Putovanje BARI I SORENTO

Putovanje BARI I SORENTO
Avio prevoz
6 DANA | 5 NOĆENJA

PUTOVANJE BARI I SORENTO AVIONOM

Putovanje BARI I SORENTO avionom / 6 dana / 5 noćenja

TERMIN: 14.04.-19.04.2024.

PROGRAM PUTOVANJA BARI I SORENTO AVIONOM:

1. DAN: BEOGRAD – BARI
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 04.15 h. Let za Bari (JU 520) u 07.15 h. Sletanje na aerodrom u Bariju u 08.55 h. Pulja regija Italije sa velikim brojem izvanrednih plaža, koje se protežu uglavnom na poluostrvu Salento. Posebno se ističe letovalište Marina di Andrano u provinciji Leče sa plažama koje podsećaju na Karibe. Obalom se nižu mala ribarska naselja Margerita di Savoja, Porto Čezareo, Ostuni, Galjano del Kapo i Santa Čezaria Terme u kome se nalazi izvorište sumporne vode. Morska obala se u ovom delu smatra za jednu od najlepših u Italiji sa mnoštvom atraktivnih pećina u kojima su kolonije sunđera i crvenih korala. Regija je ime dobila po drevnom narodu Apulima, koji su naseljavali ovo područje pre starog Rima. Pulja je i jedna od važnih vinskih regija Italije sa više vrhunskih vinarija. Glavni grad regije Pulja je Bari, grad bogate istorije koga nazivaju i kulturna prestonica južne Italije. Bari je podeljen na stari deo sa mnogobrojnim istoriskim spomenicima, prepun crkava među kojima se ističu katedrala svetog Sabina kao i bazilika svetog Đorđa. Veoma atraktivna je i crkva svetog Nikole gde se nalaze i mošti svetitelja koji je bio uvažavan od strane vernika svih veroispovesti. Sa tvrđavom svetog Antonija kao i muzejem savremene umetnosti stari deo Barija predstavlja jednu od najlepših destinacija juga Italije. Novi deo grada obiluje trgovima, restoranima i prodavnicama. Razgledanje grada. Smeštaj u hotel u okolini Barija. Noćenje.

