Putovanje KORZIKA

Putovanje KORZIKA
Autobuski prevoz
7 DANA | 4 NOĆENJA

PUTOVANJE KORZIKA AUTOBUSOM

Putovanje KORZIKA autobusom i brodom / 7 dana / 4 noćenja

Korzika, divlja i predivna, je mediteransko ostrvo koje pripada Francuskoj. Nalazi se zapadno od Italije i severno od italijanskog ostrva Sardinija. Korzikansa kultura sadrži elemente francuske i italijanske kulture, a korzikanski jezik je priznat kao regionalni jezik. Korzika je savršeno mesto za aktivan odmor i nezaboravne izlete, a u isto vreme je zagonetno i divlje, puno prirodnih lepota, tragova istorije, živopisnih pejzaža, fantastične arhitekture….

TERMINI U 2024.:

MART: 03.03.
APRIL: 28.04.
OKTOBAR: 06.10.

PROGRAM PUTOVANJA KORZIKA AUTOBUS:

1. DAN: BEOGRAD – LIVORNO
Sastanak putnika na dogovorenom mestu u 17.30 sati. Polazak autobusa u 18.00 sati. Prelazak srpsko–hrvatske granice kod Batrovaca. Vožnja kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko-slovenačke granice kod Bregane. Vožnja kroz Sloveniju, a zatim kroz Italiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN: LIVORNO – BASTIA – ST. FLORENT
Dolazak u Livorno u jutarnjim satima grad koji se nalazi na zapadu Toskane, upravno sedište istoimenog okruga. Pod ovim imenom grad se spominje od 10.veka. U Livornu se nalaze mnogobrojni plovni kanali, i to u starom delu grada koji je dobro očuvan, pa se taj deo naziva “Venecijanska četvrt”. Poslednjih godina Livorno postaje vrlo privlačna turistička destinacija, zahvaljujući svojoj bogatoj ponudi, ali i klasicističkoj arhitekturi, koja se retko moze videti u Italiji. Vožnja do luke u Livornu. Ukrcavanje na brod. Dnevna plovidba do Korzike (vožnja traje oko 4 sata). Iskrcavanje s broda u luci Bastia na „vratima Korzike“. Nekad malo ribarsko selo danas je najvažnija luka ostrva. Razgledanje grada: stara luka s visokim tipičnim kućama i uskim uličicama – trg Place St. Nicolas, omiljeno šetalište sa spomenikom Napoleona Bonaparte, gradska kuća, crkva sv. Ivana Krstitelja, najveća crkva Korzike – četvrt Terra Vecchia sa starom lukom i Citadelom. Vožnja prema mestu St. Florent.
Florent Dolazak u St.Florent. Šetnja šarmantnim ribarskim gradićem. Slikovita ribarska luka puna je ribljih restorana, poslastičarnica i malih trgovina s lokalnim specijalitetima i suvenirima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. DAN: ST.FLORENT – CORTE – AJAČIO (okolina)
Doručak. Vožnja kroz planinsku unutrašnjost ostrva do nekadašnjeg glavnog grada Korzike mesta Corte. Corte Putem se prolazi kroz klasičan Mediteranski predeo prepun makije i stabala kestena, a kesteni su vekovima bili hrana Korzikanaca. Kestenovo brašno koristilo se za pripremanje hrane, poznati lokalni proizvodi su: marmelade od kestena, različiti kolači i poznato pivo s kestenom, kao i palenta od kestena i kestenova torta. U srcima mnogih Korzikanca Corte je i danas „glavni grad srca Korzike“ vezan uz život Pasqualea Paolija, političara zvanog generalom korzikanske nacije. Šetnja do starog grada i glavnog trga. Nastavak puta. Razgledanje Ajačia, glavnog grada Korzike i rodnog mesta Napoleona Bonaparte. Stari deo grada Borgo, moderna trgovačka četvrt uz pešačku zonu, promenada uz luku i široki bulevari, uske uličice starog grada su idealne za prijatnu šetnju. U ovom je gradu sve u znaku Napoleona – od spomenika, trgova i ulica do suvenira. Razgledanje grada. Smeštaj u hotel u okolini Ajacia. Noćenje.

