Putovanje SPANIJA PORTUGAL MAROKO

Putovanje SPANIJA PORTUGAL MAROKO
Autobuski prevoz
17 DANA

MILANO – LJORET DE MAR – BARSELONA – LISABON – KAZABLANKA – MARAKEŠ – RABAT – MADRID – MARSEJ – NICA

+ izleti muzej Salvadora Dalija, Sintra – Cascais – Cabo da Roca, Porto, Ouzud vodopadi

Paket aranžman: autobuski prevoz i smestaj

TERMINI U 2024.:
APRIL:19.04.

PROGRAM PUTOVANJA SPANIJA PORTUGALIJA MAROKO:

1.Dan BEOGRAD
Sastanak putnika na parkingu iza Narodne biblioteke u Beogradu (ugao Skerlićeve i Braničevske) u kasnim popodnevnim satima. Polazak za Milano. Dnevna i noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Italiju.

2.Dan ITALIJA/ FRANCUSKA/ SPANIJA
Dolazak u Milano u prepodnevnim časovima. Krećemo u šetnju i upoznavanje ovog italijanskog grada, prestonice mode, grada velikog rivalstva fudbalskih klubova Intera i Milana: Sforcesko zamak, Milanska katedrala, galerija Vitoro Emanuele, trg Duomo, milanska Skala. Slobodno vreme. Nastavak puta ka Španiji u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju, Francusku i Španiju.

3.Dan FIGUERAS – LJORET DE MAR
Pre dolaska u smeštaj u Ljoret de Maru, stajemo u Figueras, španski gradić u kojem ćemo napraviti pauzu i imati priliku da fakultativno posetimo muzej čuvenog Salvadora Dalija. Nakon pauze, nastavljamo put ka Ljoret de Maru u koji stižemo u popodnevnim časovima i odmah odlazimo u smeštaj. Slobodno vreme za uživanje u prelepom gradu na obali Balearskog mora. Noćenje.

4.Dan LJORET DE MAR – BARSELONA – LISABON
Doručak. Pakujemo se i napuštamo hotel. Nakon što stavimo stvari u autobus nastavljamo put ka Barseloni. Odmah po dolasku, krećemo u obilazak jednog od najlepših svetskih gradova: Sagrada Familia, brdo Monžuik, la Rambla, gotska četvrt, stara Katedrala i slušamo sjajne priče o ovom vanvremenskom gradu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Predlažemo obilazak parka Guelj – jedno od najvećih remek dela čuvenog arhitekte Antonija Gaudija. Polazak za Lisabon u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Španiju i Portugaliju

5.Dan LISABON
Stižemo u Lisabon prelaskom najvećeg evropskog mosta – Vasko da Gama u popodnevnim časovima i odmah odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon pauze za odmor i osveženja, krećemo u razgledanje najvećeg grada u Portugaliji i obilazimo: trg Markiza od Pombala, park Edvarda VII – posvećen obnavljanju englesko-portugalskih odnosa sa početka 20. veka, železničku stanicu, Rossio trg, lift Santa Žusta, Trijumfalnu kapiju, Komercio trg, Lisabonsku katedralu. Slobodno vreme u večernjim časovima. Noćenje.

6.Dan LISABON
Krećemo na fakultativni izlet u tri grada u blizini glavnog grada Portugalije: Sintra – slikoviti gradić skriven u sred borove šume na obroncima planine Serra de Sintra u kojima možete videti prelepu portugalsku arhitekturu u svom najboljem izdanju i nestvarne palate koje se nalaze u ovom gradu. Nakon Sintre, idemo ka Kaškaišu, šarmantnom pecaroškom gradu i jednom od najpoznatijih letovališta u blizini Lisabona. Nakon što se upoznamo sa omiljenim letovalištem većine bogatih Portugalaca nastavljamo ka mestu Cabo da Roca – najzapadnijoj tački evropskog kontinenta sa koje se proteže pogled na Atlantski okean. Nakon što napravimo fotografije jednog od najlepših zalazaka sunca u Evropi i dobijemo sertifikat da smo posetili najzapadniju tačku Evrope krećemo nazad ka Lisabonu. Slobodno vreme u večernjim časovima tokom kojeg predlažemo da posetite neki od fado klubova i uživate u ovom jedinstvenom muzičkom perforamnsu prepunom emocija. Noćenje.

