get_header(); ?>

Putovanje MAROKO

PUTOVANJE MAROKO

Planirani izleti Ruralni Maroko, Kazablanka, Ouzud vodopadi, Esauira, Lalla Takerkoust jezero i Agafay pustinja

Paket aranžman: avionski prevoz i smestaj -8 dana / 7 nocenja

TERMINI U 2024.:
MART: 11.03., 20.03.

PROGRAM PUTOVANJE MAROKO:

1.Dan BEOGRAD
Okupljanje grupe na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu u unapred dogovoreno vreme. Let za Marakeš sa presedanjem. Po dolasku u Marakeš, transfer privatnim prevozom do hotela. Slobodno vreme.Noćenje.

2.Dan MARAKES
Doručak. Krećemo u razgledanje grada. Odlazimo do medine – starog dela Marakeša gde se nalaze gradski trg Džema el Fna i Kotubija džamija, simbol ovog grada. Družimo se sa meštanima, pijemo sveže ceđene sokove, igramo se sa majmunima, gledamo performanse žonglera i krotitelja kobri. Uskim ulicama medine dolazimo do prelepe Bahia palate iz XIX veka. Nakon posete palati, pravimo pauzu za ručak. Obilazak nastavljamo prolazeći kroz jevrejski kvart gde ćemo čuti zanimljivu priču o nekadašnjim uticajima Jevreja u Maroku. Sledi prezentacija kozmetičkih proizvoda, začina, čajeva, tradicionalnih lekova. Nastavljamo do souka – najživopisnije pijace u Maroku, gde se upoznajemo sa zanatima koji se ovde prenose sa generacije na generaciju. Obilazak završavamo na trgu Džema el Fna. Noćenje.

3.Dan MARAKES/ Fakultativno RURALNI MAROKO/ MARAKES
Doručak (lunch paket). U ranim jutarnjim časovima krećemo na najuzbudljiviji izlet Ruralni Maroko. Put nas vodi kroz predivne predele Visokog Atlasa do ksara – utvrđenog sela Ait Ben Hadou iz 11. veka, koje je od 1987. upisano na UNESCO-vu listu svetske baštine. Posetićemo utvrđenje prepoznatljive marokanske arhitekture i čuti zanimljive priče o ovim autentičnim zajednicama. Pauza za ručak sa pogledom na ksar. Avanturu nastavljamo do jednog od najvećih filmskih studija na svetu “Atlas”. Dok budemo šetali svetski poznatim scenama, na trenutak ćete pomisliti da ste deo Holivuda, jer su mnogobrojna kinematografskim ostvarenjia nastala upravo ovde. Izlet završavamo u gradu Ouarzazate, koji je smešten na 1160 metara nadmorske visine, usred gole visoravni, na granici Visokog Atlasa i Sahare. Iz tog razloga nosi naziv “Vrata pustinje”. Slobodno vreme za kupovinu berberskih ćilima, nakita, marama od prirodnih boja. Povratak u Marakeš. Noćenje.

4.Dan MARAKES / Fakultativno KAZABLANKA/ MARAKES
Dorucak. Nakon doručka, polazimo na celodnevni fakultativni izlet u Kazablanku. Po dolasku u najveći grad kraljevine i ekonomsku prestonicu, krećemo u šetnju parkom Arapske lige, u čijoj se neposrednoj blizini nalazi i nekadašnja katedrala Sacre Coeur. Prošetaćemo i trgovima Ujedinjenih nacija i Muhamed V. Prolazimo pored zidina starog jezgra i dolazimo do modernog dela grada na obali okeana. Zaustavićemo se kod popularnog Rick’s kafea, iz čuvenog filma Casablanca i napraviti pauzu za fotografisanje. Izlet nastavljamo do simbola grada – džamije Hasana II sa jednim od najviših i najlepših minareta u islamskom svetu. Slobodno vreme za posetu džamiji, ručak, šetnju uz Atlantski ocean ili kupovinu. Povratak u Marakeš u večernjim časovima. Noćenje.

5.Dan MARAKES/ Fakultativno VODOPAD OUZUD/ MARAKES
Doručak. Odmah nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet na Ouzud vodopade – jedne od najviših u Africi, visoke 110m. Po dolasku, odlazimo u goste jednoj berberskoj porodici, gde će nam ljubazni domaćini ponuditi domaći hleb sa maslinovim uljem i berberski viski, kako drugačije nazivaju marokanski čaj. Upoznajemo se sa njihovom kulturom, tradicijom, običajima ali i načinom života u ruralnim delovima zemlje. Kroz maslinjake, spuštamo se do vodopada, a usput se slikamo sa druželjubivim berberskim majmunima. Sledi vožnja čamcima do slapova vodopada. Slobodno vreme za ručak u nekom od restorana sa pogledom na vodopade. Povratak u Marakeš u večernjim časovima. Noćenje.

6.Dan MARAKES / Fakultativno ESAUIRU / MARAKES
Doručak. Fakultativni izlet za Esauiru, grad vetrova. U prelepom mestu na obali Atlantika, prepliću se francuska, portugalska i berberska arhitektura. Na putu do Esauire, zaustavljamo se kako bismo napravili fotografije sa kozama na arganovom drveću, a nakon toga odlazimo do fabrike gde možete pazariti arganovo ulje i kozmetičke proizvode od ovog ulja. Po dolasku u Esauiru, odlazimo do luke sa plavim čamcima, gde se nalazi i riblja pijaca. Obilazimo utvrđenje gde se snimala serija Game of Thrones i odakle se pruža pogled na Atlantski okean. Šetamo uskim ulicama medine. Obilazak završavamo na glavnom gradskom trgu Moulay Hassan. Slobodno vreme za šetnju uz gradsku plažu, kupovinu ili jednostavno uživanje u gradu. Za ručak preporučujemo ribu i morske specijalitete, po kojima je ovaj grad nadaleko poznat. Povratak u Marakeš u večernjim časovima. Noćenje.

7.Dan MARAKES/Fakultativno Lalla Takerkoust jezero i Agafay pustinja/ MARAKES
Dorucak. Nakon doručka kećemo na fakultativni izlet Lalla Takerkoust jezero i Agafay pustinja. Odlazimo do restorana odakle se pruža pogled na plave vode jezera, koje je smešteno u podnožju Atlas planina. Idealno mesto za opuštanje i beg od gradske vreve. Uživamo u ukusu čaja od mente i pogledu na nestvarne predelima koji nas okružuju. Izlet nastavljamo do pustinje Agafay. Nakon ručka u kampu, sledi jahanje kamila preko kamenih dina, dok posmatramo vrhove Visokog Atlasa u pozadini. Fotografijom čuvamo trenutke od zaborava. Povratak u Marakeš. Slobodno vreme. Noćenje.

8.Dan BEOGRAD
Doručak. Pakujemo stvari i napuštamo sobe. Slobodan dan za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Predlažemo obilazak vrta Majorelle, najlepšeg u čitavom Maroku, koji je bio vlasništvo francuskog modnog kreatora Iv Sen Lorana ili šetnju u nekom od gradskih vrtova, posetu El Badi palati ili Ben Youssef medresi, kupovinu u sukovima, uživanje u šolji čaja od mente sa pogledom na gradski trg. Toliko je mogućnosti, a izbor je samo vaš! Transfer do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE MAROKO – 1030€ /cena sa popustom 950€

Više informacija o ulasku u zemlje koje se prolazi na putovanju: mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 30 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN PUTOVANJE MAROKO OBUHVATA:

 • Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Beograd-Marakes sa presedanjem,
 • Prtljag težine do 23kg za sve letove + ručni prtljag do 7kg
 • 7 noćenja u hotelu ASSOUNFOU *** u Marakešu u 1/2 i 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • obilaske prema programu, svi transferi na destinaciji
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana,

ARANŽMAN PUTOVANJA MAROKO NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje ,
 • Viza za Kraljevinu Maroko + usluge viziranja – ~60 EUR
 • fakultativne programe, kao i ulaznice za muzeje i lokalitete koji nisu obuhvaćeni programom
 • individualne troškove.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!,

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Ruralni Maroko – kazba Ait Ben Haddou i Ourzazate sa posetom filmskom studiju Atlas sa uključenom ulaznicom u pratnji lokalnog vodiča – 60€
 • Obilazak Kazablanke – 55€
 • Odlazak na Ouzud vodopade sa uključenom vožnjom čamcem do slapova vodopada u pratnji lokalnog vodiča – 50€
 • Odlazak u poznato letovalište Esauiru u pratnji lokalnog vodiča – 45€
 • Lalla Takerkoust jezero i Agafay pustinja sa uključenim obrokom u kampu i jahanjem kamila – 80€
 • Paket fakultativnih izeta iznosi 250€
 • Prijavljivanje za fakultativni izlet Lalla Takerkoust jezero i Agafay pustinja se obavlja prilikom prijave za aranžman, dok se plaćanje svih izleta obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta.
 • Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 10 putnika (po navedenim cenama). U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene.

NAPOMENE:

U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

NAPOMENE VEZANE ZA VIZIRANJE

 • Trip Top Travel asistira svim putnicima u procesu podnošenja zahteva za vizu u vidu pružanja svih neophodnih informacija, zakazivanja termina za predaju pasoša i dokumentacije, obrade dokumentacije…
 • Trip Top Travel će blagovremeno sve putnike obavestiti putem emaila koju vrstu dokumentacije su u obavezi da obezbede.
 • Obaveza putnika u vezi sa vađenjem viza je da pribavi neophodnu dokumentaciju.
 • Trip Top Travel ne može garantovati dobijanje vize za Maroko, u slučaju nedobijanja vize, vlada Maroka zadržava iznos uplaćen za viziranje.
 • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemalja u koje putuju i kroz koje prolaze.

