Turisticka agencija Maestral Novi Sad

Zatvori pretragu turisticke ponude maestral Novi Sad

Putovanje VALENSIJA

Putovanje VALENSIJA
Avio prevoz
6 DANA | 5 NOĆENJA

Valensija – avionom / 6 dana /5 noćenja

Valensija je treći španski grad po veličini, važnosti i broju stanovnika, i jedan je od najvećih industrijskih centara zemlje. Glavni je grad pokrajine Valensija i nalazi se na istočnoj obali Pirinejskog poluostrva. Grad inovacija koga neprestano porede sa Madridom i Barselonom, transformisao je isušeno rečno korito reke Turije na kojoj se nalazi u zeleni prsten koji okružuje grad a mostovi stari i po nekoliko vekova ostali su da krase brojne parkove. Ipak, brojne futurističke građevine čuvenog arhitekte Santijaga Kalatrave predstavljaju kontrast staroj gradskoj četvrti ali predstavljaju i zaštitni znak ovog grada, kao i paelja, sad već popularno jelo koje je nastalo baš ovde.

PROGRAM PUTOVANJA VALENSIJA:

1. dan BEOGRAD – FRANKFURT – VALENSIJA
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 11.30 sati. Poletanje za Frankfurt u 13.40 sati (let LH 1407). Dolazak u Frankfurt u 15.40 sati. Nastavak putovanja za Valensiju u 20.55 (let LH 1164). Dolazak u Valensiju u 23.10 sati. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2. dan VALENSIJA
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada. Polazak iz hotela ka istorijskom centru kroz zeleni pojas grada, isušeno korito reke Turije, prolaz kroz jedine dve preostale kapije grada, kojih je nekad bilo 26 – Porta de Serans i Tores de Kvart, nastavak ka katedrali, korida, zgrada berze koja predstavlja simbol prosperiteta grada tokom 15. veka kada je grad doživeo svoje zlatno doba. Katedrala je primer mediteranske gotike,zbog čeag je i uvrštena na UNESCO-vu listu svetske kulturne baštine; zatim Trg de la Reina, centralna gradska pijaca, gradska kuća izgrađena u modernističkom stilu… Slobodno posle podne. Noćenje.
3. dan VALENSIJA
Doručak. Poludnevni fakultativni izlet u Kalatravin grad umetnosti i nauke uz posetu Okeanarijumu. Ovaj kompleks predstavlja remek delo umetnika Santijaga Kalatrave koji je rođen u Valensiji i koji predstavlja jednu od najznačajnijih atrakcija grada i njegov je zaštitni znak. Ovo je veliki kulturni i zabavni kompleks poznat širom sveta pre svega zbog svoje specifične arhitekture. Kompleks sačinjavaju: palata umetnosti “Kraljica Sofija”, koja je zapravo zgrada opera; Hemisferik-jedinstvena bioskopska sala u obliku ljudskog oka; muzej nauke “Princ Filip” gde je nauka potpuno dostupna publici; okeanografski muzej; Umbrakle-gradski vrt; Agora-sala za kongrese, kocerte i sportske manifestacije. Slobodno poslepodne. Noćenje.
4. dan  VALENSIJA
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Gandiju, Šativu i Nacionalni park Albufera. Odlazak autobusom do Gandije, mesta na delu morske obale koja je poznata pod nazivom Kosta del Azahar I koja se nalazi oko 65 km južno od Valensije. Ovo je bio važan kulturni I komercijalni centra u 15. I 16 veku, poznat i po porodici Bordžija. Danas je ovo jedan od najvećih priobalnih gradova i značajan turistički centar. Nastavak putovanja do Šative, grada na obali reke Albaida, u kome su Arapi u 12. veku proizvodili papir, te je grad postao kulturni i obrazovni centra regije. Grad se nalazi u podnožju brda na kome se nalazi zamak. Nastavak putovanja do Nacionalnog parka Albufera, slatkovodnog jezera i ušća u zaliv. Prirodni biodiverzitet ovog rezervata omogućava raznolikost flore i faune u toku cele godine. Povratak u Valensiju. Noćenje.
5. dan  VALENSIJA
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i obilaske, prilika za obilazak katedrale, muzeja Pia V sa svojom izuzetno zanimljivom galerijom…
6. dan  VALENSIJA – FRANKFURT – BEOGRAD
Doručak. Rani jutarnji transfer na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 06.55 (let LH 1165). Dolazak u Frankfurt u 09.20 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 10.55 (let LH 1406). Dolazak u Beograd u 12.45 sati.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI:

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

 • avionski prevoz na relaciji Beograd – Frankfurt – Valensija – Frankfurt – Beograd (prevoznik Lufthansa),
 • smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim sobama (5 noćenja sa doručkom),
 • transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Valensiji prema programu,
 • panoramsko razgledanje grada,
 • usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

 • aerodromske takse (oko 121 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u agenciji),
 • boravišna taksa za starije od 13 godina, 1 evro po noći po osobi (plaća se na recepciji hotela),
 • fakultativni izleti,
 • ulaznice na lokalitetima i posete,
 • međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

SMEŠTAJ

Hotel EXPO VALENCIA***, Avenida Pio XII, 4, telefon:(+34) 96 303 36 00, www.expohotelvalencia.expohotels.com
Hotel se nalazi na nekoliko minuta hoda od istorijskog centra grada, na obodu zelenog prstena grada, pa je idelan polazna tačka za obilaske. Ispred hotela se nalazi metro stanica (Estacio de Turia) a pored i šoping centar. Sobe imaju: klima uređaj, SAT TV, kupatilo, fen (na upit), WiFi internet (uz doplatu). Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.

Agencija zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Poludnevni fakultativni izlet autobusom “Kalatravin grad nauke i tehnike sa posetom Okeanarijumu”. Cena: 60 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom i ulaznica za Okeanarijum.
 • Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Gandija, Šativa i Nacionalni park Albufera”. Cena: 70 evra. U cenu je uključen autobuski prevoz, ulaznica za palatu Bordžija i za Nacionalni park Albufera.
 • Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Valensiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

Uz program važe Opšti uslovi putovanja organizatora Filip travel OTP 196/2010

Ukoliko Vam program za Valensiju ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.   VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 3 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati od otkaza u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.
Call Now Button
Turistička agencija MAESTRAL Novi Sad