Putovanje najlepsa jezera Austrije i Italije

Putovanje najlepsa jezera Austrije i Italije
Autobuski prevoz
7 DANA | 5 NOĆENJA

NAJLEPSA JEZERA AUSTRIJE I ITALIJE

Najlepsa jezera Austrije i Italije – autobusom / 7 dana / 5 noćenja

SALZBURG, WOLFGANGSE, BAD ISCHL, HALSTAT, INZBRUK, SVAROVSKI SVET KRISTALA, SIRMIONE, BERGAMO, JEZERA LOMBARDIJE I BOROMEJSKA OSTRVA

TERMINI u 2024.:

APRIL: 28.04.
SEPTEMBAR: 29.09.

PROGRAM PUTOVANJA NAJLEPSA JEZERA AUSTRIJE I ITALIJE:

1. DAN, BEOGRAD – SALCBURG
Sastanak na dogovorenom mestu u 17.30 sati. Polazak autobusa u 18 sati. Putovanje autobusom sa usputnim zadržavanjem radi odmora.

2. DAN, SALCBURG – HELBRUN PALATA (fakultativno)
Dolazak u Salzburg u prepodnevnim satima, grad poznat kao dom barokne arhitekture, ali i kao mesto u kome je rođen Wolfgang Amadeus Mozart. Zbog njegove očuvanosti, UNESCO je 1997. godine salzburški Stari grad uvrstio na listu zaštićene svetske baštine. Salzburg je grad smešten u središnjem delu Austrije, u istoimenoj pokrajini. Salzburg je grad sa veoma dugom istorijom. Naselje na njegovom mestu postojalo je još u staroj antici, a današnje ime nosi od VII.veka. S kraja XVIII. i početkom XIX.veka Salzburg je bio poprište burnih dešavanja, da bi 1815 godine konačno ušao u sastav Austrije. Danas je Salzburg poznato turističko odedište, a brojnim pratećim sadržajem zbog koga ga svake godine posećuje veliki broj ljudi. Kao turističke atrakcije grada mogu se izdvojiti; Mocartova rodna kuća – Kuća Hagenauer je mesto u kome je živela Mocartova porodica u periodu od 1747 – 1773 godine. Na trećem spratu ove kuće rodio se, 1756 godine, čuveni kompozitor Volfgang Amadeus Mocart. Danas se u kući nalazi muzej u kome su izloženi brojni predmeti, kao što je Mocartova dečja violina i neki drugi instrumenti na kojima je on svirao. Mirabell je dvorac podignut u XVII.veku. Dvorski park koji poseduje neke od najlepših evropskih vrtova završen je 1730 godine. U sklopu dvorca nalazi se čuvena Mermerna dvorana, jedna od najlepših dvorana za venčanja. Katedrala je jedan od najlepših primera rane barokne arhitekture. U njoj se čuvaju brojni vredni predmeti, a od njih se izdvaja krstionica u kojoj je kršten Mocart. Festung Hohensalzburg je dvorac smešten na brdu Festungsberg, zbog čega dominira Salzburgom. Gradnja ovog dvorca započela je još u XI.veku, a dgrađivan je u narednih 400 godina. Zbog dužine od 250, i širine od 150 metara, smatra se jednim od najvećih srednjevekovnih dvoraca u Evropi. U okolini Salzburga se nalazi čak 52 skijaška područja, na kojima posetioci mogu da uživaju u brojnim zimskim sportovima. U blizini ovog grada nalaze se Alpi, pa se ovaj grad često naziva „ Vrata Alpa “. Brojni zimski centri, kao i prelepe znamenitosti grada, čine da je Salzburg idealno mesto za odmor i uživanje. Razgledanje grada. Smestaj u hotel. Noćenje.

