Turisticka agencija Maestral Novi Sad

Zatvori pretragu turisticke ponude maestral Novi Sad

Nova godina TEMIŠVAR 2020

Nova godina TEMIŠVAR 2020
Autobuski prevoz
2 DANA | 1 NOĆENJE

DOČEK NOVE GODINE U TEMIŠVARU

Nova godina Temišvar – autobusom / 2 dana / 1 noćenje

TERMIN 31.12.2019. – 01.01.2020.

TEMIŠVAR (rumunski: Timişoara, mađ. Temesvár, nem. Temeschburg / Temesvar) je grad u Rumuniji. Najveći je grad Banata, leži na reci Begej i sedište je Županije Tamiš. Sa 412.753 stanovnika Temišvar je četvrti grad po veličini u Rumuniji. Temišvar je poznat i kao kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunije. Temišvar je i najveći  kulturno-istorijski centar Srba u Rumuniji. Najviše srpskog življa okupljeno je upravo u Temišvaru, gde inače postoje mnoge kulturne ustanove koje ih zbližavaju. U Temišvaru se nalazi sedište Eparhije temišvarske Srpske pravoslavne crkve, kao i Saveza Srba u Rumuniji, a takođe se ovde izdaje i srpski nedeljnik „Naša reč“. Grad se naziva i „Malim Bečom“, jer je grad veoma dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo središte svojom arhitekturom i ambijentima podseća na stari deo Beča.

PROGRAM PUTOVANJA NOVA GODINA TEMIŠVAR

1.DAN putovanja (31.12. utorak) BEOGRAD – PANČEVO – VRŠAC – TEMIŠVAR
Sastanak grupe u 06.15 h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici  „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predvidjene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predvidjeno vreme polaska u 07.00 h.Vožnja sa kraćim usputnim odmorima. Po dolasku u Temišvar informativno pešačko razgledanje grada (Trg ujedinjenja gde ćete videti Srpsku pravoslavnu crkvu, Palatu Barok, Trg pobede gde ćete videti Rumunsku Mitropoliju, Gradske Opere, Trg slobode  sa starom gradskom kućom. Smeštaj u hotel ( posle 15.00 h, prema hotelskim pravilima) . Prevoz do centra na doček Nove godine na ulicama i trgovima (individualno). Organizovani povratak u hotel oko 01.00 h. Srećna Nova godina!!! NOĆENJE.

2.DAN (01.01. sreda) TEMIŠVAR – ARAD – BEOGRAD
DORUČAK. Odjava iz hotela . Slobodno vreme u Temišvaru za individualne aktivnosti,a mi vam preporučujemo fakultativni izlet u Arad-grad na reci Muri i rodno mesto Save Tekelije. Informativna šetnja pored turističkih znamenitosti: Srpska pravoslavna crkva, rodna kuća velikog srpskog dobrotvora Save Tekelije, spomenik Pokajanju sa Trijumfalnom kapijom, trg Avram Iancu, palata Kulture, Gradska kuća…. Slobodno vreme do 16.00 h (po lokalnom vremenu) kada je predvidjen polazak za Temišvar po ostatak grupe . Polazak za Srbiju predvidjen oko 18.00 h (po lokalnom vremenu) sa dogovorenog mesta. Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska je u večernjim satima ( u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima). Kraj programa.

CENA ARANŽMANA 59 €

PROMO CENA 49 € – broj mesta ograničen

OPIS HOTELA:

 • Hotel STRELITIA 3* se nalazi na oko 2,5 km od centra Temišvara, u neposrednoj blizini stanice gradskog prevoza. U sklopu hotela se nalazi recepcija, restoran, lobby bar, fitnes centar. Sve sobe su opremljene TWC-om i TV-om. Doručak je “švedski sto” – samoposluživanje http://hotelstrelitia.com/

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, panoramsko razgledanje, jedno noćenje sa doručkom u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) u Temišvaru , usluge vodiča – pratioca prema programu za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Sve druge nepomenute usluge
 • Individualne troškove
 • Fakultativni izlet
 • Putno osiguranje 186 din

POPUSTI I DOPLATE:

 • POPUSTI ZA DETE OD 02-11,99 GODINA U SOBI SA DVE PUNOPLATEŽNE OSOBE IZNOSI 5 EUR.
  Rezervacija jednokrevetne sobe je moguća isključivo NA UPIT i doplata iznosi 25 € . Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.

FAKULTATIVNI IZLET

 • Fakultativni izlet u Arad 12 eura

Minimum 25 prijavljenih osoba je potrebno da bi se fakultativa ostvarila, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, koju putnici nisu u obavezi da prihvate.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora Argus tours licenca OTP 001/2010

USLOVI PLAĆANJA:

 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate;
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

Ukoliko Vam program Nova godina Temišvar ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.  

VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 3 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati od otkaza u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.