog neuobičajeno plodnog zemljišta, ovo područje bilo je veoma rano naseljeno. Granada je poznata po istorijskim građevinama kako iz doba Mavara, tako i iz doba gotike i renesanse. Najznačajnija građevina iz doba Mavara je utvrđenje Alhambra, što znači crvena tvrđava (stene od kojih je sagrađeno utvrđenje su crvene boje). Podignuto je u XIII i XIV veku kao rezidencija mavarskih kraljeva. Njegove temelje je u XIII veku postavio Muhamed I, začetnik mavarske dinastije Nasrid, koji je podigao palatu, ali i brojne fontane okružene voćnjacima i vrtovima u kojima voda žubori po mermernim podovima. Granada nije samo ovo mavarsko zdanje, podjednako je izazovna i van ovih zidina. Najstariji deo grada smešten je na brdu Albaisin, gde je teško odoleti šarmu krivudavih, kaldrmisanih uličica, isprepletenih u obliku lavirinta. Ulice starog dela grada recimo Caldereria Vieja i Caldereria Nueva deo su Granade gde je uvek dinamično i prometno, puls grada oseti se na ovom mestu danju i noću. Bele mavarske kuće sa prepoznatljivim rešetkama od kovanog gvožđa na svojim prozorima, sa drvenim kapijama i kamenom popločanim pločnicima deo su istorije ovog grada. Slobodno vreme. Fakultativna poseta Alhambri, obilazak dvorskih parkova Heneralife, mogućnost organizovanja obilaska i palate Karla V, ali u zavisnosti od slobodnih termina. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan TOREMOLINOS – RONDA – SEVILJA
Doručak.Nastavak putovanja za Rondu. Ronda je poznata po svom položaju na litici i dubokom ponoru na čijem je dnu reka Guadalevín i koji deli grad. Sada je to jedan od gradova i sela koji su uključeni u prirodni park Sierra de las Nieves. Rondu su, međutim, prvi naselili rani Kelti, koji su je nazvali Arunda u VI veku pre nove ere. Sadašnja Ronda je rimskog porekla, osnovana je kao utvrđena postaja u Drugom punskom ratu, od strane Scipiona Afričkog. Ronda je dobila titulu grada u vreme Julija Cezara. Tri mosta preko kanjona Puente Romano “Rimski most”, Puente Viejo “Stari most”, i Puente Nuevo “Novi most”, premošćuju kanjon. Puente Nuevo je najviši od mostova, uzdiže se 120 m iznad dna kanjona, a sva tri predstavljaju najimpresivnija obeležja grada. Ovdašnja porodica Romero – od Francisca, rođenog 1698.godine, preko njegovog sina Juana, do njegovog slavnog unuka Pedra, koji je umro 1839. godine – odigrala je glavnu ulogu u razvoju moderne španske borbe s bikovima. Članovi porodice su zaslužni za inovacije kao što je upotreba plašta i mača posebno dizajniranog za ubijanje. Pedro je posebno transformisao koridu u “umeće i veštinu za sebe, a ne samo predstavu klanja bika”.’Corrida Goyesca’ je borba sa bikovima koja se održava jednom godišnje u Rondi na Plaza de toros de Ronda, najstarijoj areni za borbe sa bikovima u Španiji. Sagradio ju je 1784. godine u neoklasičnom stilu arhitekta José Martin de Aldehuela, koji je projektovao i Puente Nuevo. Palata Marques de Salvatierra mali muzej renesansne umetnosti i artefakata. Palata je renovirana zgrada iz XVIII veka ranijeg objekta iz XVI veka koji su katolički monarsi poklonili porodici Don Vasca Martína de Salvatierra kada su preraspodelili plen rekonkviste. Godine 1994. Madona je dobila dozvolu za snimanje spota unutar palate. Casa del Rey Moro, sagrađena je u XVIII veku, kada je mavarska Španija bila već daleka uspomena. Njeni naizgled mavarski vrtovi su novijeg datuma, dizajnirani su 1912. godine. Kuća poseduje jedan pravi i važan relikt mavarskog perioda: takozvani Vodeni rudnik, niz stepenica do reke urezanih u zid litice. Položaj grada Ronda pruža pogled na planine Serranía de Ronda. Delimično netaknuta Baños Arabe arapska kupatila nalaze se ispod grada, pored Puente Arabe i datiraju iz XIII i XIV veka. Arapska kupatila su nekada ispunjavala funkciju pročišćavanja posetilaca koji su dolazili u grad Rondu a ovo su najbolje očuvana arapska kupatila. Nastavak putovanja za Sevilju, Smeštaj u hotel. Noćenje