NAPOMENA VEZANA ZA SMESTAJ:
Napomena za smeštaj: U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu ili slični, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju.
– Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su uredni i prilagođeni svim generacijama. Takođe, svi smeštajni objekti koji se nalaze u širem centru grada, smešteni su u blizini autobuske stanice ili metroa.
– Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 15 dana pred početak putovanja za daleke destinacije i 7 dana za ostale destinacije.
– Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika.
– Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni), double (veliki francuski ležaj), krevet na sprat ili spratni ležaj, kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
– Samo putnicima koji su doplatili 1/2 sobu u slučajevima gde je to omogućeno agencija garantuje da neće ni u kom slučaju biti spojeni sa drugim putnicima iz grupe.
– Putnici koji putuju sami će biti spojeni sa nekim drugim putnikom iz grupe, ne plaćaju nikakvu doplatu i prihvataju da se spoje sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu. Ako je u programu putovanja naveden smeštaj koji podrazumeva zajedničko kupatilo, za putnike koji doplate 1/2 sobu ne znači da će u istoj imati sopstveno kupatilo.
– Dimenzije francuskih ležajeva mogu da variraju od zemlje do zemlje.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.

NAPOMENA VEZANA ZA PREVOZ:
– Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom do 12 godina. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli bez prava na žalbu.
– Agencija organizator ili inopartner odredjuje mesta polaska i dolaska prevoznog sredstva, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršuti, kao i motel, u trajanju od 20 – 60 minuta. Ukoliko pratilac grupe proceni da je transfer u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku, a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi, ili skrati, predvidjene pauze.
– Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
– Sva mesta u autobusu se popunjavaju uključujući i poslednja sedišta u zadnjem delu autobusa.
– Toaleti u turističkim autobusima nisu u upotrebi.
– U prevoznim sredstvima je zabranjeno pušenje cigara, cigareta, elektronskih cigareta, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
– Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere (javni gradski prevoz, iznajmljena vozila I sl.) i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami.
– Napominjemo da je u pitanju grupno putovanje. Putnici se mole za razumevanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i mora se imati u vidu da se osećaj toplote i hladnoće različito doživljava. Za ovakvu vrstu putovanja je potrebno razumevanje i tolerancija među putnicima.

UPOZORENJE:

Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 10 PUTNIKA.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije TRIP TOP TRAVEL

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman.

Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati kupovinom polise od otkaza putovanja u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.

Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Putovanje GRUZIJA I JERMENIJA

PUTOVANJE GRUZIJA I JERMENIJA – TBILISI – JEREVAN

Planirani izleti Mtskheta, Kazbegi,Gori, Kakheti, Khor Virap i Noravank, Garni i Geghard, jezero Sevan i Sevanavank

Paket aranžman: avionski prevoz i smestaj – 12 dana / 10 nocenja

TERMINI U 2024.: APRIL: 30.04.

PROGRAM PUTOVANJE GRUZIJA I JERMENIJA:

1.Dan BEOGRAD
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu u dogovoreno vreme. Let sa presedanjem za Tbilisi.

2.Dan TBILISI
Dolazak u Tbilisi u ranim jutarnjim časovima. Smeštamo se u hotel. Nakon odmora krećemo u obilazak glavnog grada Gruzije. Prvo ćemo obići Metekhi crkvu koja se nalazi na steni pored reke Kura. Nakon toga odlazimo do Mosta Slobode – delo italijanskog arhitekte Michele De Lucchi-ja. Ovaj pešački most svojim neobičnim oblikom podseća na morsku životinju i posebno je interesantan noću kada je osvetljen pa ćete sigurno poželeti da napravite neku fotografiju. Odavde ćemo se žičarom uputiti do tvrđave Narikala. Ova legendarna tvrđava iz IV veka više puta je bila uništena, ali i iznova obnavljana. Uživaćemo u nezaboravnom pogledu na Tbilisi i reku Mtkvari. Obići ćemo još spomenik “Majka Gruzija” i Rajk park odakle ćemo nastaviti do Kus Tba – jezera kornjača gde ćemo se opustiti i uživati. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
3.Dan TBILISI/ Fakultativno Mtskheta i manastir Jvari/ TBILISI
Doručak. Odlazak na fakultativni izlet u grad Mtskheta, pored koga ćemo posetiti još manastir i Jvari kao i jednu od najvažnijih gruzijskih svetinja crkvu – Svetitskhoveli. Prva stanica našeg izleta je Jvari manastir, smešten na brdu iznad grada Mtskheta. To je jedno od najstarijih hrišćanskih svetilišta u Gruziji, koje datira iz VI veka. Jvari manastir odiše mističnom atmosferom, a njegova arhitektura i ukrasi svedoče o dubokoj povezanosti sa ranim hrišćanstvom u ovom delu sveta. Nastavljamo dalje do Svetitskhoveli katedrale, najveće očuvane srednjevekovne crkve u Gruziji. Veruje se da je ispod njenog temelja zakopana jedna od najvećih hrišćanskih relikvija – Isusov plašt koji je po legendi doneo Jevrejin iz Mtskhete koji se našao u Jerusalimu u vreme Hristovog raspeća. Samo ime Svetitskhoveli znači “stub koji daje život” pa je ovo mesto gde dolaze brojni hodočasnici iz celog sveta. Ovde je krunisano i sahranjeno nekoliko gruzijskih kraljeva. Povratak za Tbilisi. Slobodno vreme. Preproručujemo vam odlazak u neko od sumpornih kupatila ili uživanje u ukusnim gruzijskim specijalitetima. Noćenje.

4.Dan TBILISI / Fakultativno KAZBEGI/ TBILISI
Dorucak. Nakon doručka ćemo se uputiti na fakultativni izlet u Kazbegi. Naša prva stanica biće jezero Zhinvali – veliki rezervoar pijaće vode, koji su sagradili Sovjeti 80-ih godina prošlog veka. Na ovom mestu gde su se ukrštali važni trgovački putevi nekada se nalazio bogati grad Zhinvali poznat po svojim tvrđavama i palatama. Uprkos brojnim protestima lokalnog stanovništva grad je naposletku potpoljen. Nastavićemo dalje do tvrđave Anananuri koja se nalazi uz nekadašnji gruzijski vojni put kojim su vekovima prolazili trgovci i osvajači. Popećemo se na zidove tvrđave odakle se pruža pogled na jezero Zhinvali i ceo predeo. Zaustavićemo se ispred velikog murala poznatog kao Spomenik rusko-gruzijskom prijateljstvu gde ćemo čuti zanimljivu priču o odnosima ove dve države. Po dolasku u Kazbegi prebacujemo se u džipove kojima odlazimo do crkve Svete Trojice u podnožju planine Kazbek smeštene u živopisnom krajoliku. Ova crkva je pravo remek-delo sakralne arhitekture i predstavlja neverovatan spoj duhovnosti i prirode. Njena izgradnja datira još iz XIV veka, a u njoj se čuvaju vredne ikone i verski artefakti koji privlače veliku pažnju vernika i turista iz celog sveta. Povratak u Tbilisi. Slobodno vreme. Noćenje.

5.Dan TBILISI/ Fakultativno KAKHETI i SIGHNAGHI/ TBILISI
Doručak. Fakultativni izlet u Kakheti. Kakheti je najveći region Gruzije, poznat je po svojoj vinskoj kulturi. Vinski region Kakheti nalazi se u istočnom delu zemlje i obuhvata dva rečna sliva, Ivri i Alazani. Ovu oblast proslavile su dve poznate vrste grožđa Rkatsiteli i Saperavi. Tokom obilaska posetićemo manastir Bodbe koji je izgrađen na grobu Svete Nine, koja je imala suštinsku ulogu u pokrštavanju Gruzije. Čućemo zanimljive priče iz života svetiteljke, a odatle ćemo produžiti do obližnje vinarije. Imaćemo priliku da saznamo nešto više o procesu proizvodnje vina i da ga degustiramo. Na kraju posetićemo i Grad ljubavi – Sighnaghi, jedan od najlepših gruzijskih gradova. Povratak u Tbilisi. Noćenje

6.Dan TBILISI / Fakultativno GORI / TBILISI
Doručak. Fakultativni izlet u grad Gori. Poseta Staljinovom muzeju i tvrđavi Gori. Čućemo više o životu sovjetskog diktatora Josifa Visarionoviča Džugašvilija poznatog po svom nadimku Staljin. Videćemo i luksuzni vagon kojim je ćesto putovao pre svega zbog svog straha od letenja avionom. Odavde ćemo se uputiti ka tvrđavi Gori, odakle ćemo nastaviti ka drevnom pećinskom gradu Uplistsikhe. Ovaj grad bio je jedan od najstarijih na teritoriji Gruzije i postao je važan regionalni, politički i kulturni centar u helenističkom periodu. Sačinjavale su ga preko 700 pećina od kojih je danas sačuvano oko 150. Povratak za Tbilisi. Noćenje.

7.Dan TBILISI – JEREVAN
Nakon doručka napuštamo Tbilisi i organizovanim prevozom krećemo put prestonice Jermenije – Jerevana. Usputno zaustavljanje za pauzu za ručak. Dolazak u Jerevan u poslepodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje

8.Dan JEREVAN
Doručak. Počinjemo obilazak Jerevana odlaskom do Trga Republike i zgrade Nacionalnog istorijskog muzeja. Ovde možete obići muzičku fontanu i diviti se raznobojnim vulkanskim kamenim zgradama koje okružuju trg. Zatim ćemo produžiti do Katedrale Svetog Grigorija Prosvetitelja koja je izuzetno značajna zato što je ovde prvi put prihvaćeno hrišćanstvo. Obićićemo još i Stepenište Kaskada gde ćemo se popeti do vidikovca odakle se pruža prelep pogled na centralni deo Jerevana. Kada je vedro sa ovog mesta se vidi veličanstveni stratovulkan Ararati sveta planina Jermena. Posetićemo jedinu šiitsku džamiju u Jerevanu Plavu džamiju, koja je izgrađena u persijskom stilu. Uživaćemo u njenom jedinstvenom dizajnu i mirnom ambijentu koji je okružuje. Odlazak do Severne Avenije gde se nalazi veliki broj restorana i kafića gde vam preporučujemo da probate neka od tipičnih jela kao što su dolma, lavash (jermenski hleb), khorovats (jermenski roštilj) ili pakhlava (slatkiš sa orasima). Slobodno vreme. Noćenje.