3. DAN,SALZBURG – WOLFGANGSE – CARSKI BAD ISCHL – HALSTAT – SALZBURG
Doručak. Vožnja do prekrasnog područja austrijskih jezera. Poseta jezeru Wolfgangse. Wolfgangse Razgledanje St. Gilgena, odlazak do kuće Mozartove majke, crkve sv.Egidija, glavnog gradskog trga s gradskom kućomi fontanom. Vožnja uz obalu jezera. Dolazak do idiličnog mesta St.Wolfgang, poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem sa pogledom na jezero. Mesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni. Odlazak za Bad Ischl, otmenom letovalištu iz carskih vremena. Šetnja gradskim jezgrom gde se nalazi pošta iz koje je poslat telegram koji je najavio početak I svetskog rata, župna crkva, otmena dvorana termalne vode, vile na reci Traun, Kurpark, park lečilišta. U gradskom središtu se nalazi jedna od najslavnijih poslastičarnica Austrije „Zauner“ poznata po autentičnim išlerima, kolačima koji su dobili ime po Bad ischlu. U gradu se nalazi Carska vila sa parkom, letnja rezidencija dinastije Habsburg gde je car Franjo Josip provodio leta I isao u lov. Slobodno vreme, nastavak puta kroz idilične krajolike i mala mesta do Halstatskog jezera i do jednog od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, Halstata – mestašca s ribarskim kućama i poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koje je u celoj Evropi poznato pod imenom „Halstatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, SALZBURG – SVAROVSKI SVET KRISTALA – INZBRUK
Doručak. Odlazak u Watens i poseta Svetu kristala Swarovski. Park kristala je obnovljen 2015.godine na puno većem prostoru od 7,5 hektara i sa spektakularnim eksponatima koje su radili najpoznatiji svetski
umetnici: veliki kristalni oblak sa 600.000 kristala, kristalni vrt, 14 soba čuda s eksponatima od kristala, kristalni tunel itd. Mogućnost kupovine kristalnog nakita i suvenira. Nastavak putovanja. Dolazak u Inzbruk u poslepodnevnim satima. Razgledanje Inzbruka, glavnog grada austrijskog Tirola. Inzbruk je grad na zapadu Austrrije, i ujedno je administrativni centar pokrajine Tirol. Istorija Inzbruka je veoma duga. Prvo značajnije naselje potiče iz I.veka pre nove ere, koje su osnovali Rimljani. U XIII.veku Inzbruk postaje gradsko naselje, i od tada započinje njegov pravi razvoj. U vreme vladavine cara Maksimilijana I, sredinom XV. veka, Inzbruk postaje prestonica Nemačko – rimskog carstva. Od sredine XVI.veka, ovaj grad učazi u sastav Habzburške monarhije, i taj položaj nije menjao, osim u vreme Napoleonovih ratova, sve do kraja Prvog svetskog rata. Od 1918 godine Inzbruk je grad u okvirima Republike Austrije. Bio je dva puta domaćin Zimskih olimpijskih igara, i to 1964., i 1976 godine. Danas je Inzbruk značajna turistička destinacija na mapi ove evropske države. Katedrala Svetog Jakova je u baroknom stilu obnovljena između 1717 – 1724 godine. Veliki deo raskošnog enterijera uništen je kada je crkva teško stradala tokom Drugog svetskog rata. U severnom delu nalazi se spomenik iz 1620 godine, posvećen nadvojvodi Maksimilijanu III. Hofkirche je podignut u vreme Ferdinanda I, tačnije 1553., kao kraljevska dvorska crkva i grobnica. Najvažnije blago crkve je spomenik Maksimilijana I. Reč je o elegantnom mermernom sarkofagu koji glorifikuje Sveto Rimsko carstvo. Arhitektura ovog zdanja svedoči o velikom razvoju renesanse i gotike, i zaista je nezaobilazna lokacija u Inzbruku. Smeštaj u hotel u okolini Inzbruka. Slobodno vreme. Noćenje.

