Putovanje ATINA

Putovanje ATINA
Avio prevoz
4 DANA | 3 NOĆENJA

PUTOVANJE ATINA

ATINA 2024 – AVIONOM / 4 dana / 3 noćenja

TERMIN:02.05. – 05.05.2024.

Atina –glavni je i najveći grad Grčke. Ona danas predstavlja svojevrsni kosmopolitski centar, dok je starogrčka Atina bila moćni grad-država i poznati filozofski centar. Atina je jedan od najstarijih svetskih gradova, a ime je dobio po boginji Atini, zaštitnici grada. Za Atinu se može reći da je grad mitova, grčkih bogova i mesto gde se može spojiti nespojivo, gde mašta postaje lepša strana stvarnosti…..

PROGRAM PUTOVANJA ATINA

1. DAN: BEOGRAD – ATINA
Sastanak putnika na aerodromu «Nikola Tesla» dva sata pre poletanja aviona. Vreme poletanja aviona za Atinu je 13.05 h (let JU 532 kompanijom Air Serbia), a vreme sletanja na atinski aerodrom je u 15.35 h, prema objavljenom redu letenja za sve polaske. Po završetku carinskih formalnosti i pasoške kontrole, organizovan transfer u pratnji predstavnika inopartnera (na srpskom ili hrvatskom jeziku) i odlazak na PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA (Trg Omonija, Trg Sintagma gde se nalazi Parlament i straža Evzona, Olimpijski stadion, Zevsov hram, Hadrijanova vrata, Bajronov spomenik, Nacionalna biblioteka, Univerzitet….). Po završetku razgledanja smeštaj u hotel. Slobodno vreme. NOĆENJE.

2. DAN: ATINA// Fakultativno AKROPOLJ i SUNION// ATINA
DORUČAK. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak AKROPOLJA – (obavezna prijava prilikom rezervacije). (antičko svetilište posvećeno boginji Atini zaštitnici grada, po kojoj je grad dobio ime i obilazak antičkog lokaliteta na kome se nalaze Parthenon, Erehtejon, Propileji…). U popodnevnim časovima mogućnost fakultativnog izleta do rta SUNION (obavezna prijava prilikom rezervacije), najjužnija tačka Atike i najromantičnije arheološko nalazište poseta Posejdonovom hramu i uživanje u veličanstvenom zalasku sunca). Povratak u Atinu. Slobodno vreme. NOĆENJE.

3. DAN: ATINA//Fakultativno ARGOLIDA// – ATINA
DORUČAK. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za ARGOLIDU (obavezna prijava prilikom rezervacije) . Vožnja do Korintskog kanala, kraća pauza uz šetnju i razgledanje kanala. Nastavak putovanja za EPIDAURUS (svetilište boga Asklepija), obilazak antičkog pozorišta iz IV veka p.n.e, čuvenog po svojoj akustičnosti. Nastavak putovanja do NAFPLIONA – jedan od najlepših gradova Peloponeza, poznat i kao grad tri tvrđave (srednjovekovna tvrđava ” Palamidi “, drevna tvrđava ” Akronavplia”, otomanska ” Bourtzi “). Pešačko razgledanje centra grada i slobodno vreme za kraći odmor. Nastavak putovanja i dolazak u MIKENU. Kraći odmor uz obilazak Mikene sa razgledanjem čuvenih Lavljih vrata, grobnica, Artrejeve riznice, ostataka kiklopskih zidina. Povratak u Atinu. Slobodno veče za individuane aktivnosti. NOĆENJE.

4. DAN: ATINA – BEOGRAD
DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Sastanak sa predstavnikom u dogovoreno vreme i organizovan transfer do aerodroma). Predviđeno poletanje aviona (let JU 533) za Beograd je u 15:40 h. Očekivano sletanje na beogradski aerodrom «Nikola Tesla» je oko 16:20 h, prema objavljenom redu letenja avio kompanije. Kraj programa

CENA ARANŽMANA ATINA – 529€ / 499€*

* – PROMO CENA (ograničen broj mesta)

Nova godina Atina, Doček u Atini

OPISI HOTELA:

Hotel CRYSTAL CITY 3* nalazi se u srcu Atine, udaljen samo 2 km od Nacionalnog Arheoloskog muzeja. Lociran je u blizini brojnih istorijskih spomenika kao sto je Akropolj I drugih vaznih znamenitosti. Hotel je udaljen 31km od atinskog aerodroma, u blizini hotela se nalazi metro stanica. Sobe su dvokevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem opremljene TWC-om, TV-om, mini barom (posebno se plaća). Usluga: noćenje sa doručkom (švedski sto – samoposluživanje). http://www.crystalcity.gr/.