7.Dan LISABON
U jutarnjim časovima odlazimo na fakultativni izlet u Porto, drugi najveći portugalski grad. Odmah po dolasku krećemo u šetnju ovim brdovitim gradom: most Dom Luis I koji arhitektonski jako podseća na Ajfelovu kulu u Parizu, a razlog leži u činjenici da je arhitekta jedan od učenika čuvenog Gustava Ajfela, tvorca simbola Pariza. Katedrala Porta, Cais de Ribiera – najživopisiniji deo grada pun prelepih šarenih kućica i lokalnih restorana. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon. Noćenje.

8.Dan LISABON
Pakujemo stvari u autobus i odlazimo do obale reke Težo i obilazimo: Jeronimski samostan, Kula Belem, Spomenik otkrićima. Povratak u centar grada gradskim prevozom. Slobodno vreme za uživanje u Lisabonu. Predlažemo posetu nekom od mnogobrojnih muzeja, vožnju čuvenim žutim lisabonskim tramvajem ili šetnju najlepšim prestoničkim kvartom Alfama. Sastanak grupe u hotelu u kasnim popodnevnim/večernjim časovima. Polazak za Maroko. Noćna vožnja kroz Portugaliju i Španiju.

9.Dan KAZABLANKA
U ranim jutarnjim časovima stižemo u špansku luku Algeciras, ukrcavamo se na trajekt i prelazimo Gibraltarski moreuz. Nakon dva sata vožnje, silazimo sa trajekta i nastavljamo put kroz Maroko do Kazablanke. Odmah po dolasku u Kazablanku, odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon što se smestimo i odmorimo, krećemo u razgledanje najvećeg grada Kraljevine Maroko, smešten na obali Atlantskog okeana: Trg Ujedinjenih nacija, Trg Mohamed V, centralna gradska pijaca, džamija Hasana drugog – džamija sa najvišim minaretom u islamskom svetu. Dolazimo i do popularnog Rikovog kafea iz čuvenog filma Kazablanka. Slobodno vreme. Noćenje.

10.Dan KAZABLANKA – MARAKES
Doručak. Pakujemo stvari u autobus i krećemo za Marakeš. Po dolasku, odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon što se smestimo, krećemo u razgledanje glavnih atrakcija Marakeša: gradski vrt Moulay Abdeslam, Koutoubia džamija, Jemma el Fna – najveći Trg u severnoj Africi. Uskim ulicama medine dolazimo do prelepe Bahia palate iz XIX veka. Obilazak nastavljamo prolazeći kroz jevrejski kvart gde ćemo čuti zanimljivu priču o nekadašnjim uticajima Jevreja u Maroku. Odlazimo na prezentaciju arganovog ulja, začina, čajeva i kozmetičkih proizvoda, nakon čega obilazimo pijacu gde se prodaju tepisi, ćilimi, koža, suveniri. Obilazak završavamo na glavnom gradskom trgu. Slobodno vreme za uživanje u arapskoj kuhinji, igri sa majmunima i zmijama i ispijanju čaja u nekom od restorana sa pogledom na trg i Atlas planine. Noćenje.

11.Dan MARAKES
Dorucak. Odmah nakon doručka krećemo na fakultativni izlet na Ouzud vodopade, udaljene oko 160km od Marakeša – jedne od najviših u Africi, visoke 110m. Na putu do vodopada, prolazimo kroz maslinjake do jedne berberske kuće kako bi se upoznali sa načinom života u ruralnim delovima zemlje i družili se sa meštanima. Vožnja čamcima do slapova vodopada. Slobodno vreme za ručak u nekom od restorana sa pogledom na vodopade. Povratak u Marakeš u večernjim časovima. Slobodno vreme u Marakešu. Noćenje.