9.Dan JEREVAN/ Fakultativno manastiri KHOR VIRAP i NORAVANK i banja JERMUK/ JEREVAN
Doručak. Odlazak na fakultativni izlet do manastira Khor Virap i Noravank. Obilazak najbliže tačke planine Ararat, manastira Khor Virap, gde je Grigorije Prosvetitelj bio zatočen 13 godina. Zatim sledi Noravank, dvospratni manastir, jedinstven po svojoj konstrukciji. Odavde se otvara prekrasan pogled na klisuru. U Areni ćemo degustirati čuveno jermensko vino i čućemo priču o mističnoj Ptičjoj pećini u kojoj je pronađena najstarija vinarija u ovom delu sveta. Imaćete priliku da probate vina od nara, kajsije, višnje, trešnje ili neku od tradicionalnih sorti vina. Nastavljamo dalje ka Jermuku. Jermuk je planinski banjski grad i centar opštine u pokrajini Vajots Džor u južnoj Jermeniji. Smatrala se jednom od najpopularnijih destinacija za medicinski turizam u Sovjetskom Savezu.Uživamo u prelepom vodopadu. Povratak u Jerevan. Noćenje.

10.Dan JEREVAN/ Fakultativno hram GARNI, manastir HAVUTS TAR/ JEREVAN
Doručak. Fakultativni izlet započinjemo iz hrama Garni, jedinog preostalog paganskog hrama u Jermeniji posvećenog bogu sunca Mihra. Šetnja ka „Simfoniji kamenja” ili „Bazaltnim orguljama”, prirodnim stenama, formiranim od pravilnih šestougaonih cilindara. Nastavićemo šetnju do manastira Havuts Tar koji se nalazi u državnom rezervatu Hosrov. Odlazimo do manastira Geghard koji se nalazi na listi svetske baštine Uneska. Manastir je smešten u klisuri reke Azat na mestu svetog izvora, oko 5 km od Garnija i delimično je uklesan u steni. U prevodu znači “Manastir koplja” jer se ovde čuvalo sveto koplje kojim je proboden Isus Hristos. Po predanju vrh koplja je ovde doneo apostol Juda koga Jermeni zovu Tadeuš. Posetićemo još i Matičnu stolicu Svetog Ečmiadžina sedište katolikosa, kao i crkvu St. Gaiane i St. Hripsime. Povratak u Jerevan i zaustavljanje do hrama Zvartnots, arhitektonskog remek-dela iz 7. veka, koji je takođe na listi svetske baštine Uneska. Noćenje.

11.Dan JEREVAN / Fakultativno jezero SEVAN i letovaliste DILIJAN/JEREVAN
Doručak. Fakultativni izlet do jezera Sevan, koje je jedno od najvećih visokoplaninskih slatkovodnih jezera Evroazije. Nastavak za Dilijan, jedno od najvažnijih letovališta Jermenije, poznato po svom neverovatnom okruženju, koje se nalazi u Nacionalnom parku Dilijan. Posetićemo manastir Hagarcin, okružen šumom stvara magični utisak izgubljenog sveta. Nastavljamo do jezera Parz gde ćemo imati vremena za uživanje pored tirkizno čiste vode. Mogućnost iznajmljivanja kanua ili odlaska na zipline. Povratak u Jerevan. Noćenje.

12.Dan BEOGRAD
Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma u ranim jutarnjim časovima. Let za Beograd sa presedanjem. Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE GRUZIJA I JERMENIJA – 1590€ /cena sa popustom 1390€

Više informacija o ulasku u zemlje koje se prolazi na putovanju: mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 30 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN PUTOVANJE GRUZIJA I JERMENIJA OBUHVATA:

 • Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Beograd-Tbilisi sa presedanjem,
 • Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Jerevan-Beograd sa presedanjem,
 • Prtljag težine do 23kg za sve letove + ručni prtljag do 7kg
 • 5 noćenja u hotelu GRAPHICA TBILISI*** ili sličnom u Tbilisiju u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • 5 noćenja u hotelu METROPOL YEREVAN**** ili sličnom u Jerevanu u 1/2 i 1/3 sobama (francuski ležaj ili singl) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • obilaske prema programu, svi transferi na destinaciji
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana,

ARANŽMAN PUTOVANJA GRUZIJA I JERMENIJA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje ,
 • fakultativne programe, kao i ulaznice za muzeje i lokalitete koji nisu obuhvaćeni programom
 • individualne troškove.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!,

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Najveće znamenitosti Tbilisija- obilazak u pratnji vodiča sa uključenim prevozom – 30€.
 • Mtskheta, Jvari, Svetitskhoveli – obilazak u pratnji vodiča sa prevozom i ulaznicama – 45€
 • Kazbegi – obilazak u pratnji vodiča sa prevozom i ulaznicama- 60€
 • Gori i Uplistsikhe – obilazak u pratnji vodiča sa prevozom i ulaznicama za lokalitete- 45€
 • Kakheti, Sighnaghi – obilazak u pratnji vodiča sa prevozom i ulaznicama za lokalitete – 70€
 • Khor Virap, Noravank, Bird Cave – obilazak u pratnji vodiča sa prevozom i ulaznicama za lokalitete – 45€
 • Garni, Geghard, Symphony of the Stones, Charents Arch – obilazak u pratnji vodiča sa prevozom i ulaznicama za lokalitete – 45€
 • Jezero Sevan, Sevanavank, Dilijan, Haghartsin, jezero Parz – obilazak u pratnji vodiča sa prevozom i ulaznicama za lokalitete – 45€
 • Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 10 putnika (po navedenim cenama). U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je na destinaciji.

NAPOMENE:

U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.
NAPOMENA VEZANA ZA SMESTAJ:
Napomena za smeštaj: U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu ili slični, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju.
– Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su uredni i prilagođeni svim generacijama. Takođe, svi smeštajni objekti koji se nalaze u širem centru grada, smešteni su u blizini autobuske stanice ili metroa.
– Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 15 dana pred početak putovanja za daleke destinacije i 7 dana za ostale destinacije.
– Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika.
– Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni), double (veliki francuski ležaj), krevet na sprat ili spratni ležaj, kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
– Samo putnicima koji su doplatili 1/2 sobu u slučajevima gde je to omogućeno agencija garantuje da neće ni u kom slučaju biti spojeni sa drugim putnicima iz grupe.
– Putnici koji putuju sami će biti spojeni sa nekim drugim putnikom iz grupe, ne plaćaju nikakvu doplatu i prihvataju da se spoje sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu. Ako je u programu putovanja naveden smeštaj koji podrazumeva zajedničko kupatilo, za putnike koji doplate 1/2 sobu ne znači da će u istoj imati sopstveno kupatilo.
– Dimenzije francuskih ležajeva mogu da variraju od zemlje do zemlje.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.

NAPOMENA VEZANA ZA PREVOZ:
– Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom do 12 godina. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli bez prava na žalbu.
– Agencija organizator ili inopartner odredjuje mesta polaska i dolaska prevoznog sredstva, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršuti, kao i motel, u trajanju od 20 – 60 minuta. Ukoliko pratilac grupe proceni da je transfer u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku, a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi, ili skrati, predvidjene pauze.
– Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
– Sva mesta u autobusu se popunjavaju uključujući i poslednja sedišta u zadnjem delu autobusa.
– Toaleti u turističkim autobusima nisu u upotrebi.
– U prevoznim sredstvima je zabranjeno pušenje cigara, cigareta, elektronskih cigareta, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
– Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere (javni gradski prevoz, iznajmljena vozila I sl.) i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami.
– Napominjemo da je u pitanju grupno putovanje. Putnici se mole za razumevanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i mora se imati u vidu da se osećaj toplote i hladnoće različito doživljava. Za ovakvu vrstu putovanja je potrebno razumevanje i tolerancija među putnicima.

UPOZORENJE:

Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 10 PUTNIKA.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije TRIP TOP TRAVEL

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman.

Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati kupovinom polise od otkaza putovanja u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.

Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Putovanje SKANDINAVIJA

PUTOVANJE SKANDINAVIJA – HAMBURG – STOKHOLM – HELSINKI – OSLO – MALME – KOPENHAGEN – DREZDEN – PRAG

Planirani izleti Sigtuna, Upsala, park Gustava Vigilenda, krstarenje Kopenhagenom

Paket aranžman: autobuski prevoz i smestaj

TERMINI U 2024.:
JUL: 01.07.; 17.07.
AVGUST: 02.08.;17.08.

PROGRAM PUTOVANJE SKANDINAVIJA:

1.Dan BEOGRAD
Sastanak putnika na parkingu iza Narodne biblioteke u Beogradu (ugao Skerlićeve i Braničevske) u večernjim časovima. Polazak za Hanover. Noćna i dnevna vožnja kroz Srbiju, Mađarsku, Austriju i Nemačku sa usputnim pauzama radi odmora.

2.Dan HANOVER
Dolazak u smeštaj u Hanoveru u večernjim časovima. Slobodno vreme za odmor i predah od celodnevne vožnje. Noćenje.