4. DAN : AJAČIO (okolina) – JUŽNA KORZIKA I SARTENE – BONIFACIO (okolina)
Doručak. Nastavak puta prema jugu Korzike. Istorijsko nalazište Filitosa predstavlja ostatke nekadašnje Korzike s masivnim zidinama, a na obroncima iznad doline Rizzanesse je slikovito mesto Sartene sa viskom granitnim kućama. Dolazak u Bonifacio. Bonifacio najjužniji grad ostrva, osnovan oko 830 godine. Bonifacio je najstariji grad na Korzici. Veruje se da je upravo on ta zemlja o kojoj je govorio Homer u ‘Odiseji’. Kroz istoriju čovek instinktivno prkosi prirodi u nastojanju da pokori i sebi prilagodi divljinu, a da je tako pokazuju impresivni gradovi koji su sagrađeni na najrazličitijim, nepristupačnim mestima pa i visoko na stenama. Jedno od takvih mesta je Bonifacio, bajkoviti francuski gradić kog često zovu i korzikanskim biserom. Stanovnici ovog drevnog grada najbolje znaju kako je to živeti na litici, iznad talasa koji silovito udaraju u njene obale. To je istinski spektakl prirode i onoga što je ljudska ruka učinila. Grad na steni visokoj sedamdeset metara, koji je sa tri strane okružen Sredozemnim morem, Za vreme najjačih vetrova ribarski čamci ne mogu izaći iz luke zbog visokih talasa i jakih struja. Ovde vreme kao da je stalo, i da nema brojnih turista koji se provlače kroz srednjevekovne uličice, lako bi se moglo zamisliti kako magarci šetaju starim delom grada prenoseći teški teret i breme suvog granja na leđima, dok se u pozadini čuje mešavina italijanskog i francuskog jezika malobrojnih stanovnika koji i danas sanjaju o nezavisnosti. Smeštaj u hotel u okolini Bonifacia. Noćenje.

5. DAN: BONIFACIO /SARDINIJA: SANTA TERESA – TEMPIO PAUSANIA – NURAGHE – PORTO CERVO/
Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Sardiniju – odlazak do luke i ukrcavanje na brod za Sardiniju. Plovidba od oko sat vremena do luke Santa Teresa Gallura. Iskrcavanje sa broda na severnoj obali Sardinije poznatoj po dugim plažama i visokim stenama. Vožnja do mesta Tempio Pausania, glavnom gradu područja Gallura. U okolini Tempio Pausanie nalaze se megalitske praistorijske strukture, zvane Nuraghe. Oko 300 ovakvih spomenika nalazi se na severozapadu Sardinije, često u obliku gigantskih grobnica, kamenih krugova i žrtvenih oltara. Dolazak u Porto Cervo, ekskluzivno italijansko letovalište, sagrađeno šezdesetih godina 20.veka. Nastavak puta do luke i ukrcavanje na brod za Korziku. Plovidba od oko sat vremena do luke Bonifacio. Noćenje.

6. DAN : BONIFACIO – BASTIA – LIVORNO – BEOGRAD
Doručak. Odlazak za Bastiu. Slobodno vreme do polaska broda za Livorno. Ukrcavanje na brod. Dnevna plovidba do Livorna (vožnja traje oko 4 sata). Dolazak broda u toskansku luku Livorno i iskrcavanje sa broda. Nastavak puta za Beograd. Vožnja teritorijom Italije, Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

7. DAN : BEOGRAD
Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska u prepodnevnim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima). Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE KORZIKA AUTOBUSOM – 559€

USLOVI PLAĆANJA:

 • Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 20 dana pre putovanja,
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana,najduze na 6 meseci
 • 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka,
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, American Expres i Visa),
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN PUTOVANJE KORZIKA AUTOBUSOM OBUHVATA:

 • Vanlinijski prevoz autobusom na relaciji prema programu putovanja.
 • dnevni prevoz brodom na liniji Livorno-Bastia-Livorno
 • smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi noćenja sa doručkom u hotelima sa 3*
 • Obilasci prema programu putovanja.
 • Usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana.
 • Troškovi organizacije putovanja.

ARANŽMAN PUTOVANJE KORZIKA AUTOBUSOM NE OBUHVATA:

POPUSTI I DOPLATE:

 • Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT -doplata u trenutku formiranja programa iznosi 150€.
 • Deca po ovom programu ne ostvaruju popust.
 • Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Celodnevni fakultativni izlet autobusom i brodom “Sardinija“. Cena 75€ po osobi. (U cenu je uključeno: autobuski prevoz, prevoz feribotom kao i angažovanje vodiča)
 • Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 30 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta.
 • Ukazujemo putnicima da, imajući u vidu datum formiranja programa putovanja i datum realizacije fakultativnog izleta, može doći do bitnih promena imperativnih uslova, koji se tiču kretanja, prelaska granice, mera zaštite, vakcinalnih uslova i slično, što može uticati na sadržaj fakultativnog programa , pa i potpumu ili delimičnu nemogućnost realizacije izleta , što organizator fakultativnog programa, ne može unapred predvideti.

NAPOMENA : Molimo da uzmete u obzir da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade i postoji mogucnost izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana!

Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Putnik Travel, kao i sa Opštim uslovima medjunarodnog putnog osiguranja .
ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA.

Ukoliko Vam program za putovanje Korzika autobusom Italija ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.


Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Call Now Button