2. DAN: BARI /Fakultativno MATERA – OSTUNI/
Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet autobusom za Materu i Ostuni. Matera atraktivan, veoma neobičan gradić uklesan u krečnjačke stene, medju podzemnim pećinama i lavirintima, čineći jedan od najlepših pejzaža južne Italije, koji je kao takav stekao svetsku popularnost kao turistička destinacija.. Nalazi se na UNESCO-voj listi kulturne baštine. Nastao je na obroncima klisure kroz koju i danas protiče potok. Većina stanovnika je 1950. godine preseljena u Novu Materu ali neki stanovnici su ipak ostali da žive u kućama svojih predaka. Pored Katedrale, u gradu postoji crkva Svetog Ivana Krstitelja, dvorac Lanfranči, Muzej seljačke kulture i bezbroj drugih crkava, mahom pećinskih. Razgledanje grada. Odlazak za Ostuni, Ostuni La Città Bianca, je slikoviti, srednjevekovni grad koji se proteže preko tri brda na severu Brindizi, u Apulja regiji Italije. Grad duguje svoj nadimak svojoj uobičajeno beloj arhitekturi i belim uličicama. Ovo je, definitivno, jedan od najlepših gradova u južnoj Italiji, pravi i šarmantni primer mediteranske arhitekture. Bele zgrade koje blistaju na suncu juga, oživljavaju kolori zelenih i plavih drvenih vrata, kao i crveno cveće u žardinjerama koje se može videti kroz čitav grad. Najmonumentalnije građevine su Katedrala Ostuni i biskupska palata, zajedno s brojnim građevinama lokalnih plemićkih porodica. Glavna ulica u Ostuni puna je prodavnica i suvenirnica koje prodaju čuveno lokalno maslinovo ulje i Salentino sandale, ali je najbolji način da se doživi grad šetnja uskim, sporednim ulicama koje će vas osvojiti svojom neobičnom lepotom. Najviša tačka grada je katedrala, sagrađena u XV. veku, u stilu kasne gotike, što je za ovu regiju veoma retko, jer je većina crkava u stilu romantizma ili baroka. Na vrhu se nalazi veličanstveni prozor sa Hristom u sredini, okružen sa 24 fino izrezbarena stuba koji predstavljaju sate. Grad Ostuni je, zapravo, niz stepenika, malih ulica, lukova.. Duh srednjeg veka oseća se u svakom uglu grada, sa prelepim pogledom na more. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN: BARI /Fakultativno LEČE – ALBEROBELO/
Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet autobusom za Leče i Alberobelo. Alberobelo jedinstveni gradić na svetu koji je zbog svoje originalnosti i atraktivnosti 1996. godine uvršten u kulturnu baštinu Unesco. Kućice stare više od 400 godina svojim izgledom privlače mnogobrojne turiste a kupastim krovovima najviče podsećaju na kape patuljaka. Naziv im je „truli“ i izgrađene su od kamena postavljenog na četvrtaste osnove i prekrivene su konusnim krovom. Ovo čini celinu od oko hiljadu kućica kao iz bajke od kojih su mnoge istorijska zdanja. Razgledanje grada. Odlazak za Leče, grad u južnoj regiji Apulije u Italiji. Grad koji je u unutrašnjosti, ali samo desetak kilometara od najbližih plaža, beli grad, barokni grad, grad sa fasadama kao od čipke, sa predivnim trgovima, divnim radnjama i mnostvom lokala, karakterističnim za svaki univerzitetski grad. Poznat je po baroknim zgradama. Na središnjem trgu Piaca del Duomo, se nalazi Katedrala Lecce koja ima dvostruku fasadu i zvonik. Katedrala je izvorno sagrađena 1144. godine, a obnovljena je u XVII. veku od strane arhitekta Giuseppea Zimbala u ukrasnom baroknom stilu koji je sada karakteristika grada. Za razliku od trga Piaca Sant Oronzo koji je prepun kafića i trgovina, Piaca del Duomo ima intimniji osećaj i okružen je ukrašenim zgradama, uključujući biskupsku rezidenciju. Bazilika Santa Croce, takođe dizajnirana od strane Zimbala, poznata po skulpturama i prozoru s ružama. Razgledanje grada. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN : BARI – NAPULJ – POMPEJA – SORENTO
Doručak. Polazak autobusom za Napulj, grad smešten u južnom delu Italije, i glavni je grad pokrajine Kampanija. Osnovan je oko VII veka pre nove ere od strane grčkih kolonista. Nosio je ime Nea Polis, što u prevodu znači „ Novi grad “. Danas je Napulj popularna turistička destinacija na mapi Italije, sa brojnim znamenitostima. Kraljevski dvor je jedna od četiri rezidencije u kojima je boravila dinastija Burbona, tokom njihove vladavine Napuljskom kraljevinom. Zapadna strana dvora ispunjena je statuama napuljskih vladara. Novi Zamak (Kastel Nuovo) je nezaobilazna atrakcija, i jedan od simbola Napulja. Razgledanje grada. Odlazak za Pompeju, najpoznatiji grad koga je progutala lava iz Vezuva. Iskopavanja na ovom lokalitetu započela su u XVIII veku, a danas je vidljiv veći deo antičkog grada. Vulkanska erupcija je ustvari sačuvala Pompeju gotovo netaknutu, pa ona pruža najbolji primer kako je nekada izgledao rimski grad i život u njemu. Istraživače su šokirali primeri erotske umetnosti, koji se danas čuvaju u Arheološkom muzeju u Napulju. Tu se nalaze i hramovi, forumi, pozorišta, kupatila i privatne kuće. Pompeja je zaista sjajna za upoznavanje sa davnom prošlošću Kalabrije, ali i Italije uopšte. Nastavak putovanja za Sorento, jedan od od najlepših i najposećenijih gradova Napuljskog zaliva i cele Italije. Podignut je na vulkanskoj lavi, stvrdnutoj posle erupcije Vezuva pre 36 000 godina. Ime grada što u prevodu znači zemlja sirena, potiče od mitske legende. U Sorentu turista ima mnogo toga da vidi, a nekoliko najznačajnijih kako istoriskih tako i arhitektonskih znamenitosti su: Crkva Svetog Antonina, građena u periodu izmedju XI i XII veka. U Sorentu se nalazi Muzej intarzije u kome se nalaze dela naj poznatijih sorentinskih majstora intarzije XIX veka. Muzej Koreale nekada je pripadao aristokratskoj porodici Braće Koreale. Zgradu su poklonili gradu Sorentu a 80 tih godina prošlog veka kada je i otvoren za javnost. U muzeju je porodični nameštaj u intarziji,kolekcije satova, keramike i odeće iz prošlog vremena kao i remek dela slikara –savremenika Braće Koreale. Via San Cesareo, pešacčka zona u centru grada sa mnoštvom radnji punih suvenira i karakterističnim proizvodima iz Sorenta,restorana… Cela zona starog grada obiluje uskim uličicama u kojima dominiraju zgrade sa balkonima iz prošlog vremena.U restoranima su u ponudi brojni specijaliteti bogate i zdrave mediteranske kuhinje. Smeštaj u hotel u okolini Sorenta. Noćenje.

