Putovanje NAPULJ

Putovanje NAPULJ
Avio prevoz
4 DANA | 3 NOĆENJA

PUTOVANJE NAPULJ AVIONOM

NAPULJ – POZITANO – AMALFI – KAPRI – SORENTO

Putovanje Napulj avionom / 4 dana / 3 noćenja

TERMINI U 2024: 03.05.-06.05.2024.

Napulj je živopisni grad smešten duž obale Tirenskog mora na jugu Italije. Poznat je po bogatoj istoriji, kulturi, ukusnoj hrani i prelepim pejzažima.
Jedna od najupečatljivijih znamenitosti Napulja je njegova arhitektura. Grad je prepun impozantnih građevina, crkava, palata i trgova koji svedoče o bogatoj prošlosti ovog mesta. Kraljevska palata, Duždeva galerija, Katedrala San Đenaro i Castel dell’Ovo samo su neke od znamenitosti koje treba posetiti u Napulju.
Napulj je takođe poznat i po svojoj živahnoj atmosferi i šarmantnim ulicama. Šetnja kroz uske uličice grada otkriva lokalne prodavnice, restorane, kafiće i barove koji su uvek puni života. Glavni gradski trgovi, poput Piazza del Plebiscito i Piazza San Domenico Maggiore, takođe su omiljena mesta među posetiocima i lokalnim stanovništvom.
Napulj je takođe raj za ljubitelje italijanske kuhinje. Poznat po svojoj ukusnoj hrani, grad nudi širok spektar tradicionalnih jela poput pizze, paste, morskih plodova i slatkih poslastica. Restorani i trattorije širom grada služe autentične napuljske specijalitete koji će zadovoljiti svačiji ukus.
Osim toga, Napulj je odlična polazna tačka za istraživanje okoline. Blizu grada nalaze se spektakularne oblasti poput Amalfi obale, Pompeje, ostrva Kapri i planine Vezuv. Posetioci mogu uživati u prelepim pejzažima, istorijskim lokalitetima i prekrasnim plažama koje ovaj deo Italije nudi.
Ukratko, Napulj je grad koji očarava svojom lepotom, bogatom istorijom i ukusnom hranom. Bez obzira da li ste ljubitelj kulture, hrane ili prirode, ovaj grad će vas sigurno osvojiti svojim šarmom i raznolikošću.

Putovanje Napulj

PROGRAM PUTOVANJA NAPULJ AVIONOM:

1.DAN: BEOGRAD – NAPULJ
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Vreme poletanja aviona za Napulj je 12:45h (let JU 440 kompanijom Air Serbia), a vreme sletanja na napuljski aerodrom je u 14:10h, prema objavljenom redu letenja za sve polaske. Po završetku carinskih formalnosti i pasoške kontrole, organizovan transfer u pratnji predstavnika inopartnera (na srpskom ili hrvatskom jeziku) i odlazak na panoramsko razgledanje grada čije je gradsko jezgro na listi svetske kulturne baštine UNESCO: luke koja je peta po znacaju na Mediteranu. Panorama trga Garibaldi, ulice Umberta I, trg Municipio sa Anžujskim dvorcem Kastel Nuovo, brdo Posilipo, priobalje Margellina, Riviera di Chiaia, Santa Lucia, Vila Comunale, dvorac Jaje. Nakon razgledanja smeštaj u hotel (posle 15h prema hotelskim pravilima). U poslepodnevnim časovima odlazak na fakultativno pešačko razgledanje grada trgovacke Ulice Umberta I, monumentalni Castel Nuovo, cuveni Teatro San Carlo, Piazza del Plebiscito sa Kraljevskom palatom i crkvom Sv. Franje…Za kraj ostavljamo malenu luku Svete Lucije i tvrdavu, odakle se pruža fantastican pogled na vulkan Vezuv. Individualan povratak u hotel i ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. NOĆENJE.

