Izlet TEMIŠVAR

Izlet TEMIŠVAR
Autobuski prevoz
1900 din

IZLET TEMIŠVAR

Jednodnevni izlet u Temišvar

IZLET  AUTOBUSOM

TERMINI U 2024.:

MART: 09.03., 30.03.
APRIL: 20.04.
MAJ: 25.05.
JUN: 15.06.
JUL: 20.07.
AVGUST: 24.08.

Temišvar je grad smešten u zapadnom delu Rumunije nedaleko od granice sa Srbijom i predstavlja pravu riznicu bogate istorije, fascinantne kulture i živopisne arhitekture. Ovaj grad, koji je poznat kao “Grad cveća”, osvaja posetioce svojom šarmantnom atmosferom, raznolikim kulturnim događajima i prelepim arhitektonskim spomenicima. Temišvar je grad koji će vas osvojiti svojom lepotom, bogatom istorijom i raznovrsnom ponudom. Bez obzira da li ste ljubitelj kulture, istorije, gastronomije ili zabave, ovaj grad ima nešto za svakoga. Posetite Temišvar i doživite sve čari ovog neodoljivog rumunskog bisera.

PROGRAM PUTOVANJA IZLET TEMIŠVAR

Polazak autobusa iz Novog Sada, sa parkinga kod Nove autobuske stanice na Sentandrejskom putu u 06:00 h. Vožnja preko Žablja i Zrenjanina do graničnog prelaza Srpska Crnja. Nastavak putovanja do Temišvara.

Dolazak u Temišvar, najveći i najznačajniji grad Banata. Tokom razgledanja grada možete videti:

 • Trg jedinstva (Piaţa Unirii), na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva (građena između 1736. i 1774. god.; arh. Joseph Emanuel Fischer von Erlach), Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748. godine). Poseta srpskoj Sabornoj crkvi, u kojoj se nalazi vredan ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janića iz Arada;
 • Trg slobode (Piaţa Libertăţii), na kojem se nalaze stara gradska većnica (sagrađena 1734. godine, u baroknom stilu, arh. Pietro del Bonzo), kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja.
 • Odlazak na Trg pobede (Piaţa Victoriei), na kojem su zdanje Opere i nacionalnog teatra (sagrađeno 1872. godine; arh. Fellner i Helmer, projektanti pozorišnih zdanja širom Evrope), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije (1946. god.; arh. Ioan Traianescu), kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine) te reprezentativna zdanja secesije, građena između 1910. i 1914. godine (autor većine tih zdanja je arh. László Székely) i nekadašnji dvorac Hunjadi Janoša.
 • Odlazak u tržni centar “Julius mall”. Slobodno vreme za šoping.

Polazak za Novi Sad u večernjim časovima. Putovanje preko Srpske Crnje i Zrenjanina, Žablja. Povratak u Novi Sad u kasnim večernjim satima.

NE ZADRŽAVAMO SE NA GRANICI ZA POVRAT POREZA!

CENA IZLET  – 1900,00 DINARA

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • prevoz autobusom turističke klase
 • usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
 • troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

Ostale ponude za putovanja u Rumuniji

OSIGURANJE:

Agencija preporučuje da putnici imaju polisu putnog osiguranja, jer mađarski organi s vremena na vreme proveravaju posedovanje polise putnog osiguranja i vraćaju putnike koji ga nemaju.

Minimum za realizaciju programa je 40 osoba.
U slučaju manjeg broja prijavljenih agencija zadržava pravo organizovanja programa minibusom ili kombi vozilom.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora Evropa tours

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 3 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati od otkaza u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.

Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Call Now Button