fbpx

Turisticka agencija Maestral Novi Sad

Zatvori pretragu turisticke ponude maestral Novi Sad

Putovanje RIM

Putovanje RIM
Autobuski prevoz
6 DANA | 3 NOĆENJA

RIM – TIVOLI – POMPEJA – NAPULJ – VATIKAN

Rim autobusom / 6 dana / 3 noćenja

TERMINI 2019.:

MART: 20.03.
MAJ: 29.05.
JUN: 26.06.
JUL: 17.07., 31.07.
AVGUST: 14.08.
SEPTEMBAR: 25.09.
OKTOBAR: 09.10., 23.10.

Paket aranžman – prevoz, smeštaj i panoramsko razgledanje grada

RIM, fatalni “večni grad” je poseban po mnogo čemu. Krasi ga bogata istorijska prošlost puna uspona i padova, zamršenih priča i još neobičnijih raspleta sa najmanjom državom na svetu gde se mnogo puta krojila sudbina sveta. Rim je grad mode, glamura, otmenosti, nasmejanih ljudi i upečatljivih prizora. Za potpuno “rimski” doživljaj obavezan je espresso, pasta i novčić za sreću bačen preko desnog ramena u Fontanu di Trevi. Zbog svoje izuzetno prijatne umereno-mediteranske klime, atraktivan je tokom cele godine.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN (sreda): BEOGRAD – RIM
Sastanak grupe u 14.15 h (radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici “BAS”, sa predviđenih perona od 34 do 41 (ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone je iz Karađorđeve ulice (preko puta hotela Prezident). Predviđeno vreme polaska u 15h. Dnevno – noćna vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti.
2. DAN (cetvrtak): RIM
Dolazak u “večni grad” u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Termini, Crkva Santa Marija Madjore, Koloseum, Trg Venecija, Trg Republike, Via Veneto, Kampidoljo, Trg Barberini, Crkva Sv. Petra, Tvrđava Sv. Anđela… Nakon razgledanja smeštaj u hotel. Mogucnost organizovanaj u popodnevnim časovima fakultativno pešačko razgledanje grada (u trajanju oko 2.5h sa lokalnim vodicem ): Trg Naroda, Španski trg Fontana di Trevi, Trg Navona,… Odlazak na razgledanje je peške ili metroom (karta nije ukljucena u cenu fakultativnog izleta), povratak individualan. NOĆENJE.
3. DAN (petak): RIM – POMPEJA – NAPULJ – RIM
DORUČAK. Slobodno vreme ili Fakultativni izlet za Pompeju i Napulj. Poseta najočuvanijem rimskom nalazištu koje je vekovima bilo skriveno ispod 5 metara pepela nakon erupcije vulkana Vezuv. Nastavak izleta do “Grada Pesme”- Napulja. Slobodno vreme. Povratak u Rim. NOĆENJE.
4. DAN (subota): RIM – VATIKAN – RIM
DORUČAK. Fakultativni izlet – poseta Vatikanskom muzeju i čuvenoj Sikstinskoj kapeli: Izgradnja danas najpoznatijeg svetskog muzeja, započeta je u vreme Pape Julija II u XVI veku. Najpoznatiji deo je svakako, Sikstinska Kapela. Kapela je oslikana radovima Botičelija, Peruđina… Godine 1511. Mikelanđelo Buonaroti, oslikava tavanicu sa motivima iz Starog zaveta i iznad oltara fresku Strašni Sud. Iz Kapele put vodi u unutrašnjost najveće crkve na svetu, posvećene Sv. Petru, gde se nalaze njegovi posmrtni ostaci. Unutar crkve se nalazi i čuvena Pijeta, delo Mikelanđela. Poseta se završava na grandioznom trgu ispred crkve, koji je osmislio i svojim skulpturama ukrasio, kontraverzni Bernini. NOĆENJE.
5. DAN (nedelja): RIM – BEOGRAD
DORUČAK. Odjava iz hotela i slobodno vreme u Rimu za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Antički Rim (Napomena : prijave za fakultativni izlet Antički Rim vrše se prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta ,a plaća se na licu mesta organizatoru), koji uključuje obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima : Koloseum – najveći rimski amfiteatar, brežuljak Palatino i Forum – simbol antičkog Rima. Odlazak na razgledanje je peške ili metroom, povratak individualan. Oko 21.00 h je predvidjen polazak za Beograd. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.
6. DAN (ponedeljak): BEOGRAD
Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska u podnevnim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima).

Za putnike iz Novog Sada mogućnost ulaska na autobuskoj stanici u Rumi /minimum 10 putnika/.

