Putovanje skrivene lepote Nemačke

Putovanje skrivene lepote Nemačke
Autobuski prevoz
9 DANA | 8 NOĆENJA

ČEŠKI KRUMLOV – REGENSBURG – BAMBERG – VICBURG – VISBADEN – KOBLENC – KASEL – GOSEL – LAJPCIG – DREZDEN

Putovanje SKRIVENE LEPOTE NEMACKE autobusom / 9 dana / 8 noćenja

Paket aranžman – prevoz, smeštaj i razgledanje grada

POLASCI U 2024.:


MAJ: 18.05.
AVGUST: 24.08.

PROGRAM PUTOVANJE SKRIVENE LEPOTE NEMACKE AUTOBUSOM:

1.DAN putovanja BEOGRAD – ČESKI KRUMLOV
Sastanak grupe u 4.30. Polazak autobusa u 5 sati. Vožnja kroz Madjarsku i Austriju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. U kasnim poslepodnevnim satima dolazak u Češki Krumlov grad koji je sagrađen oko dvorca iz 13. veka. Izvaredan je primer malog srednjevekovnog grada čija je građevinska baština ostala netaknuta zahvaljujući mirnom razvoju tokom pet vekova. Zbog toga je istorijsko središte grada 1992. godine upisano na UNESCO-v popis svetske kulturne baštine. Većina građevina su izgrađene od 14. do 17. veka, i to u gotičkom, renesansnom i baroknom stilu. Dvorac Český Krumlov je izrazito veliki za grad skromnih dimenzija. Posle Dvorca Hradčany u Pragu, on je drugi po veličini dvorac u Češkoj. U dvorcu se nalazi veliko dvorište s mostom preko pukotine u steni na kojoj je izgrađen dvorac, a oko njega su
građevine iz različitih razdoblja i stilova. Jedna od njih je barokno pozorište iz 1766. godine koje ima sačuvanu originalnu mašineriju, scenu i pomagala. U gradu se nalazi i gotička Crkva Sv. Vitusa iz 15. veka koja je oslikana vrednim freskama. Razgledanje grada. Smeštaj u hotel u okolini Češkokog Krumlova. Noćenje.

2.DAN ČESKI KRUMLOV – REGENSBURG
Doručak. Polazak za Regensburg grad u Nemačkoj saveznoj pokrajini Bavarskoj. Stari deo grada nalazi se na popisu UNESCO-ve Svetske baštine, nastao 179. godine, doživeo politički i privredni vrhunac na prelazu iz 12. u 13. veku, kada se nalazio na raskršću glavnih trgovačkih puteva. Iz tog vremena datiraju veliki gradski spomenici: Most Steinerne, dug 310 m izgrađen od 1135.-1146. god., Gotička katedrala, Stara većnica i patriciske kule. Od istorijskog značaja je i “Kafana zlatnog krsta” gde je Karlo V. upoznao Barbaru Blomberg, majku Ivana Austrijskog. U neposrednoj blizini katedrale, nalazi se Adler Apoteka koja je osnovana 1610. god. i jedna je od najstarijih apoteka u Nemačkoj. Nakon rata u gradu se osniva nekoliko kompanija, naročito iz oblasti automobilske i elektronske industrije. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