2.DAN: NAPULJ /Fakultativno POZITANO i AMALFI/
DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet: Amalfi – Pozitano (obavezna prijava i uplata prilikom rezervacije i radi se isključivo na upit). Odlazak na fakultativni izlet na Amalfi obalu i obilazak gradova koji su pravi turistički dragulji. Vožnja za Pozitano i Amalfi. Impresivna rivijera sa oštrim brdima, uskim „zmijolikim“ putevima, čudnom vegetacijom, malim ribarskim selima i slikovitim gradovima. Pozitano oduzima dah iz daljine dok se približavate obalskom putu i vidite njegove šarene kuće koje pokrivaju padinu iznad blistavog mora. Panoramsko razgledanje gradića Pozitano, jedan od omiljenih gradova Italijana, poznat po otmenim letnjikovcima koji se kao uklesani u brdu kaskadno spuštaju do mora. Slobodno vreme za šetnju ovim šarmantnim gradom , gde možete uživati u istraživanju njegovih uskih uličica. Nastavak putovanja do Amalfija, po kome je cela obala dobila ime. Gradić je biser srednjevekovne arhitekture sa uskim vijugavim ulicama, tipičnim za ovaj deo italijanske obale, a obilazi se šetnjom, koja se završava ispred katedrale Sv. Andreje do koje se od glavnog trga stiže usponom od 57 stepenika. Povratak u Napulj. NOĆENJE.

3.DAN: NAPULJ /Fakultativno KAPRI i SORENTO/
DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativne posete svetski poznatom biseru – ostrvu Kapri (obavezna prijava i uplata prilikom rezervacije i radi se isključivo na upit), poznatom po svojoj lepoti i svetskoj atmosferi koja je oduševila pisce, umetnike i ličnosti šou biznisa. Jutarnji polazak do luke i ukrcavanje na brod. Nakon jednočasovne plovidbe Napuljskim zalivom pored obale Sorenta stiže se na ostrvo Kapri koje je mešavina istorije, kulture, pejzaža i umetnosti. Po dolasku odlazak minibusom do Anacapri-ja gde se šetajući posmatra panorama crkve Sv. Mihajla i Sv. Sofije, staro groblje, žicara, panorama Vile švedskog lekara Axel Munthe-a. Potom predlažemo Vam odlazak zičarom do centra Capri-ja i šetnju glavnim gradskim trgu kroz trgovačke uličice do panorame Faragliona – stene pored mora, simbol Kaprija. Na kraju,  nezaobilazna poseta Avgustovim Vrtovima i slobodno vreme do polask broda za Sorento. Po dolasku obilazak Sorenta jednog od najpoznatijih italijanskih letovališta, Šetnja  centrom grada interesantne arhitekture čine ulice koje se odlikuju tipičnim mediteranskim ambijentom, živopisnim prodavnicama suvenira, umjetničkim radionicama, tradicionalnim restoranima i kafeima, a od svih njih se posebno izdvajaju  Via Pieta, Via S. Cezareo i Via Teso. Na glavnom trgu, svojom lepotom ističe se Bazilika Sant’ Antonino. Vrhunska vina, lokalni specijaliteti i brojni kafei učiniće da osetite pravi duh regije Kampanije. Slobodno vreme. Povratak u Napulj. NOĆENJE.

4.DAN: NAPULJ – BEOGRAD
DORUČAK. Odjava iz hotela. Slobdno vreme do organizovanog transfera do aerodroma (u dogovoru sa lokalnim predstavnikom). Predviđeno poletanje aviona (let JU 441) za Beograd je u 15:40 h. Očekivano sletanje na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” je oko 17:00 h, prema objavljenom redu letenja avio kompanije. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE NAPULJ AVIONOM – 649€ | 629€*

* PROMO CENA /OGRANIČEN BROJ MESTA/

Putovanje Napulj

OPIS HOTELA:

Putnici će biti smešteni u jednom od navedenih hotela ili sličnom.