3.Dan HANOVER – HAMBURG – STOKHOLM
Nakon što se spakujemo i napustimo hotel u jutarnjim časovima, nastavljamo vožnju ka centru Hamburga. Odmah po dolasku u jedan od najvećih nemačkih lučkih gradova, krećemo u upoznavanje sadržaja kojima obiluje: Ohnsorg teatar, lukom koja zapošljava preko 150.000 ljudi, umetničkim delom oko jezera Alster, zanimljivim kvartovima oko ulice Reeperbahn, pešačkim i šoping zonama oko gradske kuće – Rathausa itd. Slobodno vreme. Polazak za Stokholm u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Nemačku, Dansku i Švedsku.

4.Dan STOKHOLM
Stižemo u Stokholm u prepodnevnim časovima. Odmah po dolasku krećemo u pešačko upoznavanje glavnog grada Kraljevine Švedske i obilazimo: Sergels Torg – centralni gradski trg, Drotningatan – najpoznatiju gradsku ulicu koja je ujedno i pešačka zona a čiji naziv znači kraljičina ulica, Gamla Stan – stari grad tj. najuže gradsko jezgro isprepletenih prelepih uličica na kojima je pre mnogo stotina godina Stokholm i nastao, Kraljevsku palatu, švedsku kraljevsku Operu, zgradu nacionalnog parlamenta – Riksdag, Stadshuset – zgradu gradske skupštine gde se održavaju godišnje svečanosti u čast dodele Nobelove nagrade itd. Nakon što obiđemo najbitnije znamenitosti ovog sjajnog grada, odlazimo u smeštaj. Slobodno vreme u popodnevnim i večernjim časovima. Noćenje.

5.Dan STOKHOLM/ Fakultativno SIGTUN i UPSAL
U jutarnjim časovima krećemo na fakultativni izlet u Sigtunu i Upsalu. Prvo odlazimo u Upsalu, četvrti najveći švedski grad, mesto gde se nalazi najstariji švedski univerzitet, sedište švedske crkve i grad u kojem možete videti najveću skandinavsku katedralu. Nakon Upsale, nastavljamo put ka Sigtuni, prelepom srednjovekovnom naselju sa mnogobrojnim crkvama i arheološkim ostacima iz 10. i 11. veka. Danas tu živi oko 8.500 stanovnika, a zbog svog istorijskog značaja za Šveđane i statusu mesta gde je počelo uspostavljanje moderne švedske države i dalje ima status grada. Povratak u Stokholm u kasnim popodnevnim časovima. Slobodno vreme u Stokholmu. Noćenje.

6.Dan STOKHOLM – HELSINKI
Pakujemo se, napuštamo sobe i stavljamo stvari u autobus. Slobodno vreme za individualne aktivnosti u Stokholmu do popodnevnih časova, nakon čega se ukrcavamo na brod za Helsinki, kruzer kapaciteta do 4 hiljade putnika koji obiluje najrazličitijim sadržajima kao što su restorani, prodavnice, barovi i sl. Uživamo u pogledu na prelepu panoramu Stokholma i mala ostrva na kojima se nalaze jako zanimljive i šarene kućice koje Šveđani koriste kao vikendice, vožnji Baltičkim morem, suncu i druženju. Noćenje.

7.Dan HELSINKI – STOKHOLM
U jutarnjim časovima stižemo u Helsinki i iskrcavamo se sa broda. Krećemo u pešačku turu glavnim gradom Finske: Centralna pijaca, Uspenski crkva – ruska pravoslavna crkva, trg Senat, helsinška katedrala, železnička stanica. Slobodno vreme. U kasnim popodnevnim časovima se vraćamo na brod i ispovljavamo za Stokholm. Noćenje.

8.Dan STOKHOLM- OSLO
Nakon što u jutarnjim časovima uplovimo u luku u Stokholmu, iskrcavamo se sa broda, smeštamo u autobus i krećemo ka Oslu. U glavni grad Norveške stižemo u kasnim popodnevnim časovima i odmah po dolasku odlazimo u smeštaj. Pravimo pauzu kako bi se odmorili i osvežili, a nakon toga krećemo u obilazak grada. Odlazimo do zgrade opere, arhitektonskom remek delu 21. veka, danas simbola ovog grada. Nakon opere prolazimo glavnom gradskom i pešačkom zonom – Karl Johans gate i usput obilazimo gradsku katedralu, nacionalni parlament – Storting i Norvešku kraljevsku palatu. Obilazak završavamo odlaskom u gradsku luku, posetom srednjovekovnoj tvrđavi – Akserhus i gradskoj kući. Slobodno vreme. Noćenje.

9.Dan OSLO/Fakultativno PARK GUSTAVA VIGILENDA – MALME
Pakujemo se i napuštamo sobe. Nakon što ostavimo stvari u autobus, krećemo na fakultativni izlet do parka Gustava Vigilenda. Odlazimo do veličanstvenog parka Gustava Vigilenda, čuvenog norveškog umetnika čijih se preko 300 skulptura od bronze, gvožđa i granita nalaze u ovom nesvakidašnjem parku, jedne od najpoznatijih lokaliteta u celoj Noverškoj. Povratak u centar grada i slobodno vreme. U večernjim časovima se okupljamo i odlazimo na druženje u jedan od barova u Oslu. Polazak za Malme u kasnim večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Norvešku i Švedsku…..

10.Dan MALME – KOPENHAGEN
Dolazak u Malme u jutarnjim časovima. Odmah po dolasku krećemo u šetnju tokom koje ćemo se upoznati sa ovim prelepim gradom: videćemo Turning Torso – zgradu jako zanimljivog oblika, takođe najvišu građevinu na prostoru cele Skandinavije, crkvu Svetog Petra, Gamla stan – stari grad, gradsku kuću – Radhuset. Slobodno vreme. Nastavljamo vožnju ka Kopenhagenu u popodnevnim časovima. Tokom kratke vožnje od Malmea do Kopenhagena uživamo u spektakularnom pogledu tokom prelaska Eresund mosta, drugog najdužeg evropskog mosta koji spaja Švedsku i Dansku. Dolazak u Kopenhagen u popodnevnim časovima. Odlazimo u smeštaj. Nakon što se smestimo i odmorimo, krećemo u razgledanja dela grada. Obići ćemo centralnu železničku stanicu, park Tivoli, trg na kojem se nalazi gradska kuća iz 19. veka, Stroget – glavnu gradsku ulicu i pešačku zonu, palatu Christiansborg – sedište danske vlade i
parlamenta. Slobodno vreme. Noćenje.

11.Dan KOPENHAGEN/Fakultativno Krstarenje kopenhaskim kanalima – DREZDEN
U jutarnjim časovima se pakujemo, napuštamo smeštaj i krećemo u pešačku turu tokom koje ćemo se upoznati sa ostalim znamenitostima glavnog grada Danske. Obilazimo kraljevsku palatu – zamak Amalienborg i deo grada u kojem se ona nalazi, zatim nastavljamo do zgrade Opere – jedne od najmodernijih ustanova takvog tipa na svetu, a turu završavamo u Nyhavnu – luci iz 17. veka, koja je danas jedan od simbola Kopenhagena gde ćemo imati priliku da vidimo kuću u kojoj je živeo najčuveniji danski pisac – Hans Kristijan Andersen. Nakon što završimo obilazak i kratko se odmorimo, odlazimo na fakultativno krstarenje kopenhaškim kanalima i Severnim morem tokom kojeg ćete videti prelepe i jedinstvene gradske kvartove koji se mogu videti jedino sa mora kao i čuvenu malu Sirenu – simbol Danske. Slobodno vreme. Ne propustite da obiđete Kristijaniju – samoproglašenu “državu” u sred Kopenhagena nastalu za vreme hipi pokreta 60-ih godina prošlog veka ili prelepi dvorac Rosenborg. Polazak za Drezden u večernjim časovima. Noćna vožnja.

12.Dan DREZDEN – PRAG
Dolazimo u Drezden u prepodnevnim časovima i krećemo u obilazak: Altmarkt – gradski trg gde se tokom leta organizuju muzički događaji i organizuju najrazličitiji mini sajmovi, Bogorodičina crkva ispred koje se nalazi spomenik jednom od začetnika reformacije – Martinu Luteru, Dvorska rimokatolička crkva, Avgustovski most, Opera Zemper, galerija Zwinger. Slobodno vreme za uživanje u šopingu, reci Labi i sl. Polazak za Prag u kasnim popodnevnim časovima. Stižemo u Prag nakon otprilike dva sata vožnje i odmah odlazimo u smeštaj. Noćenje.

13.Dan PRAG – BEOGRAD
Doručak. Nakon što se spakujemo i napustimo smeštaj krećemo u obilazak glavnog grada Češke i obilazimo: Hradčane, novi i stari kraljevski dvorac, katedralu Sv. Vita, zlatnu ulicu, malu stranu. Zatim nastavljamo razgledanje drugog dela grada: Karlov most, spomenik Janu Husu, starogradski i vaclavski trg, astronomski sat. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u kasnim popodnevnim časovima.