3.DAN REGENSBURG – BAMBERG – VICBURG – VISBADEN
Doručak. Polazak za Bamberg. Centar carske i biskupske vlasti više od 1000 godina, često nazivan i ‘Franačkim Rimom’, Bamberg stoji na sedam brežuljaka u prelepom prirodnom okruženju. Ujedinjujući baroknu i srednjevekovnu arhitekturu, grad je jedinstveno umetničko delo urbanizma. Dominantna građevina je Bamberška katedrala. Uz nju nezaboravno je i staro jezgro grada, koje vrvi od znamenitosti sa UNESCOVE liste svetske baštine. Nastavak putovanja za stari biskupski i mladi univerzitetski grad: Vircburg barokni grad južnjačkog šarma, prožet franačkom prijatnošću. Remek-dela građevinske umetnosti iz različitih epoha obeležavaju sliku grada, a umetnost, kultura i franačko vino deo su svakodnevnog života u Vircburgu i šire atmosferu koja se može osetiti svim čulima. Vircburg poziva na očaravajuće otkrivanje grada kroz vreme i stilove: još iz daleka, dva tornja katedrale Sv. Kilijana pokazuju put ka gradu. Izgradio ju je biskup Bruno 1040. godine, a sa ukupnom dužinom od 105 metara je četvrta po veličini romanička crkvena građevina u Nemačkoj. Biskupska rezidencija, sa vrtom i trgom, kao i tvrđava Marienburg, simboli su Vircburga poznati širom sveta, baš kao i stari most na Majni, dug 180 metara, sa impozantnim figurama svetaca. Druga stvar po kojoj se grad prepoznaje je njegov prijatan položaj, na obe strane reke Majne i među idiličnim vinogradima, što je samo po sebi dovoljan razlog da posetite Vircburg. Nastavak putovanja za Visbaden glavni grad nemačke savezne države Hesen. Grad je jedna od najstarijih banja u Evropi sa 26 izvora vrele i jednim izvorom hladne mineralne vode. Sa gradom na drugoj obali Rajne, Majncom, Visbaden čini zajedničku urbanu celinu. Najveći deo centra grada je izgrađen u periodu od 1850. do Prvog svetskog rata. U ovo doba u Visbaden su dolazili mnogi bogataši koji su investirali u izgradnju. Među poznatim gostima Visbadena iz ovog doba su: Johan Gete, Fjodor Dostojevski, Rihard Vagner i Johanes Brams. Arhitektura Visbadena je sačuvala stilsko jedinstvo i sastoji se iz građevina u stilu klasicizma, istoricizma i jugend stila. Glavnim gradskim trgom, Dvorskim trgom , dominiraju palata vojvoda od Nasaua iz 1840. godine i nova gradska većnica. Grad ima jednu od najtoplijih klima u Nemačkoj. Smeštaj u hotel koji se nalazi u okolini Visbadena. Noćenje.