12.Dan MARAKES – RABAT – MADRID
Doručak. Pakujemo se, napuštamo sobe u ranim jutarnjim časovima i krećemo za Rabat. Odmah po dolasku u prestonicu Maroka, krećemo u razgledanje: minaret nezavršene Hasanove džamije, Mauzolej Muhameda V, kapija starog grada iz 12. veka, citadela Kazba Udaja, Andaluzijski vrt. Pravimo pauzu za kafu sa pogledom na Atlantski okean. Obilazak završavamo kod zgrade Parlamenta. Slobodno vreme. Polazak za Madrid u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Maroko.

13.Dan MADRID
U ranim jutarnjim časovima stižemo u luku Tangier, na severu Maroka, ukrcavamo se na trajekt i još jednom prelazimo Gibraltarski moreuz. Iskrcavamo se u Španiji i nastavljamo put ka Madridu. Dolazak u prestonicu Španije u kasnim popodnevnim časovima i odmah odlazimo u smeštaj. Slobodno vreme za odmor, šetnju i sl. Noćenje.

14.Dan MADRID – MARSEJ
Pakujemo se i napuštamo smeštaj u jutarnjim časovima, nakon čega krećemo u obilazak grada: muzej Prado, Plaza Mayor, Puerta del Sol, Sibeles trg, stadion Santijago Bernabue, Gran Via – glavna gradska ulica, Kraljevska palata. Slobodno vreme u popodnevnim časovima. Polazak za Marsej u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Španiju i Francusku.

15.Dan MARSEJ – NICA
Dolazak u Marsej u prepodnevnim časovima. Krećemo u obilazak prelepog grada na jugu Francuske: bazilika Notre Dame, stara luka, Le Panier – stari deo grada, gradska katedrala. Slobodno vreme. Polazak za Nicu u kasnim popodnevnim časovima. Dolazak u Nicu u večernjim časovima. Noćenje

16.Dan NICA – BEOGRAD
Pakujemo se i napuštamo hotel. Prošetaćemo uskim kaldrmisanim uličicama starog dela grada,
obići rusku pravoslavnu Crkvu Svetog Nikole, jednu od najlepših ruskih crkvi van granica Rusije, popeti se na Colline de Chateu – park smešten na brdu između starog grada i luke sa kojeg se pruža neverovatan pogled na ceo grad. Slobodno vreme za kupanje i uživanje na plažama pored čuvenog engleskog šetališta. Polazak za Beograd u kasnim popodnevnim časovima.

17.Dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA SPANIJA PORTUGALIJA MAROKO – 990€/ *890€

* – SPECIJALNA PONUDA JE OGRANIČENA NA ODREĐENI BROJ OSOBA PO POLASKU

OPIS HOTELA:

Više informacija o ulasku u zemlje koje se prolazi na putovanju: mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama

Napomena za smeštaj: U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu ili slični, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 30 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN SPANIJA PORTUGALIJA MAROKO OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom),
 • 1 noćenje u hotelu SAMBA*** ili sličnom u Ljoret de Maru u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i ukjučenim doručkom,
 • 3 noćenja u hotelu EASY *** ili sličnom u Lisabonu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC,
 • 1 noćenje u hotelu IBIS CASABLANCA CITY CENTER *** ili sličnom u Kazablanki u 1/2 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom,
 • 2 noćenja u hotelu ASSOUNFOU APPART *** ili sličnom u Marakešu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom,
 • 1 noćenje u hostelu GENERATOR ili sličnom u Madridu u 1/4 sobama (krevet na sprat) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • 1 noćenje u hotelu IBIS STYLES ANTIBES * ili sličnom u okolini Nici u 1/2 sobama (francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • obilaske prema programu,
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana, usluge lokalnih vodiča,

