Putovanje PORTO

Putovanje PORTO
Avio prevoz
4 DANA | 3 NOĆENJA

PORTO – GIMARAEŠ – BRAGA – BOM ŽEZUS

Putovanje Porto avionom / 4 dana / 3 noćenja

Paket aranžman: avio prevoz, smeštaj i panoramsko razgledanje grada

TERMIN 2024:

FEBRUAR: 16.02.
MART: 08.03.
APRIL: 12.04.

Porto je grad bogat istorijom, turističkim atrakcijama i noćnim životom, pogodan za sve generacije i drugi po velicini grad u Portugaliji. Jedna od glavnih atrakcija je i kraj bogat vinarijama. Ribeira je najstariji deo grada gde možete naići na drevna zdanja kuća, uske kaldrmisane uličice i mnogobrojne porodične restorane, kafiće i barove. Gradom protiče jedna od najvećih reka Pirinejskog poluostrva, reka Douro – što u prevodu na portugalski znači „od zlata“. Inače, ova reka deli grad na dva dela: Porto i Gaio. Možda baš zbog njenih prelepih obala prepunih turista šetača, uličnih svirača koji sviraju fado i užurbanih lokalaca, pojedini za grad Porto tvrde da je najlepši grad na svetu.

PROGRAM PUTOVANJE PORTO AVIONOM:

1. dan BEOGRAD – PORTO
Dolazak putnika na aerodrom “Nikola Tesla”, dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Porto u 07:05h (JU 566). Sletanje u Porto u 09:50h. Razgledanje Porta jednog od najstarijih gradova na Iberijskom poluostrvu, po kome je Portugal dobio ime. Panoramsko razgledanje grada, vožnja gradskim bulevarima, pored Kristalne palate, Kule Klerigoš,Trga Umberta Delgada preko mosta Ponte Dom Luis I. Most je sagradio 1886. godine Teofil Sejrig, asistent čuvenog graditelja Ajfelove kule, Gustava Ajfela, koji danas predstavlja statusni simbol grada… Smeštaj u hotel. Mogućnost organizovanja pešačke ture sa vodičem centrom grada: Trg Ribeira, Berza, Rue Katarina, mogućnost obilaska Livraria Lello je jedna od najstarijih knjižara u Portugalu. Prekrasnog enterijera, a svetsku popularnost je stekla time što je u njoj JK Rowling pronalazila inspiraciju za Hari Potera. Porto Cathedral je jedna od najpoznatijih i najvažnijih znamenitosti u gradu. Rađena je u gotskom stilu i stara je skoro 800 godina. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan PORTO – GIMARAEŠ – BRAGA – BOM ŽEZUS – PORTO
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Gimaraeš prvu prestonicu portugalske kraljevine. Šetnja srednjovekovnim centrom grada i obilazak palate vojvode od Braganse. Nastavak puta za Bragu najvažniji centar barokne umetnosti u Portugalu. Razgledanje grada Trg Republike, katedrala, gradska većnica, brdo Bom Žezus. Šetnja do poznate katedrale, a zatim poseta svetilištu Bom Žezus koje se nalazi na brdu (na visini od 1.315 m) iznad samog grada i do koga vodi velelepno barokno stepenište. Odakle se pruža predivan pogled na ceo grad. Povratak u Porto. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan PORTO – OBILAZAK VINARIJA
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet do autentičnih vinarija. Vinski podrumi nižu se duž obale reke Douro. Poseta Vila Nova de Gaia, nalazi se južno od grada Porta na drugoj strani reke Douro. Na oko 30 minuta od centra grada, nalaze se mnogobrojne vinarije i podrumi gde možete degustirati Porto vina. Više od 100 autentičnih vinarija sa vinogradima, podrumima, zanatskom i industrijskom proizvodnjom vina sa zaštićenim geografskim poreklom. Moguć obilazak vinograda i vinarija, kao i kupovine vina. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan PORTO – KRSTARENJE REKOM DOURO – BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Mogućnost fakultativnog izleta krstarenja rekom Douro, “Krstarenje mostovima”. Transfer do aerodroma u dogovoreno vreme. Poletanje aviona u 17:25h (JU 569). Sletanje na aerodrom “Nikola Tesla” u 21:50h. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE PORTO

PUTOVANJA.2024CENAPROMO
16.02.-19.02.649€619€
08.03.-11.03.669€639€
12.04.-15.04.679€649€

POPUSTI I DOPLATA:

 • doplata za 1/1 sobu: 240 € (NA UPIT)
 • deca 2 – 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju 20€ popusta (na upit),
 • 3. odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima 10€ popusta (na upit),
 • OPIS HOTELA:

  HOTEL TRYP PORTO CENTRO 3* Hotel se nalazi u blizini centra u blizini Torre dos Clérigos, Sé Catedral do Porto. Od aerodroma u Portu je udaljen 12 km. U sklopu hotela nalaze se restoran, bar. Svaka soba ima: kupatilo, telefon, TV, sef, klima uređaj, mini bar i wi fi internet. Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – kontinentalni švedski sto)
  Više informacija o hotelu na https://www.trypportocentro.com/

  HOTEL BLACK TULIP 4*Hotel se nalazi u centru Gaie, nedaleko od stanice metroa, koja spaja ovaj deo grada sa centrom Porta (prelazi se samo reka Douro). Od aerodroma u Portu je udaljen 21 km.
  Sadržaj: U sklopu hotela nalaze se restoran, bar. Svaka soba ima: kupatilo, telefon, TV, sef, klima uređaj, mini bar i wi fi internet. Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja-kontinentalni švedski sto) Više informacija o hotelu na www.hotelblacktulip.pt

  Agencija zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

  USLOVI PLAĆANJA:

  Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

  NAČIN PLAĆANJA:

  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
  • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

  CENA ARANŽMANA PUTOVANJE PORTO OBUHVATA:

  • aerodromske takse (oko 52 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima),
  • avionski prevoz na relaciji Beograd – Lisabon – Beograd (prevoznik Air Serbia),
  • smeštaj u hotelima kategorije tri zvezdice u 1/2 i 1/2+1 sobama (3 noćenja sa doručkom),
  • transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Portu prema programu,
  • panoramsko razgledanje grada,
  • usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

  CENA ARANŽMANA PUTOVANJE PORTO NE OBUHVATA:

  CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

  • PEŠAČKA TURA – 25€ (u cenu nije uračunat gradski prevoz)
  • GIMARAEŠ – BRAGA- BOM ŽEZUS – 75€ (u cenu je uključena ulaznica za Ducal palatu, lokalni vodič)- obavezna prijava u agenciji
  • OBILAZAK VINARIJE – (Vila Nova de Gaia, degustacija vina, ulaznica) – 25€
  • KRSTARENJE – 25€
  • Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 13 putnika (po navedenim cenama). Prijavljivanje za izlete je priikom prijavljivanja za putovanje

  UPOZORENJE:

  Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.

  ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 15 PUTNIKA.
  U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
  Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije PLANA TOURS

  Ukoliko Vam program Putovanje Porto ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

  VAŽNO:

  • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
  • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
  • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 3 meseca od dana povratka sa putovanja,
  • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
  • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
  • aranžman možete osigurati kupovinom polise od otkaza putovanja u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.
  Call Now Button