14.Dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE SKANDINAVIJA – 789€ /cena sa popustom 690€

Više informacija o ulasku u zemlje koje se prolazi na putovanju: mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 30 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN PUTOVANJE SKANDINAVIJA OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom),
 • 1 noćenje u hotelu MERCURE HOTEL HANNOVER MEDICAL HOTEL *** ili sličnom u Hanoveru u 1/2 i 1/3 sobama (francuski ležaj i singl) sa sopstvenim kupatilom i WC,
 • 2 noćenja u hostelu GENERATOR ili sličnom u Stokholmu u 1/4 sobama (krevet na sprat) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • 2 noćenja na brodu VIKING LINE na relaciji Stokholm-Helsinki-Stokholm u 1/4 brodskim kabinama (krevet na sprat) sa sopstvenim kupatilom i WC
 • 1 noćenje u hostelu ANKER ili sličnom u Oslu u 1/4 i 1/6 sobama (krevet na sprat) sa sopstvenim kupatilom i WC
 • 1 noćenje u hostelu DAN ili sličnom u Kopenhagenu u 1/4 sobama (krevet na sprat) sa sopstvenim kupatilom i WC
 • 1 noćenje u hotelu TOP HOTEL *** ili sličnom u Pragu u 1/2 i 1/3 sobama (francuski ležaj i singl) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • obilaske prema programu,
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana,

ARANŽMAN PUTOVANJE SKANDINAVIJA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje ,
 • Karta za brod na relaciji Stokholm-Helsinki-Stokholm – 100 EUR (OBAVEZNA DOPLATA)
 • Dvokrevetne sobe (osim u Hanoveru i Pragu) – mogućnost doplate: 170 EUR po osobi za sva noćenja
 • fakultativne programe,
 • individualne troškove.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!,
 • Ukoliko ostane slobodnih mesta u autobusu, postoji mogućnost doplate za korišćenje duplog sedišta za sve vreme trajanja putovanja. Doplata iznosi 80 EUR. Broj ovih mesta je ograničen!

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Karta za brod na relaciji Stokholm-Helsinki-Stokholm – 100 EUR (OBAVEZNA DOPLATA).
 • Obilazak srednjovekovnog švedskog grada Sigtune i četvrtog najvećeg grada Upsale – 35€
 • Obilazak parka Gustava Vigilenda – 15€/li>
 • Krstarenje po kanalima u Kopenhagenu u trajanju od 45 minuta – 35€ – prijava i plaćanje u agenciji
 • Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 20 putnika (po navedenim cenama). U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je na destinaciji.

NAPOMENE:

U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.
NAPOMENA VEZANA ZA SMESTAJ:
Napomena za smeštaj: U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu ili slični, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju.
– Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su uredni i prilagođeni svim generacijama. Takođe, svi smeštajni objekti koji se nalaze u širem centru grada, smešteni su u blizini autobuske stanice ili metroa.
– Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 15 dana pred početak putovanja za daleke destinacije i 7 dana za ostale destinacije.
– Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika.
– Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni), double (veliki francuski ležaj), krevet na sprat ili spratni ležaj, kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
– Samo putnicima koji su doplatili 1/2 sobu u slučajevima gde je to omogućeno agencija garantuje da neće ni u kom slučaju biti spojeni sa drugim putnicima iz grupe.
– Putnici koji putuju sami će biti spojeni sa nekim drugim putnikom iz grupe, ne plaćaju nikakvu doplatu i prihvataju da se spoje sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu. Ako je u programu putovanja naveden smeštaj koji podrazumeva zajedničko kupatilo, za putnike koji doplate 1/2 sobu ne znači da će u istoj imati sopstveno kupatilo.
– Dimenzije francuskih ležajeva mogu da variraju od zemlje do zemlje.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.

NAPOMENA VEZANA ZA PREVOZ:
– Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom do 12 godina. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli bez prava na žalbu.
– Agencija organizator ili inopartner odredjuje mesta polaska i dolaska prevoznog sredstva, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršuti, kao i motel, u trajanju od 20 – 60 minuta. Ukoliko pratilac grupe proceni da je transfer u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku, a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi, ili skrati, predvidjene pauze.
– Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
– Sva mesta u autobusu se popunjavaju uključujući i poslednja sedišta u zadnjem delu autobusa.
– Toaleti u turističkim autobusima nisu u upotrebi.
– U prevoznim sredstvima je zabranjeno pušenje cigara, cigareta, elektronskih cigareta, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
– Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere (javni gradski prevoz, iznajmljena vozila I sl.) i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami.
– Napominjemo da je u pitanju grupno putovanje. Putnici se mole za razumevanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i mora se imati u vidu da se osećaj toplote i hladnoće različito doživljava. Za ovakvu vrstu putovanja je potrebno razumevanje i tolerancija među putnicima.

UPOZORENJE:

Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije TRIP TOP TRAVEL

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman.

Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati kupovinom polise od otkaza putovanja u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.

Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Putovanje MOLDAVIJA I RUMUNIJA

JAŠI – KIŠINJEV – BUKUREŠT – TIRASPOLJ – VINARIJA MILESTI MICI – SPA CENTAR TERME

Putovanje Moldavija i Rumunija- autobusom / 7 dana / 3 noćenja
Paket aranžman: autobuski prevoz, smeštaj i panoramsko razgledanje grada

TERMINI U 2024.:
APRIL:12.04.
OKTOBAR:13.10.

PROGRAM PUTOVANJE MOLDAVIJA I RUMUNIJA:

1.DAN putovanja BEOGRAD – JAŠI
Sastanak putnika u Beogradu, u Skerlićevoj ulici, iza Narodne biblioteke u popodnevnim časovima. Polazak za Jaši. Dnevna i noćna vožnja kroz Srbiju i Rumuniju.

2.DAN JAŠI – KIŠINJEV
Dolazak u Jaši u ranim jutarnjim časovima. Posetićemo Saborni hram Mitropolije Moldavske, mesto gde su u 18. veku prenete mošti Svete Petke. Slobodno vreme za predah i šetnju po Jašiju. Nastavljamo put ka Kišinjevu. Po dolasku u prestonicu Moldavije, odmah odlazimo da se smestimo u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3.DAN KIŠINJEV
Nakon doručka krećemo u obilazak grada: muzej Moldavske istorije, stari deo grada, moldavsku verziju Trijumfalne kapije, neodoljive gradske botaničke vrtove i uživamo u priči o ovom zanimljivom gradu. Slobodno vreme za ručak. U popodnevnim časovima odlazimo na fakultativni izlet u Milesti Mici, najveću vinariju na svetu sa preko 1.5 miliona buteljki vina, u podzemnim hodnicima dugačkim preko 55km. Uživamo u ukusima i mirisima vina koje nam pruža ova bogata vinarija. Povratak u Kišinjev u večernjim časovima. Noćenje.

4.DAN KISINJEV/ Fakultativno TIRASPOLJ- BUKUREST
Doručak. Pakujemo stvari u autobus i krećemo na fakultativni izlet u Tiraspolj. Nakon dolaska u glavni grad samoproglašene Pridnjestrovske Moldavske Republike krećemo sa upoznavanjem Tiraspolja: spomenici Aleksandru Suvorovu i Vladimiru Lenjinu, sovijetski tenk T-34 iz Drugog svetskog rata, večni plamen, crkva Sv. Đorđa, zgrada Vlade. Slušamo priču o mestu koje izgleda kao da je vreme stalo pre 50 godina i šetamo obalom reke Dnjestar. Arhitektura, automobili, ulice, sve izgleda kao da se nalazite u muzeju komunizma na otvorenom. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Put nastavljamo ka Bukureštu. Dnevna i noćna vožnja kroz Moldaviju i Rumuniju.

5.DAN BUKUREST
Po dolasku u Bukurešt, započinjemo panoramsko razgledanje grada: Trijumfalna kapija, Trg štampe, Kraljevska palata, rumunski Ateneum, Palata Štedionice, Muzej nacionalne istorije Rumunije, Palata Parlamenta. Odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon što se odmorimo od puta i osvežimo nastavljamo pešačko razgledanje glavnog grada Rumunije i obilazimo: Trg Ujedinjenja, gostionica Hanul Lui, manastir Stavropolos – prelepi spoj rumunske i vizantijske arhitekture, Ruska pravoslavna crkva i crkva Sv. Đorđa, Univerzitetki trg. Šetamo najpoznatijom pešačkom zonom Lipscani sa mnoštvom kafea, antikvarnica i umetničkih galerija. Slobodno veče. Noćenje.

6.DAN BUKUREST/ Fakultativno TERME
Doručak. Pakujemo stvari i napuštamo hotel. Odlazimo na fakultativni izlet u Terme, drugi najveći spa centar u Evropi. Slobodno vreme za celodnevno uživanje i kupanje u bazenima sa termalnom vodom koja se probija sa dubine 3.100 metara. Kompleks sadrži i najveću botaničku baštu Rumunije sa oko 800.000 biljaka, uključujući palme i orhideje. Polazak za Beograd u večernjim časovima.

7.DAN BEOGRAD
Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE MOLDAVIJA I RUMUNIJA
12. april 219€ / 13. oktobar 239€

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 20 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN PUTOVANJE MOLDAVIJA I RUMUNIJA OBUHVATA:

 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu
 • 2 noćenja u hotelu ADRESA APART ** ili sličnom u Kišinjevu u 1/3 i 1/4 apartmanima (francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom (jedan 1/4 apartman se sastoji od dve zasebne spavaće sobe koje samo koriste isto kupatilo)
 • 1 noćenje u hotelu MYCONTINENTAL *** ili sličnom u Bukureštu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • Obilasci prema programu putovanja
 • Panoramsko razgledanje Bukurešta
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
 • Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

ARANŽMAN PUTOVANJE MOLDAVIJA I RUMUNIJA NE OBUHVATA:

NAPOMENA: U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu ili slični, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju.
Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata! Ukoliko ostane slobodnih mesta u autobusu, postoji mogućnost doplate za korišćenje duplog sedišta za sve vreme trajanja putovanja. Doplata iznosi 50 EUR. Broj ovih mesta je ograničen!

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Odlazak u vinariju Milesti Mici sa svim uključenim ulaznicama i degustacijom vina u pratnji vodiča – 40€,
 • Odlazak u Tiraspolj u pratnji vodiča – 25€
 • Odlazak u spa centar Terme sa svim uključenim ulaznicama za bazene i prevozom u pratnji vodiča – 45€

Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 25 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Plaćanje izleta se obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta.

