Izlet KRUPAJSKO VRELO

Izlet KRUPAJSKO VRELO
Autobuski prevoz

MANASTIR MANASIJA – KRUPAJSKO VRELO – RESAVSKA PEĆINA

Izlet Krupajsko vrelo – autobusom / 1 dan

TERMIN: 10.03.2024.

PROGRAM IZLETA KRUPAJSKO VRELO

Polazak iz Novog Sada je u 7:00h sa parkinga ispred nove autobuske stanice na Sentandrejskom putu, iza NIS-ove benzinske pumpe. Odlazak do Manastira Manasija i obilazak manastira.

Manastir Manasija predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika srpske srednjovekovne arhitekture. Smešten je u blizini Despotovca, u dolini reke Resave. Manastir Manasija, poznat i kao Resava, osnovao je Despot Stefan Lazarević u prvoj polovini 15. veka. Izgradnja manastira započela je 1406. godine, a završena je oko 1418. godine. Manastir je bio namenjen ne samo kao duhovni centar, već i kao utvrđeni grad, što se može videti po njegovim masivnim zidinama i kulama koje su ga štitile od neprijateljskih napada. Manastir Manasija privlači brojne posetioce iz zemlje i inostranstva koji žele da se dive njegovoj lepoti i osete duh prošlih vremena. Turisti mogu obići crkvu, Despotovu palatu, kao i ostale delove kompleksa, dok istovremeno uživaju u prelepom okruženju prirode. Manastir Manasija predstavlja nezaobilaznu destinaciju za sve ljubitelje istorije, kulture i arhitekture. Njegova izuzetna lepota i bogata istorija čine ga jednim od najvažnijih spomenika srpske kulturne baštine.
Manastir Manasija

Nastavak puta prema Krupajskom vrelu. Plava boja na površini i zelenilo u okolini čini mesto nestvarnim. Krupajsko vrelo se nalazi u istočnoj Srbiji između sela Milanovac i Krupaja. Vrelo se nalazi na nadmorskoj visini od 220 metara, i popularna je turistička destinacija za domaće i strane turiste. Posetioci mogu uživati u kupanju u kristalno čistoj vodi, pecanju ili jednostavno opuštanju uz žubor vode i zvuke prirode. Osim uživanja u prirodnim lepotama, posetioci Krupajskog vrela mogu se upustiti u različite aktivnosti kao što su planinarenje, vožnja biciklom ili organizovani piknik u prirodi. Takođe, u blizini vrela se nalazi i etno selo gde posetioci mogu doživeti autentični seoski život i probati domaću hranu. Krupajsko vrelo predstavlja pravi raj za ljubitelje prirode i avanture. Njegova netaknuta lepota i mir pružaju posetiocima nezaboravno iskustvo koje će pamtiti dugo vremena.
Krupajsko vrelo

Nakon obilaska Krupajskog vrela planiran je odlazak do Resavske pećine, gde je organizovana fakultativna poseta u pratnji vodiča. Resavska pećina je smeštena u krečnjačkom brdu Babina glava na nadmorskoj visini od 485 metara. Ubraja se u red najstarijih pećina u našoj zemlji, jer je stara 80 miliona godina, a stariji nakit se procenjuje na oko 45 miliona godina. Temperatura u pećini je u oko 7 stepeni, tako da obavezno ponesete jaknu. Resavska pećina je bogata speleološkim i geomorfološkim oblicima, te predstavlja pravu atrakciju za ljubitelje prirode i avanture. Ova pećina je formirana delovanjem vode na krečnjačke stene tokom miliona godina, što je rezultiralo nastankom brojnih speleoloških oblika kao što su stalaktiti, stalagmiti, stubovi i druge formacije. Boje stena i kristali koje sadrži pećina stvaraju magičnu atmosferu koja ostavlja posetioce bez daha. Resavska pećina privlači brojne posetioce iz zemlje i inostranstva svojom jedinstvenom lepotom i spektakularnim pećinskim pejzažom. Posetioci mogu uživati u vođenim turama kroz pećinu, tokom kojih im se pruža prilika da istraže njene najlepše delove i čuju zanimljive priče o njenom nastanku i istoriji. Resavska pećina predstavlja dragulj srpske prirodne baštine, čije čarobne pejzaže treba doživeti uživo. Poseta ovoj pećini pružiće vam nezaboravno iskustvo koje će vas inspirisati i ostaviti bez daha.
Resavska pećina

Nakon obilaska Resavske pećine odlazak na Lisine i vodopad Veliki Buk. Veliki Buk je jedan od najlepših vodopada Srbije koji se nalazi na oko 400 metara nadmorske visine. Visok preko 20 metara čija se penušavo bistra voda uz veliku buku stropoštava u prekrasno zeleno jezero koje je zbog svoje boje dobilo ime Zelenika. U podnožju vodopada nalaze se prelepi restorani sa baštama napravljenim na samim slapovima vodopada, okruženi pašnjacima, bogatom šumom, ribnjakom sa kalifornijskom pastrmkom, mini zoo vrtom… Pauza za odmor i ručak.

U kasnim poslepodnevnim časovima povratak za Beograd i Novi Sad. Dolazak u večernjim časovima.

CENA ARANŽMANA IZLET KRUPAJSKO VRELO – 3490,00 DINARA

U CENU ARANŽMANA IZLET KRUPAJSKO VRELO JE URAČUNATO:

  • Prevoz udobnim turističkim autobusom;
  • Razgledanje grada u pratnji vodiča;
  • Vodički servis i organizacioni troškovi.

U CENU ARANŽMANA IZLET KRUPAJSKO VRELO NIJE URAČUNATO:

  • Individualni troškovi;
  • Resavska pećina (ulaznica 500,00 dinara)
  • Ručak
  • Sve programom nepomenute usluge.

NAČIN PLAĆANJA:

  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
  • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 plativih putnika u autobusu, a usled nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija ima pravo korekcije cene ili otkaza aranžmana najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

NAPOMENE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.

U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 45 putnika), agencija organizator Astra tours zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.

Ukoliko Vam izlet Krupajsko vrelo ne odgovara zbog destinacije ili termina pogledajte ostale ponude za putovanja po Srbiji


Slične ponude

Call Now Button