fbpx

Turisticka agencija Maestral Novi Sad

Zatvori pretragu turisticke ponude maestral Novi Sad

Putovanje LISABON

Putovanje LISABON
Avio prevoz
5 DANA / 4 NOĆENJA

LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL – EVORA

Lisabon – avionom / 5 dana / 4 noćenja

TERMIN: 14.02.-19.02.2019.

PROGRAM PUTOVANJA LISABON

1.DAN. putovanja (14.02.2019. četvrtak) BEOGRAD – FRANKFURT – LISABON
Sastanak putnika na aerodromu «Nikola Tesla» dva sata pre poletanja aviona. Vreme poletanja aviona za Frankfurt je u 06:50 h (let LH 1411 kompanijom Lufthansa), a vreme sletanja na frankfurtski aerodrom je u 09:00h prema objavljenom redu letenja avio kompanije . Let iz Frankfurta za Lisabon u 13.50h (let LH1168), a očekivano vreme sletanja na lisabonski aerodrom je u 15.50h (prema objavljenom redu letenja avio kompanije). Nakon obavljenih carinskih formalnosti organizovan transfer i panoramsko razgledanje grada. Proći ćemo kroz novi deo grada, četvrt Parque das Nacoes, izgrađenoj povodom svetske izložbe EXPO 1998, pored Okeanarijum-a, jednog od najvećih akvarijuma na svetu, odakle se pruža pogled na most Vasko de Gama, najduži most u Evropi. Zatim ćemo videti najstariju lisabonsku četvrt – Alfama, glavne gradske trgove: Rossio i Comercio, potom Avenida da Liberdade, elegantnu i luksuznu aveniju sagrađenu na mestu nekadašnjeg javnog parka gde su se održavali sajmovi, ustanci, koride i pogubljenja, i kao takva danas predstavlja srce Donjeg grada. Nakon toga ćemo razgledati zapadni deo grada Belem, gde ćemo uživati u reci Težo i videti manastir Sv. Žeronima, pod čijim svodovima je sahranjen Manuel Prvi i veliki moreplovac Vasko de Gama, kulu Belem, najpoznatiju lisabonsku znamenitost sagrađenu početkom 16. veka, u čijoj se neposrednoj blizini nalazi i poznati Spomenik Otkrićima…Nakon razgledanja smeštaj u hotel. NOĆENJE.

2.DAN (15.02.2019. petak) LISABON
DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Čari Lisabona – šetnja glavnim gradskim trgovima pešice,: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska cetvrt Alfama. Dolazak do centra, gde počinje izlet, kao i povratak u hotel (individualno) je gradskim prevozom i cena karte nije uključena u cenu izleta. U večernjim satima, mogućnost organizovanja fakultativno fado veče, odlazak na večeru u restoranu i uživanje uz muziku koja hipnotiše. (Obavezna prijava i uplata prilikom rezervacije minimum prijavljenih 15 putnika), (NAPOMENA – odlazak i povratak do restorana je gradskim prevozom i cena karte ne ulazi u cenu izleta). NOĆENJE.

3.DAN (16.02.2019. subota) LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL – LISABON
DORUČAK. Slobodan dan u Lisabonu a mi Vam preporučujemo fakultativni izlet u Sintru, živopisan gradić zapadno od Lisabona koju je obožavao romantični Lord Bajron, gde se nalazi mnoštvo dvoraca i palata starih po nekoliko stotina godina (obavezna prijava prilikom rezervacije minimum prijavljenih 15 putnika), i obilazak palate Pena, najstarije palate evropskog romantizma, koja je šest vekova bila omiljeni letnjikovac portugalskih kraljeva zbog svoje lepote. Nastavak vožnje do najzapadnije tačke kontinentalne Evrope Cabo da Roca odakle se proteže spektakularan pogled na okean. Povratak u Lisabon i vožnja obalom pored Guincho plaže, Boca do Inferno ( „usta pakla“) kroz poznata mondenska letovališta Cascais i Estoril, koja će Vas oduševiti lepotom otmenih vila i uskim uličicama popločanim uglačanom portugalskom kaldrmom. NOĆENJE.

4.DAN (17.02.2019. nedelja) LISABON – EVORA – LISABON
Doručak. Slobodan dan u Lisabonu za individualna razgledanja a mi Vam preporučujemo fakultativni, poludnevni izlet u Evoru (obavezna prijava prilikom rezervacije minimum prijavljenih 15 putnika). Nalazi se u središnjem delu Portugalije i zbog svoje burne prošlosti postala je pravi grad-muzej. Osvajali su je Rimljani i Mauri ali je u svojim osvajanjima nisu rušili, već su u njoj ostavljali svoja bogatstva. Nekada je bila dom portugalskih kraljeva a danas se nalazi pod zaštitom Uneska. Povratak u Lisabon. Noćenje.