4. dan SEVILJA
Doručak. Razgledanje glavnog grada pokrajine Andaluzije i jedan od najlepših gradova Evrope. Poznata je po koridi, Seviljskom berberinu, tapasima, tradicionalnom španskom jelu, kao i raskošnoj mavarskoj arhitekturi. Sevilja je iznedrila neka od najznačajnijih imena španskog slikarstva XVII veka: Fransiska de Surbarana, Dijega Velaskesa, Huana de Valdesa Leala i Bartolomea Estebana Murilja. Danas je Sevilja sedište biskupije, pa je samim tim i glavno trgovačko središte južne Španije. Prolazak različitih civilizacija uticao je na stvaranje velikog, veoma dobro očuvanog istorijskog centra kao i na poseban karakter ovog grada. U najveće turističke atrakcije koje treba posetiti spadaju: Alkazar, prva evropska kraljevska rezidencija sa raskošnim palatama i vrtovima, koja se nalazi nasuprot katedrale i koji je od Trga pobede odvojena Lavljim vratima. Gradnju su počeli mavarski sultani, a kasnije je nastavili španski kraljevi. Nesvakidašnjim gradskim šarmom izdvaja se Jevrejska četvrt, sa uskim uličicama, slatkim trgovima, prelepim suvenirnicama, restoranima sa najboljim tapasima u celoj Španiji, kućama sa cvetnim balkonima i prelepim patijima (dvorištima), gde je prvi put izvedena opera Karmen i gde je svoje prve korake načinio čuveni barokni slikar Bartolomeo Muriljo. Seviljska katedrala je najveća gotička i treća je katedrala na svetu po veličini. Napravljena je na mestu džamije građene u periodu od 1184. do 1198. godine i posvećena je Devici Mariji. Džamija je pretrpela velika oštećenja 1356. godine u razornom zemljotresu. Sačuvani su stubovi i drugi elementi stare džamije. Unutrašnjost katedrale odlikuje ogroman prostor prepun kapela (oko 80), mnogobrojnih umetničkih dela kao i remek delo – raskošni oltar visine tridesetak metara, izuzetno filigranski rezbaren i pozlaćen, sa figurama i scenama iz Hristovog života. Osim bogatstva stilova, preko arapskog, gotskog,renesansnog do baroknog, najvećeg oltara na svetu, gde je ugrađeno više od dve tone zlata, najstarijih orgulja, grandioznih kapela, dvorišta sa pomorandžama, Muriljovih slika, katedrala ponosno čuva i Kolumbov grob. Minaret je preživeo zemljotres pa je pretvoren u zvonik koji se zove Hiralda i predstavlja jedan od simbola Sevilje. Visok je 105 m. Umesto stepenica napravljene su rampe, a danas su na vrhu tornja zvona koja se često oglašavaju. Dva najveća festivala u celoj pokrajini se održavaju u Sevilji. Prvi je Sveta nedelja i njime se obeležava smrt Isusa Hrista. Drugi je Aprilski festival koji je jedan od najvećih festivala u Andaluziji. Tokom ovog festivala ljudi postavljaju šatore u kojima provode nedelju dana družeći se. Muškarci oblače svoja najbolja odela, a žene oblače tradicionalne flamenko haljine i izvode ovaj ples. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan SEVILJA – EVORA- LISABON
Doručak. Nastavak putovanja za Portugal, nekad kolonijalna sila, koja se prostirala na četiri kontinenta, dugo je bio pogodno tle za život i mnoge poslove. Po dolasku u Evoru, razgledanje jednog od najbolje očuvanih srednjovekovnih gradova Evrope. Grad je opasan srednjovekovnim zidinama i pod zaštitom je UNESCO-a. Evora je bila pod mavarskom vladavinom u razdoblju od 711-1165. godine, kada je grad povratio raniji značaj. Posle toga grad postaje deo Portugala, a od 14. do 16. veka grad je stecište umetnika i prosvećenog sveta. Kažu da je kralj Žoao baš iz svog dvora u Evori ispratio Vaska da Gamu da otkrije put do Indije. Ali kasnije, sa porastom značaja prekomorske trgovine i mora, grad gubi trku sa primorskim gradovima. Tek u 20. veku, sa jačanjem saradnje sa Španijom, grad ponovo dobija na značaju i počinje se razvijati u značajnije oblasno središte. Šetnja ulicama sa građevinama mavarskog stila iz perioda ranog srednjeg veka i renesansnim plemićkim palatama. Panorama Katedrale koja dominira gradom, crkve Svetog Franciska, rimskog hrama posvećenog boginji Dijani, Univerziteta koji su u XVI veku osnovali jezuiti, trg Žiraldo… Nastavak putovanja za Lisabon. Smeštaj u hotel. Noćenje.

