Putovanje OHRID

Putovanje OHRID
Autobuski prevoz
5 DANA | 2 NOĆENJA

OHRID

Putovanje Ohrid autobusom / 5 dana / 2 noćenja

TERMINI U 2024.

FEBRUAR:15.02.
MART:07.03.
APRIL:27.04.
MAJ:02.05., 23.05.
JUN:20.06.

Ohrid je grad koji diše istorijom na svakom koraku. Samuilova tvrđava nudi nezaboravan pogled na grad i jezero, dok vas Crkva Svete Sofije mami svojom monumentalnošću i umetničkim blagom. Upustite se u šetnju starim ulicama grada i osetite duh prošlih vekova.
Ohridsko jezero nalazi se u Makedoniji, poznato kao “biser Balkana” pruža Vam priliku za osveženje i opuštanje. Uživajte u vožnji čamcem ili ronjenju u kristalno čistim vodama jezera. Za ljubitelje prirode, Nacionalni park Galichica nudi predivne pešačke staze i neverovatne panorame.
Ohrid je takođe domaćin brojnim manastirima i crkvama, među kojima se izdvaja Manastir Sveti Naum, smešten tik uz obalu jezera. Ovde ćete osetiti duh duhovnosti i mira.

PROGRAM PUTOVANJA OHRID:

1. Dan BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 21.00h sa parkinga kod Muzeja Jugoslavije (Kuća cveća). Polazak iz Novog Sada oko 20h (doplata za transfer 20€). Noćna vožnja preko Niša do granice Makedonije i Skoplja sa pauzama za odmor.

2. Dan OHRID
Dolazak u Ohrid u jutarnjim satima. Panoramski obilazak istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa lokalnim vodičem (Biljanini izvori, ribnjak, crkva Sv.Sofije iz XI veka, crkva Sv. Pantelejmona, Samuilova tvrđava… ). Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Fakultativno vožnja brodićem po Ohridskom jezeru. Noćenje.

3. Dan OHRID – STRUGA – VEVČANI – OHRID
Doručak. Panoramski obilazak istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa lokalnim vodičem (Biljanini izvori, ribnjak, crkva Sv.Sofije iz XI veka, crkva Sv. Pantelejmona, Samuilova tvrđava… ). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno odlazak u Strugu, grad koji se nalazi na mestu gde Crni Drim ističe iz Ohridskog jezera. Obilazak Struge. Odlazak do atraktivnog sela Vevčani. Večera u nekom od nacionalnih restorana. Povratak u Ohrid. Noćenje

4. Dan OHRID – SVETI NAUM
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno odlazak na izlet do Svetog Nauma, mesta nesvakidašnje lepote, gde se nalazi i jedan od najlepših i najbolje očuvanih manastira – manastir Sveti Naum Ohridski. Na 30km od Ohrida, smešten je u zelenilu, na mestu gde se Crni Drim uliva u jezero. Jedinstvenosti lepote ovom mestu doprinosi spoj mistike manastira, prekrasne prirode i jedine peskovite plaže na Ohridskom jezeru. Obilazak Svetog Nauma i manastirskog kompleksa u pratnji vodiča. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i vožnju malim čamcima (dodatno se doplaćuje) po jedinstvenom jezercetu zvanom „vodeni raj”. Jezerce predstavlja najzaštićeniji deo Nacionalnog parka Galičica koji je sastavljen od 45 izvora, sa dubinom od svega nekoliko metara, te zbog kristalno čiste vode imate utisak da je dno na dohvat ruke. Povratak u Ohrid. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju u popodnevnim satima

5. Dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE OHRID

PUTOVANJA.2024Hotel 3*
15.02.-19.02.119€/109€*
07.03.-11.03.119€/109€*
27.04.-01.05.129€/119€*
02.05.-06.05.129€/119€*
23.05.-28.05.119€/109€*
20.06.-24.06.109€ / 99€*

OPIS HOTELA (smestaj u nekom od hotela ili sličnom):

Hotel Pela 3*– nalazi se na 5km od starog grada, a na 100m od peščane plaže. Svaka soba poseduje kupatilo, fen, telefon, TV, internet, balkon. Više informacija o hotelu na: https://hotelpela.mk/
Hotel Klimetica 3*– nalazi se na 6km od starog grada, a na 100m od peščane plaže. Svaka soba poseduje kupatilo, fen, telefon, TV, internet, balkon.
Više informacija o hotelu na: https://hotelklimetica.com.mk/klimetica/

Opšta napomena: Za objekte koji su pokriveni Wi-Fi signalom, organizator nije u mogućnosti da garantuje konstantnu dostupnost signala i njegovu jačinu, niti da će Wi-Fi internet da bude funkcionalan i dostupan u samoj smeštajnoj jedinici. Hotel zadržava pravo da uslugu korišćenja wifi konekcije dodatno naplaćuje, za šta organizator putovanja ne snosi odgovornost i ne može uticati.

