Putovanje KAPADOKIJA

Putovanje KAPADOKIJA
Avio prevoz
5 DANA | 4 NOĆENJA

KAPADOKIJA

Putovanje Kapadokija avionom / 4 dana / 3 noćenja

Paket aranžman – prevoz, transfer i smeštaj !

DEO IZLETA UKLJUČEN U CENU!

TERMIN 2022.:

24.03.-27.03.2022.
07.04.-10.04.2022.
28.04.-01.05.2022.
12.05.-15.05.2022.
26.05.-29.05.2022.

PROGRAM PUTOVANJA KAPADOKIJA:

1. dan BEOGRAD – ANKARA
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “NikolaTesla” kod šaltera Argus Toursa (šalter 703) dva sata pre leta .Predviđeno poletanje za Ankaru u 10:00 (TK7819),prema objavljenom letu avio kompanije.Predviđeno sletanje u Ankaru u 13:55h. Tranfser do Kapadokije sa usputnim zadržavanjem radi odmora. Dolazak u Avanos. Smeštaj u hotel.Večera. Noćenje.

2. dan KAPADOKIJA
U ranim jutarnjim časovima preporučujemo, izlet koji se ne propušta fakulatativno vožnju balonom – doživeti Kapadokiju na drugačiji način iz vazduha predstavlja jedan od najuzbudljivijijh momenata ovog putovanja, zato ga ne propustite. Doručak. Nakon doručka polazak na celodnevni izlet. Krećemo u razgledanje regiona poznatog kao “Kolevka hrišćanstva”, mesto gde su Hrišćani našli utočište pod kamenim svodovima Kapadokije i izgradili oko 36 podzemnih gradova i 600 crkava. Naše razgledanje započinjemo sa najvišom tačkom ove regije i posetom zamku Uchisar, nakon obilaska zamka odlazimo u posetu otvorenom muzeju Goreme smeštenom u istoimenoj dolini koja je poznata po velikom broju pravoslavnih ranohrišćanskih crkvi oslikanim freskama, isklesanih u mekim vulkanskim stenama. Slobodno vreme za individualnu posetu muzeju (ulaznice nisu uključene i plaćaju se na licu mesta ). Obilazak doline muzeja Zelve, u kojoj se nalaze neke od najboljih primeraka kuća i crkava u stenama.- koja je predstavljala sigurno mesto za skrivanje hrišćana od raznih osvajača. Obilazak Pašabag doline, sa bezbroj formacija visokih preko 30 metara koje narod naziva “vilenjački dimnjaci”, jedinstvene stene u obliku pečuraka. Obilazak završavamo posetom jedne od zanatskih radnji. Put nastavljamo ka Avanosu i panoramsko razgledanje grada poznatom po proizvodnji keramike još od doba Hetita , koji leži na Crvenoj reci. Povratak u hotel. Večera. Nocenje.

3. dan KAPADOKIJA-ANKARA
Doručak. Napuštanje hotela, polazak na poludnevni izlet. Poseta podzemnom gradu ( Kaymakli ili Derinkuyu) koji potiču jos iz perioda Hetita. Nastali između VI i XX veka, u vreme invazije Persijanaca i Arapa, a otkriveni nešto pre 1964. godine od kada je dostupan posetiocima.Hodnici u ovom gradu su uski, niski i kosi. Put nastavljamo do Ihlara doline, poznata po kanjonu, širokom do 200m, a dubok izmedju 100 i 150m, sa nekadašnjim manastirima i uklesanim crkvama u stenama, napravljene u periodu izmedju XI i XIII veka sa zanimljivim freskoslikarstvom iz vizantijskog perioda. Šetnja jednim delom doline Ihlara. Slobodno vreme za individualne aktivnosti Polazak za Ankaru . Dolazak u Ankaru u večernjim satima, smeštaj u hotel. Noćenje.