6. dan LISABON – FRANKFURT – BEOGRAD
Doručak. Razgledanje grada. Lisabon grad fada, plavog neba, grad koji ima dušu. Kad sa jednog od mnogobrojnih vidikovaca, ili sa nekog od sedam brda, na koliko se Lisabon prostire, pogledate na reku Težo, poverovaćete da je ono što vidite zapravo more. A, nije! Reka Težo je toliko snažna i velika da se posetiocima čini kao da su na obali okeana u koji se ona uliva. Lisabon je i mnogo poznatiji po muzejima, palatama, po uskim, strmim ulicama, ali i po širokim avenijama, po kvartu Alfama, najstarijem i jednim od retkih koji nije stradao u razornom zemljotresu 1755. godine. Ako za neki grad kažu da je istinski gostoljubiv, onda je to svakako Lisabon. Večita je inspiracija slikarima, muzičarima, umetnicima, sa velikim brojem nacionalnih restorana u kojima će vam ponuditi domaću hranu i, naravno, vino. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Trg markiza Pombala, Bulevar slobode, Trg obnovitelja (de Restauradores), Rosio, Bajša, ulica Augusta, Baira Alto, Belem, manastir Sv. Žeronima, tvrđava Sv. Đorđa, Spomenik otkrićima…Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Preporučujemo posetu i individualno razgledanje najvećih znamenitosti Lisabona. Lisabonska katedrala je najstarija građevina u gradu, a potiče iz sredine XII veka. izgrađena je po narudžbi prvog portugalskog kralja Alfonsa I. Građena je u romaničkom stilu, a njen oblik podseća na utvrđenje. U katedrali se nalaze mošti Svetog Vicentea, zaštitnika Lisabona. Lisabonski okeanarijum je jedan od najboljih svetskih akvarijuma. U akvarijumu se nalazi preko 500 vrsta i oko 8000 životinja, smeštenih u sedam miliona litara slane vode. Most Vasca da Game prelazi preko reke Težo, a izgrađen je 1966. godine. dugačak je 17 kilometara, što ga čini najdužim evropskim mostom. Konstruisan je tako da može da izdrži katastrofalan zamljotres poput onog iz 1755. Sa mosta se pruža veličanstven pogled na gradsku obalu. Noćenje.

