Putovanje RIM

Putovanje RIM
Avio prevoz
4 DANA | 3 NOĆENJA

PUTOVANJE RIM AVIONOM

RIM – Termini, Koloseum, Vatikan, Fontana di Trevi

Putovanje Rim avionom / 4 dana / 3 noćenja

Rim, grad večnog sjaja, domaćin je nekim od najpoznatijih istorijskih spomenika na svetu, uključujući Koloseum, Forum Romanum, i Vatikan sa čuvenom Bazilikom Svetog Petra. Tokom vašeg boravka, imaćete priliku da istražite ova čuda arhitekture i duboko zaronite u prošlost Rima.

TERMINI U 2024:

APRIL:04.04.
MAJ:16.05., 23.05.
JUN:20.06.
JUL:18.07.
AVGUST:22.08.
SEPTEMBAR:12.09.

PROGRAM PUTOVANJA RIM AVIONOM:

1.DAN.: BEOGRAD / RIM /
Sastanak putnika na aerodromu «Nikola Tesla» dva sata pre poletanja aviona. Vreme poletanja aviona za Rim je 06.45 h, (let JU 400 kompanijom Air Serbia), a vreme sletanja na rimski aerodrom je u 08.15 h, prema objavljenom redu letenja za sve polaske. Po završetku carinskih formalnosti i pasoške kontrole, organizovan transfer u pratnji predstavnika inopartnera (na srpskom ili hrvatskom jeziku) i odlazak na panoramsko razgledanje grada: Termini, Crkva Santa Marija Madjore, Cirkus Maksimus, Koloseum, Trg Republike, Crkva Sv. Petra, Tvrđava Sv. Anđela… Nakon razgledanja smeštaj u hotel (posle 15.00h prema hotelskim pravilima). U popodnevnim časovima odlazak na fakultativno pešačko razgledanje grada (u trajanju oko 2.5h): Trg Naroda, Španski trg Fontana di Trevi, Pantheon, Trg Navona… Individualan povratak u hotel i ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. NOĆENJE.

2.DAN: RIM / Fakultativno Vatikan /
DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta Vatikanskim muzejima (obavezna prijava i uplata prilikom rezervacije i radi se isključivo na upit). Jedan od najvećih i najposećenijih muzeja sveta počeo je da se formira u XVI veku, u vreme pape Julija II Della Rovere. U fokusu pažnje je čuvena Sikstinska Kapela na čijoj je tavanici veliki Mikelanđelo oslikao scene stvaranja sveta i čoveka, a u oltarskom prostoru njegovu sopstvenu viziju Strašnog Suda. Nakon Sikstinske Kapele razgledanje se može nastaviti u pravcu grandioznog trga Sv. Petra koji je arhitektoski uobličio čuveni Đan Lorenco Bernini, a sa koga se ulazi u najveću hrišćansku baziliku na svetu, baziliku Sv. Petra koja u sebi čuva brojne relikvije i umetnička dela neprocenjive vrednosti među kojima je i Mikelanđelova Pijeta. Slobodno vreme. NOĆENJE.

3.DAN: RIM / Fakultativno ANTIČKI RIM/
DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnI izlet Antički Rim Razgledanje se odvija u formi šetnje bez ulaženja na najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima: Koloseum – najveći rimski amfiteatar, brežuljak Palatin- mesto gde je osnovan Rim i gde se nalaze ostaci imperijalnih palata, Forum – simbol antičkog Rima i centar njegovog političkog, kulturnog i ekonomskog života o kome i danas svedoče ostaci hramova, trijumfalnih lukova, trznica i sudnica… Odlazak na razgledanje je peške ili metroom,a povratak individualan. NOĆENJE.

4.DAN: RIM / Fakultativno BAZILIKE RIMA/ BEOGRAD
DORUČAK. Odjava iz hotela. Slobodno vreme u Rimu ili fakultativni obilazak peške (u pratnji lokalnog vodiča) najpoznatijih Bazilika Rima: Bazilka Sv. Jovana Lateranskog, rimska katedrala, najstarija bazlika podignuta od strane cara Konstantina Velikog u čijem nazivu i danas stoji “majka i glava svih crkava Rima i sveta”. Lateranska palata, zvanična rezidencija papa sve do njihovog preseljenja u Avinjon 1309. godine i Lateranski baptisterijum, model za sve krstionice hrišćanskog sveta. Bazilika San Clemente, skriveni dragulj Rima, dvanaestovekovna crkva divnih mozaika i fresaka ispod koje leži bazilika iz 4 veka, a u najnižem nivou mogu se videti ostaci rimskih kuća i jednog paganskog hrama posvećenog Mitri. Šetajuci vrtovima brežuljka Colle Oppio, između ostataka Neronove Domus Auree i Trajanovih termi, stiže se do Bazilike San Pietro in Vincoli koja u sebi čuva relikviju lanaca Sv. Petra kao i čuvenu skulpturu Mojsija koju je Mikelađelo izradio za grobnicu pape Julija II. Zatim se posećuje Bazilika Santa Maria Maggiore, čiji je istorijat poznat po legendama, a čiji mozaici i danas izazivaju divljenje posetilaca. Obilazak se završava šetnjom kroz živopisni kvart Monti koji svojim karakterističnim uskim uličicama, skromnim kućama i zanataskim radnjicama oživljava duh prošlih vremena i nudi mogućnost za uživanje u dobroj kuhinji u nekom od brojnih restorana. Organizovan transfer do aerodroma (u dogovoru sa lokalnim predstavnikom). Predviđeno poletanje aviona (let JU 405) za Beograd je u 21 h. Očekivano sletanje na beogradski aerodrom «Nikola Tesla» je oko 22:35 h, prema objavljenom redu letenja avio kompanije. Kraj programa.