U slučaju neophodnosti zamene smeštaja koji je definisan programom putovanja, organizator će obezbediti smeštaj na istoj lokaciji iste ili više kategorije, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta hotela i perioda boravka.
Putnici će biti smešteni u jednom od navedenih hotela sa 3*, a tačno ime hotela znaće se 2 dana pre puta o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni. Putnici će biti u obavezi da dodju da promene Ugovor o putovanju i preuzmu novi sa tačno navedenim imenom hotela.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN ATINA OBUHVATA:

 • Avio-prevoz na relaciji Beograd-Atina -Beograd redovnom linijom avio kompanije Air Serbia,
 • avio takse 71,07 €(20,62€ taksa Bgd aerodroma, 32,99 € taksa aerodroma Atina , 4.48€ bezbednosna taksa Bgd aerodroma, 0.98€ naknada za unapređenje vazdušnog saobraćaja republike Srbije i YR taksa koja trenutno iznosi 12 € – aviokompanijska doplata za gorivo u slučaju poskupljenja goriva). Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu), koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama),
 • transfer (autobusom ili mini busom u zavisnosti od broja putnika ) na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom u Atini,
 • Smeštaj u u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta), u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom,
 • obilaske prema programu putovanja,usluge vodiča za vreme trajanja aranžmana.

ARANŽMAN ATINA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje,
 • fakultativne izlete kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike,
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu – za hotele sa 3* – 1.5 € dnevno po osobi, plaća se na recepciji hotela, 3 € za hotele sa 4*, 4 € za hotele sa 5*, po danu, po smeštajnoj jedinici, u zavisnosti od kategorizacije smeštajnog objekta boravka, koja se plaća na licu mesta,
 • individualne troškove i
 • ostale nepomenute troškove.

POPUSTI:

 • Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT
 • Deca do 1,99 godine plaćaju 45 € imaju besplatan smeštaj u zajedničkom ležaju, NEMAJU mesto u avionu, nemaju ishranu u hotelu. Dete od 2-11.99 godina po ovom programu ostvaruju popust – 30 €
 • Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz

FAKULTATIVNI IZLETI

 • ARGOLIDA – 90 € odrasli / deca do 12 godina 80 €. Prijave za fakultativni izlet vrše se prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta , a plaća se na licu mesta
  organizatoru). (Cena izleta obuhvata prevoz , vodiča, ulaznicu za Mikenu i Epidaurus).
 • AKROPOLJ – 35 € odrasli / deca do 12 godina 25 €. Prijave za fakultativni izlet vrše se prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta , a plaća se na licu mesta organizatoru). ( Cena obuhvata ulanicu za obilazak lokaliteta bez muzeja, i vodiča) Dolazak do Akropolja gradskim prevozom u sopstvenoj organizaciji,
 • SUNION – – 55 € odrasli / deca do 12 godina 45 €. Prijave za fakultativni izlet vrše se prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta , a plaća se na licu mesta organizatoru). Cena izleta obuhvata prevoz , vodiča, ulaznicu za Sunion).
 • Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika, a za fakultativne izlete neophodan minimum je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije inopartnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Cena izleta obuhvata prevoz autobusom, ulaznice (osim za Sunion, plaćanje ulaznice na licu mesta oko 5 eura, u slučaju da je lokalitet otvoren) i vođenje.

VAŽNA NAPOMENA:

U slučaju da ugovorena rezervacija hotela, usled objektivnih okolnosti, ne bude potvrđena od strane hotelijera u roku od 48h (ne računajući subotu i nedelju) organizator putovanja zadržava pravo da o tome obavesti putnika, koji može odustati od aranžmana ili izvršiti promenu rezervisanog objekta.
Sve vrste usluga, specifičnog obima, kvaliteta, karakteristika i namene koje nisu predvidjene programom putovanja, a za koje je putnik zainteresovan, putnik je u obavezi posebno pismeno ugovoriti sa organizatorom, pre putovanja, ukoliko je organizator u mogućnosti da obezbedi realizaciju takvih posebnih usluga. Ukoliko izmedju putnika i organizatora nisu posebno pismeno ugovorene usluge drugačijeg obima, kvaliteta, karakteristika i namene, iste ne mogu biti opravdano očekivane i zahtevane.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima kako na polasku, tako i u toku trajanja aranžmana i boravka na destinaciji. Organizator putovanja ne može snositi odgovornost u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađe, tuče…) već je to u isključivoj nadležnosti lokalnih policijskih organa, kojima se u ovom slučaju treba odmah obratiti.

Aranžman je rađen na bazi minimum 15 putnika u suprotnom krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije ARGUS TOURS

Ukoliko Vam program ATINA ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.


Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Call Now Button