7. dan LISABON /Fakultativno SINTRA – KABO DE ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL/
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet – SINTRA – Portugalski vladari su bili opčinjeni Sintrom. Očarala ih je toliko da su u njoj gradili dvorce i palate, tvrdeći da je slikovita, neodoljiva, romantična, mistična, istovremeno i magična. Brdima koja okružuju živopisni gradić i posle toliko vekova dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i sasvim sigurno večne palate Pena, jednog od sedam čuda Portugalije, koja je pod zaštitom UNESKO-a. Sintra je istovremeno ime i za živopisni gradić, planinu i celu šumovitu regiju. Na turističkoj mapi Portugala ona je nezaobilazno odredište. Ušuškana među brdima, specifične mikroklime, sa zbijenim kućama, uskim, strmim ulicama, fontanama, vrtovima, a pre svega sa dvorcima sve do 20. veka bila je utočite portugalskim kraljevima.
CABO de ROCA – najzapadnija tačka starog kontinenta. Zovu je i ivicom Evrope. Kad biste odatle nastavili na istu stranu sveta, treba samo da pređete »veliku vodu« i eto vas u Americi…
KAŠKAIŠ – Jedno od najlepših portugalskih odmarališta – Kaškaiš je stecište evropske elite. Do kraja 19. veka ovde su gospodarili ribari, a onda su stigli portugalski kraljevi i svrgnuti vladari iz evropskih zemalja. Kažu da je ovde bilo, za vreme Drugog svetskog rata, više kraljeva nego hotela sa pet zvezdica. Danas je ovo luksuzno letovalište prepuno raskošnih vila nekadašnjih kraljeva, careva i aktuelnih svetskih bogataša. Po lepoti, Kaškaiš se može porediti sa Sintrom, letnjom rezidencijom portugalskih kraljeva. Jedino što je Sintra smeštena u podnožju brežuljaka, bogatih šumom, a Kaškaiš je na obali Atlanskog okeana. Svako od ovih mesta ima svoje draži, privlačnost, svoju magiju.
EŠTORIL – naziv važi i za banju u kojoj su se za vreme Drugog svetskog rata okupljali izbegli vladari, razni avanturisti, a pre svega špijuni. I danas postoje građevine, nekad hoteli, koje su pružale utočište špijunima. Uvek je aktuelna priča da je baš tu, u legendarnom kazinu Eštorila, Jan Fleming upoznao srpskog obaveštajca, jugoslovenskog dvostrukog agenta Dušana Duška Popova koji ga je inspirisao da stvori lik čuvenog tajnog agenta Džemsa Bonda. Noćenje.

8. dan (utorak, 21. april) LISABON – BEOGRAD
Doručak. Sobe treba napustiti do 11h. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Transfer na aerodrom. Let za Beograd (JU 495) u 23.05h. Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu u 03.55h. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE ANDALUZIJA I LISABON – 1190€

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 20 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 6 jednakih mesecnih rata, čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN PUTOVANJE ANDALUZIJA I LISABON OBUHVATA:

 • avio i aerodromske takse (podlozne promen) u Beogradu i Lisabonu, avionski prevoz na relaciji Beograd – Malaga/Lisabon- Beograd,
 • prevoz autobusom na naznačanim relacijama
 • smeštaj u hotelima kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim sobama (7 noćenja sa doručkom),Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama uz blagovremeni upit u poslovnici Putnik Travela. Doplata za 1/1 sobu iznosi 350 eura za sve vreme boravka.
 • razgledanje gradova prema programu putovanja,
 • usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

ARANŽMAN PUTOVANJE ANDALUZIJA I LISABON NE OBUHVATA:

 • komunalne servisne i poreske takse (oko 3 € po osobi i po noćenju, plaća se na recepciji hotela),
 • fakultativni izleti,
 • ulaznice za kulturno istorijske objekte sa uključenim obaveznim lokalnim vodičem,
 • međunarodno zdravstveno putno osiguranje.
 • individualni i ostali ne pomenuti troskovi

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Celodnevni izlet autobusom “Granada”. Cena – 95€ po osobi (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel–Granada-hotel, usluge vodiča i troškovi organizacije ). U cenu nije uključena ulaznica za Alhambru koja zavisi od lokaliteta koji se obilazi.
 • Celodnevni izlet – Sintra, Kabo de Roka, Kaskais, Estoril. Cena – 79€ po osobi (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na navedenim relacijama, ulaznica za Nacionalnu palatu, kao i angažovanje vodiča)
 • Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a placanje na destinaciji. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

UPOZORENJE:

Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 25 PUTNIKA.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja PUTNIK TRAVEL zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije PUTNIK TRAVEL

Ukoliko Vam program Putovanje Andaluzija i Lisabon ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 3 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati od otkaza u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.

Putovanje ŠVAJCARSKA

Putovanje ŠVAJCARSKA

Putovanje Švajcarska autobusom / 8 dana / 5 noćenja

Paket aranžman – prevoz i smeštaj

TERMINI 2024:

MAJ:17.05.
AVGUST:23.08.