4. dan ANKARA
Doručak. Napuštanje hotela . Odlazak na razgledanje Ankare – grada čije .znamenitosti govore više od njegove istorije. U kamenu i u eksponatima davnih vremena sačuvana je istorija grada,njegova veličina i sjaj. Najveća atrakcija je mauzolej oca moderne Turske države Kemala Ataturka. Mauzolej je podeljen u četiri glavna dela: Put lavova, Centralni Trg, Počasna dvorana (gde počiva Kemal Ataturk) i Park mira koji okružuje spomenik. Pored mauzoleja, nastavljamo ka starom delu grada, obilazimo Bajrami džamiju iz 15.veka, jednu od najstarijih džamija u gradu ciju unutrašnjost karakteriše drveni plafon i heksagonalna,velika rozeta u njegovom centru, posvećena “svecu“ Hadži Bajramu Veliju, koji je bio pesnik i pisac himni. i Avgustov hram smešten pored Hadži Bajramove džamije podignut u 2 veku pre.n.e kao hram posvećen frigijskim bogovima. Odlazak do Tvrđave (citadela, hisar, kale) koja je zapravo stari grad koji datira još iz perioda hetitske civilizacije.Nalazi se na brdu i vidljiva je iz svih delova grada. Unutrašnjost se prostire na 43 kilometara kvadratnih. Mnoge kuće unutar tvrđave pretvorene su u restorane koji danas stvaraju delimičan utisak da se nalazite unutar nekog anadolijskog sela. Stojeći na bilo kom delu tvrđave možete, kao sa vidikovca, razgledati čitav grad koji sa pruža pred vama. Slobodno vreme do polaska za Beograd, za individualne aktivnosti i upoznavanje glavnog grada Turske. Transfer do aerodrome u vreme prema informaciji lokalnog predstavnika inopartnera. Predviđeno vreme leta za Beograd u 18:05h po lokalnom vremenu (TK7818). Predviđeno sletanje u Beograd oko 18:05h. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA KAPADOKIJA

TERMINI.202224.03.-27.03.07.04.-10.04.28.04.-01.05.12.05.-15.05.26.05.-29.05.
Promo379€379€449€409€409€
Standard399€399€469€429€429€

* PROMO CENA /ograničen broj mesta/

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE ili KOMERCIJALNE BANKE do 6 mesečnih rata bez kamate.

OPIS HOTELA:

 • AVRASYA HOTEL 5* – AVANOS Nalazi se na oko 1km od centra Avanosa,.U sklopu hotela se nalazi restoran ,bar ,SPA centar, otvoreni bazen .Sve sobe su dvokrevetne sa TWC-om , fenom za kosu, mini barom(posebno se placa), balkonom, klima uređajem i TV-om. Usluga: polupansion doručak i večera – švedski sto ili set meni u zavisnosti od broja gostiju (prema turskim standardima), uz asistenciju hotelskog osoblja (u skladu sa zdravstvenim preporukama).
Hotel AVRASYA Avanos
Hotel AVRASYA Avanos
 • ROYAL CARINE HOTEL 4*- ANKARA Lociran u blizini Narodne skupštine, mnogih ambasada i metro stanice, udaljen na svega par kilometara od tržnih centara i znamenitosti.U sklopu hotela je restoran,bar,hamam,sauna. Sve sobe su dvokrevetne sa TWC-om,klimom, mini barom(uz doplatu) fenom za kosu.Usluga: doručak – švedski sto ili set meni u zavisnosti od broja gostiju (prema turskim standardima) uz asistenciju hotelskog osoblja( u skladu sa zdravstvenim preporukama).
Hotel ROYAL CARINE Ankara
Hotel ROYAL CARINE Ankara

Važna napomena: U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju. Ukoliko eventualnu zamenu ugovorenog smeštaja ne prihvatite, možete odustati od putovanja, bez ikakvih posledica.POPUSTI ZA DECU do 11 godina : Na UPIT.

NAPOMENA: Turski standardi za hotelsku ishranu se razlikuju od evropskih standarda po obimu i raznovrsnosti. Za razliku od naše i evropske, u ponudi turske kuhinje ima više testenina, povrća, voća, mleka i mlečnih proizvoda, a manje mesa i mesnih prerađevina!

ARANŽMAN OBUHVATA :

 • Avio-prevoz na relaciji Beograd-Ankara-Beograd redovnom linijom avio kompanije Turkish Airlines,
 • autobuski transfer na relaciji aerodrom-Kapadokija-Ankara-aerodrom ,
 • smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelu sa 5* na bazi 2 polupansiona u Kapadokiji i u hotelu sa 4* u Ankari na bazi jednog nocenja sa doručkom,
 • uslugu asistencije lokalnog predstavnika inopartnera na srpskom ili engleskom jeziku za vreme boravka na destinaciji,
 • obilaske navedene u programu putovanja,
 • avio takse (16.94 eur taksa Bgd aerodroma, 15 eur taksa ANK aerodroma, 4.48 eur bezbednosna taksa Bgd aerodroma, 0.98 eur naknada za unapređenje vazdušnog saobraćaja republike Srbije, M6 3 eur, i YR taksa 76 eur – aviokompanijska doplata za gorivo u slučaju poskupljenja goriva – visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji. Ukupan iznos za sve avio takse iznosi trenutno 116,4 eur. (takse su podložne promenama), deca do 2 godine ne plaćaju aerodromsku taksu.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje koje pokriva Covid-19 (mogućnost pribavljanja u agenciji),
 • osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja
 • individualne troškove
 • ulaznice na lokalitetima u toku obilazaka, fakultativne izlete koji su u organizaciji inopartnerske agencije i ostale nepomenute troškove

POPUSTI I DOPLATE:

 • Popust za dete od 2-11,99 godina u pratnji dve punoplatežne osobe u dvokrevetnoj sobi iznosi 40 eur dete ima mesto u avionu i smeštaj u zajedničkom ležaju.
 • Dete od 0-1,99 godina plaća 20 eur i nema mesto u avionu i na transferu i ima smeštaj u zajedničkom ležaju.
 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 50 eur na nivou programa.Rezervacija jednokrevetnih soba se radi isključivo na upit.

