Putovanje MAROKO

Putovanje MAROKO
Avio prevoz
8 DANA /7 NOCENJA

PUTOVANJE MAROKO

Planirani izleti Ruralni Maroko, Kazablanka, Ouzud vodopadi, Esauira, Lalla Takerkoust jezero i Agafay pustinja

Paket aranžman: avionski prevoz i smestaj -8 dana / 7 nocenja

TERMINI U 2024.:
MART: 11.03., 20.03.

PROGRAM PUTOVANJE MAROKO:

1.Dan BEOGRAD
Okupljanje grupe na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu u unapred dogovoreno vreme. Let za Marakeš sa presedanjem. Po dolasku u Marakeš, transfer privatnim prevozom do hotela. Slobodno vreme.Noćenje.

2.Dan MARAKES
Doručak. Krećemo u razgledanje grada. Odlazimo do medine – starog dela Marakeša gde se nalaze gradski trg Džema el Fna i Kotubija džamija, simbol ovog grada. Družimo se sa meštanima, pijemo sveže ceđene sokove, igramo se sa majmunima, gledamo performanse žonglera i krotitelja kobri. Uskim ulicama medine dolazimo do prelepe Bahia palate iz XIX veka. Nakon posete palati, pravimo pauzu za ručak. Obilazak nastavljamo prolazeći kroz jevrejski kvart gde ćemo čuti zanimljivu priču o nekadašnjim uticajima Jevreja u Maroku. Sledi prezentacija kozmetičkih proizvoda, začina, čajeva, tradicionalnih lekova. Nastavljamo do souka – najživopisnije pijace u Maroku, gde se upoznajemo sa zanatima koji se ovde prenose sa generacije na generaciju. Obilazak završavamo na trgu Džema el Fna. Noćenje.

3.Dan MARAKES/ Fakultativno RURALNI MAROKO/ MARAKES
Doručak (lunch paket). U ranim jutarnjim časovima krećemo na najuzbudljiviji izlet Ruralni Maroko. Put nas vodi kroz predivne predele Visokog Atlasa do ksara – utvrđenog sela Ait Ben Hadou iz 11. veka, koje je od 1987. upisano na UNESCO-vu listu svetske baštine. Posetićemo utvrđenje prepoznatljive marokanske arhitekture i čuti zanimljive priče o ovim autentičnim zajednicama. Pauza za ručak sa pogledom na ksar. Avanturu nastavljamo do jednog od najvećih filmskih studija na svetu “Atlas”. Dok budemo šetali svetski poznatim scenama, na trenutak ćete pomisliti da ste deo Holivuda, jer su mnogobrojna kinematografskim ostvarenjia nastala upravo ovde. Izlet završavamo u gradu Ouarzazate, koji je smešten na 1160 metara nadmorske visine, usred gole visoravni, na granici Visokog Atlasa i Sahare. Iz tog razloga nosi naziv “Vrata pustinje”. Slobodno vreme za kupovinu berberskih ćilima, nakita, marama od prirodnih boja. Povratak u Marakeš. Noćenje.

4.Dan MARAKES / Fakultativno KAZABLANKA/ MARAKES
Dorucak. Nakon doručka, polazimo na celodnevni fakultativni izlet u Kazablanku. Po dolasku u najveći grad kraljevine i ekonomsku prestonicu, krećemo u šetnju parkom Arapske lige, u čijoj se neposrednoj blizini nalazi i nekadašnja katedrala Sacre Coeur. Prošetaćemo i trgovima Ujedinjenih nacija i Muhamed V. Prolazimo pored zidina starog jezgra i dolazimo do modernog dela grada na obali okeana. Zaustavićemo se kod popularnog Rick’s kafea, iz čuvenog filma Casablanca i napraviti pauzu za fotografisanje. Izlet nastavljamo do simbola grada – džamije Hasana II sa jednim od najviših i najlepših minareta u islamskom svetu. Slobodno vreme za posetu džamiji, ručak, šetnju uz Atlantski ocean ili kupovinu. Povratak u Marakeš u večernjim časovima. Noćenje.