Napomena za smeštaj: – U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu ili slični, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju. Ukoliko eventualnu zamenu ugovorenog smeštaja ne prihvatite, možete odustati od putovanja, bez ikakvih posledica.

Putovanje Ohrid
Putovanje Ohrid

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE OHRID OBUHVATA:

 • Autobuski prevoz na relaciji prema programu putovanja,
 • smeštaj u hotelu sa 3* na bazi dva noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2 i 1/2+1 sobama,
 • panoramsko razgledanje Skoplja i Ohrida,
 • usluge pratioca grupe i lokalnog vodiča,
 • troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE OHRID NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje,
 • fakultativne izlete,
 • potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike,
 • individualne troškove i ostale nepomenute troškove.

FAKULTATIVNI IZLETI

 • vožnja brodićem po Ohridskom jezeru 10€
 • izlet do Svetog Nauma 10€
 • izlet do Struge i Vevčana 15€

Minimum 25 prijavljenih osoba je potrebno da bi se fakultativa ostvarila, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta može ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate a u skladu sa mogućnostima organizatota fakultativnog izleta – ino partnera) .

POPUSTI I DOPLATE:

 • Doplata za polazak iz Novog Sada – 20€
 • deca do 12 godina ostvaruju popust 10€ u pratnji dve punoplatezne osobe
 • doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 50€ i radi se na upit.
 • Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.

VAŽNO: Ovaj program putovanja sačinjen je na osnovu uslova koji su na snazi u trenutku objavljivanja, što znači da, usled okolnosti koje su uzrokovaneepidemijom ili pandemijom Covid -19, ili iz drugih objektivnih razloga, može doći do promena, na koje organizator putovanja ne može uticati, a koje setiču raspoloživosti smeštajnih kapaciteta, nacina usluzivanja obroka, odsustva pojedinih sadrzaja u hotelu, važećih pravila za pojedine vrste prevoza, pravila za prelazak granica i sl. što molimo da imate u vidu. U slučaju napred navedenog, organizator putovanja zadržava pravo promene smeštajnog kapaciteta na licu mesta, u okviru uslova predvidjenih Zakonom. Imajući u vidu specifičnost novonastale situacije usled pandemije Covid -19, obaveza je putnika da se precizno upozna sa zdravstvenim i svim drugim propisanim uslovima, koji su važeći u periodu realizacije putovanja, kako u RS tako i u tranzitnim i odredišnim destinacijama, te da te uslove striktno poštuje, kao i da sledi propisana pravila ponašanja i uputstva nadležnih u svim segmentima putovanja. Organizator putovanja nema bilo kakvih ingerencija niti mogućnosti da predviđena pravila i uslove menja, niti da svoje putnike amnestira od eventualnih posledica kršenja obvezujućih normi. Obaveza je putnika da poseduju u toku putovanja masku i rukavice. S obzirom na novonastalu situaciju, procedure na graničnim prelazima kao i na mogućnost nastupanja nepredviđenih situacija, i u toku putovanja, organizator putovanja ne može garantovati predviđenu satnicu dolaska na destinaciju i povratka, te iz istih razloga zadržava pravo promene rute putovanja (granični prelaz ili pak zemlja tranzita može biti promenjen, kao i pravo promene redosleda odvijanja pojedinih sadržaja iz programa putovanja. U zavisnosti od trenutne situacije, i radi potpune i bezbedne realizacije programa, sa tim u vezi molimo da putnici imaju razumevanja i za eventualna kašnjenja, na koja organizator putovanja u datoj situaciji, nije u mogućnosti da utiče.

ARANŽMAN PUTOVANJE OHRID JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije Plana tours plus

Ukoliko Vam program za putovanje Ohrid ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za Bosnu i Hercegovinu, autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.


Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Call Now Button