5. DAN, INZBRUK – SIRMIONE – BERGAMO
Doručak. Vožnja prema jezeru Lago di Garda – najveće italijansko jezero površine veće od 350 kvadratnih kilometara. Južna je obala pitoma i ravna i tu su sva veća naselja, dok je severni deo jezera planinski. To je područje blage klime, bujne vegetacije, zasada limuna kao i najsevernija zona uzgoja maslina u Europi. Obilazak slikovitog gradića Sirmione koji se nalazi na poluostrvu na jezeru, mestu gde je i slavni rimski pesnik Katul imao svoju vilu. Šetnja do tvrdjave Scaligherija i uskim uličicama starog grada. Mesto je danas poznato i po brojnim poslastičarnicama gde se mogu probati čuveni italijanski sladoledi. Nastavak puta do Bergama, jednog od najepših istorijskih gradova Lombardije. grad teatra i muzičke umetnosti sa vekovnom tradicijom. Bergamo je poznat i kao jedan od četiri grada u Italiji – pored Ferare, Luke i Groseta – čija su gradska jezgra u celosti okružena potpuno očuvanim srednjovekovnim zidinama.. Obilazak centra modernog Bergama, u donjem gradu između Trga Mateoti i Trga Vitorio Veneto. Smeštaj u hotelu u okolini Bergama. Noćenje

6. DAN, BERGAMO /Fakultativno JEZERA LOMBARDIJE I BOROMEJSKA OSTRVA/
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za jezera Lombardije i Boromejska ostrva. Vožnja prema jezeru Lago Maggiore, drugom najvećem jezeru Italije koje je u svom gornjem delu švajcarska teritorija. Iznad Arone je velika statua milanskog biskupa Karla Boromejskog. Poseta gradiću Stresa, otmenom letovalištu bujne vegetacije s brojnim hotelima-vilama u stilu Belle Epoque iz zlatnog doba plemićkih putovanja. Izlet brodom (uz doplatu) na Boromejska ostrva. Poseta najvećem ostrvu Isola Madre s poznatom terasom-promenadom, bujnom vegetacijom i vrtovima. Plovidba do ostrva Isola Bella s Boromejskom palatom iz 17 veka i vrtovima italijanskog stila s brojnim statuama, cvetnim alejama, stablima narandži i limuna i Teatro Massimo. Na vrhu ostrva je Vrt ljubavi. Povratak brodom. Odlazak do elegantnog Koma, smeštenog u divnom prirodnom ambijentu, ispod alpskih padina obraslih bujnom vegetacijom. U srednjem veku bio je čuven po svojim veštim graditeljima i vajarima-dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i proneli po Evropi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. veka Komo je renomirano letovalište sa luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posedu poznatih umetnika i javnih ličnosti iz celog sveta. Po dolasku, šetnja obalskom promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od belog mermera (14-18. vek). Kraći odmor. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN, BEOGRAD
Doručak. Polazak za Beograd. Kraća usputna zadržavanja radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim satima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA NAJLEPSA JEZERA AUSTRIJE I ITALIJE – 499€

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 20 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana, najduze na 6 meseci;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN NAJLEPSA JEZERA AUSTRIJE I ITALIJE OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase
 • smeštaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (švedski sto – samoposluživanje) u 1/2 sobama ili 1/2 sobama sa pomocnim lezajem
 • razgledanja prema programu u pratnji vodiča
 • usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
 • troškove ogranizacije putovanja

ARANŽMAN NAJLEPSA JEZERA AUSTRIJE I ITALIJE NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje,
 • troškove fakultative koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor,
 • ulaznice za Swarovski svet kristala (oko 19 €),
 • individualne troškove koje putnici naprave u toku putovanja,
 • sve druge nepomenute troškove.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Doplata za 1/1 iznosi 150€ evra ( iskljucivo na upit),
 • Deca ne ostvaruju popust po ovom programu
 • Ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Jezera Lombardije i Boromejska ostrva Cena 55€ po osobi. U cenu je uključeno:. autobuski prevoz, vožnja brodom na Boromejska ostrva sa uključenim ulaznicama za palatu i vrtove na ostrvu Bella i ostrvu Madre usluge vodiča i troskovi organizacije
 • OBAVEZNO PRIJAVLJIVANJE ZA IZLETE U AGENCIJI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU ZBOG REZERVACIJE TERMINA ZA GRUPE – PLAĆANJE VODIČU NA LICU MESTA. AGENCIJA NE GARANTUJE MOGUĆNOST NAKNADNE PRIJAVE TOKOM PUTOVANJA.

NAPOMENE:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parking, vodiča, ulaznica, organizacije…
Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA ILI AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM
Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu zbog objektivnih okolnosti
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora TA PUTNIK TRAVEL, licenca OTP 163/2021

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati od otkaza u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.

Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Call Now Button