PROGRAM PUTOVANJE ŠVAJCARSKA:

1.DAN: putovanja BEOGRAD – CIRIH
Sastanak grupe na dogovorenom mestu u 17:30 h. Polazak autobusa u 18:00 h. Putovanje sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2.DAN: CIRIH
Dolazak u Cirih u jutarnjim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom najvećeg grada Švajcarske koji je poznat i kao ekonomsko i kulturno središte države i jedan od glavnih finansijskih i industrijskih gradova Evrope. Svoju prelepu prirodu grad u velikoj meri duguje lokaciji na severozapadnom delu Ciriškog jezera i na izvoru reke Limat. Cirih je takođe poznat i po viševekovnoj tradiciji liberalnog mišljenja i aktivnog intelektualnog života, o čemu svedoči činjenica da su tu živeli mnoge poznate ličnosti iz sveta nauke i umetnosti, kao što su Karl Gustav Jung, Vladimir Lenjin, Džejms Džojs i Tomas Man, a ova tradicija nastavlja se sve do danas. Ovo mesto bilo je naseljeno još u doba praistorije, a u rimskom periodu ovde je postojao grad Turikum, čiji je naziv vekovima modifikovan da bi se došlo do današnjeg naziva za grad – Cirih (Zürich). Na mestu starorimskih ruševina u vreme Karla Velikog formiran je zamak oko kojeg se vremenom obrazovalo sve veće naselje, koje je u 13. veku dobilo gradske zidine. Grad je vremenom sve više jačao, postao vojvodstvo, a zatim se 1351. godine pridružio Švajcarskoj konfederaciji. Prihvatio je švajcarsku politiku neutralnosti, i zbog toga predstavlja grad sa izuzetno mirnom istorijom. Tokom Drugog svetskog rata grad je slučajno bombardovan i to je jedini bitniji istorijski događaj u Cirihu u 20. veku. Posle rata grad je postao važno političko, ekonomsko i kulturno središte Evrope. Cirih se u poslednjih sto godina od alpskog gradića pretvorio u metropolu u kojoj mogu da se čuju svi svetski jezici i osete svi mediteranski mirisi. Gradić na obali jezera Cirih, u kome je Johana Špiri napisala jednu od najlepših dečjih knjiga, “Hajdi”, pretvorio se, od mestašca u podnožju brda Utilberg, u centar istoimenog kantona, finansijsku prestonicu Švajcarske, globalno bankarsko središte, urbanu oblast sa oko dva miliona stanovnika. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3.DAN: CIRIH /Fakultativno ŠAFHAUZEN – VODOPADI NA RAJNI – LUCERN
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet autobusom za: Šafhauzen je grad u severnoj Švajcarskoj. Grad je sedište istoimenog kantona Šafhauzen, kao i njegov najveći grad i kulturno i privredno središte. Šafhauzen je i asocijacija na svetski poznate časovnike „šafhauzen“.Ako se u nekoj priči pomenu švajcarski satovi vrhunske izrade, onda se tu nikako ne može zaobići jedan od pionira u izradi klasičnih muških satova koji odišu visokim stilom i prefinjenošću – IWC Šafhauzen. Šafhauzen postoji kao naselje još od srednjeg veka. Grad je čak kovao svoj vlastiti novac daleke 1045. godine. Jedno vreme, Šafhauzen je bio pod kontrolom Habzburške dinastije, ali 1415 godine je dobio nezavisnost. 1457. godine godine Šafhauzen se pridružio Cirihu i 1501. godine je ušao u Švajcarsku konfederaciju. Šafhauzen poseduje izuzetno lepo staro gradsko jezgro sa trgovima, živopisnim česmama i starim kućama još iz srednjeg veka. U blizini Šafhauzena nalazi se najveći evropski vodopad (Rajnfal). On je najveće turističko odredište u okolini Šafhauzena. Voz povezuje grad Šafhauzen tim izuzetno posećenim Vodopadima. Rajnfal je najveći vodopad u Evropi. Nalazi se na reci Rajni u severnom delu Švajcarske. Vodopadi su udaljeni 4 kilometara od poznatog grada satova Šafhauzena. Ovaj vodopad, koji se nalaze na granici Nemačke i Švajcarske na putu prema Bazelu, nazivaju i “švajcarskom čarolijom”. To je skup od tri vodopada, širok je 150 metara, visok 23 metra, a dubina ide do 13 metara. Vodopadi izgledaju veličanstveno, kao da se priroda potrudila da imamo sjajnu scenu za fotografisanje. Voda je bistra, u njoj ima dosta ribe, a naročito jegulja. Ispred vodopada nalazi se dvorac Laufen koji je pretvoren u turistički objekat. U njemu je predstavljena cela istorija vodopada putem izložbe koja posetioca vodi u putovanje kroz vreme. Predah