Tvrđave na DUNAVU

Tvrđave na DUNAVU
Autobuski prevoz

SMEDEREVSKA TVRĐAVA – TVRĐAVA GOLUBAC – MANASTIR TUMANE

Izlet Tvrđave na Dunavu – autobusom / 1 dan

TERMINI: 28.04. i 26.05.2024.

PROGRAM IZLETA TVRĐAVE NA DUNAVU

Polazak iz Novog Sada je u 7:00h sa parkinga ispred nove autobuske stanice na Sentandrejskom putu, iza NIS-ove benzinske pumpe.

Prva destinacija na ovom izletu je Smederevska tvrđava, kameni simbol srednjovekovne moći. Izgradnja Smederevske tvrđave započeta je u drugoj polovini 14. veka, po nalogu tadašnjeg srpskog vladara Đurađa Brankovića. Tvrđava je bila značajno utvrđenje koje je štitilo tadašnje srpske teritorije od neprijateljskih napada. Smederevska tvrđava predstavlja nezaobilaznu destinaciju za sve ljubitelje istorije i kulturne baštine. Njena impozantna arhitektura i bogata prošlost čine je jednim od najvažnijih spomenika srednjovekovne Srbije.

Tvrđave na Dunavu - Smederevska tvrdjava

Sledeća destinacija na ovom izletu je Golubačka tvrđava, koja stoji na ulazu u Đerdapsku klisuru. Golubačka tvrđava ima dugu i fascinantnu istoriju koja seže unazad vekovima. Prvi pisani tragovi o tvrđavi datiraju iz 14. veka, iako se veruje da je na ovom mestu postojala utvrda još u rimsko doba. Kroz istoriju, tvrđava je bila svedok mnogih vojnih sukoba i promena vlasti, a njena arhitektura odražava različite uticaje različitih vremenskih perioda. Tvrđava je danas deo Nacionalnog parka Đerdap.
Odlazak do grada Golupca i slobodno vreme za fakultativni ručak. Fakultativna vožnja Dunavom oko Golubačke tvrđave u trajanju od 30minuta (ukoliko dozvole vremenski uslovi).

Tvrđave na Dunavu - Golubacka tvrdjava

Poslednja destinacija na ovom izletu je manastir Tumane, zadužbina Miloša Obilića iz XIV veka. Manastir čuva mošti Svetog Zosima Tumanskog i nudi miran ambijent sa gostoprimnicom, pastrmskim ribnjakom i mini zoo vrtom. Glavna crkva Manastira Tumane posvećena je Svetoj Bogorodici i izuzetno je lep primer srpske srednjovekovne arhitekture. Unutar crkve nalazi se bogato ukrašen ikonostas i freske koje prikazuju scene iz Biblije i života svetaca. Pored crkve, u kompleksu se nalaze i konaci, amfiteatar i manastirska prodavnica. Poseta Manastiru Tumane pruža posetiocima osećaj duševnog mira i smirenosti. Sveta atmosfera ovog mesta, uz miris tamjana i zvuke monaškog pevanja, oživljava duhovnost.

Tvrđave na Dunavu - Manastir Tumane

Izlet se završava povratkom za Novi Sad u večernjim časovima, noseći sa sobom bogatstvo istorijskog, kulturnog i duhovnog nasleđa Srbije.

CENA ARANŽMANA TVRĐAVE NA DUNAVU – 3350,00 DINARA

U CENU ARANŽMANA TVRĐAVE NA DUNAVU JE URAČUNATO:

  • Prevoz udobnim turističkim autobusom;
  • Razgledanja u pratnji vodiča;
  • Vodički servis i organizacioni troškovi.

U CENU ARANŽMANA TVRĐAVE NA DUNAVU NIJE URAČUNATO:

  • Individualni troškovi i ulaznice;
  • Smederevska tvrđava (ulaznica 250,00 dinara)
  • Golubačka tvrđava (grupna ulaznica 650,00 dinara)
  • Vožnja katamaranom po Dunavu;
  • Sve programom nepomenute usluge.

NAČIN PLAĆANJA:

  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
  • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 plativih putnika u autobusu, a usled nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija ima pravo korekcije cene ili otkaza aranžmana najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

NAPOMENE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.

U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 45 putnika), agencija organizator Astra tours zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.

Ukoliko Vam izlet tvrđave na Dunavu ne odgovara zbog destinacije ili termina pogledajte ostale ponude za putovanja po Srbiji


Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Call Now Button