5.Dan MARAKES/ Fakultativno VODOPAD OUZUD/ MARAKES
Doručak. Odmah nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet na Ouzud vodopade – jedne od najviših u Africi, visoke 110m. Po dolasku, odlazimo u goste jednoj berberskoj porodici, gde će nam ljubazni domaćini ponuditi domaći hleb sa maslinovim uljem i berberski viski, kako drugačije nazivaju marokanski čaj. Upoznajemo se sa njihovom kulturom, tradicijom, običajima ali i načinom života u ruralnim delovima zemlje. Kroz maslinjake, spuštamo se do vodopada, a usput se slikamo sa druželjubivim berberskim majmunima. Sledi vožnja čamcima do slapova vodopada. Slobodno vreme za ručak u nekom od restorana sa pogledom na vodopade. Povratak u Marakeš u večernjim časovima. Noćenje.

6.Dan MARAKES / Fakultativno ESAUIRU / MARAKES
Doručak. Fakultativni izlet za Esauiru, grad vetrova. U prelepom mestu na obali Atlantika, prepliću se francuska, portugalska i berberska arhitektura. Na putu do Esauire, zaustavljamo se kako bismo napravili fotografije sa kozama na arganovom drveću, a nakon toga odlazimo do fabrike gde možete pazariti arganovo ulje i kozmetičke proizvode od ovog ulja. Po dolasku u Esauiru, odlazimo do luke sa plavim čamcima, gde se nalazi i riblja pijaca. Obilazimo utvrđenje gde se snimala serija Game of Thrones i odakle se pruža pogled na Atlantski okean. Šetamo uskim ulicama medine. Obilazak završavamo na glavnom gradskom trgu Moulay Hassan. Slobodno vreme za šetnju uz gradsku plažu, kupovinu ili jednostavno uživanje u gradu. Za ručak preporučujemo ribu i morske specijalitete, po kojima je ovaj grad nadaleko poznat. Povratak u Marakeš u večernjim časovima. Noćenje.

7.Dan MARAKES/Fakultativno Lalla Takerkoust jezero i Agafay pustinja/ MARAKES
Dorucak. Nakon doručka kećemo na fakultativni izlet Lalla Takerkoust jezero i Agafay pustinja. Odlazimo do restorana odakle se pruža pogled na plave vode jezera, koje je smešteno u podnožju Atlas planina. Idealno mesto za opuštanje i beg od gradske vreve. Uživamo u ukusu čaja od mente i pogledu na nestvarne predelima koji nas okružuju. Izlet nastavljamo do pustinje Agafay. Nakon ručka u kampu, sledi jahanje kamila preko kamenih dina, dok posmatramo vrhove Visokog Atlasa u pozadini. Fotografijom čuvamo trenutke od zaborava. Povratak u Marakeš. Slobodno vreme. Noćenje.

8.Dan BEOGRAD
Doručak. Pakujemo stvari i napuštamo sobe. Slobodan dan za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Predlažemo obilazak vrta Majorelle, najlepšeg u čitavom Maroku, koji je bio vlasništvo francuskog modnog kreatora Iv Sen Lorana ili šetnju u nekom od gradskih vrtova, posetu El Badi palati ili Ben Youssef medresi, kupovinu u sukovima, uživanje u šolji čaja od mente sa pogledom na gradski trg. Toliko je mogućnosti, a izbor je samo vaš! Transfer do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE MAROKO – 1030€ /cena sa popustom 950€

Više informacija o ulasku u zemlje koje se prolazi na putovanju: mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 30 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN PUTOVANJE MAROKO OBUHVATA:

 • Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Beograd-Marakes sa presedanjem,
 • Prtljag težine do 23kg za sve letove + ručni prtljag do 7kg
 • 7 noćenja u hotelu ASSOUNFOU *** u Marakešu u 1/2 i 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • obilaske prema programu, svi transferi na destinaciji
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana,

ARANŽMAN PUTOVANJA MAROKO NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje ,
 • Viza za Kraljevinu Maroko + usluge viziranja – ~60 EUR
 • fakultativne programe, kao i ulaznice za muzeje i lokalitete koji nisu obuhvaćeni programom
 • individualne troškove.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!,