4.DAN VISBADEN /Fakultativno DVORAC AUGUSTUSBURG I KELN/
Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Dvorac Augustusburg u Bruhlu. Dvorci Augustusburg i lovačka loža Falkenlust su najraniji primeri rokoko arhitekture u Nemačkoj i kao takvi su 1984. god. upisani na UNESCO popis svetske kulturne baštine. Augustusburg je izgrađen početkom 18. veka po nalogu Kelnskog nadbiskupa i izbornog prince Clemensa Augusta Bavarskog kao građevina u obliku slova U s tri sprata i dva nivoa potkrovlja. Veličanstveno stepenište je dizajnirao Johann Balthasar Neumann, a izuzetan park je delo Dominique Girard koji je dizajnirao i raskošni cvetni vrt južno do dvoraca. Falkenlust je izgradio François de Cuvilliés od 1729. do 1740. godine. zbog blizine Bona, tadašnjeg glavnog grada Republike Nemačke, Augustusburg je korišćen kao prijemna dvorana za goste Nemačkih predsednika. Dvorci s parkom su takođe i mesto održavanja godišnjih dvorskih koncerata u Brühlu. Odlazak za Keln četvrti po veličini grad u Nemačkoj. Predstavlja jedan od najstarijih gradova u Nemačkoj, koga su osnovali Rimljani 50-te godine n.e. Nakon gotovo kompletnog razaranja u Drugom svetskom ratu, Keln je najvećim delom očuvao mrežu i nazive ulica, ali je arhitektonski gotovo u potpunosti izgrađen u stilu dominantnom 50-ih i 60-ih godina dvadesetog veka. Keln je ekonomsko i kulturno središte Rajnske oblasti i ima bogatu, šaroliku i naprednu umetničku scenu. U Kelnu se nalazi preko 30 muzeja i na stotine galerija. Eksponati su u rasponu od arheoloških nalaza iz starorimskog doba do modernih slika i skulptura. Najprepoznatljiviji simbol Kelna je katedrala u gotičkom stilu. Početak gradnje Kelnske katedrale je bio 1248.godine, a dovršena je prema originalnom planu 1880. godine. To je jedna od najpoznatijih nemačkih katedrala koja je upisana na listu svetske baštine UNESCO-a. Grad ima još mnogo crkava i građevina u gotičkom i romaničkom stilu. Poznat je most preko Rajne Hohenzollernbrücke. Grad je poznat kao mesto nastanka kolonske vode i postoji muzej posvećen njoj. Originalna Kolonska voda je naziv parfema koji se poistovećuje s gradom Kelnom. Najpoznatija marka parfema u Nemačkoj je marka 4711 , koja je dobila ime po bivšem kućnom broju preduzeća u Glockengasse (Ulici zvona). Svaki dan tačno u podne na vrhu te kuće se izvodi igra zvona što je jedna od kelnskih turističkih atrakcija. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN VISBADEN – KOBLENC – LIMBURG NA LANI – MARBURG – KASEL
Doručak. Polazak za Koblenc grad smešten na obe obale reke Rajne kod ušća Mosel. Grad se do 1890. sastojao od Starog grada i Novog grada ili Klemenstadt. U gradu postoji više istoriski vrednih objekata. Među njima se ističe crkva svetog Kastora sa četiri tornja. Crkvu je podigao 836. Ludovik Pobožni, ali sadašnja romanička građevina je iz 1208. godine, dok gotička krovna struktura potiče iz 1498. godine. Ispred crkve nalazi se fontana koju su Francuzi podigli 1812. sa natpisom koji govori o Napoleonovom pohodu na Rusiju. Nedugo zatim, ruske trupe su okupirale Koblenz. Njihov zapovednik je ironično dopunio posvetu: ( Video i odobrio, ruski zapovednik grada Koblenc, dana 1. januara 1814.). U novijem delu grada se nalazi palata Residenzschloss, koja jednom stranom gleda ka Rajni, a drugom na Novi grad. Izgrađena je između 1778. i 1786. Od svih javnih spomenika, najznačajniji je kolosalni konjanički kip cara Vilima I. iz 1897. Koblenc je centar za trgovinu vinima iz regiona Mozela i Rajne. Odlazak za Limburg na Lani jedno je od 19 opštinskih središta okruga Limburg-Vajlburg Po prvi put pominje se kao Lintpurk 910. kada je Ludvig Dete dao Konradu Kurcboldu posed da izgradi crkvu. Tu je 1150. izgrađen drveni most, koji je omogućio kraći put između Frankfurta i Kelna. Nešto kasnije tu je izgrađen zamak, a 1214. dobio je status grada.Nastavak puta za Marburg jedan od najvećih Univerziteta u Nemačkoj gde dok studije traju dolazi veliki broj studenata pa tako Marburg za vreme semestra ima oko 120 000 stanovnika. Osnovao ga je Filip I, grof Hesena, koji je tokom 1529. u Marburgu pokušao da pomiri dve struje protestantizma. Organizovao je sastanak Martina Lutera i Ulriha Cvinglija, ali oni nisu uspeli da se u potpunosti usaglase. Braća Grim su u Marburgu skupljala ideje za svoje bajke. Razgledanje grada. Nastavak putovanja za Kasel. Smestaj u hotel koji se nalazi u okolini Kasela. Nocenje.

6.DAN KASEL – GOSEL – KVEDLINBURG
Doručak. Razgledanje Kasela koji se prvi put spominje 913. pod imenom Chassala , što znači da je tu bio zamak. U 14. veku izgrađen je deo grada Neustadt (Novi grad) oko crkve sv. Martina, u 17. veku izgrađen je Oberneustadt (Gornji Novi grad) za izbegle Hugenote iz Francuske. Jedna od najvećih znamenitosti grada je Palata Oaranžerija u Parku Karlsaue i Ottoneum za koji se tvrdi da je najstariji teatar u Nemačkoj, u kome se danas nalazi muzej. U Kaselu se nalazi Muzej braće Grimm, i neobični Muzej tapeta. Zapadno od centra grada na brdu Wilhelmshöhe nalazi se istoimena palata podignuta između 1786. – 1801, u kojoj se danas nalazi Galerija sa umetnickim eksponatima, pored palate leži veliki park sa vestackim vodopadima iznad kojih je velika statua Herkula, koji je bio simbol Kasela u 18. veku. Nastavak puta za Goslar grad u nemačkoj saveznoj državi Donja Saksonija. Stari grad zajedno sa starim rudnicima u Ramelsbergu predstavlja deo UNESKO-ove kulturne baštine. Zahvaljujući srebru Goslar je postao izuzetno bogat grad. Kaiserpfalz (dvorac vladara) u Goslaru izgrađen je u11. veku i postao je letnja rezidencija vladara, naročito Hajnriha III , koji je posećivao svoje omiljeno odmaralište oko 20 puta. Hajnrih je sahranjen u Goslaru. koji je bio kraljevska rezidencija od 1009. do 1253. Nastavak puta za Kvedlinburg. Smeštaj u hotel koji se nalazi u okolini grada. Noćenje.