Dvorac Bran Rumunija, Drakula tura, Dvorac grofa Drakule

NAPOMENE:

U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

UPOZORENJE:

Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana

ARANŽMAN PUTOVANJE MOLDAVIJA I RUMUNIJA JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije TRIP TOP TRAVEL

Ukoliko Vam program putovanje MOLDAVIJA I RUMUNIJA ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.


Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Putovanje SICILIJA I SAN MARINO

BOLONJA – RIMINI – SAN MARINO – SICILIJA – RIM

Putovanje SICILIJA I SAN MARINO – autobusom / 12 dana / 7 noćenja

BOLONJA – SAN MARINO – SICILIJA – NAPULJ – RIM + izleti Noto i Sirakuza, Palermo, Etna i Katanija
Putovanje San Marino autobusom

TERMINI U 2024.:

 

PROGRAM PUTOVANJA SICILIJA I SAN MARINO AUTOBUSOM

1. DAN, BEOGRAD
Sastanak putnika na parkingu iza Narodne biblioteke u Beogradu (ugao Skerlićeve i Braničevske) u večernjim satima. Polazak za Bolonju. Noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Italiju..

2. DAN, BOLONJA – RIMINI
Dolazak u Bolonju u prepodnevnim časovima. Po dolasku krećemo u obilazak glavnog grada pokrajine Emilija-Romanja: trg Mađore, spomenik Neptunu, bazilika San Petronio, Due Torri (dva tornja) – koji predstavljaju simbole Bolonje, palata Banki, palata Notai, palata Akursio. Slobodno vreme. Popodnevni polazak za poznato letovalište na Jadranu – Rimini. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. DAN, SAN MARINO – SICILIJA
Nakon doručka se pakujemo i nastavljamo put San Marina, treće najmanje države u Evropi. Po verovanju je grad osnovao sveti Martin, sa ostrva Rab. Zbog progona hrišćanstva se sklonio na brdo Monte Titano. Po dolasku razgledanje grada: bazilika svetog Marina, gradska većnica, tornjevi na planini Monte Titano: Gvajta, Cesta i Montale. Slobodno vreme. Nastavak putovanja ka Siciliji u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju.

4. DAN, SICILIJA
U prepodnevnim časovima stižemo u luku Villa San Giovani na Kalabriji, ukrcavamo se na trajekt i prelazimo na Siciliju. Nakon 45 minuta plovidbe, iskrcavamo se u Mesini i nastavljamo put kroz Siciliju ka poznatom letovalištu Đardini Naksos ili okolina. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

5. DAN, ĐARDINI NAXSOS/ Fakultativno NOTO – SIRAKUZA
Doručak. Fakultativni izlet u Noto i Sirakuzu. U jutarnjim časovima krećemo ka jugu Sicilije gde se nalaze ova dva prelepa grada. Dolazimo u Noto, grad koji zovu prestonicom baroknog stila na ostrvu. Polazimo u obilazak grada, u koji je prema legendi Herkules svratio nakon obavljenog sedmog zadatka. Šetamo glavnom ulicom Vitorio Emanuele oko koje se pružaju impozantne građevine, ulica počinje Trijumfalnom kapijom, trg Imakolata, crkva svetog Franje Asiškog, manastir i bazilika svetog Santisima Salvatorea, samostan Santa Chiara, gradska većnica, katedrala svetog Nikole, palata Landolina, palata Nikolaći Viladorata, fontana posvećena Herkulesu, crkva svetog Domenika. Slobodno vreme. Izlet nastavljamo ka Sirakuzi, biseru Jonskog mora. Sirakuza je rodno mesto Arhimeda, za koje je Ciceron tvrdio da je najlepši Grčki grad. Sirakuzu su otkrili su Korinćani 734. godine pre nove ere i nazvali je Ortigia, kako se sada naziva ostrvo na kojem je smešten stari i najlepši deo grada. Po dolasku obilazimo ostatke Apolonovog hrama, zidine grckog polisa, trg posvećen Arhimedu. Centralni deo trga zauzima fontana Diana – prelepa fontana posvećena Rimskoj boginji lova Diani, koja je zaštitnica ostrva, gradski trg i katedrala. Slobodno vreme za individualne obilaske. Možete još posetiti arheološki park Neapolis, Grčki teatar, pećine Dionizijevo uho ili prosto uživati u ovom prelepom gradu. U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN, ĐARDINI NAXSOS/ Fakultativno ETNA i KATANIJA
Doručak. U prepodnevnim časovima fakultativni odlazak do Etne, najvećeg aktivnog vulkana u Evropi, sa nadmorskom visinom od 3340 m. Vulkan se sastoji od oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Slobodno vreme za individualnu šetnju oko starijih ugašenih kratera ili mogućnost individualnog odlaska na visinu 2900 m gde se nalazi veliki krater. Nastavljamo ka Kataniji I krećemo u obilazak drugog grada po veličini na Siciliji: Via Etnea – glavna ulica u gradu, sa velikim brojem prodavnica, suvenirnica, restorana, Giardino Bellini – nekada rezidencija porodice Biscari, amfiteatar iz rimskog doba, manastir Benedetti – jedan on najvećih benediktanskih manastira u Evropi, sada pretvoren u univerzitet, Piazza Duomo – centralni gradski trg, katedrala svete Agate, kapija Uzeda iz XVII veka, konstruisana da poveže ulicu Via Etnea sa gradskom lukom, zamak Ursino – sagrađen u XIII veku za Sicilijanskog kralja Frederika II. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN, ĆEFALU
Doručak.Pakujemo stvari i odjavljujemo se iz hotela. Krećemo ka prelepom primorskom gradu na obali Tirenskog mora- Ćefalu. Po dolasku krećemo u oblilazak grada, šetamo uličicama i dolazimo do centralnog
dela grada gde se nalazi Piazza Del Duomo kojom dominira gradska katedrala, jedna od najvećih u južnoj Evropi, Porta Pescara – jedina preostala vrata starih gradskih zidina, a posebnu atrakciju predstavlja Lavatoio Medievale – autentična srednjevekovna perionica veša Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za uživanje I kupanje. Noćenje.

8. DAN, ĆEFALU
Doručak. Slobodno vreme za uživanje na plaži. Izležavanje na pesku ili kupanje sa pogledom na Ćefalu spadaju u zadovoljstvo koja se uvek pamte. Peščane plaže, uske ulice, restorani su samo deo onoga što Ćefalu može da ponudi te se prepustite I odmorite u čarima italijanskog šarmatnog gradića. Noćenje.

9. DAN, ĆEFALU – PALERMO – MESINA – NAPULJ
Doručak. Pakujemo stvari i odjavljujemo se iz hotela. U jutarnjim časovima odlazimo na fakultativni izlet u Palermo. Dolazimo u glavni i najveći grad Sicilije i započinjemo razgledanje grada: trg Quattro
Canti (Četiri muzike) četiri spomenika, koji predstavljaju četiri godišnja doba, četiri španska kralja koji su vladali Sicilijom, kao i četiri zaštitnika grada, trg Pretoria, crkva San Cataldo, pijaca Bollaro gde možete pronaći sve lokalne proizvode, trg Đuzepe Verdi, Masimo teatar, gradska katedrala, prelepa građevina koja je nadograđivana i menja izgled kroz vekove dolaskom raznih osvajača, teatar Garibaldi. Slobodno vreme u Palermu. Preporuka je probati specijalitete Sicilije kao što su sladoled u lepinji i čuveni sicilijanski kanoli. U večernjim časovima krećemo prema luci Mesina. Ukrcavamo se na trajekt, posle 45 minuta plovidbe iskrcavamo se u luci Villa San Giovani. Nastavak putovanja prema Napulju. Noćna vožnja.

10. DAN, NAPULJ – RIM
Dolazak u Napulj u jutarnjim časovima. Krećemo u obilazak trećeg grada po veličini u Italiji i nekadašnje prestonice velikog Sicilijanskog kraljevstva. Obilazak započinjemo: turističkom lukom, srednjevekovni zamak Nuovo, trg Plebišito, teatar San Carlo, galerija Umberto I, najpoznatija trgovačka ulica Via Toledo sa mnoštvom prodavnica, kafića, restorana. Slobodno vreme za uživanje u gradu Sunca i svetlosti, kako nazivaju Napulj. Možete pojesti čuvenu Margarita picu, koja je prema legendi nastala u Napulju, a ime je dobila po kraljici Margariti Savojskoj, za koju je prvi put pripremljena ili možete popiti kafu, za koju važi da je najbolja u celoj Italiji. Sastanak grupe na unapred dogovorenom mestu. Polazak za Rim u večernjim časovima. Po dolasku u glavni grad Italije, odmah odlazimo da se smestimo u hotel. Noćenje.

