get_header(); ?>

Putovanje SOLUN

PUTOVANJE SOLUN – sa posetom Zejtinliku – Olimpu – Katerini – Litohoro -Grčko veče-Meteori

Putovanje Solun autobusom / 5 dana / 2 noćenja

TERMIN PUTOVANJA 2024.

 
FEBRUAR:15.02.
MART:07.03.
APRIL:30.04.
MAJ:02.05., 23.05.
NOVEMBAR: 08.11.

PROGRAM PUTOVANJA SOLUN:

1.DAN BEOGRAD – SOLUN
Polazak oko 19h sa perona glavne autobuske stanice (BAS -a), ulaz iz Karađorđeve ulice, i iz Niša kod Lukoil pumpe oko 22:00 časa (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Severnu Makedoniju prema Solunu.
2.DAN SOLUN – ZEJTINLIK
Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Panoramsko razglednje grada: Bela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, crkve Sv. Sofije, Sv. Dimitrija, Aristotelov trg, Galerijev Slavoluk. Obilazak čuvenog vojničkog groblja Zejtinlik, gde se nalaze posmrtni ostaci više od 7.000 srpskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – Grčko veče. NOCENJE.
3. DAN SOLUN – LITOHORO – KATERINI – SOLUN
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Olimp i Katerini. Mitska planina Olimp, dom dvanaest bogova je i važan nacionalni park, a Mitikas je najviši vrh Grčke (2917m). Obilazak novog manastira Svetog Dionisija, mesta Litohoro na padini Olimpa i nakon toga odlazak do Katerinija. Živopisni gradić Katerini je glavni grad oblasti Pijerija i poznat je našim turistima koji letuju na obali Olimpske rivijere. Posebnu draž ovom zanimljivom mestu podno mitske planine Olimp daju i bogate zelene površine, parkovi, fontane i vodopadi…Povratak u Solun. NOĆENJE.
4. DAN SOLUN – METEORI
Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta na Meteore – pravoslavno manastirsko naselje, smešteno u blizini grada Kalambake, u Tesalijskoj ravnici. Manastiri su poznati po svom nesvakidašnjem položaju na stenama i smatraju se najvrednijom skupinom manastira u Grčkoj, nakon Svete gore. Ukupno postoji 6 manastira, četiri muška i dva ženska: Preobraženje, Varlam, Sveti Nikola Anapavsis, Rusanu, Sveta Trojica i Sveti Stefan i na spisku su kulturne baštine UNESCO-a. Povratak u Solun. Noćna vožnja kroz Grčku i Severnu Makedoniju prema Srbiji.
5. DAN BEOGRAD
Očekivano vreme dolaska u Beograd u jutarnjim satima, u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima.

CENA ARANŽMANA SOLUN

PUTOVANJE.202415.02.-19.02.07.03.-11.03.30.04.-04.05.02.05.-06.05.23.05.-27.05.08.11.-12.11.
HOTEL 3*129€139€149€149€139€129€
PROMO109€119€129€129€119€109€

OPIS HOTELA:

Hotel Vergina 3*, El Greco3*, Anesis3* , Rotonda 3* , Telioni 3*, ili slični gradski hoteli koji se nalazi u širem centru Soluna. Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene TWC-om, TV-om, telefonom . U sklopu hotela nalazi se restoran, recepciji. Usluga: noćenje sa doručkom (švedski sto – samoposluživanje).
http://www.vergina-hotel.gr/site/index.php?lang=srp ; http://www.hotelelgreco.gr/rs; http://www.hotelanessis.gr, http://www.hotelrotonda.com, http://telioni.gr/

Napomena za smeštaj:
U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu ili slični, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju. Ukoliko eventualnu zamenu ugovorenog smeštaja ne prihvatite, možete odustati od putovanja, bez ikakvih posledica.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN SOLUN OBUHVATA:

 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja,
 • panoramsko razgledanje Soluna,Zejtinlik
 • dva noćenja sa doručkom u hotelu 3*, u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem
 • usluge vodiča – pratioca prema programu za vreme trajanja aranžmana
 • troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN SOLUN NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje,
 • osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja i druge pakete osiguranja,
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu koja iznosi 1,5 € dnevno po osobi, plaća se na recepciji hotela fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera – Antel Travel),
 • individualne troškove i ostale nepomenute troškove.
 • Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT, doplata iznosi 40% od cene aranzmana.
 • Deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu), a deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
 • Treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%
 • Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA SOLUN:

(Cene fakultativnih izleta su podložne promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika ,deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

 • GRCKO VECE odrasli 35 € po osobi / deca 25 €
 • OLIMP, LITOHORO, KATERINI odrasli 30 € po osobi / deca 20 €
 • METEORI – odrasli 40 € po osobi / deca 30 € (ulaznice za manastire nisu uključene u cenu, iznose oko 3 eur po manastiru, plaćaju se na licu mesta).
 • Minimum 30 prijavljenih putnika je potrebno da bi se fakultativa ostvarila, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta može ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate a u skladu sa mogućnostima organizatora fakultativnog izleta – ino partnera). Molimo da uzmete u obzir da usled praznika, neki od manastira neće biti otvoreni za posetioce.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije VIVA TRAVEL

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 3 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati kupovinom polise od otkaza putovanja u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.

Putovanje ATINA

ATINA – ATINA – AKROPOLJ – KORINTSKI KANAL – EPIDAURUS – MIKENA – PIREJ – EGINA

Putovanje Atina autobusom / 6 dana / 3 noćenja

Paket aranžman ATINA – prevoz, smeštaj i panoramsko razgledanje grada

PROGRAM PUTOVANJA ATINA:

1. DAN putovanja: BEOGRAD – NIS – ATINA
Polazak iz Beograda oko 17:00h – sa perona glavne autobuske stanice ( BAS -a), ulaz iz Karađorđeve ulice, i iz Niša sa parkinga Lukoil pumpe oko 20:00 časova (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Severnu Makedoniju prema Atini.

2. DAN: ATINA – AKROPOLJ
Dolazak u Atinu u prepodnevnim časovima. Odlazak na panoramsko razgledanje Atine: prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, trgovi Omonija i Sintagma, Nacionalne biblioteke, Akademije nauka, Univerziteta. Smeštaj u hotel. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na grčko veče na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Noćenje.

3. DAN: ATINA – PELOPONEZ – ATINA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Peloponeza. Vožnja preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Obilazak Epidaurusa koji je poznat po rođenju Apolonovog sina. Nastavak putovanja do Nafpliona, nekadašnje prestonice Grčke. Nakon obilaska odlazak do Mikene- obilazak Lavlje kapije i lavljih vrata. Povratak u Atinu u popodnevnim satima. Noćenje

4. DAN : ATINA – – PIREJ – EGINA – ATINA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska luke Pirej i ostrva Egine – poznatog i po nazivima “ ostrvo Svetog Nektarija” ili “ostrvo pistaća”. Odlazak trajektom i obilazak istoimenog grada Egina, manastira Svetog Nektarija – posvećenom zaštitniku ostrva, velikom iscelitelju i čudotvorcu, Afejinog hrama. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na grčko veče na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Noćenje.

5. DAN: ATINA – AKROPOLJ -BEOGRAD
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja – simbola Atine. U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćno – dnevna vožnja kroz Grčku i Severnu Makedoniju prema Beogradu.

6. DAN : NIS – BEOGRAD.
Očekivano vreme dolaska u Nis i Beograd u prepodnevnim satima, u zavisnosti od uslova na putu i graničnih prelaza. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA ATINA

PUTOVANJA.202414.02.-19.02.07.03.-12.03.30.04.-05.05.02.05.-07.05.07.11.-12.11.
CENA169€179€199€199€179€
PROMO139€149€169€169€149€

OPIS HOTELA:

Smeštaj je u Atini (Grčka) u hotelu 3*. Hotel iz ove ponude ima restoran a svaka soba kupatilo Tuš/WC. Smeštaj je u navedenom hotelu do popune mesta:
HOTEL ACHILLION 3* Hotel se nalazi na samo nekoliko minuta hoda od trga Omonia i istoimene metro stanice odakle metro linija saobraća do ostalih delova Atine. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od brojnih znamenitosti Atine: Arheološkog muzeja, Akropolja, trga Sintagama, boemske četvrti Plaka i čuvenog Monastirakija. U sklopu hotela se nalazi bar, restoran i recepcija. Hotel ima 63 sobe. Sve sobe su opremljene kuptilom fenom za kosu, direktnom telefonskom linijom, sat TV-om, frižderom. Noćenje sa doručkom (samoposlužvanje). http://www.achillionhotel.com/
HOTEL ALASSIA 3* Luksuzni butik hotel Alassia smešten je na odličnoj lokaciji u Atini, na samo 200 metara od stanice metroa Omonija i na nekoliko minuta hoda od Trga Sintagma i oblasti Monastiraki. Besplatan bežični internet dostupan je u celom objektu. Sve sobe su opremljene kuptilom fenom za kosu, direktnom telefonskom linijom, sat TV-om, frižderom. Noćenje sa doručkom (samoposlužvanje).http://thealassia.com/
HOTEL EVITA ASTY 3* Hotel se nalazi u centru Atine, na pešačkoj udaljenosti od najpoznatijih znamenitosti kao što su Arheološki muzej, trga Sintagma. U blizini je metro stanice Omonia. U sklopu hotela se nalazi bar, restoran i recepcija. Sve sobe su opremljene kuptilom fenom za kosu, direktnom telefonskom linijom, sat TV-om, frižderom. Noćenje sa doručkom (samoposlužvanje).https://evita-hotels.com/evita-asty/
HOTEL DELPHI ART 3* Hotel se nalazi u srcu Atine, prekoputa Narodnog pozorišta i crkve Svetog Konstantina. Nalazi se na oko 200m od metro stanice Omonia koja omogućava svim gostima da istraže znamenitosti Atine za kratko vreme. Sve sobe su opremljene kuptilom fenom za kosu, direktnom telefonskom linijom, sat TV-om, frižderom. Noćenje sa doručkom (samoposlužvanje).https://www.hotelsgreco.com/delphi-art-hotel/
Napomena za smeštaj:
U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu ili slični, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju. Ukoliko eventualnu zamenu ugovorenog smeštaja ne prihvatite, možete odustati od putovanja, bez ikakvih posledica.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN ATINA OBUHVATA:

 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
 • tri noćenja sa doručkom u hotelu u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem
 • Obilasci prema programu putovanja
 • Usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana
 • Troškovi organizacije putovanja

ARANŽMAN ATINA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje
 • Fakultativni izleti (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Atinu i okolinu (uvedena 01.01.2018, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2*-0,5 € po noćenju / po osobi , za boravak u hotelima sa 3* – 1,5 € po noćenju / po osobi, a zaboravak u hotelima sa 4*-3€ po noćenju / po osobi i za boravak u hotelima sa 5* – 4 € po noćenju / po osobi.
 • Individualni troškovi i ostali nepomenuti troškovi

POPUSTI I DOPLATE:

 • Jednokrevetne sobe se rade isključivo na upit i doplata iznosi 40% od cene aranzmana.
 • deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2 – 11,99 godina u sobi sa dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 10 % (imaju sediste u autobusu i lezaj u hotelu)
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%
 • Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA ATINA (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika ,deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

 • PELOPONEZ ( sa ulaznicama za Mikenu i Epidaurus) – 55€ odrasli / 35€ deca,
 • GRCKO VECE (restoran) – 35€ odrasli / 25€ deca,
 • PIREJ I EGINA (sa kartama za trajekt) – 40€ odrasli / 20€ deca,
 • AKROPOLJ – 35€ odrasli / 20€ deca(cena uključuje ulaznicu),
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije VIVA TRAVEL

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 3 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati kupovinom polise od otkaza putovanja u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.

Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Call Now Button