Putovanje ANDALUZIJA

Putovanje ANDALUZIJA
Avio prevoz
5 DANA | 4 NOĆENJA

PUTOVANJE ANDALUZIJA AVIONOM

Putovanje ANDALUZIJA – avionom / 5 dana / 4 noćenja

Paket aranžman – avio prevoz, transfer, smeštaj

TERMINI:
OKTOBAR: 20.10. – 24.10.2024
NOVEMBAR: 10.11. – 14.11.2024.

Andaluzija je poznata po svojoj bogatoj istoriji, živopisnoj kulturi i prelepim pejzažima. Ova regija ima dugu i fascinantnu prošlost koja seže od vremena antičkih civilizacija do modernog doba. Jedna od najpoznatijih atrakcija Andaluzije je njen arhitektonski i kulturni biser – Alhambra u Granadi. Ovaj kompleks palata i tvrđava iz moorske ere predstavlja remek-delo islamske arhitekture i jednu od najposećenijih turističkih destinacija u Španiji. Pored Alhambre, Granada je poznata po svojim uskim ulicama, šarmantnim trgovima i bogatoj gastronomiji. Još jedan dragulj Andaluzije je grad Sevilja, poznat po svom živopisnom flamenco plesu, prelepim parkovima i impresivnoj Katedrali Santa Maria de la Sede, koja je najveća gotička katedrala na svetu. Poseta Sevilji pruža priliku da istražite njen bogat kulturni nasleđe, uživate u ukusnoj hrani i iskusite živopisnu atmosferu andaluzijskih ulica. Još jedan važan grad u Andaluziji je Malaga, poznata po svojim predivnim plažama, muzejima i živopisnom starom gradu. Ovaj grad je rodnо mesto slavnog slikara Pabla Pikasa, a poseta njegovom rodnom domu i muzeju predstavlja nezaboravno iskustvo za ljubitelje umetnosti.
Andaluzija je takođe poznata po svojim slikovitim belim selima, kao što su Ronda, Frigiliana i Zahara de la Sierra. Ova tradicionalna andaluzijska sela očaravaju posetioce svojom arhitekturom, uskim ulicama i prelepim panoramskim pogledima na okolne planine i doline.
Pored toga, Andaluzija nudi i raznovrsne prirodne lepote, uključujući planine Sierra Nevada, nacionalne parkove kao što su Doñana i Sierra de Grazalema, kao i prelepe peščane plaže duž obale Costa del Sol.
Uz bogatu kulturu, istoriju i prirodnu lepotu, Andaluzija je nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje putovanja koji žele da istraže šarmantne gradove, uživaju u ukusnoj hrani i upijaju bogatu kulturu ovog dela Španije.

Putovanje ANDALUZIJA avionom

 

PROGRAM PUTOVANJA ANDALUZIJA:

1.Dan BEOGRAD – MALAGA – TORREMOLINOS
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla, dva sata pre predvidjenog vremena poletanja aviona. Let kompanijom Air Serbia JU 576. Sletanje u Malagu u 12.20h. Transfer do centra grada i razgledanje Malage u pratnji vodiča. Ovaj andaluzijski grad na obali Mediterana, jedan je od najstarijih gradova na svetu, osnovan u VIII veku od strane Feničana.
Grad koji odiše istorijom i kulturom sa svojom Alkazabom – jednom od najvećih arapskih tvrđava u Andaluziji, zamkom Gibralfaro sa kojeg se pruža najbolji pogled na ceo grad, rodnom kućom i muzejom Pabla Pikasa koji se rodio u ovom šarmantnom gradu vas nikako neće ostaviti ravnodušnim. Nakon kraćeg obilaska grada, slobodno vreme do polaska u Toremolinos. Transfer i smeštaj u hotel oko 18 h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. NOĆENJE.