11. DAN, RIM – BEOGRAD
Doručak. Odjavljujemo se iz hotela i krećemo do centra prestonice Italije. Dolaskom u grad ćete videti zašto izreka kaže “Svi putevi vode u Rim”: reka Tibar, Piazza Del Popolo (Narodni trg), bazilika svete
Marije (Del Polpo), bazilika svete Marije (Montesanto). Dolazak na Španski trg i čuvene Španske stepenice koje vode do crkve Trinita dei Monti i obeliska Salustijan – skoro 14 metara visok obelisk, jedini
je rimski obelisk koji nije dopremeljen iz Egipta, fontana Barkača koja je prema legendi projektovana u XVII veku, kao simbol velike poplave reke Tibar, stub bezgrešnog začeća – spomenik visok skoro 30m, palata Zukari. Obilazak nastavljamo ka fontani Di Trevi, najvećoj u Rimu i jednoj od najpoznatijih u svetu. Poznat je običaj da se u fontanu baca novčić preko ramena, kao zalog za sreću da ćete se ponovo vratiti u Rim. Obilazak završavamo na jednom od najlepših gradskih trgova, trgu Venecija, Trajanov forum, Vitorijano (Oltar domovine) – prelep spomenik posvećen prvom kralju ujedinjene Italije Emanuelu II.
Slobodno vreme za obilazak “večnog grada” kako nazivaju Rim. Vreme možete iskoristiti za obilazak Koloseuma sa ostacima starog grada, Vatikana, Pantenona – najstariji rimski hram ili prosto uživati na nekom od brojnih trgova ovog prelepog grada. Sastanak na unapred dogovorenom mestu. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja.
12. DAN, BEOGRAD
Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE SICILIJA I SAN MARINO – 589€/ *579€

* PROMO CENA – OGRANIČEN BROJ MESTA

Putovanje San Marino

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 20 dana pre putovanja,
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana,
 • 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka,
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, American Expres i Visa),
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN SICILIJA I SAN MARINO OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase (od 16 – 87 mesta) prosečne udobnosti na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
 • 1 noćenje u hotelu SCARLET *** ili sličnom u Riminiju u 1/2 sobama (francuski ležaj ili singl) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • 3 noćenja u hotelu KENNEDY *** ili sličnom u Sant’Alessiou u 1/2 sobama (francuski ležaj ili singl) sa sopstvenim kupatilom i WC i ukjučenim doručkom
 • 2 noćenja u hotelu SANTA LUCIA LE SABBIE D’ORO *** ili sličnom u Ćefalu u 1/2 sobama (francuski ležaj ili singl) sa sopstvenim kupatilom i WC i ukjučenim doručkom
 • 1 noćenje u hotelu PARK HOTEL VILLAMARIA *** ili sličnom u pregrađu Rima u 1/2 sobama (francuski ležaj ili singl) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • razgledanja prema programu u pratnji vodiča
 • usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
 • troškove ogranizacije putovanja

ARANŽMAN SICILIJA I SAN MARINO NE OBUHVATA:

 • putno zdravstveno osiguranje
 • individualne troškove – nepomenute usluge
 • boravišnu taksu oko 2 evra po danu / po osobi, plaća se na recepciji hotela
 • Povratna karta za trajekt na relaciji Kalabrija-Sicilija Kalabrija – 60 EUR (OBAVEZNA DOPLATA)
 • fakultativne izlete

NAPOMENE ZA SMESTAJ I PREVOZ:

Tačno ime hotela znaće se 2 dana pre puta o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni.
Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata! Ukoliko ostane slobodnih mesta u autobusu, postoji mogućnost doplate za korišćenje duplog sedišta za sve vreme trajanja putovanja. Doplata iznosi 70 EUR. Broj ovih mesta je ograničen! Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom do 12 godina. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli bez prava na žalbu.
Agencija organizator ili inopartner odredjuje mesta polaska i dolaska prevoznog sredstva, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršuti, kao i motel, u trajanju od 20 – 60 minuta. Ukoliko pratilac grupe proceni da je transfer u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku, a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi, ili skrati, predvidjene pauze.
Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
Sva mesta u autobusu se popunjavaju uključujući i poslednja sedišta u zadnjem delu autobusa.
Toaleti u turističkim autobusima nisu u upotrebi. U prevoznim sredstvima je zabranjeno pušenje cigara, cigareta, elektronskih cigareta, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere (javni gradski prevoz, iznajmljena vozila I sl.) i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami.
Napominjemo da je u pitanju grupno putovanje. Putnici se mole za razumevanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i mora se imati u vidu da se osećaj toplote i hladnoće različito doživljava. Za ovakvu vrstu putovanja je potrebno razumevanje i tolerancija među putnicima.

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Odlazak u gradove Noto i Sirakuza i obilasci gradova u pratnji vodiča – 40€ po osobi
 • Odlazak na Etnu i obilazak Katanije u pratnji vodiča – 40€ po osobi
 • Odlazak u Palermo i obilazak grada u pratnji vodiča – 40€ po osobi

* Plaćanje izleta se obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta. Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja. Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Trip Top Travel doo nije u mogućnosti da utiče na stvari van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta. Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.

Putovanje San Marino

Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Trip Top travel, kao i sa uslovima međunarodnog putnog osiguranja

Aranžman putovanje Sicilija i San Marino autobusom je rađen na bazi minimum 50 putnika

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije Travellino

Ukoliko Vam program putovanje Sicilija i San Marino ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 3 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati kupovinom polise od otkaza putovanja u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.

Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Putovanje SPANIJA PORTUGAL MAROKO

MILANO – LJORET DE MAR – BARSELONA – LISABON – KAZABLANKA – MARAKEŠ – RABAT – MADRID – MARSEJ – NICA

+ izleti muzej Salvadora Dalija, Sintra – Cascais – Cabo da Roca, Porto, Ouzud vodopadi

Paket aranžman: autobuski prevoz i smestaj

TERMINI U 2024.:
APRIL:19.04.

PROGRAM PUTOVANJA SPANIJA PORTUGALIJA MAROKO:

1.Dan BEOGRAD
Sastanak putnika na parkingu iza Narodne biblioteke u Beogradu (ugao Skerlićeve i Braničevske) u kasnim popodnevnim satima. Polazak za Milano. Dnevna i noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Italiju.

2.Dan ITALIJA/ FRANCUSKA/ SPANIJA
Dolazak u Milano u prepodnevnim časovima. Krećemo u šetnju i upoznavanje ovog italijanskog grada, prestonice mode, grada velikog rivalstva fudbalskih klubova Intera i Milana: Sforcesko zamak, Milanska katedrala, galerija Vitoro Emanuele, trg Duomo, milanska Skala. Slobodno vreme. Nastavak puta ka Španiji u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju, Francusku i Španiju.

3.Dan FIGUERAS – LJORET DE MAR
Pre dolaska u smeštaj u Ljoret de Maru, stajemo u Figueras, španski gradić u kojem ćemo napraviti pauzu i imati priliku da fakultativno posetimo muzej čuvenog Salvadora Dalija. Nakon pauze, nastavljamo put ka Ljoret de Maru u koji stižemo u popodnevnim časovima i odmah odlazimo u smeštaj. Slobodno vreme za uživanje u prelepom gradu na obali Balearskog mora. Noćenje.

4.Dan LJORET DE MAR – BARSELONA – LISABON
Doručak. Pakujemo se i napuštamo hotel. Nakon što stavimo stvari u autobus nastavljamo put ka Barseloni. Odmah po dolasku, krećemo u obilazak jednog od najlepših svetskih gradova: Sagrada Familia, brdo Monžuik, la Rambla, gotska četvrt, stara Katedrala i slušamo sjajne priče o ovom vanvremenskom gradu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Predlažemo obilazak parka Guelj – jedno od najvećih remek dela čuvenog arhitekte Antonija Gaudija. Polazak za Lisabon u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Španiju i Portugaliju

5.Dan LISABON
Stižemo u Lisabon prelaskom najvećeg evropskog mosta – Vasko da Gama u popodnevnim časovima i odmah odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon pauze za odmor i osveženja, krećemo u razgledanje najvećeg grada u Portugaliji i obilazimo: trg Markiza od Pombala, park Edvarda VII – posvećen obnavljanju englesko-portugalskih odnosa sa početka 20. veka, železničku stanicu, Rossio trg, lift Santa Žusta, Trijumfalnu kapiju, Komercio trg, Lisabonsku katedralu. Slobodno vreme u večernjim časovima. Noćenje.

6.Dan LISABON
Krećemo na fakultativni izlet u tri grada u blizini glavnog grada Portugalije: Sintra – slikoviti gradić skriven u sred borove šume na obroncima planine Serra de Sintra u kojima možete videti prelepu portugalsku arhitekturu u svom najboljem izdanju i nestvarne palate koje se nalaze u ovom gradu. Nakon Sintre, idemo ka Kaškaišu, šarmantnom pecaroškom gradu i jednom od najpoznatijih letovališta u blizini Lisabona. Nakon što se upoznamo sa omiljenim letovalištem većine bogatih Portugalaca nastavljamo ka mestu Cabo da Roca – najzapadnijoj tački evropskog kontinenta sa koje se proteže pogled na Atlantski okean. Nakon što napravimo fotografije jednog od najlepših zalazaka sunca u Evropi i dobijemo sertifikat da smo posetili najzapadniju tačku Evrope krećemo nazad ka Lisabonu. Slobodno vreme u večernjim časovima tokom kojeg predlažemo da posetite neki od fado klubova i uživate u ovom jedinstvenom muzičkom perforamnsu prepunom emocija. Noćenje.

7.Dan LISABON
U jutarnjim časovima odlazimo na fakultativni izlet u Porto, drugi najveći portugalski grad. Odmah po dolasku krećemo u šetnju ovim brdovitim gradom: most Dom Luis I koji arhitektonski jako podseća na Ajfelovu kulu u Parizu, a razlog leži u činjenici da je arhitekta jedan od učenika čuvenog Gustava Ajfela, tvorca simbola Pariza. Katedrala Porta, Cais de Ribiera – najživopisiniji deo grada pun prelepih šarenih kućica i lokalnih restorana. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon. Noćenje.

8.Dan LISABON
Pakujemo stvari u autobus i odlazimo do obale reke Težo i obilazimo: Jeronimski samostan, Kula Belem, Spomenik otkrićima. Povratak u centar grada gradskim prevozom. Slobodno vreme za uživanje u Lisabonu. Predlažemo posetu nekom od mnogobrojnih muzeja, vožnju čuvenim žutim lisabonskim tramvajem ili šetnju najlepšim prestoničkim kvartom Alfama. Sastanak grupe u hotelu u kasnim popodnevnim/večernjim časovima. Polazak za Maroko. Noćna vožnja kroz Portugaliju i Španiju.