CENA ARANŽMANA

Termini Hotel 3*
/van centra/
Hotel 3*
/centar/
20.03.-25.03. / / 139 € 119 €*
29.05.-03.06. 169 € 149 €* 199 € 169 €*
26.06.-01.07. 169 € 149 €* 199 €  169 €*
17.07.-22.07. 149 € 129 €* 159 € 139 €*
31.07.-05.08. 149 € 129 €* 159 € 139 €*
14.08.-19.08. 149 € 129 €* 159 € 139 €*
25.09.-30.09. 169 € 149 €* 199 €  169 €*
09.10.-14.10. 169 € 149 €* 199 €  169 €*
23.10.-28.10. 169 € 149 €* 199 €  169 €*

* PROMO CENA – ograničen broj mesta

OPIS HOTELA:

RIM: Hoteli 3* van centra grada – Hotel Park Blanc et Noir 3* – (Hotelski kompleks koji se sastoji iz više zgrada), Hotel Domus Pacis Torre Rossa Park 3* , Hotel Consul 3*, Hotel Jonico 3*, Hotel Cristoforo Colombo 4* ili Hotel Regent 4* se nalaze van centra grada, u blizini autobuske stanice kojom se u konekciji sa metro linijom za oko tridesetak minuta stiže do centra Rima. Poseduje recepciju, restoran, bar. Smeštaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem, ili apartmanima(u zavisnosti od raspolozivosti kapaciteta). Sve sobe imaju TWC, TV, klimu. Doručak je kontinentalni. Više informacija na www.parkhotelblancetnoir.com; www.domuspacistorrerosapark.it; www.hotelconsulroma.it; www.hoteljonico.it; www.hotelcolomboroma.it; www.hotelregentroma.com

RIM: Hoteli 3* u centru grada – Tempio di Pallade 3* , Principe di Piemonte 3*, Hotel Siracusa 3*, Hotel Floridia 3*, Hotel Lazio 3*, Hotel Regio 3*, (iz lanca hotela RAELI ) ili Hotel Repubblica 3*, Hotel Porta Maggiore 3*, hotel Madison 3*, Centar 1, 2, 3 – 3* (Hotelski kompleks koji se sastoji iz tri zgrade koje se nalaze jedna do druge), Paris 3*, Hotel Philia 3* ili Hotel Rex 4*. U slučaju neophodnosti zamene smeštaja koji je definisan programom putovanja, organizator će obezbediti smeštaj na istoj lokaciji iste ili više kategorije, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta hotela i perioda boravka. Gostima je na raspolaganju restoran gde se poslužuje doručak. Sobe su opremljene TWC-om i TV-om. Doručak je kontinentalni. Više informacija na www.hoteltempiodipallade.it www.principe-di-piemonte.tophotelsrome.com; www.raelihotels.it; www.hotelrepubblicarome.com; www.hotelportamaggiore.it; www.hotelmadisonrome.com; www.centerhotelrome.com; www.hotelparisroma.com; www.hotelparisroma.com; www.hotelpholiarome.com; www.hotelrex.net

Napomena za smeštaj:
Tačno ime hotela znaće se 2 dana pre puta o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni. Putnici će biti u obavezi da dodju da promene ugovor o putovanju i dobiju novi ugovor sa tačno navedenim imenom hotela. Putnici će biti smešteni u jednom od navedenih hotela ili sličnom.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE INTESA za efektivu, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja,
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana,
 • 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka,
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, American Expres i Visa),
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja,
 • smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi tri noćenja sa doručkom u izabranom hotelu u Rimu,
 • obilaske prema programu putovanja,
 • usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana,
 • troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje (560,00 DIN),
 • fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike,
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i (okolinu) – za hotele sa 4* – 6 € dnevno po osobi, a za hotele sa 3* – 4 € dnevno po osobi, plaća se na recepciji hotela,
 • individualne troškove i
 • ostale nepomenute troškove.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT i doplata iznosi za hotele centru grada – 75 €.
 • Deca po ovom programu ne ostvaruju popust.
 • Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Razgledanje grada – 15 €,
 • Pompeja i Napulj – 59 € / deca do 12 godina – 49 €,
 • Vatikanski muzeji – 45 € / deca do 12 godina – 40 € (obavezna rezervacija i uplata u dinarskoj protivvrednosti u agenciji prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta. Rezervacija uključuje ulaznicu, uslugu autorizovanog vodiča i slušalice). Dolazak do muzeja gradskim prevozom u sopstvenoj organizaciji.
 • Antički Rim (uključuje ulaznice, rezervaciju, slušalice i vodiča-prevoz metroom nije uključen u cenu izleta) – 40 € odrasli / deca do 12 god 35 € obavezna rezervacija u agenciji prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta, a plaća se na licu mesta organizatoru. Dolazak do lokaliteta je gradskim prevozom individualno
 • Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 25 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner Turismo Italia.

Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Argus Tours, kao i sa Opštim uslovima medjunarodnog putnog osiguranja-Uniqa osiguranje .

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije ARGUS TOURS

Ukoliko Vam program za Rim ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.

Call Now Button