2.Dan TORREMOLINOS /Fakultativno GRANADA I ALHAMBRA/ TORREMOLINOS
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni celodnevni izlet autobusom za Granadu. Vožnja autobusom do jednog od najlepših gradova Španije koji se nalazi u podnožju planine Sjera Nevade. Odlazak u kraću šetnju istorijskim centrom grada i upoznavanje sa istorijom i arhitekturom grada. Najstariji deo grada smešten je na brdu Albasin koje je jedno od najvećih arapskih naselja u Evropi, bele mavarske kuće sa prepoznatljivim rešetkama na svojim prozorima, drvene kapije i kaldrmisane ulice deo su šarma ovog grada. Po završetku šetnje slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili fakultativna poseta Alhambri – poslednjoj i najlepšoj palati izgradjenoj u Španiji tokom sedam vekova mavarske vladavine. Ova romantična i jedna od najvećih turističkih atrakcija Španije, nalazi se na vrhu brda al-Sabiko, ispred naselja Albaicin i Alkazaba. Šetnja kroz veličanstvene vrtove vratiće vas u neka davna vremena. Povratak u hotel. NOĆENJE.

3.Dan TORREMOLINOS /Fakultativno SEVILJA/ TORREMOLINOS
DORUČAK. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni celodnevni izlet autobusom za Sevilju. Glavni kulturni centar Španije koji je čuven po koridi, Seviljskom berberinu, najboljim tapasima, Don Žuanu, kao i raskošnoj mavarskoj arhitekturi. Kraća šetnja istorijskim delom grada u pratnji vodiča. Seviljska katedrala, izgrađena u gotičkom stilu, treća je po veličini katedrala u svetu i u njoj se nalazi grob Kristofera Kolumba. Ova katedrala koja danas predstavlja simbol grada, nekada je bila džamija i najprepoznatljivija je po svom zvoniku La Giralda nekadašnjem minaretu. Nasuprot katedrale nalazi se raskošna palata Alkazar – prva evropska kraljevska rezidencija sa raskošnim palatama i vrtovima. Zlatni toranj nalazi se pored reke Gvadalkivir i nekada je bio osmatračnica i odbrambena gradjevina. Park Marije Luize predstavlja glavnu gradsku zelenu površinu sa fontanama, jezerom, mostovima i klupama ukrašenim azulejo pločicama. Najspektakularniji deo parka je svakako (Plaza de Espana), trg koji svojom lepotom oduzima dah i jedan je od najlepših parkova u celoj zemlji. Zbog svoje raskoši i lepote trg je svoje mesto našao i u nekoliko holivudskih filmova, kao sto su Lorens od Arabije i Ratovi zvezda. Po završetku obilaska, slobodno vreme. Povratak u hotel. NOĆENJE.

4.Dan TORREMOLINOS /Fakultativno SETENIL DE LAS BODEGAS I RONDA/ TORREMOLINOS
DORUČAK. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili celodnevni fakultativni izlet za Setenil de las Bodegas, najjedinstvenije od svih belih sela Andaluzije u Španiji. Ovo prelepo selo se nalazi duboko u kanjonu, okruženo poljima maslina. Njegovu posebnu draž čine bele kućice sagrađene u steni, kao i ispod nje, uske ulice, pećinski restorani koji se ubrajaju među najboljima u regionu. Posle kratkog obilaska ovog jedinstvenog sela naše putovanje nastavljamo do Ronde, jos jednog dragulja Andaluzije. Ronda je grad na vrhu planine u španskoj provinciji Malaga koji se dramatično nalazi iznad duboke klisure i mostom Puente Nuevo odvaja novi grad od starog grada koji datira iz mavarske vladavine. Kraća šetnja gradom koji će vas očarati svojim uskim ulicama, kućama na ivici kanjona, jednom od najstarijih i najvećih arena za borbu sa bikovima u Španiji (Plaza de Toros) koja je izazvala interesovanje i čuvenog Ernesta Hemingveja. Slobodno vreme. Povratak u hotel. NOĆENJE.