9.Dan KAZABLANKA
U ranim jutarnjim časovima stižemo u špansku luku Algeciras, ukrcavamo se na trajekt i prelazimo Gibraltarski moreuz. Nakon dva sata vožnje, silazimo sa trajekta i nastavljamo put kroz Maroko do Kazablanke. Odmah po dolasku u Kazablanku, odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon što se smestimo i odmorimo, krećemo u razgledanje najvećeg grada Kraljevine Maroko, smešten na obali Atlantskog okeana: Trg Ujedinjenih nacija, Trg Mohamed V, centralna gradska pijaca, džamija Hasana drugog – džamija sa najvišim minaretom u islamskom svetu. Dolazimo i do popularnog Rikovog kafea iz čuvenog filma Kazablanka. Slobodno vreme. Noćenje.

10.Dan KAZABLANKA – MARAKES
Doručak. Pakujemo stvari u autobus i krećemo za Marakeš. Po dolasku, odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon što se smestimo, krećemo u razgledanje glavnih atrakcija Marakeša: gradski vrt Moulay Abdeslam, Koutoubia džamija, Jemma el Fna – najveći Trg u severnoj Africi. Uskim ulicama medine dolazimo do prelepe Bahia palate iz XIX veka. Obilazak nastavljamo prolazeći kroz jevrejski kvart gde ćemo čuti zanimljivu priču o nekadašnjim uticajima Jevreja u Maroku. Odlazimo na prezentaciju arganovog ulja, začina, čajeva i kozmetičkih proizvoda, nakon čega obilazimo pijacu gde se prodaju tepisi, ćilimi, koža, suveniri. Obilazak završavamo na glavnom gradskom trgu. Slobodno vreme za uživanje u arapskoj kuhinji, igri sa majmunima i zmijama i ispijanju čaja u nekom od restorana sa pogledom na trg i Atlas planine. Noćenje.

11.Dan MARAKES
Dorucak. Odmah nakon doručka krećemo na fakultativni izlet na Ouzud vodopade, udaljene oko 160km od Marakeša – jedne od najviših u Africi, visoke 110m. Na putu do vodopada, prolazimo kroz maslinjake do jedne berberske kuće kako bi se upoznali sa načinom života u ruralnim delovima zemlje i družili se sa meštanima. Vožnja čamcima do slapova vodopada. Slobodno vreme za ručak u nekom od restorana sa pogledom na vodopade. Povratak u Marakeš u večernjim časovima. Slobodno vreme u Marakešu. Noćenje.

12.Dan MARAKES – RABAT – MADRID
Doručak. Pakujemo se, napuštamo sobe u ranim jutarnjim časovima i krećemo za Rabat. Odmah po dolasku u prestonicu Maroka, krećemo u razgledanje: minaret nezavršene Hasanove džamije, Mauzolej Muhameda V, kapija starog grada iz 12. veka, citadela Kazba Udaja, Andaluzijski vrt. Pravimo pauzu za kafu sa pogledom na Atlantski okean. Obilazak završavamo kod zgrade Parlamenta. Slobodno vreme. Polazak za Madrid u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Maroko.

13.Dan MADRID
U ranim jutarnjim časovima stižemo u luku Tangier, na severu Maroka, ukrcavamo se na trajekt i još jednom prelazimo Gibraltarski moreuz. Iskrcavamo se u Španiji i nastavljamo put ka Madridu. Dolazak u prestonicu Španije u kasnim popodnevnim časovima i odmah odlazimo u smeštaj. Slobodno vreme za odmor, šetnju i sl. Noćenje.

14.Dan MADRID – MARSEJ
Pakujemo se i napuštamo smeštaj u jutarnjim časovima, nakon čega krećemo u obilazak grada: muzej Prado, Plaza Mayor, Puerta del Sol, Sibeles trg, stadion Santijago Bernabue, Gran Via – glavna gradska ulica, Kraljevska palata. Slobodno vreme u popodnevnim časovima. Polazak za Marsej u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Španiju i Francusku.

15.Dan MARSEJ – NICA
Dolazak u Marsej u prepodnevnim časovima. Krećemo u obilazak prelepog grada na jugu Francuske: bazilika Notre Dame, stara luka, Le Panier – stari deo grada, gradska katedrala. Slobodno vreme. Polazak za Nicu u kasnim popodnevnim časovima. Dolazak u Nicu u večernjim časovima. Noćenje

16.Dan NICA – BEOGRAD
Pakujemo se i napuštamo hotel. Prošetaćemo uskim kaldrmisanim uličicama starog dela grada,
obići rusku pravoslavnu Crkvu Svetog Nikole, jednu od najlepših ruskih crkvi van granica Rusije, popeti se na Colline de Chateu – park smešten na brdu između starog grada i luke sa kojeg se pruža neverovatan pogled na ceo grad. Slobodno vreme za kupanje i uživanje na plažama pored čuvenog engleskog šetališta. Polazak za Beograd u kasnim popodnevnim časovima.

17.Dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA SPANIJA PORTUGALIJA MAROKO – 990€/ *890€

* – SPECIJALNA PONUDA JE OGRANIČENA NA ODREĐENI BROJ OSOBA PO POLASKU

OPIS HOTELA:

Više informacija o ulasku u zemlje koje se prolazi na putovanju: mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama

Napomena za smeštaj: U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu ili slični, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 30 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN SPANIJA PORTUGALIJA MAROKO OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom),
 • 1 noćenje u hotelu SAMBA*** ili sličnom u Ljoret de Maru u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i ukjučenim doručkom,
 • 3 noćenja u hotelu EASY *** ili sličnom u Lisabonu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC,
 • 1 noćenje u hotelu IBIS CASABLANCA CITY CENTER *** ili sličnom u Kazablanki u 1/2 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom,
 • 2 noćenja u hotelu ASSOUNFOU APPART *** ili sličnom u Marakešu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom,
 • 1 noćenje u hostelu GENERATOR ili sličnom u Madridu u 1/4 sobama (krevet na sprat) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • 1 noćenje u hotelu IBIS STYLES ANTIBES * ili sličnom u okolini Nici u 1/2 sobama (francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • obilaske prema programu,
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana, usluge lokalnih vodiča,

ARANŽMAN SPANIJA PORTUGALIJA MAROKO NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje ,
 • gradsku komunalnu taksu u Španiji i Portugaliji (plaća se na recepciji),
 • Povratna karta za trajekt za prelazak Gibraltarskog moreuza – 100 EUR (OBAVEZNA DOPLATA)
 • Viza za Kraljevinu Maroko – oko 60 EUR, po osobi,
 • fakultativne programe,
 • individualne troškove.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!,
 • Ukoliko ostane slobodnih mesta u autobusu, postoji mogućnost doplate za korišćenje duplog sedišta za sve vreme trajanja putovanja. Doplata iznosi 80 EUR. Broj ovih mesta je ograničen!

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Obilazak muzeja Salvadora Dalija sa uključenim ulaznicama u pratnji vodiča – 30 EUR
 • Obilazak Sintre, Cabo da Roca i Cascaisa u pratnji vodiča – 35 EUR
 • Obilazak Porta u pratnji vodiča – 40 EUR
 • Odlazak na Ouzud vodopade sa uključenom vožnjom čamcem do slapova vodopada u pratnji lokalnog vodiča i vodiča – 45 EUR
 • Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 20 putnika (po navedenim cenama). U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je na destinaciji.

NAPOMENA: Prijavljivanje za fakultativni izlet muzej Salvadora Dalija se obavlja prilikom prijave za aranžman, dok se plaćanje izleta obavlja do roka za isplatu aranžmana.

NAPOMENE:

U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.
NAPOMENA VEZANA ZA SMESTAJ:
– Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su uredni i prilagođeni svim generacijama. Takođe, svi smeštajni objekti koji se nalaze u širem centru grada, smešteni su u blizini autobuske stanice ili metroa.
– Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 15 dana pred početak putovanja za daleke destinacije i 7 dana za ostale destinacije.
– Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika.
– Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni), double (veliki francuski ležaj), krevet na sprat ili spratni ležaj, kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
– Samo putnicima koji su doplatili 1/2 sobu u slučajevima gde je to omogućeno agencija garantuje da neće ni u kom slučaju biti spojeni sa drugim putnicima iz grupe.
– Putnici koji putuju sami će biti spojeni sa nekim drugim putnikom iz grupe, ne plaćaju nikakvu doplatu i prihvataju da se spoje sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu. Ako je u programu putovanja naveden smeštaj koji podrazumeva zajedničko kupatilo, za putnike koji doplate 1/2 sobu ne znači da će u istoj imati sopstveno kupatilo.
– Dimenzije francuskih ležajeva mogu da variraju od zemlje do zemlje.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.

NAPOMENA VEZANA ZA PREVOZ:
– Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom do 12 godina. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli bez prava na žalbu.
– Agencija organizator ili inopartner odredjuje mesta polaska i dolaska prevoznog sredstva, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršuti, kao i motel, u trajanju od 20 – 60 minuta. Ukoliko pratilac grupe proceni da je transfer u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku, a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi, ili skrati, predvidjene pauze.
– Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
– Sva mesta u autobusu se popunjavaju uključujući i poslednja sedišta u zadnjem delu autobusa.
– Toaleti u turističkim autobusima nisu u upotrebi.
– U prevoznim sredstvima je zabranjeno pušenje cigara, cigareta, elektronskih cigareta, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
– Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere (javni gradski prevoz, iznajmljena vozila I sl.) i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami.
– Napominjemo da je u pitanju grupno putovanje. Putnici se mole za razumevanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i mora se imati u vidu da se osećaj toplote i hladnoće različito doživljava. Za ovakvu vrstu putovanja je potrebno razumevanje i tolerancija među putnicima.

UPOZORENJE:

Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije TRIP TOP TRAVEL

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman.

Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati kupovinom polise od otkaza putovanja u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.

Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Call Now Button