se može napraviti u istorijskom ambijentu restorana unutar dvorca. Pored dvorca nalazi se vidikovac sa kojeg se pruža fascinantan pogled na vodopade. Tokom 2008 godine instaliran je providni lift koji posetioce, koji se spuste do podnožja vodopada, vraća do dvorca. Ceo put od dvorca do vodopada noću je osvetljen. Odlazak za Lucern. Iako je prostor Lucerna bio naseljen još u praistoriji, značaj ovog naselja započinje kada su benediktinci u osmom veku podigli manastir kome su dali ime Lucijarija. Po njemu je grad i dobio ime. Razgledanje najvecih znamenitosti grada: čuveni Kapelbruke, najstariji pokriveni drveni most u Evropi, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Izgrađen je u četrnaestom veku, i danas je najveći simbol grada Lucerna, a ujedno i jedna od najvećih atrakcija u Švajcarskoj. Ukrašen je serijom od 158 trouglasto oblikovanih slika, smeštenih ispod krova mosta. Na njima su prikazani događaji iz istorije grada. Vodeni toranj se nalazi pored Kapela mosta, i leži u vodi. Ovaj osmougaoni toranj od cigala je nekih za odbranu gradskih zidina, ali je imao i funkciju zatvora i sobe za mučenje. Toranj je visok 34 metra. Umirući lav iz Lucerna je jedna od najpoznatijih skulptura na svetu. Posvećen je herojskoj smrti švajcarskih vojnika 1792. godine, koji su pali braneći Luja XVI za vreme francuske revolucije. Mark Tven ga je opisao kao najtužnije i najdirivljije delo u kamenu. U Lucernu se nalazi nekoliko predivnih trgova. Weinmarkt trg je poznat po tome što je na njemu položena federalna zakletva, i na taj način je stvorena Švajcarska Konfederacija. Popularni za posetioce su i trg Hirschenplatz i trg Kornmarkt idr. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN: CIRIH – BERN – MONTRE – ŽENEVA
Doručak. Nastavak puta ka Bernu – glavni grad Švajcarske izgrađen na grebenu od peščara, okružen sa tri strane rekom Arom, koja teče kroz ovu prelepu alpsku dolinu. Veliki broj mostova povezuje istorijski grad Bern sa novim delom grada, na levoj strani reke. Dobro očuvane kuće i prodavnice iz 17. i 18. veka, sa svojim arkadama u prizemljima i bogato ukrašenim krovovima, odražavaju nekadašnji prosperitet ovog grada. Ovaj šarmantni istorijski deo grada integrisan je u moderni život njegovih stanovnika, što predstavlja još jednu od lepota Berna. Zbog izuzetno dobre geografske lokacije, područje današnjeg Berna bilo je naseljeno još u doba praistorije. Početkom nove ere ovde su se doselili Rimljani i osnovali grad Brenodurum. U kasnijem periodu grad je napušten i novi grad na istom mestu osnovao je 1191. godine Berthold V, nazvavši ga po medvedu (na nemačkom Bär), koga je ovde ubio. Grad je brzo napredovao i već 1353. godine pridružio se novouspostavljenoj Švajcarskoj konfederaciji, i nedugo zatim postao njen najznačajniji grad, a 1848. i prestonica moderne Švajcarske. S obzirom na politiku neutralnosti koja se još od 16. veka sprovodi u Švajcarskoj, poslednji rat koji je ostavio trag na Bernu bila su Napoleonova osvajanja. Zahvaljujući, između ostalog, i toj politici, Bern je danas važno političko i ekonomsko mesto u Evropi, i mesto je brojnih međunarodnih susreta i samita. Stari grad je sačuvao svoj srednjevekovni karakter. Poseban šarm mu daju arkade iznad trotoara pokrivenog kaldrmom. Ovo je područje gde se nalaze mnoge turističke atrakcije kao što su mostovi, fontane, spomenici, tornjevi i poznata Kula sa satom (Zytglogge). Stari grad je mali, ali toliko bogat znamenitostima da će Vam trebati nekoliko dana da ga u potpunosti obiđete. Razgledanje glavnog grada istoimenog kantona. Nastavak putovanja za Montre, Montre, mondenskog mesta jugozapadne Švajcarske, između Alpa i Ženevskog jezera. Panoramsko razgledanje grada duž obale uz koju se nižu najluksuzniji hoteli, internacionalne škole, čuvene klinike. Odlazak do dvorca Šijon koji je inspirisao masu mnogih ruskih pisaca od Tolstoja do Dostojevskog (ulazanica za obilazak dvorca iznosi oko 10 € placanje iskljucivo u švajcarskim francima). Nastavak putovanja za Ženevu. Smeštaj u hotel koji se nalazi u okolini Ženeve. Noćenje.