7.DAN KVEDLINBURG – LAJPCIG – DREZDEN
Doručak. Grad Kvedlinburg je poznat od ranog 9. veka., kada je osnovano naselje Gross Orden na istočnoj obali reke Bode. Kao takav, grad se spominje već 922. godine. U središnjem unutrašnjem delu grada nalaze se brojne građevine od drvenih balvana, građenih u pet različitih vekova ( one iz 14. veka su najstarije u Nemačkoj), dok se u okolnom prstenu grada nalaze izuzetni primeri građevina u Jugendstilu s kraja 19. i početka 20. veka. Dvorac i katedrala još od ranog srednjeg vieka dominiraju gradom svojim kulama. Katedrala je primer nemačke romantike, a njena riznica sadrži brojna blaga kao što su drevni relikvijari i knjige koje su američki vojnici opljačkali tokom rata, ali koji su vraćeni u Kedlinburg 1993. god. i od tada su izloženi javnosti. Od 1994. god., stari grad u Kedlinburg, sa dvorcem i crkvom, upisani su na UNESCOv popis svetske baštine. Kako je Kedlinburg jedan od retkih nemačkih gradova koji je izbegao stradanje u Drugom svetskom ratu, jedan je od najbolje očuvanih srednjevjekovnih i renesansnih gradova u Evropi. Nastavak puta za Lajpzig grad koji važi za jedan od najlepših i najdinamičnijih gradova Istočne Nemačke, a sa pola miliona stanovnika on je danas najveći grad savezne države Saksonije. Ime grada potiče od slovenske reči Lipsk, što “znači mesto gde rastu lipe”.Iako su saveznici žestoko bombardovali Lajpcig tokom Drugog svetskog rata, mnoge građevine ostale su netaknute, među kojima atrakcije kao što su crkva Svetog Tomasa , luteranska crkva, najpoznatija po tome što je u njoj radio Johan Sebastian Bah i gde je na kraju sahranjen, Auerbahov podrum, kafana koja postoji još iz perioda Srednjeg veka, a s obzirom da je otvorena još 1525. danas je jedna od najstarijih kafana u Nemačkoj. Auerbahov podrum slavu duguje najviše činjenici da je u njemu vino ispijao i sam majstor nemačke književnosti, Gete, koji ga je kasnije opisao u delu Faust , Völkerschlachtdenkmal (Spomenik narodne bitke) je zaštitni znak Lajpciga i najveći spomenik u Evropi. Podignut je u spomen Lajpciške bitke iz 1813. tokom koje je Napoleon Bonaparta doživeo jedan od najtežih poraza. Altes Rathaus je nekadašnja gradska većnica sagrađena 1556. godine u renesansnom stilu, i danas je jedna od najvećih u Nemačkoj. Rathaus je kolosalna zgrada, duga oko 90 metara, sa ogromnim tornjem koji je proširen u 18. veku i doteran baroknim ukrasima. Danas je Stari Rathaus pretvoren u muzej, a najimpresivnija prostorija je ogromna banketna sala. Nastavak puta ka Drezdenu. Smestaj u hotel. Nocenje.