5. DAN: SORENTO /Fakultativno AMALFI OBALA – AMALFI, RAVELO, POSITANO/
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili celodnevni fakultativni izlet autobusom za Amalfi obalu. Pripijena uz oštre litice planine Latari koje naglo zaranjaju preko 200 m u tirkizno plave boje Tirenskog mora pruža se božanstvena Amalfi obala. Oštri stenoviti grebeni seku obalu formirajući bezbroj malih, naizgled divljih i neprijateljskih, prelepih zaliva. Mnoštvo tajnovitih uvala i pećina kriju se praktično posle svake krivine. Iza svake stene pruža se novi pogled na stara ribarska sela, na Tirensko more, čak i na krovove razbacanih kuća, hotela i restorena. Popularna je letnja destinacija, a gradići u ovom delu priobalja su pravi turistički dragulji. Amalfi je poznat kao centar Amalfijske obale koja je 1997. uvrštena na UNESCO-vu listu mesta svetske baštine u Evropi kao mesto neobične prirodne lepote i skladne urbanizacije koja je započela još u srednjem veku. Zahvaljujući odličnoj strateškoj poziciji, Amalfi je prvo postao politički i ekonomski važan Vizantiji. U IX veku, zahvaljujući jačanju pomorske flote, postaje moćan trgovački grad, a zatim u X i XI veku nezavisna republika. O njegovoj važnosti govori činjenica da se u monumentalnoj gradskoj katedrali iz XI veka nalaze mošti svetog apostola, brata svetog Petra. Za turiste je otvoren i nekadašnji arsenal, u kome su se pravili, popravljali i čuvali ratni brodovi. Ravelo, takođe nastao još u rimsko doba. U srednjem veku Ravelo je bio razvijeni centar u okviru Republike Amalfi, sa nekih 25.000 stanovnika. Danas o staroj slavi svedoče katedrala i brojne raskošne palate čuvenih trgovačkih porodica Rufolo, d’Aflitto, Confalone i Della Marra. Monumentalna arhitektura u malom mestu u dramatičnom pejzažu sa spektakularnim pogledom, već vekovima privlači umetnike i intelektualce. Pozitano je gradić čiji prizor oduzima dah dolazećim posetiocima. Žive boje na fasadama kuća, svetlucavo mirno more, šljunkovita plaža, kupola crkve Santa Maria Assunta i brojna strma stepeništa koja međusobno povezuju kuće… Mesto je izuzetno popularna turistička destinacija sa više plaža. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN : NAPULJ- BEOGRAD
Doručak. Sobe treba napustiti do 11 sati. Transfer na aerodrom. Let za Beograd (JU 553) u 14.55 sati. Sletanje na aerodrom u Beograd u 16.15 sati. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE BARI I SORENTO – 559€

USLOVI PLAĆANJA:

 • Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 20 dana pre putovanja,
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana,najduze na 6 meseci
 • 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka,
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, American Expres i Visa),
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN PUTOVANJE BARI I SORENTO OBUHVATA:

 • avionski prevoz na relaciji Beograd-Bari/Napulj – Beograd i aerodromske takse u Beogradu, Bariju i Napulju (na dan objavljivanja programa i koje su podložne promenama),
 • smeštaj u hotelima kategorije dve zvezdice u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi noćenja sa doručkom (samousluživanje – izbor više jela) koji se nalaze u okolini Barija i Sorenta
 • Obilasci prema programu putovanja.
 • Usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana.
 • Troškovi organizacije putovanja.

ARANŽMAN PUTOVANJE BARI I SORENTO NE OBUHVATA:

POPUSTI I DOPLATE:

 • Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT -doplata u trenutku formiranja programa iznosi 150€.
 • Deca po ovom programu ne ostvaruju popust.
 • Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Izlet za „Matera i Ostuni”. Cena 79 € po osobi (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, razgledanje gradova kao i angažovanje vodiča)
 • Izlet za „Leće i Alberobelo”. Cena 79 € po osobi (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, razgledanje gradova kao i angažovanje vodiča).
 • Izlet za „Amalfi obala”. Cena 79 € po osobi (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, razgledanje gradova kao i angažovanje vodiča).
 • Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 20 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta.
 • Ukazujemo putnicima da, imajući u vidu datum formiranja programa putovanja i datum realizacije fakultativnog izleta, može doći do bitnih promena imperativnih uslova, koji se tiču kretanja, prelaska granice, mera zaštite, vakcinalnih uslova i slično, što može uticati na sadržaj fakultativnog programa , pa i potpumu ili delimičnu nemogućnost realizacije izleta , što organizator fakultativnog programa, ne može unapred predvideti.

NAPOMENA : Molimo da uzmete u obzir da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade i postoji mogucnost izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana!

Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Putnik Travel, kao i sa Opštim uslovima medjunarodnog putnog osiguranja .
ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 20 PUTNIKA.

Ukoliko Vam program za putovanje Korzika autobusom Italija ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.


Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Call Now Button