5.DAN (18.02.2019. ponedeljak) LISABON – FRANKFURT – BEOGRAD.
DORUČAK. Odjava iz hotela. Slobodno vreme u Lisabonu do sastanka sa vodičem I organizovan transfer do aerodroma. Predviđeno poletanje aviona (let let LH1169) za Frankfurt je u 16.55 h (prema objavljenom redu letenja avio kompanije) a očekivano vreme sletanja na frankfurtski aerodrom je u 21.00 h. Let iz Frankfurta za Beograd u 21.50 h (let LH1410), očekivano vreme sletanja na na beogradski aerodrom «Nikola Tesla» je oko 23.35 h (prema objavljenom redu letenja avio kompanije). Kraj programa.

CENA ARANŽMANA LISABON – 399 €

PROMO CENA – 379 €

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan plaćanja

OPIS HOTELA

Hotel Alif Campo Paqueno 3* nalazi se u blizini metro stanice, na oko 200 m od hotela, i do centra grada se stiže za oko 10-ak minuta vožnje. Sve sobe su sa TWC-om i TV-om. Gostima hotela je na raspolaganju recepcija, restoran i lobby. Doručak je na bazi švedskog stola. https://www.alifhotels.com/en/Alif/Hotel-Alif-Campo-Pequeno.aspx

Napomena za smeštaj: -U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu ili slični, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju. Ukoliko eventualnu zamenu ugovorenog smeštaja ne prihvatite, možete odustati od putovanja, bez ikakvih posledica.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Avio-prevoz na relaciji Beograd-Frankfurt-Lisabon -Frankfurt-Beograd redovnom linijom avio kompanije Lufthansa,
 • transfer (autobusom ili mini busom u zavisnosti od broja putnika ) na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom,
 • smeštaj u isključivo dvokrevetnim sobama , dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi četiri noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Lisabonu,
 • obilaske prema programu putovanja,
 • asistenciju lokalnog predstavnika inopartnera na engleskom jeziku,
 • troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje 467 din ,
 • sve avio takse 126,86 € (16.72 € taksa Bgd aerodroma, 14.84 € taksa aerodroma Lisabon, 4.48€ bezbednosna taksa Bgd aerodroma, 0.98€ naknada za unapređenje vazdušnog saobraćaja republike Srbije. Taksa u 45,84 € Frankfurtu i YQ /YR taksa koja trenutno iznosi 44 € – aviokompanijska doplata za gorivo u slučaju poskupljenja goriva). Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu), koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama), deca do 2 godine ne plaćaju aerodromsku taksu,
 • obaveznu boravisnu taksu 1 € dnevno po osobi za hotele 3* , plaća se na recepciji hotela
 • fakultativne izlete (neophodan minimum od 15 putnika kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike),
 • individualne troškove i
 • ostale nepomenute troškove.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT i iznosi 119 € .
 • Deca do 2 godine NA UPIT, imaju besplatan smeštaj u zajedničkom ležaju, NEMAJU mesto u avionu i autobusu, nemaju ishranu u hotelu.
 • Deca od 2-12 godina po ovom programu ne ostvaruju popust.

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Čari Lisabona – 10 €, cena izleta ne uključuje karte za gradski prevoz,
 • Fado veče – 55 € cena izleta uključuje večeru , prevoz do restorana je individualni,
 • EVORA – 50 €, Evora obuhvata organizova prevoz i razgledanje grada u pratnji vodiča,
 • Sintra – Cabo Da Roca – Cascais – Estoril – 60 €.
 • Napomena za Izlet Sintra i Lisabonska Rivijera, izlet obuhvata prevoz na relaciji hotel – Sintra – Cabo da Roca – Cascais – Estoril – Lisabon i poseban transfer kojim se stiže do Palate na nepristupačnom uzvišenju i ulaznica za Pena palatu u Sintri.
 • NAPOMENA: Prijavljivanje za izlete se vrši prilikom rezervacije aranžmana, plaćanje u Lisabonu, obuhvata organizovan prevoz i razgledanje u pratnji vodiča. Minimalan broj prijavljenih za izvođenje fakultative po objavljenim cenama je 15 putnika (u slučaju nedovoljnog broja putnika organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner. Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE INTESA za efektivu, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja. Uz program važe Opšti uslovi putovanja organizatora Filip travel Beograd licencu OTP 196/2010

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

Call Now Button