Hotel Bella Napoli 3*https://www.hotelbellanapoli.it/,
Hotel Garibaldi 3*www.hotelgaribaldinapoli.com,
Hotel Cristina 3* https://www.hotelcristinanapoli.com/ ,
Hotel Sant’Angelo Palace 4* https://www.hotelsantangelopalace.it/ ,
Hotel Ramada Napoli 4* https://www.wyndhamhotels.com/ramada/napoli-italy/ramada-naples/overview?CID=LC:RA::GGL:RIO:National:19463&iata=00093796, ili slični.
Hoteli se nalaze u Napulju i centralno su locirani, na liniji prevoza. Gostima je na raspolaganju recepcija i restoran. Sobe su opremljene TWC-om, TV-om. Doručak / kontinentalni (slatki).

USLOVI PLAĆANJA:

 • Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja,
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana,
 • 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka,
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, American Expres i Visa),
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN PUTOVANJE RIM AVIONOM OBUHVATA:

 • Avio-prevoz na relaciji Beograd-Napulj-Beograd redovnom linijom avio kompanije Air Serbia,
 • Transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom,
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Rimu,
 • Obilasci prema programu putovanja,
 • Asistencija lokalnog predstavnika na srpskom ili hrvatskom jeziku,
 • Troškovi organizacije putovanja

ARANŽMAN PUTOVANJE RIM AVIONOM NE OBUHVATA:

 • Polisu Međunarodnog putnog zdravstveno osiguranja,
 • osiguranje od otkaza putovanja,
 • Fakultativni izleti (neophodan minimum od 15 putnika u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike,
 • Obavezna gradska komunalna taksu za Napulj i (okolinu) – za hotele sa 3* – 4,5€ dnevno po osobi, plaća se na recepciji hotela
 • Individualni troškovi i ostali nepomenuti troškovi.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT.
 • Deca do 2 godine plaćaju 50€ imaju besplatan smeštaj u zajedničkom ležaju, NEMAJU mesto u avionu i autobusu, nemaju ishranu u hotelu.
 • Deca od 2-12 godina po ovom programu ne ostvaruju popust.

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Pešačko razgledanje grada- 15€ odrasli / 10€ deca do 12 godina. Odlazak na razgledanje gradskim prevozom cena karte za prevoz nije ukjučena u cenu izleta,
 • Pozitano i Amalfi- 95€ odrasli / 85€ deca do 12 godina (obavezna rezervacija i uplata u dinarskoj protivvrednosti u agenciji prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta, i radi se isključvo na upit. Rezervacija uključuje prevoz minibusom i vodiča,
 • Kapri i Sorento- 120€ odrasli / 110€ deca do 12 godina (obavezna rezervacija i uplata u dinarskoj protivvrednosti u agenciji prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta, i radi se isključvo na upit). Cena uključuje povratnu kartu brodom za Kapri, prevoz i vodiča. Cena ne uključuje ulaznice za vožnju zičarom koje je moguće uzeti samo individualno na licu mesta,
 • Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 15 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta može ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate a u skladu sa mogucnostima organizatora fakultativnog izleta – ino partnera).Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner .
 • Organizator izleta zadržava pravo izmene sadržaja, kao i termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner.
 • Ukazujemo putnicima da, imajući u vidu datum formiranja programa putovanja i datum realizacije fakultativnog izleta, može doći do bitnih promena imperativnih uslova, koji se tiču kretanja, prelaska granice, mera zaštite, vakcinalnih uslova i slično, što može uticati na sadržaj fakultativnog programa , pa i potpumu ili delimičnu nemogućnost realizacije izleta , što organizator fakultativnog programa, ne može unapred predvideti.

Putovanje Napulj

NAPOMENA : Molimo da uzmete u obzir da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade i postoji mogucnost izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana!

Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Argus Tours, kao i sa Opštim uslovima medjunarodnog putnog osiguranja .
ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 20 PUTNIKA
Ukoliko Vam program za putovanje Rim avionom Italija ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.


Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Call Now Button