5.DAN: ŽENEVA
Doručak. Odlazak autobusom do Ženeve, diplomatske prestonice Evrope. Ženeva je jedan od najlepših gradova u Evropi. Ime Ženeva (lat. Genua), prvi put se pominje u tekstovima Julija Cezara, u komentarima o galskim ratovima, a poreklo imena ovog grada identično je s imenom današnje Đenove – ono znači „koleno“ ili „ugao“, asocirajući time na geografsku poziciju grada. Ženeva je danas, posle Ciriha, drugi najveći grad u Švajcarskoj i najveći grad Romandije, dela Švajcarske u kome se govori francuskim jezikom. Ženeva se nalazi u Alpima, ali nije tipičan planinski grad, jer je 90 procenata njene površine potpuno ravno. Kao prelepa oaza, sa svih strana okružena je planinskim vrhovima, jedino brdo je u centru, tu je smešten Stari grad, isprepleten uskim i perfektno pozicioniranim ulicama, tipičnim za švajcarske varošice. Gradsko jezgro formirano je oko Ženevskog jezera, koje je granica između potpuno različitih ambijenata. Staro gradsko jezgro i vijugave uličice pune su građevina bogate istorije, dok u modernom delu grada blistaju savremene poslovne zgrade i stambeni objekti. U središtu glavne pešačke zone postavljene su tramvajske šine, a dalje se nižu kaldrmisane uličice s radnjama koje vode ka brdašcu na kome su smešteni brojni spomenici koji podsećaju na bogatu istoriju. Šetnja centralnim delom grada do Katedrale Sv.Petra, Reformatorskog zida, impozantnog spomenika velikanima Reforme. Šetnja uz Ženevsko jezero, najveće jezero u Švajcarskoj preko mosta Mon Blan. Obilazak cvetnog sata, spomenika Helveciji, pogled na vodoskok. Vožnja autobusom duž obale do evropskog sedišta UN, kompleksa Palate naroda, Muzeja Crvenog krsta i sedišta brojnih internacionalnih organizacija. – obilazak centra grada pešice, trga Nev, Aleje bastiona, katedrale Sv.Petra i Velike ulice, kongresnog centra i palate Ujedinenih nacija. Povratak u hotel. Noćenje.

6.DAN: ŽENEVA – LOZANA – LUGANO
Doručak. Odlazak za Lozanu. Prva naselja na mestu Lozane vezuju se za doba praistorije i keltska plemena. Početkom nove ere ovo područje su zaposeli Rimljani i osnovali naselje Lauzodunon, iz koga je izveden današnji naziv grada. Položaj naselja na bregu iznad jezera dao je Lozani povoljne odbrambene mogućnosti, pa je nekadašnje antičko naselje postalo utvrđenje. Tokom sledećih vekova grad je bio prvo u vlasti gradskog episkopa, a potom vladarske kuće Savoja. Godine 1538. Vojvoda Savojski je izgubio Lozanu, i ona je pala pod vlast kantona Bern, što je sve bilo deo taktike da se ojača jugozapadna granica. Tako je i ostalo sve do kraja 18. veka kada je Lozana ponovo stekla nezavisnost nakon invazije Napoleona Bonaparte na Bern. Na kraju, 1803. grad je primljen u članstvo švajcarske konfederacije, kao glavni grad kantona Vaud. Lozana je i središte univerziteta, osnovanog 1537. godine, sa bibliotekom i muzejom. U gradu se nalaze i Umetnički muzej, Muzej Art- brut umetnosti, Olimpijski muzej, tehnička visoka škola, katedrala iz XIII veka, zamak iz XV veka i drugi srednjovekovni spomenici. U Lozani je i sedište vrhovnog suda Švajcarske kao i sedište Međunarodnog olimpijskog komiteta. Najimpresivnija arhitektonska građevina i atrakcija koja dominira gradom je katedrala. Građena je u gotskom stilu. Osnivanje katedrale naredio je papa Grgur X. Posebno interesantan podatak vezan je za orgulje, koje su prve i jedine u svetu unikatno dizajnirane i ručno rađene u Americi, njihova izrada trajala je deset godina, a investicija je bila vredna šest miliona dolara. Orgulje su svečano postavljene i dostupne javnosti od decembra 2003. Godine. U poslednjih 150 godina, ceo pojas od Lozane do grada Montreux, (Švajcarska rivijera) postao je stecište pisaca, umetnika, i muzičara, od Šelijevih do Lorda Bajrona. Urbana legenda kaže da je Frankenštajn napisan baš ovde. Ovde su boravili i Ernest Hemingvej, koji je tu provodio zimski odmor u vreme kada je pisao Pokretni praznik, kao i Čarli Čaplin, koji je od sredine 1930-ih živeo u gradu Vevey. Nastavak putovanja za Lugano. Dolazak u Lugano u kasnim poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