Putovanje Rim avionom,

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE RIM AVIONOM

PUTOVANJE.2024HOTEL 3*
04.04.-07.04.649€/629€*
16.05.-19.05.649€/629€*
23.05.-26.05.649€/629€*
20.06.-23.06.649€/629€*
18.07.-21.07599€/579€*
22.08.-25.08.599€/579€*
12.09.-15.09.619€/599€*

* PROMO CENA /OGRANIČEN BROJ MESTA/

OPIS HOTELA:

Putnici će biti smešteni u jednom od navedenih hotela ili sličnom.

THE CROSS HOTEL 3* – nalazi se na mirnoj, ali centralnoj lokaciji, u vili iz 19. veka, na 8 minuta hoda od Lateranske bazilike Svetog Jovana. Smešten u blizini stanice gradskog prezoza. Gostima na raspolaganju recepcija, restoran. Sobe su opremljene TWC-om, TV-om, Wi Fi-om. Doručak / kontinentalni (slatki). http://www.thecrosshotel.com/

USLOVI PLAĆANJA:

 • Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja,
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana,
 • 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka,
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, American Expres i Visa),
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN PUTOVANJE RIM AVIONOM OBUHVATA:

 • Avio-prevoz na relaciji Beograd-Rim-Beograd redovnom linijom avio kompanije Air Serbia,
 • Transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom,
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Rimu,
 • Obilasci prema programu putovanja,
 • Asistencija lokalnog predstavnika INOPARTNERA na srpskom ili hrvatskom jeziku,
 • Troškovi organizacije putovanja

ARANŽMAN PUTOVANJE RIM AVIONOM NE OBUHVATA:

 • Polisu Međunarodnog putnog zdravstveno osiguranja,
 • osiguranje od otkaza putovanja,
 • Fakultativni izleti (neophodan minimum od 15 putnika u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike,
 • Obavezna gradska komunalna taksu za Rim i (okolinu) – za hotele sa 3* – 6 € dnevno po osobi, plaća se na recepciji hotela
 • Individualni troškovi i ostali nepomenuti troškovi.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT.
 • Deca do 1,99 godine plaćaju 45 € imaju besplatan smeštaj u zajedničkom ležaju, NEMAJU mesto u avionu i autobusu, nemaju ishranu u hotelu.
 • Deca od 2-12 godina po ovom programu ne ostvaruju popust.

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Pešačko razgledanje grada – 25 € (karta za prevoz nije uključena u cenu fakultativnog izleta) Dolazak do grada gradskim prevozom u sopstvenoj organizaciji,
 • Vatikanski muzeji – 65 € odrasli / deca do 12 god 60 € (obavezna rezervacija i uplata u dinarskoj protivvrednosti u agenciji prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta. Rezervacija uključuje ulaznicu, uslugu autorizovanog vodiča i slušalice). Dolazak do muzeja gradskim prevozom u sopstvenoj organizaciji. Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika,
 • Antički Rim – 35€ odrasli (uključuje slušalice i vodiča, ne uključuje ulaznice i prevoz metroom),
 • Bazilike Rima – 55€ / deca do 12 god 50€. (uključuje ulaznice, rezervaciju, slušalice i vodiča-prevoz metroom nije uključen u cenu izleta).
 • Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 15 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta može ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate a u skladu sa mogucnostima organizatora fakultativnog izleta – ino partnera).Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner .
 • Organizator izleta zadržava pravo izmene sadržaja, kao i termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner.
 • Ukazujemo putnicima da, imajući u vidu datum formiranja programa putovanja i datum realizacije fakultativnog izleta, može doći do bitnih promena imperativnih uslova, koji se tiču kretanja, prelaska granice, mera zaštite, vakcinalnih uslova i slično, što može uticati na sadržaj fakultativnog programa , pa i potpumu ili delimičnu nemogućnost realizacije izleta , što organizator fakultativnog programa, ne može unapred predvideti..

NAPOMENA : Molimo da uzmete u obzir da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade i postoji mogucnost izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana!

Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Argus Tours, kao i sa Opštim uslovima medjunarodnog putnog osiguranja .
ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 20 PUTNIKA
Ukoliko Vam program za putovanje Rim avionom Italija ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.


Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Call Now Button