Putovanje BALATON

Putovanje BALATON
Autobuski prevoz
4 DANA | 2 NOĆENJA

PUTOVANJE BALATON MAĐARSKA

JEZERO BALATON – BUDIMPEŠTA

Putovanje Balatom autobusom / 3 dana / 2 noćenja

Paket aranžman: autobuski prevoz, smeštaj i panoramsko razgledanje grada

TERMINI u 2024:

01.05.-03.05.2024.

Jezero Balaton je najveće slatkovodno jezero u Srednjoj Evropi, smešteno na zapadu Mađarske. Poznato je po svojoj lepoti, raznovrsnim aktivnostima i dugoj tradiciji turizma. Balaton je poznat kao “mađarsko more” i privlači veliki broj turista iz celog sveta, posebno tokom letnjih meseci. Jezero ima površinu od oko 600 kvadratnih kilometara i prosečnu dubinu od oko 3 metra, što ga čini idealnim za kupanje i vodene sportove. Njegove obale su prekrivene peščanim plažama, pa je Balaton omiljena destinacija za porodice s decom.

PROGRAM PUTOVANJA BALATON

1.DAN putovanja BEOGRAD / BALATON
Sastanak grupe u 04.15h (radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „BAS“, sa predviđenih perona od 34 do 41 (ukoliko davalac usluga BAS drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone je iz Karađorđeve ulice (preko puta hotela Prezident). Predviđeno vreme polaska iz Beograda je u 05h.
Iz Novog Sada polazak je oko 6h sa parkinga kod Nove autobuske stanice na Sentandrejskom putu. Dnevna vožnja sa kraćim usputnim odmorima. Dolazak na Balaton. Smeštaj u hotel posle 15.00 h prema hotelskim pravilima. Slobodno vreme. VEČERA. NOĆENJE.

2.DAN BALATON / Fakultativno BUDIMPEŠTA / BALATON
DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, a mi Vam preporučujemo fakultativni izlet poseta Budimpešti. Po dolasku u Budimpeštu panoramsko razgledanje grada autobusom u zavisnosti od prohodnosti u gradu kao i vremenskih uslova (Trg heroja, Andraši bulevar, Lančani most, Ribarske kule, Matijina crkva). Slobodno vreme za individualno upoznavanje i šetnju gradom. U dogovoreno vreme u odnosu na informacije vodiča predvidjen povratak na Balaton. VEČERA. NOĆENJE.

3.DAN BALATON / Fakultativno TIHANJ I KESTHELJ / BALATON
DORUČAK. Nakon doručka odjava iz hotela. Slobodno vreme u Budimpešti do polaska za Srbiju ili fakultativni izlet poseta malom šarmantnom gradiću Tihanj. Ono što što čini ovo mesto jesu kuće, koje su uglavnom  prizemne , sa prelepim krovovima pokrivenim trskom. Opatija, osnovana pre skoro 1.000 godina, predstavlja svetski poznat simbol poluostrva Tihanj. U crkvi opatije koju je osnovao mađarski kralj (sveti) Andrija I, nalaze se neprocenjiva umetnička dela poznatih umetnika, među kojima su i freske Lajoša Deak-Ebnera, Karolja Loca i Bertalana Sekelja; prelepe drvene statue i oltare izradio je Šebešćen Štulhof. Sa vidikovca koji se nalazi odmah pored opatije, pruža vam se predivan pogled na jezero Belše i južnu obalu jezera Balaton. Na samo nekoliko minuta hoda nalaze se Grnčarska kuća i Etnografski muzej na otvorenom, u kojima su izloženi tipični elementi narodne arhitekture, alati i oprema koju su koristile tradicionalne zanatlije. Nastavak puta ka jednom od najpozantijih turisticjkih centara Madjarske gradu Keštelju koji je poznat po mnogim atrakcijama a ono sto ga čini posebnim je zgrada dvorca Festetič. Zgrada u baroknom stilu u centru Kesthelja jedan je od najlepših dvoraca u zemlji. Izgradnja je započeta u 18. veku, a dvorac je dostigao sadašnju veličinu u 1880-im godinama. Njegov živopisni park predstavlja najznačajnije ostvarenje pejzažne arhitekture u Centralnoj Evropi, pa se zato, pre ili posle posete zgradi, obavezno prošetajte parkom. Slobodno vreme za individualnu šetnju I obilazak grada. Povratak na Balaton po ostatak grupe. Slobodno vreme do 16.00h kada je predviđen polazak grupe sa dogovorenog mesta ka Srbiji. Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska je oko ponoći (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima). Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE BALATON – 179€ / 159€*

OPIS HOTELA:

Hotel ANNABELLA BALATON 3* je smešten na poznatom šetalištu pored jezera Balaton. Hotel poseduje unutrasnje i otvorene bazene, privatnu plažu, pogled na jezero…Sobe su standardne dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, balkonom, opremljene TWC-om, fenom, klimom i smart TV-om. Usluga u hotelu: polupansion. Doručak – švedski sto, večera (švedski sto sa neograničenom konzumacijom bezalkoholnih pića). U cenu je uključeno korišćenje saune. https://www.danubiushotels.com/en/our-hotels-balatonfured/hotel-annabella

Napomena za smeštaj: U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu ili slični, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju.

Ukoliko eventualnu zamenu ugovorenog smeštaja ne prihvatite, možete odustati od putovanja, bez ikakvih posledica.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN PUTOVANJE BALATON OBUHVATA:

 • Vanlinijski prevoz autobusom na relaciji prema programu putovanja,
 • smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) u odabranom hotelu, na bazi dva polupansiona,
 • obilaske prema programu putovanja,
 • usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana,
 • troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN PUTOVANJE BALATON NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje,
 • fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike,
 • individualne troškove i
 • ostale nepomenute troškove.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT
 • Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • poseta Budimpešti – 25 € (minimum 30 prijavljenih),
 • Tihanj i Keshthelj – 30€

Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 25 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

NAPOMENE:

U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

UPOZORENJE:

Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.

ARANŽMAN PUTOVANJE BALATON JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije ARGUS TOURS

Ukoliko Vam program putovanje Balaton ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.


Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Call Now Button