ARANŽMAN SPANIJA PORTUGALIJA MAROKO NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje ,
 • gradsku komunalnu taksu u Španiji i Portugaliji (plaća se na recepciji),
 • Povratna karta za trajekt za prelazak Gibraltarskog moreuza – 100 EUR (OBAVEZNA DOPLATA)
 • Viza za Kraljevinu Maroko – oko 60 EUR, po osobi,
 • fakultativne programe,
 • individualne troškove.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!,
 • Ukoliko ostane slobodnih mesta u autobusu, postoji mogućnost doplate za korišćenje duplog sedišta za sve vreme trajanja putovanja. Doplata iznosi 80 EUR. Broj ovih mesta je ograničen!

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Obilazak muzeja Salvadora Dalija sa uključenim ulaznicama u pratnji vodiča – 30 EUR
 • Obilazak Sintre, Cabo da Roca i Cascaisa u pratnji vodiča – 35 EUR
 • Obilazak Porta u pratnji vodiča – 40 EUR
 • Odlazak na Ouzud vodopade sa uključenom vožnjom čamcem do slapova vodopada u pratnji lokalnog vodiča i vodiča – 45 EUR
 • Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 20 putnika (po navedenim cenama). U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je na destinaciji.

NAPOMENA: Prijavljivanje za fakultativni izlet muzej Salvadora Dalija se obavlja prilikom prijave za aranžman, dok se plaćanje izleta obavlja do roka za isplatu aranžmana.

NAPOMENE:

U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.
NAPOMENA VEZANA ZA SMESTAJ:
– Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su uredni i prilagođeni svim generacijama. Takođe, svi smeštajni objekti koji se nalaze u širem centru grada, smešteni su u blizini autobuske stanice ili metroa.
– Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 15 dana pred početak putovanja za daleke destinacije i 7 dana za ostale destinacije.
– Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika.
– Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni), double (veliki francuski ležaj), krevet na sprat ili spratni ležaj, kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
– Samo putnicima koji su doplatili 1/2 sobu u slučajevima gde je to omogućeno agencija garantuje da neće ni u kom slučaju biti spojeni sa drugim putnicima iz grupe.
– Putnici koji putuju sami će biti spojeni sa nekim drugim putnikom iz grupe, ne plaćaju nikakvu doplatu i prihvataju da se spoje sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu. Ako je u programu putovanja naveden smeštaj koji podrazumeva zajedničko kupatilo, za putnike koji doplate 1/2 sobu ne znači da će u istoj imati sopstveno kupatilo.
– Dimenzije francuskih ležajeva mogu da variraju od zemlje do zemlje.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.

NAPOMENA VEZANA ZA PREVOZ:
– Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom do 12 godina. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli bez prava na žalbu.
– Agencija organizator ili inopartner odredjuje mesta polaska i dolaska prevoznog sredstva, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršuti, kao i motel, u trajanju od 20 – 60 minuta. Ukoliko pratilac grupe proceni da je transfer u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku, a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi, ili skrati, predvidjene pauze.
– Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
– Sva mesta u autobusu se popunjavaju uključujući i poslednja sedišta u zadnjem delu autobusa.
– Toaleti u turističkim autobusima nisu u upotrebi.
– U prevoznim sredstvima je zabranjeno pušenje cigara, cigareta, elektronskih cigareta, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
– Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere (javni gradski prevoz, iznajmljena vozila I sl.) i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami.
– Napominjemo da je u pitanju grupno putovanje. Putnici se mole za razumevanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i mora se imati u vidu da se osećaj toplote i hladnoće različito doživljava. Za ovakvu vrstu putovanja je potrebno razumevanje i tolerancija među putnicima.

UPOZORENJE:

Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije TRIP TOP TRAVEL

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman.

Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati kupovinom polise od otkaza putovanja u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.

Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Call Now Button