5.Dan TORREMOLINOS – BEOGRAD
DORUČAK. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje aviona JU 579 za Beograd u 17.45h. Očekivano vreme sletanja na aerodrom Nikola Tesla oko 20.55h. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE ANDALUZIJA

TERMIN PUTOVANABAJONDILO 4*
20.10.-24.10.2024739€/*709€
10.11.-14.11.2024729€/*699€

* PROMO CENA- OGRANIČEN BROJ MESTA

Putovanje ANDALUZIJA avionom

 

OPIS HOTELA:

APARTHOTEL BAJONDILLO 4*
Hotel se nalazi preko puta plaže u mestu Toremolinos i udaljen je od Malage na oko 16 km. U sklopu hotela nalazi se recepcija, restoran, bar, otvoreni bazen, besplatan WiFi.
Hotel poseduje različite tipove smeštajnih jedinica. Dvokrevetni studiji sastoje se od francuskog ležaja ili dva odvojena ležaja. Trokrevetni apartman sastoji se od francuskog ležaja i osnovnog ležaja ili tri osnovna ležaja. Sve smeštajne jedinice poseduju TWC, TV, malu čajnu kuhinju sa pločom za kuvanje i frižiderom, telefon, balkon ili terasu. Usluga: noćenje sa doručkom /doručak – švedski sto, samoposluživanje. www.bajondillo.com

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN PUTOVANJE ANDALUZIJA OBUHVATA:

 • avio prevoz na relaciji Beograd – Malaga – Beograd (prevoznik Airserbia),
 • Avio takse koje na dan objavljivanja iznose 51,29 € (takse aerodroma Nikola Tesla i taksa aerodroma na Malagi) i YR taksu (aviokompanijska doplata za gorivo) koja prema obaveštenju Air SERBIA-e trenutno iznosi 12 € – tako da ukupan iznos takse iznosi 51.29 € na dan objavljivanja programa. Takse su podložne promenama, a visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta, u odnosu na ugovorenu. Tačan iznos doplata za gorivo će biti poznat najkasnije 5 dana pred polazak, a o čemu će putnici tada biti i obavešteni. Deca do 2 godine ne plaćaju aerodromsku taksu.
 • transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
 • smeštaj u Aparthotelu Bajondillo 4* u Torremolinosi, na bazi 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni/švedski sto),
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 standardnim sobama,
 • agencijske usluge,
 • panoramsko razgledanje Malage,
 • usluge lokalnih vodiča

ARANŽMAN PUTOVANJE ANDALUZIJA NE OBUHVATA:

POPUSTI I DOPLATE:

 • Dete 2-11,99 god u pratnji dve odrasle osobe ostvaruje popust od 120€ i ima smeštaj na pomoćnom ležaju u 1/2 sobi. (NA UPIT),
 • Doplata za trokrevetni apartman iznosi 39€ po osobi za ceo period boravka. Trokrevetni apartmani se rade isključivo na upit.
 • Dete 0-1,99 god plaća 49€ i ima smeštaj u zajedničkom ležaju (nema mesto u autobusu prilikom transfera i fakultativnih izleta).
 • doplata za 1/1 sobu 169 € (ISKLJUCIVO NA UPIT).
 • Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA PUTOVANJE ANDALUZIJA:

 • GRANADA – 59€ po osobi.(U cenu je uključen: prevoz autobusom ili mini busom, usluga vodiča, troškovi organizacije). *Ulaznica za Alhambru nije uključena u cenu i iznosi 45€ po osobi. (U cenu je uključen: prevoz autobusom ili mini busom, ulaznica, usluga lokalnog vodiča, asistencija vodiča na srpskom jeziku, troškovi organizacije). Napomena: Zbog velikog interesovanja i ograničenog broja posetilaca, ulaznice za obilazak Alhambre u Granadi potrebno je kupiti dosta ranije. U slučaju da ne bude dostupnih grupnih ulaznica, putnici će biti obavešteni najkasnije 7 dana pred put. Za rezervaciju ovog lokaliteta, neophodno je dostaviti kopiju pasoša. Prilikom posete Alhambre potrebno je poneti pasoš sa sobom
 • SEVILJA – 75€ po osobi.(U cenu je uključen: prevoz autobusom ili mini busom, usluga vodiča, troškovi organizacije).
 • SETENIL DE LAS BODEGAS I RONDA – 55€ po osobi. (U cenu je uključen: prevoz autobusom ili mini busom, usluga vodiča, troškovi organizacije).

ARANŽMAN PUTOVANJE ANDALUZIJA JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 15 PUTNIKA.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije ARGUS TOURS

Putovanje ANDALUZIJA avionom

Ukoliko Vam program Putovanje ANDALUZIJA ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 3 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati kupovinom polise od otkaza putovanja u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.

Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Call Now Button