8.DAN DREZDEN
Doručak. Razgledanje Drezdena glavnog grada nemačke savezne pokrajine Saksonije smeštenog u dolini reke Elbe, u podnožju Rudne gore. Značajan je kulturni, privredni i politički centar istočnog dela Nemačke. Poznat kao grad umetnosti i kulture, a mnogi turisti tvrde da je punoća i raskoš kulturnog blaga tako snažna da posetiocima jednostavno oduzima dah. Mnogi su kulturni spomenici obnovljeni posle Drugog svetskog rata, a najpoznatija građevina je zgrada opere Semperoper koja je među najlepšima na svetu. Sačuvan je i drezdenski dvorac iz 15. veka koji je bio sedište saskih vojvoda, knezova i kraljeva. Zvinger je vrhunac barokne umetnosti, a danas se u njemu nalazi kompleks muzeja i galerija sa biserima umetnosti. Vrhunac arhitektonske umetnosti predstavljaju “Vrata krune” na jednom od ulaza u gradske zidine, sa čijih se bedema može uživati u čarobnom pogledu na dvorac i okolinu. Iz parkova Bruhlšen terase, “terase Evrope”, pruža se veličanstven pogled na reku Labu i na Novi grad na suprotnoj strani, okružen reprezentativnim građevinama poput Akademije umetnosti i Albertinuma. “Terasa Evrope”, zapravo je niz zgrada iznad reke, koje u podnožju imaju široko šetalište sa ogradom na kraju, a tu se odvijaju sva važna događanja. Drezden je pretrpeo znatna oštećenja u Sedmogodišnjem ratu 1756 – 1763, a najgori period u istoriji grada bio je Drugi svetski rat kada je Drezden bio najviše bombardovan grad u Evropi. Nocenje.

9.DAN DREZDEN – BEOGRAD
Doručak. Polazak za Beograd. Vožnja teritorijom Nemacke, Ceske, Slovacke i Madjarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim satima.

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE SKRIVENE LEPOTE NEMAČKE – 599€

Napomena za smeštaj:
U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu ili slični, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju. Ukoliko eventualnu zamenu ugovorenog smeštaja ne prihvatite, možete odustati od putovanja, bez ikakvih posledica.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 20 dana pre putovanja,
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 6 jednakih mesecnih rata, čekovima građana,
 • 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka,
 • platnim karticama (Dina, Master, Maestro, American Expres i Visa),
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

ARANŽMAN PUTOVANJE SKRIVENE LEPOTE NEMACKE OBUHVATA:

 • Vanlinijski prevoz autobusom
 • smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi noćenja sa doručkom u hotelima sa 3* po programu putovanja
 • obilaske prema programu putovanja
 • usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN PUTOVANJE SKRIVENE LEPOTE NEMACKE NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno osiguranje,
 • fakultativne izlete, kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike,
 • gradske komunalne servisne i poreske takse (oko 3 € po osobi i po nocenju).
 • individualne troškove i
 • ostale nepomenute troškove

POPUSTI I DOPLATE:

 • Jednokrevetne sobe se rade isključivo na upit i doplata iznosi 230€ na cenu aranzmana.
 • Deca po ovom programu ne ostvaruju popust.
 • Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz..

CENA FAKULTATIVE:

 • Izlet za „DVORAC AUGUSTUSBURG I KELN“. Cena 45 €. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, ulaznica za dvorac, razgledanje Kelna kao i glavne dvorane katerdrale u Kelnu kao i angažovanje vodiča)

Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 20 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta može ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate a u skladu sa mogucnostima organizatora fakultativnog izleta – ino partnera). Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner.

NAPOMENE:

U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

UPOZORENJE:

Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije PUTNIK TRAVEL

Pogledajte i ostale programe za putovanja po Evropi koje imamo u ponudi.

Ukoliko Vam program ne odgovara zbog termina polaska, vrste prevoza, izbora hotela ili nečeg drugog uvek možete sami kreirati sopstveni aranžman. Pogledajte ponude vezane za autobuske karte, avio karte i rezervacije hotela u celom svetu.


Proverite dostupnost smeštaja ili pošaljite zahtev za rezervaciju

Ukoliko Vam odgovara ponuda i želite da proverite dostupnost ili pošaljete zahtev za rezervaciju popunite upitnik. Molimo Vas da popunite sve stavke iz upitnika kako bi na najbolji način mogli da odgovorimo i damo odgovarajuću ponudu.
Odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku...


BRZA PROVERA


Call Now Button