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Ruralni Maroko – kazba Ait Ben Haddou i Ourzazate sa posetom filmskom studiju Atlas sa uključenom ulaznicom u pratnji lokalnog vodiča – 60€
 • Obilazak Kazablanke – 55€
 • Odlazak na Ouzud vodopade sa uključenom vožnjom čamcem do slapova vodopada u pratnji lokalnog vodiča – 50€
 • Odlazak u poznato letovalište Esauiru u pratnji lokalnog vodiča – 45€
 • Lalla Takerkoust jezero i Agafay pustinja sa uključenim obrokom u kampu i jahanjem kamila – 80€
 • Paket fakultativnih izeta iznosi 250€
 • Prijavljivanje za fakultativni izlet Lalla Takerkoust jezero i Agafay pustinja se obavlja prilikom prijave za aranžman, dok se plaćanje svih izleta obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta.
 • Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 10 putnika (po navedenim cenama). U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene.

NAPOMENE:

U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

NAPOMENE VEZANE ZA VIZIRANJE

 • Trip Top Travel asistira svim putnicima u procesu podnošenja zahteva za vizu u vidu pružanja svih neophodnih informacija, zakazivanja termina za predaju pasoša i dokumentacije, obrade dokumentacije…
 • Trip Top Travel će blagovremeno sve putnike obavestiti putem emaila koju vrstu dokumentacije su u obavezi da obezbede.
 • Obaveza putnika u vezi sa vađenjem viza je da pribavi neophodnu dokumentaciju.
 • Trip Top Travel ne može garantovati dobijanje vize za Maroko, u slučaju nedobijanja vize, vlada Maroka zadržava iznos uplaćen za viziranje.
 • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemalja u koje putuju i kroz koje prolaze.

NAPOMENA VEZANA ZA SMESTAJ:
Napomena za smeštaj: U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu ili slični, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju.
– Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su uredni i prilagođeni svim generacijama. Takođe, svi smeštajni objekti koji se nalaze u širem centru grada, smešteni su u blizini autobuske stanice ili metroa.
– Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 15 dana pred početak putovanja za daleke destinacije i 7 dana za ostale destinacije.
– Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika.
– Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni), double (veliki francuski ležaj), krevet na sprat ili spratni ležaj, kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
– Samo putnicima koji su doplatili 1/2 sobu u slučajevima gde je to omogućeno agencija garantuje da neće ni u kom slučaju biti spojeni sa drugim putnicima iz grupe.
– Putnici koji putuju sami će biti spojeni sa nekim drugim putnikom iz grupe, ne plaćaju nikakvu doplatu i prihvataju da se spoje sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu. Ako je u programu putovanja naveden smeštaj koji podrazumeva zajedničko kupatilo, za putnike koji doplate 1/2 sobu ne znači da će u istoj imati sopstveno kupatilo.
– Dimenzije francuskih ležajeva mogu da variraju od zemlje do zemlje.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.

NAPOMENA VEZANA ZA PREVOZ:
– Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom do 12 godina. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli bez prava na žalbu.
– Agencija organizator ili inopartner odredjuje mesta polaska i dolaska prevoznog sredstva, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršuti, kao i motel, u trajanju od 20 – 60 minuta. Ukoliko pratilac grupe proceni da je transfer u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku, a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi, ili skrati, predvidjene pauze.
– Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
– Sva mesta u autobusu se popunjavaju uključujući i poslednja sedišta u zadnjem delu autobusa.
– Toaleti u turističkim autobusima nisu u upotrebi.
– U prevoznim sredstvima je zabranjeno pušenje cigara, cigareta, elektronskih cigareta, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
– Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere (javni gradski prevoz, iznajmljena vozila I sl.) i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami.
– Napominjemo da je u pitanju grupno putovanje. Putnici se mole za razumevanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i mora se imati u vidu da se osećaj toplote i hladnoće različito doživljava. Za ovakvu vrstu putovanja je potrebno razumevanje i tolerancija među putnicima.

UPOZORENJE:

Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 10 PUTNIKA.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije TRIP TOP TRAVEL

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman.

Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati kupovinom polise od otkaza putovanja u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.

Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Call Now Button