fbpx

Turisticka agencija Maestral Novi Sad

Zatvori pretragu turisticke ponude maestral Novi Sad

Putovanje BUKUREŠT

Putovanje BUKUREŠT
Autobuski prevoz
USKRS

BUKUREŠT – DVORAC PELEŠ – BRAŠOV – ZAMAK BRAN

Bukurešt – autobusom / 5 dana / 2 noćenja

TERMIN: 25.04.-29.04.2019.

PROGRAM PUTOVANJA BUKUREŠT

1.DAN (25.04.2019. četvrtak) BEOGRAD – SMEDEREVO – POŽAREVAC – BUKUREŠT
Sastanak grupe u 18.15 h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici  „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predviđeno vreme polaska u 19.00 h. Vožnja autobusom kroz Rumuniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2.DAN (26.04.2019. petak) BUKUREŠT
Po dolasku informativno, panoramsko razgledanje Bukurešta: Trijumfalna kapija, Palata pravde, Parlament, Trg Revolucije, Rumunski atenaum, Muzej umetnosti (nekadašnja kraljevska palata), Univerzitetska biblioteka, Senat, crkva Kreculesku… Bukurešt je grad koji koji nosi epitet „Pariz Istoka“ i jedan je od najvećih i najlepših gradova jugoistočne Evrope. Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima posle 15.00 h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti . NOĆENJE.

3.DAN (27.04.2019. subota) BUKUREŠT – DVORAC PELEŠ – ZAMAK BRAN – BRAŠOV – BUKUREŠT
DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti , a mi Vam preporučujemo fakultativni izlet za dvorac Peleš, Brašov i zamak Bran. Vožnja ka dvorcu Peleš, jednom od najlepših u Evropi. Izgrađen je u neorenesansnom stilu između 1873. i 1914. godine, i bio je letnja rezidencija kraljevskog para Karla I i Elizabete Holencolern. Činjenica da je dvorac već krajem 18. veka imao električnu energiju, sistem za ventilaciju , centralno grejanje i lift za dve osobe, ukazuje na veličanstvenost ovog zdanja. Ima preko 160 soba, 30 kupatila, brojne kancelarije, biblioteke sa tajnim prolazima, prelepe salone…Dvorac Peleš godišnje poseti skoro pola miliona turista. Nastavak vožnje ka srednjevekovnom dvorcu Bran, smeštenog u podnožju Karpata, koji je poznat iz legende o grofu Drakuli. Slobodno se može reći da ovaj dvorac predstavlja zaštitni znak Rumunije. Prema predanju, u njemu je 1462. bio zatočen grof Drakula. Dvorac je smešten na vrhu visoke stene i sama istorija ovog dvorca obavijena je misterijom…. U dogovoreno vreme u odnosu na informacije vodiča nastavak vožnje ka Brašovu – srednjevekovnom gradu sa istorijskim centrom, baroknim fasadama i kao takav predstavlja centralni deo Transilvanije. Informativno razgledanje grada: čuvena Crna crkva, Gradska većnica, šetnja najužom gradskom ulicom Strada Sforii, glavni Trg Piata Sfatlui… Povratak u Bukurešt u večernjim satima . NOĆENJE.

4.DAN (28.04.2019. nedelja) BUKUREŠT – BEOGRAD
DORUČAK. Slobodan dan za individualno razgledanje grada, a mi Vam preporučujemo fakultativno posetu Parlamentu – simbolu Bukurešta, najvećoj administrativnoj zgradi u Evropi i drugoj u svetu, odmah posle Pentagona. Zdanje je svakako vredno posete i predstavlja jedan od najskupljih i najekstravagantnijih građevinskih poduhvata koji se desio u Bukureštu. Tadašnji rumunski predsednik, Nikolaj Čaušesku bio je zaslužan za podizanje zgrade Parlamenta, čiju je izgradnju pokrenuo 1984. godine. Takođe je naredio da se izgradi i Bulevar ujedinjenja, veći čak i od Jelisejskih polja u Parizu, sa oko 40 fontana i dugačkim parkom. Razgledanje u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku. Individualni povratak iz parlamenta do centra grada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska za Srbiju. Sastanak grupe oko 19.00 časova po lokalnom vremenu i polazak za Srbiju. Noćna vožnja uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti…

5.DAN (29.04.2019 ponedeljak) BEOGRAD
…Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska je u prepodnevnim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima).

CENA ARANŽMANA BUKUREŠT – 119 €

PROMO CENA 99 € – OGRANIĆEN BROJ MESTA

OPIS HOTELA:

Prince Residence Bucharest 3*, Gara De Nord 3 *… ili slični – nalaze se u blizini metro stanice, direktno povezani sa centrom grada. Sve sobe su sa TWC-om i TV-om. Gostima hotela je na raspolaganju recepcija, restoran i lobby. Doručak je na bazi švedskog stola. https://www.princeresidence.ro/, https://www.euro-hotels.ro/gara-de-nord/

Napomena za smestaj: Tačno ime hotela znaće se 2 dana pre puta o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni. Putnici će biti u obavezi da dodju da promene ugovor o putovanju i dobiju novi ugovor sa tačno navedenim imenom hotela. Putnici će biti smešteni u jednom od navedenih hotela ili sličnom.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE INTESA za efektivu, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja,
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana,
 • 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka,
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, American Expres i Visa),
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja,
 • smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi dva noćenja sa doručkom u hotelu u Bukureštu,
 • obilaske prema programu putovanja,
 • usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana,
 • troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje 467,00 dinara (Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
 • osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja i druge pakete osiguranja,
 • fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike,
 • individualne troškove i
 • ostale nepomenute troškove.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT i doplata iznosi 49 €
 • Deca po ovom programu ne ostvaruju popust
 • Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Brašov, dvorac Peleš i zamak Bran – 30 € (cena uključuje prevoz, ulaznice u dvorac Peleš i zamak Bran),
 • Parlament – 25 € (cena uključuje ulaznicu i vodiča na engleskom jeziku).
 • Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 30 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner.

Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Argus Tours, kao i sa Opštim uslovima medjunarodnog putnog osiguranja-Uniqa osiguranje .

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije ARGUS TOURS

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

Call Now Button