Putovanje SOLUN

Putovanje SOLUN
Autobuski prevoz
6 DANA | 3 NOĆENJA

SOLUN – KRSTARENJE OKO SVETE GORE – METEORI

Putovanje Solun autobusom / 6 dana / 3 noćenja

 

PROGRAM PUTOVANJA SOLUN:

1.DAN putovanja (četvrtak 13.04.2023.): BEOGRAD – SOLUN
Sastanak grupe u 20.15h (radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “, sa predviđenih perona od 34 do 41 (ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predviđeno vreme polaska u 21.00 h. Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi carinskih formalnosti i odmora.
2.DAN (petak 14.04.2023.): SOLUN
Dolazak u Solun u prepodnevnim satima. PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA autobusom (crkve Svetog Dimitrija, Trijumfalne kapije, Aristotelovog trga, Bele kule, Rotonde, Galerijevog luka, gradskih zidina…). Nakon razgledanja, smeštaj u hotel posle 14 časova (po hotelskim pravilima). Slobodno popodne za individualne aktivnosti (šoping u glavnoj šoping zoni, ulici Tzimitzki, individualna poseta nekoj od znamenitosti u Solunu ili odmor u nekom od kafića sa pogledom na more i Belu kulu). NOĆENJE.
3. DAN (subota 15.04.2023.): SOLUN – VERGINA – SOLUN
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili proporučujemo fakultativni izlet do impozantne VERGINE, udaljene od Soluna oko 80 km. Vergina se od 1996. godine nalazi na UNESCO-voj listi svetske baštine. Arheološki lokalitet na kome se putuje kroz vreme, gde se nalazi velika grobnica makedonskih kraljeva, uključujući i grobnicu Filipa II, oca Aleksandra Makedonskog, kao i ostaci drevnog izgubljenog grada Aigai (Αιγαί). Povratak u Solun. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. NOĆENJE.
4. DAN (nedelja 16.04.2023.): SOLUN – METEORI – SOLUN
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do veličanstvenih METEORA. Obilazak METEORA sa posetom jednom od srednjevekovnih vizantijskih manastira (Svete Trojica, Varlam, Veliki Meteori…) sagrađenih na visokim stenama, starim nekoliko miliona godina. Nakon posete jednom od manastira izlet nastavljamo posetom jednoj od poznatih radionica ikona u Kalambaki. Povratak u hotel. NOĆENJE.
5. DAN (ponedeljak 17.04.2023.): SOLUN – ZEJTILNIK – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje soba do 10.00h. Poseta Srpskom vojničkom groblju ZEJTINLIK. Kompleks groblja podignut na prosotu gde se od 1916. godine nalazila glavna vojna poljska bolnica za srpske vojnike. Danas se na tom mestu nalaze grobovi srpskih, francuskih, italijanskih, engleskih i ruskih vojnika, koji su stradali u proboju Solunskog fronta, u I svetskom ratu. Nakon posete predviđeno je slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska. Polazak za Beograd oko 17.00 časova po lokalnom vremenu. Vožnja kroz Grčku i Makedoniju sa kraćim usputnim pauzama.
6. DAN (utorak 18.04.2023.): BEOGRAD
Očekivano vreme dolaska u Beograd je u ranim jutarnjim satima, u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima.

CENA ARANŽMANA SOLUN

PUTOVANJE.202313.04.-18.04.
EL GRECO 3*179€
VERGINA 3*159€

OPIS HOTELA:

Hotel Vergina 3*, El Greco3*, Anesis3* , Rotonda 3* , Telioni 3*, ili slični gradski hoteli koji se nalazi u širem centru Soluna. Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene TWC-om, TV-om, telefonom . U sklopu hotela nalazi se restoran, recepciji. Usluga: noćenje sa doručkom (švedski sto – samoposluživanje).
http://www.vergina-hotel.gr/site/index.php?lang=srp ; http://www.hotelelgreco.gr/rs; http://www.hotelanessis.gr, http://www.hotelrotonda.com, http://telioni.gr/

Napomena za smeštaj:
U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu ili slični, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju. Ukoliko eventualnu zamenu ugovorenog smeštaja ne prihvatite, možete odustati od putovanja, bez ikakvih posledica.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN SOLUN OBUHVATA:

 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja,
 • panoramsko razgledanje Soluna,
 • dva noćenja sa doručkom u hotelu 3*, u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem
 • usluge vodiča – pratioca prema programu za vreme trajanja aranžmana
 • troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN SOLUN NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje,
 • osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja i druge pakete osiguranja,
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu koja iznosi 1,5 € dnevno po osobi, plaća se na recepciji hotela fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera – Antel Travel),
 • individualne troškove i ostale nepomenute troškove.
 • Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT, doplata za Hotel El Greco iznosi 66 €, doplata za Hotel Vergina 3* iznosi 80 € .
 • Deca po ovom programu ne ostvaruju popust.
 • Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA ATINA:

 • VERGINA (arheološko nalazište) – odrasli 20 € po osobi / deca do 11.99 god – 15 € (ulaznica nije uključene u cenu i iznosi oko 6 eur po osobi, plaća se na licu mesta) ,
 • METEORI – odrasli 35 € po osobi / deca do 11.99 god. – 30 € (ulaznice za manastire nisu uključene u cenu, iznose oko 3 eur po manastiru, plaćaju se na licu mesta).
 • Minimum 30 prijavljenih putnika je potrebno da bi se fakultativa ostvarila, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta može ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate a u skladu sa mogućnostima organizatora fakultativnog izleta – ino partnera). Molimo da uzmete u obzir da usled praznika, neki od manastira neće biti otvoreni za posetioce.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije ARGUS TOURS

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 3 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati kupovinom polise od otkaza putovanja u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.

Slične ponude

Call Now Button