7.DAN: LUGANO – BEOGRAD
Doručak. Razgledanje grada koji se nalazi u kantonu Ticino, na jezeru Lugano. Već pri samom dolasku u Lugano pažnju će privući minijaturna Švajcarska, ogledni park u kome su na zanimljiv način predstavljeni kantoni i znamenitosti u njima. Prvo što pleni jeste pogled na Lugansko jezero, jedno od najlepših jezera u Švajcarskoj. Šetnjom do centra grada, postaje jasno zašto se Lugano svojim duhom smatra bližim Italiji nego Švajcarskoj, mnogobrojne radnje i cvećem ukrašeni prozori u slikovitim uličicama kao da su preslikani sa obližnjih talijanskih jezera, Koma ili jezera Maggiore. Razgledanje gradske katedrale, čiji zvonik dominira luganskim krajolikom. Ispred Katedrale nalazi se i mala zaravan sa koje se pruža prelep pogled na grad i jezero. Nakon nekoliko minuta šetnje, odlazak na Piazzi della Riforma, glavni gradski trg i središte života u Luganu. Odatle je razgledanje najbolje nastaviti šetnjom uz obalu Luganskog jezera, koju krase brojni parkovi i zelenilo, po kojima je Lugano poznat. Najveći među njima je Parco Civico, jedan od najlepših parkova u celoj Švajcarskoj. Nisu samo parkovi razlog zašto ljubitelji zelenila vole Lugano, prava poslastica za ljubitelje prirode jesu dve planine – Monte Brè i Monte San Salvatore, odakle se pruža prekrasan pogled na Lugano i istoimeno jezero. Razgledanje grada pešice: katedrala Sv Lovre, Piazza Ciochara, Piazza della Reforma,Casino, Palazzo Civico – Villa Cianni, Parco Civico, Museo Cantonale del Arte. Slobodno posle podne. Polazak za Beograd. Putovanje sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

8.DAN: BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE ŠVAJCARSKA – 599€

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 20 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 6 jednakih mesecnih rata, čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN PUTOVANJE ŠVAJCARSKA OBUHVATA:

 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja,
 • smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelu sa 3* na bazi noćenja sa doručkom (samousluživanje),
 • obilaske prema programu putovanja,
 • usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana,
 • troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN PUTOVANJE ŠVAJCARSKA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje,
 • fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i ulaznice za individualno razgledanje kulturno istorijskih spomenika (ulaznica za dvorac Sijon iznosi oko 10 € placanje iskljucivo u Svajcarskim francima)
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu 2,5 CHF (oko 2,5€) dnevno po osobi,plaća se na recepciji hotela,
 • individualne troškove i
 • ostale nepomenute troškove.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT i doplata iznosi 230 €.
 • Deca po ovom programu ne ostvaruju popust.
 • Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.

OSIGURANJE:

 • Mogućnost pribavljanja međunarodnog putnog osiguranja u agenciji, sa osiguranom sumom do 35.000 EUR, za državljane Republike Srbije i strane državljane sa prebivalištem u Srbiji – osnovno osiguravajuće pokriće, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana).

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 25 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner.

Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije PUTNIK TRAVELA.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije PUTNIK TRAVEL

Ukoliko Vam program putovanje Švajcarska ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.   VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 3 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati od otkaza u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.
Call Now Button