FAKULTATIVNI IZLETI UZ DOPLATU:

CENE ULAZNICA ZA LOKALITETE:

Cene ulaznica za lokalitete podložne su promeni na koje agencija ne može da utiče i iznose trenutno okvirno oko 210 TL. :

 • Muzej Goreme 100 TL
 • Zelve-Passabalari 50 TL
 • Podzemni grad Kaymakli ili Derinkuyu 60 TL

U dogovoru sa vodičem moguće je organizovati fakultativni izlet let balonom – Izlet započinje u ranim jutarnjim satima( između 4 i 5 ujutru) i traje oko 3 sata,a sama vožnja balonom oko 1 sat. Prvi zraci Sunca će upotpuniti uživanje uz pogled na ovu oblasti iz najbolje perspektive.Okvirna cena od 200 do 250 evra (cena je podložna promeni i realizacija ovog izleta zavisi isključivo od raspoloživosti balona i vremenskih uslova na koje agencija ne može uticati) . Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner USLAN TURIZM TAŞIMACILIK VE HAVACILIK LTD.ŞTI, GÜMÜŞSUYU, DÜNYA SAĞLIK SOK. No:3/5 TAKSIM / BEYOĞLU – ISTANBUL

Putovanje KAPADOKIJA
Putovanje KAPADOKIJA

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.

NAPOMENA: Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,…… ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera,te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne. Poštovani putnici, želimo da Vas upozorimo da usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta i servisa hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta Argus Tours ne može imati uticaja.

VAŽNO: Mole se putnici da prilikom rezervacije, a najkasnije 10 dana pred putovanje dostave tačna imena i prezimena onako kako je napisano u pasošu(dostaviti fotokopiju prve strane pasoša). U suprotnom svaka promena posle navedong roka podleže dodatnoj naplati od strane avio kompanije koju snose sami putnici!!!

Kod transfera aerodrom-hotel – aerodrom, autobus po dolasku, kao i u odlasku staje što je moguće bliže smeštajnom objektu,a u zavisnosti kako zbog konfiguracije terena tako i u najvećoj meri u zavisnosti od saobraćajne prohodnosti.Obaveza organizatora nije prenos prtljaga od autobusa do smeštajnog objekta. Organizator putovanja zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Dozvoljena težina prtljaga 30 kg po osobi (INF 4 kg i sklopiva kolica do 7 kg), a ručnog prtljaga 4 kg po osobi. Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje (prema pravilima i tarifama koje odredjuje avio prevoznik, a na koje organizator putovanja ne može imati uticaja).

Molimo sve putnike da nam dostave tačne brojeve mobilnih telefona, kako bismo bili u mogućnosti da Vas o tačnom vremenu leta odnosno sastanka putnika na šalteru Argus Tours-a broj 703 na aerodromu „Nikola Tesla,“ obavestimo i putem SMS-a 24 h pred let!!! Ukoliko iz bilo kog razloga niste dobili informaciju o tačnom vremenu poletanja aviona iz Beograda, obavezno kontaktirati agenciju 24 h pred put!!!
Važno obaveštenje – Pasoši državljana Republike Srbije koji putuju u Tursku moraju imati rok važenja minimum 150 dana (5 meseci)od dana ulaska na teritoriju Turske.
Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja, agencije Argus Tours kao i sa Opštim uslovima medjunarodnog putnog osiguranja-Uniqua osiguranja
Aranžman je rađen na bazi minimum 15 putnika, a u suprotnom, krajni rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je 5 (pet) dana pre planiranog polaska.
Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja Agencije ARGUS TOURS.

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

VAŽNO:

 • obratite pažnju na period isteka pasoša, naročito kod dece,
 • putnici koji putuju u Tursku i Egipat moraju imati pasoš važnosti najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji putuju u Grčku i zemlje Evropske unije moraju imati pasoš važnosti najmanje 3 meseca od dana povratka sa putovanja,
 • putnici koji ne putuju sa pasošem Republike Srbije u obavezi su da se sami informišu za vizni režim zemlje u koju putuju i kroz koje putuju,
 • ne zaboravite da uplatite polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
 • aranžman možete osigurati od otkaza u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija usled kojih ne budete mogli da krenete po uslovima osiguravajuće kompanije.
Call Now Button